İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : İsa Mesih'e İmanım konusu 1290 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj anjelus tarafından gönderildi. İsa Mesih'e İmanım Merhabalar; Bugün benim için çok önemli olan birşeyi paylaşmak için yazıyorum.. Son 1 yıldır yoğun ve ciddi bir istekle Hristiyanlığı, Hristiyan inancını ve İsa Mesih'i araştırıyordum.. İçimde herzaman küçük yaşlardan beri tanımlayamadığım büyük bir yakınlık vardı. (Şuan 25 yaşında bir bayanım.) Bu istek ile çeşitli Hristiyan Forum sitelerine aynı nickle üye oldum ve bol bol okudum, araştırdım. Bununla kalmadım, İstanbuldaki çeşitli kiliselerle ve Hristiyan gençlik grupları ile iletişime geçtim. Araştırma yapıyorum, anlamak istiyorum, size katılabilir miyim diye sordum. İnanır mısınız, gelen cevaplar okadar içtendi ki, sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız, lütfen bizimle olun, bütün sorularınıza açığız gibi cevaplar karşısında inanılmaz mutlu oldum. En sonunda evime ve işyerime... İsa Mesih'e İmanım

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa Mesih'e İmanım konusu 1290 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj anjelus tarafından gönderildi.

İsa Mesih'e İmanım konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İsa Mesih'e İmanım hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-12-11, 22:53
İsa Mesih'e İmanım
anjelus

Merhabalar;
Bugün benim için çok önemli olan birşeyi paylaşmak için yazıyorum.. Son 1 yıldır yoğun ve ciddi bir istekle Hristiyanlığı, Hristiyan inancını ve İsa Mesih'i araştırıyordum.. İçimde herzaman küçük yaşlardan beri tanımlayamadığım büyük bir yakınlık vardı. (Şuan 25 yaşında bir bayanım.) Bu istek ile çeşitli Hristiyan Forum sitelerine aynı nickle üye oldum ve bol bol okudum, araştırdım. Bununla kalmadım, İstanbuldaki çeşitli kiliselerle ve Hristiyan gençlik grupları ile iletişime geçtim. Araştırma yapıyorum, anlamak istiyorum, size katılabilir miyim diye sordum. İnanır mısınız, gelen cevaplar okadar içtendi ki, sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız, lütfen bizimle olun, bütün sorularınıza açığız gibi cevaplar karşısında inanılmaz mutlu oldum. En sonunda evime ve işyerime yakın olduğundan İstanbul Bağdat Caddesinde yeni faaliyete geçmiş bir Kiliseye gittim. Pazar günü idi, beni okadar içten ve yakınlıkla karşıladılar ki, ilk andaki tüm çekingenliğimi üzarimden attım Duaları ve tapınmayı büyük bir ilgi ile izledim, o kadar güzel bir duyguydu ki, çok mutluydum, sanki İsa Mesih bana da kollarını açmış gibiydi. Dualardan sonra İncilden birkaç bölüm okunarak vaaz verildi, üzerinde tartışıldı. Daha önceden henüz mesajlaşma evresinde iken İslam dinine mensup olduğumu, fakat içimden geçenleri ve araştırma ve öğrenme isteğimi kendilerine bahsetmiştim, öyle ki bana kendimi hiç yabancıymışım gibi hissettirmediler, benimle tek tek ilgilendiler, herkesle tanıştım. Kiliseye gitmede tereddüt yaşayan, acaba nasıl karşılanırım diye çekinen arkadaşlarıma şunu söylemek isterim: Asla çekinmeyin, iletişime geçin, açık ve net olun, ne düşündüğünüzü söyleyin, aralarına katılmak istediğinizi söyleyin, emin olun ki gittiğinizde benim gibi çok güzel karşılanacaksınız. Çekinmeyin! Kilise ziyaretimdeki sıcak karşılanmam bana yeni bir güç vermişti. Kendimle başbaşa kaldım, kendimi sorguladım ve İncilimi okumaya devam ettim.. Ve geçen hafta artık hazır olduğumu hissedip İsa Mesih'e yüreğimin kapılarını açıp onu davet ettim, Onu Rabbim ve Kurtarıcım olarak kabul etip bütün kalbimle iman ettim. Ruhum huzur dolu, çünkü en sonunda Tanrının sonsuz sevgisine nail olmuş Tanrı çocuklarından biri de ben oldum. Kısaca öykümü size anlattım. Şimdi size sormak istediğim birkaç soru var. İman ettim, fakat imanım henüz filizlenmiş küçük bir fidancık gibi. Onu besleyip büyütmem için bana ne önerirsiniz? Bu aşamadan sonra yapmam gereken veya izlemem gereken yol nedir? Siz değerli kardeşlerimden fikir,yorum ve tavsiyeler bekliyorum. Rab Mesih'in bereketi üzerinizde olsun, esenlikler..
(Konuyu nereye açacağımı bilemedim, eğer yanlış yerde ise özür dilerim)

İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-11, 00:36
İsa Mesih'e İmanım
cengiz33

Rab seni bereketlesin kardeşim seni aramızda görmek ne güzel

Böyle aramıza yeni katılan kerdeşlerimizi duyduğumda çok mutlu oluyorum

İsa Mesih'e İmanım

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-11, 17:20
İsa Mesih'e İmanım
anjelus

Çok teşekkür ederim kardeşim, bende aranıza katılmış olmaktan çok mutluyum :)

İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-11, 18:05
İsa Mesih'e İmanım
anjelus

cengiz33

Çok teşekkür ederim, ben de sizin aranıza katılmış olmaktan çok mutluyum :) Bana bu aşamada tavsiyeleriniz nelerdir?

İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-11, 19:34
İsa Mesih'e İmanım
cengiz33

anjelus
cengiz33

Çok teşekkür ederim, ben de sizin aranıza katılmış olmaktan çok mutluyum :) Bana bu aşamada tavsiyeleriniz nelerdir?
Angelus kardeşim unutmaki sen artık Tanrının kızı oldun

Sana tavsiyem incilini oku ve Tanrı ya dua et

İncili okuduğunda sana bu aşamada neler yapam geretiği içinde göreceksin. İncil sana yol gösterici olacaktır.

İsa Mesih'e İmanım

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İsa Mesih'e İmanım

İsa Mesih'e İmanım konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İsa Mesih'e İmanım konusuna benzer konular;

İmanım azalıyor Selam herkese! Arkadaşlar son zamanlarda imanım bayağı düştü, biliyorum iman edeli daha 2-3 ay oldu ama çok ciddi bir inançsızlık oldu birden. İlkten ateizme sonradan tekrar islama yöneldim hafiften. Yardımlarınıza ihtiyacım var internette okuduğum bazı şeyler islama yönlendiriyo beni. Hani şu medyumlara baş vuruyolar filan duaları kabul oluyo o tarz şeyler fena etkiliyor beni.

İsa Mesih'e Dua Etmek Birşey daha aklıma geldide sormak istedim şimdi yorumları okuyorumda hep Rab İsa yazıyorsunuz.Siz niye direk Tanrıya değilde İsa Mesih'e Rab diyorsunuz yoksa o bir lakap mı bana açıklarsanız sevinirim.Yani biraz daha açayım siz direk Tanrıya mı dua ediyorsunuz İsa Mesih'e mi yoksa her ikisinede mi ? Teşekkürler. Yönetim Notu: İsa Mesih zaten Tanrı, zaten Rab. Tanrı'ya dua ediyoruz. İsa Mesih'e dua ediyoruz. Arasında bir fark yok.

Ben nasıl Mesih'e inandım ? Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum. Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu. Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim. Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı. Birkaç...

İmanım ve mükemmel plan Ben uzun bir süre dinler üzerine araştırma yaptım çok araştırdım.Ben İsa Mesih'i egemen rab olarak kabul ettim tam 3 gün önce sizinle nasıl isa mesih'i kabul ettiğimi paylaşmak istedim.Öncelikle sizinle paylaşmadığım bir rüyamı anlatmak istiyorum.Anlatmamamın nedeni rüyalara pek inandığım söylenemez daha doğrusu anlamının olduğundan emin değildim.Rüyamda bir kilisenin önündeydim kilisenin içinden beyaz giysili yaşlı bir kişi çıktı.Adam'ın giysisinde altın kakmalı bir haç vardı.ben papa'ya benzettim ama yok burda o neden bulunur diye düşündüm.Adam bana sofrayı kurmama yardım edermisin diye sordu.Ben geri adım atıp ve yardım etmedim.Başka insanlar gelip hep birlikte sofrayı kurdular.İçimden keşke bende gitseydim diye geçirdim...bir anda bir otobüsteydim otobüste ezan cd'si taktılar ben ne...

Mesih'e Bağlanmak Neden Hristiyanım? Neden Mesih'e bağlıyım? O'na inanmamın nedenlerini açıklayabilir miyim? Çok okuduğumdan zihnimde ciddi karışıklıklar mı var; İslâmî bilgim yetersiz olduğundan kandırıldım mı; veya maddi gelirimde herhangi bir artış oldu mu? O kadar çok soruyla karşılaşıyorum ki, bu soruları arka arkaya dizsem burdan köye yol olur... Mesih'e Bağlanmak, adını verdiğim köşede bu ve benzeri sorulara yanıt vermeye çalışacağım. Kapsamlı bir işe giriştiğim ve fazla vaktim olmadığı için parça parça yazmak zorunda kalacağım. İçten bir tanıklık denemesine giriştiğimi söyleyebilirim. Tabii nickname'min yanısıra gerçek adımı, kimliğimi veremeyeceğim. Bunun nedenlerini açıklamama gerek yok: Tamamen güvenlik nedeniyle... I. Aslında Teofilos (yani Tanrısever, Tanrısayar) ismi bile yaşadığım...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih