Katekümen Törenim konusu
910 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
vasilias tarafından gönderildi.
Katekümen Törenim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

18-12-11, 15:53
FormerlySaul
Merhabalar,
İman edeli 1 yıl oldu hatat geçti. Katolik kilisesine gitmeye başlıyalı 2-3 ay oldu.
Dün 17 Aralıkta Sainte Marie Draperis kilisesinde katekümen giriş töreni ve vaftiz töreni yapıldı.
Katekümenler arasında bende vardım. İstanbul Episkoposumuz Louis Pelatre'nin yönettiği çok güzel bir ayinle kiliseye girişimiz gerçekleşti.
Çok güzel bir Tören eşliğinde kulaklarımıza (Tanrı'yı işitmemiz için), gözlerimize (onu görmemiz için), dudaklarımıza (onunla konuşabilmemiz için), ve omuzlarımıza (haçımızı taşıyabilmemiz için) haç çizildi ve kiliseye girdik.
Verdiği güzel vaazda bize "
hristiyanlığı seçtim" , "din değiştirdim" gibi hatalı düşüncelere düşmememizi sürekli Mesih İsa'nın bizi seçtiğini, ilk adımı, binlerce adımı onun bize attığını hatırlamamızı istedi. Sonra artık kendimize rahatça "ben
hristiyanım" diyebiliceğimiz,artık cemaatten olduğumuzu ve bizi aralarında görmekten çok hoşnut olduklarını belirtti.
Ardından İncil , haç (bu ikisi tören ile) ve bir kaç kitap hediye ettiler.
3 kişide vaftiz oldu, onların törenleri ile birlikte oldukça uzun bir ayindi.
Episkopozumuza ve orda çeşitli kiliselerden gelmiş rahiplerin hepsine bu tören için burdan tekrar teşekkür ediyorum.
1.5-2 yıl sonudna umarım vaftiz olacağım.
Vaftiz olana kadar yoldan sapmamam ve vaftizimle birlikte Rab'bin esenliği ve sevgisi içinde yürümem için Meryem Ana, Melekler , Aziz ve Azizeler ve siz kardeşlerim bizim için Rabbimize dua edin.
Ayrıca darısı burda yeni iman etmiş kardeşlerimin başına, bu mutlulukları sizinde yaşamanız için dua ediyorum.
Sevgiler.
Katekümen Törenim
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Katekümen Törenim

22-12-11, 15:28
adele
Sevgili FormerlySaul,
sizi ve diğer kardeşlerimizi tebrik ederim.Bukadar kısa sürede katekümenaya girmeniz büyük şans çünkü genelde çok daha fazla beklenir.Eminim sizde biliyorsunuzdur Katolik Kilisesi öğretisi hakkında öğrenmeniz gereken çok şey var daha yolun başındasınz.Tanrı bu yolda daima sizinle beraber olsun.Tüm dualarım sizinle ve tüm iman etmiş kardeşlerimle.
Sevgiler
Katekümen Törenim
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen Törenim

22-12-11, 23:47
cengiz33
Tebrik ederim kardeşim....
Esenlikler olsun...
Katekümen Törenim
Romalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen Törenim

23-12-11, 12:06
FormerlySaul
Adele ve cengiz 33 kardeşim teşekkürler.
Ben şansa inanmam :) Rab'be şükürler beni kilisesine çağırdı ve bu konuda şimdilik gayet pürüzsüz ve yolum açık yürüyorum. Taşıyabileceğimizden daha ağır haç vermiyor bize.
Katekümen Törenim
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen Törenim

28-12-11, 02:05
vasilias
tebrik ederim kardeşim. umarım rabbim bana da gösterir o günleri. 8 aydır bekliyorum. 6 ocaktan sonra tekrar istanbul'a gidebilirsem şayet ben de katekümen'e başlayacağımı umut ediyorum.
esenlikler dilerim.
Katekümen Törenim
FORUMA ÜYE OLUN! /
Katekümen Törenim
Katekümen Törenim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil