Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi

Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi konusu 899 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj mariaf tarafından gönderildi. Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi Zana' nin Hikayesi Hersey 1980 yilinda. hicbir neden yokken Iran Polisleri tarfindan nezarete alinmamla basladi. Onlar benim Islami Cumhuriyetcilere karsi cikan Kurdistan Siyasi Partisi ile baglantim oldugunu dusunuyorlardi.Oysa benim onlarla hicbir baglantim olmamisti.Onlarla ve nede baska birseyle. Benim nerde oldugumu ailemde biliyorduki ben Onlarla ( Kurdistan Siaysi Partisi )degildim. NIhayetinde mahkem gunum geldi. Hakim bana 3 soru sordu. Bu soruyu baskalarinada sordu. 1- Adin ne? Adim ZANA 2- Etnik kokenin ne? Kurdum 3- Dinin ne? Sunni Musluman im. Mahkemem bitti . Beni tekrar nezarete attilar ve gece boyu dovuldum. Ertesi sabah beni bir otobuse bindirdiler ben sehrim Mahabad a Kurtlerin bolgesine gidiyordum. Yanimda bir adam oturuyordu. Adam cantasindan... Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi konusu 899 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj mariaf tarafından gönderildi.

Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-05-08, 09:14
mariaf

Zana' nin Hikayesi

Hersey 1980 yilinda. hicbir neden yokken Iran Polisleri tarfindan nezarete alinmamla basladi. Onlar benim Islami Cumhuriyetcilere karsi cikan Kurdistan Siyasi Partisi ile baglantim oldugunu dusunuyorlardi.Oysa benim onlarla hicbir baglantim olmamisti.Onlarla ve nede baska birseyle. Benim nerde oldugumu ailemde biliyorduki ben Onlarla ( Kurdistan Siaysi Partisi )degildim.

NIhayetinde mahkem gunum geldi. Hakim bana 3 soru sordu. Bu soruyu baskalarinada sordu.
1- Adin ne? Adim ZANA
2- Etnik kokenin ne? Kurdum
3- Dinin ne? Sunni Musluman im.
Mahkemem bitti . Beni tekrar nezarete attilar ve gece boyu dovuldum. Ertesi sabah beni bir otobuse bindirdiler ben sehrim Mahabad a Kurtlerin bolgesine gidiyordum.
Yanimda bir adam oturuyordu. Adam cantasindan gazeteye sarilmis yemegini cikardi.Cok actim.Nerde ise 6 aydir dogru duzgun yemek yememistim.Adamin yemegine bakmak istemiyordum ama kebabun kokusunada acliktan dayanamiyordum.Adam bana dondu "Istermisin" diye sordu. Biz Iranlilar kulturumuzde sorariz yermisin diye davet ederiz. Bende "Birazcik alabilirmiyim" dedim. Bana 3 taneden birini verdi. Adini sordum. "Yakub" (Jacob) dedi. Boyle bir ismi hic duymamistim o gune kadar. "Bu ne cesit bir isim boyle?" dedim. "Ibranice " (Hebrew) dedi. "Aaaa sen Yahudimisin"? dedim."Hayir Hristiyan im " dedi.Ben Kuran da Hristiynalar hakkinda cok negativ seyler duymustum bunun icin konusmak istemedim Hristiyanlik hakkinda. Fakat icimde bazi seyler vardi merak ettigim niye bu adam Hristiyanliga inaniyordu? Tekrar sordum "Sen Tanri nin oglunun olduna mi inaniyorsun?" "EVET" dedi. Nasil Tanri nin bir karisi olurdu? Nasil Tanri sex yapardi? Adam bana izah etmye basaldi. Tanri nin Meryemi sectigini, Bakire den bir Ogul dogdugunu. Isa nin Kutsal Ruhla dogdugunu bizden farkli oldugunu falan anlatti. Hemn konuyu kapattim. Biz asla Tanri ya ne kari nede ogul yakistiririz dedim icimden. Hemen baska bir konu bulmak istedim. Aklimada gelmedi birsey. Sordum sadece "Niye Kurt bolgesine gidiyorsun"? diye , " Bir arkadasimin bazi seylere ihtiyaci var onun icin gidiyorum" dedi. "Adi ne?" diye sordum. Dedi "ADI ZANA". O ad benim adim idi ama o zaman ben onun baska bir kisi oldunu dusunmustum. Adam cantasini acti ve acele ile bana bir kitap. O Bible di.Srdum" Bu ne?" diye. "BUnun ne oldunu disari cikinca bul " dedi. Adam biliyordu orda Bible ile bunu ona pahaliya odettirirlerdi.
Biz Mahbata gidince ben Yakub dan once otobusten indim cantani yere koydum o nunda inmaesini ekliyordum. Nerde ise otobus bombos oldu ama halen Yakup inmemisti. Geri otobuse bindim adam yoktu?? Sofore sordum"Benim yanimda oturan adam nerde? " Sofor arabada benim yanimda kimsenin oturmadigini soyledi.Oyle biri yoktu.Hayretler icinde kaldim. Deliriyormuydum? Gorduklerim ne idi? Acaba ruyami gormustum? Ama azimda hala kebabin tadi duruyordu.Cantandada Bible. Peki yakup kimdi? O neydi? Niye o arkadasina gitmedi hani ihtiyaci olan biri vardi? O na gidcekti? Aklim durmustu.
Eve gittimde annem agliyordu. Beni gorunce sasirdi beni gordune cok sevindi mutlu oldu. Ben evden gittimden beri nelr oldu diye sordum. Islam Cumhuruyeti Savascilari beni aramislar. Kurt vatan haini Jaush da eve geluip annemi baglamis ve sorguya cekmis. Bunu duyunca yere yigildim sanki biri beni dove dove yere yapistirmis gibi hissettim.Odam gittim aynen bir coocuk gibi agladim.Nasil boyle birsey olabilirdi? Bu gercek olabilirmiydi? Aksam yemekte buyuk abim Hasan i sorduguimda herkes aglamya basladi.Meger abimi idam etmisler. Lokmalar bogazimda dugimlendi yutamiyordum. Yiyemedim kalktim odma gittim aglamya devam ettim.Sanki butun dunaynin yuku benim omuzumda idi.. Kaya buyukluginde gozyaslarim akiyordu. Bnese hicbirsey yapamamistim. Bible i aldim elime okumak icin ilk bolum Yaradilis ti. ben Incilin oldugu bolume atladim.Matta (Matthew) nin Incilinden basladim okumaya. Okudugim hersey bana surpriz oldu. Daha once hic boyle birsey okumamistim,Obur bolumde okumami kestim ve yatagima gittim. Asadan annemin ve kizkardesimin aglama sesleri geliyordu. Komsular geliyordu gozaydinina.
Ertesi sabah abimin mezarini ziyarete gittim,Hayat normale donmus gibi gecmey basladi taki bir gece gordugum ruyaya kadar. Yakup bana burayai terketmemi soyluyordu. Ben anladim birseyler olacakti ama terketmek istemdim burayi cok seviyordum. Ben avi terkedim arkadasin evie gittim.
Bir gec surune surune bizim evi gizlemye gittimki benim geldimi duayn Islami Cumhuriyetci askerleri bizim evde idi ablami tutmus sorylar soruyorlardi.Benim astiklari abim belki Kurdistan Siyasi Partisi ile ilgilendi ama ne ben ne ailem bizim hic sucumuz yok . biz birsey yapmadik.Karar verdim ulkemi terkedecektim. Arkamda bri dolu insan birakacaktim.Ailem olmasa kendimi oldururdum. Hissediyordum Yakup bana biseylr dmek istiyordu."Yardim et bana Yakup" . "Nerdesin Yakup"?, "Ne yapmami istoyorsun lutfen bana yol goster"
Sonraki gunde eve girip esyalarimi aldim, Bibke ida aldim ve yola koyuldum daglaro gectim. Irak sinirina gelmistimki dinlenmek icin durdum.Icimden br sey geldi Bible i oylesine actim. Karsima gelen sayfayi okumay basladim. Matta 11: 28 di. " EY butun yorgunlar ve yuku agir olanlar! Bana gelin, ben size rahay veririm. Boyundurugumu yuklenin benden ogrenin.Cunku ben yumusak huylu, alcak gonulluyum.Boylece canlariniz rahata kavusur.Boyundurugumu tasimak kolay yukum hafiftir". Soke oldum. Ne dusuncemi bilemedim,.Su an KItap benim kalbimi . beynimi okumustu. Ne aradi iseim. ne ariyor isem O nu bulmustum.Kalbimde ne varsa o nu bulmustum,. Ben o an anladim ki karsilastigim Yakup'un ihtiyaci oldugu icin gittigini soyledigi kisi Ben dim.O ZAna Bendim.
Iste tam su anda , gecenin tam ortasinda. hernerede isem Ruhumu , Kalbimi ve Hayatimi sana veriyordum Yaa ISA.Neler oluyordu tam su an benim icimde?Inanamiyordum bendeki bu degisime. Icimde bir HUZUR hissettim..Kalimelrle anlatilmaz.Yeniden dogdum. Yeniden yasamaya basladim su an.Sirtimdaki butun yukler beni terketti , hepsi sirtimdan kalkti.Ben biliyordum Rab idi bunu yapan.Rab bin plani idi benim icin hazirlanmis.Ben simdi biliyrdum KImdi Yakup? O Rabbin ban ayolladigi bir melekti.Buna inanmak cok zor biliyorum ve hic cevap bende veremiyorum cok zor. Ama kim oldugu sorusuna en iyi cevabi melegin kendisi verecktir.
Ben bana kotuluk yapanherkese dua ediyorum simdi. Bana iskence yapanlara, hapse atanlara. abimi asanlara dua ediyorum onlarinda kurtulmasi ve gercegi gormesi icin.
Gercegi sizinde bulmaniz icin ben gonullu sesleniyorum size tanikligimla . yasadiklarimla sizlere GERCEGI bulmaniza yardim edecegim.
Heran bana ulasabilirsiniz . asagidaki adresime yazabilirsiniz.
Masihim@........

Alinti. www.answering-islam.org
Yayin hakki; www.hristiyan.net

ceviri: Feza

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi

Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi konusuna benzer konular;

Kuwait ten Ibrahim Yousuf James in Tanikligi HUZUR Hindistan da dogan Ibrahim Yusuf James, 8 yasinda iken ailesi ile birlikte Kuveyt e tasindi. Genc yaslarda abisi ile birlikte elektronik isi yapmaya basladi. 20 yasinda TV uretimi yapan buyuk bir is yerinin sahibi oldu Kuveyt te ve bu genc yasinda gelecegi icin buyuk bir birikim yapti. Dindar bir Musluman di, Kuran i iyi ogrenmisti.Islamin tum kurallarini yerine getiriyordu. Iyi kalpli idi, fakirlere yardim ediyor onlara Hacca gitmeleri icin para veriyordu. Sadece bir sey vardiki Ibrahim icin butun istemsine ve denemesine karsin bir turlu HUZUR bulamiyordu kalbinde. Dort kez intuhar etti ve olmayi denedi. Neden bir tulu aradigi ic huzuru ve barisi bulamiyordu? Neden? Bunun cevabini defalarca KUran in icinde aradi ama. Kuran da hic bir cevap yoktu bunun icin. Ibrahim Ingiltere...

Filistin den Tahir 'in Tanikligi Tahir in Yolculugu, Ismim Tahir.14 yil once Filistin den USA ya gittim. Hristiyan iyi kalpli kibar bir kizla evlendim.Esim beni mutlu etmek icin Musluman olmayi denedi.Elinden gelen herseyi yapti. Ama ben onun bu kadar iyiliginin karsisinda hergecen gun biraz dha ondan uzaklasiyordum. Evliligiim iyiye gitmiyordu. Bir kizimiz oldu.Cunku EGER KALBINIZ NEFRETLE DOLU ISE SEVMAK COK ZORDUR. Filistin de buyudum.Icim YAHUDILERE ve HRISTIANLARA NEFRETLE dolu idi.Biz Filistinliler in kaybolmus geleceginden butun dunya ozelliklede Yahudiler ve hristiyanlar sorumlu idi. benim icin ve tum Filistin halki icin. Bosandiktan sonra ayrildigim esimkizimi vaftiz yaptirdi ve bunu bana babasi olmam nedeni ile soyledi. Cok sinirlendim. kiliseyi bastim, kufurler ettim, kizimi vaftiz yapan patore...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih