Katekümen Törenim

Katekümen Törenim hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Katekümen Törenim konusu 910 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj vasilias tarafından gönderildi. Katekümen Törenim Merhabalar, İman edeli 1 yıl oldu hatat geçti. Katolik kilisesine gitmeye başlıyalı 2-3 ay oldu. Dün 17 Aralıkta Sainte Marie Draperis kilisesinde katekümen giriş töreni ve vaftiz töreni yapıldı. Katekümenler arasında bende vardım. İstanbul Episkoposumuz Louis Pelatre'nin yönettiği çok güzel bir ayinle kiliseye girişimiz gerçekleşti. Çok güzel bir Tören eşliğinde kulaklarımıza (Tanrı'yı işitmemiz için), gözlerimize (onu görmemiz için), dudaklarımıza (onunla konuşabilmemiz için), ve omuzlarımıza (haçımızı taşıyabilmemiz için) haç çizildi ve kiliseye girdik. Verdiği güzel vaazda bize "hristiyanlığı seçtim" , "din değiştirdim" gibi hatalı düşüncelere düşmememizi sürekli Mesih İsa'nın bizi seçtiğini, ilk adımı, binlerce adımı onun bize attığını hatırlamamızı istedi. Sonra artık kendimize... Katekümen Törenim

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Katekümen Törenim konusu 910 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj vasilias tarafından gönderildi.

Katekümen Törenim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Katekümen Törenim hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-11, 15:53
Katekümen Törenim
FormerlySaul

Merhabalar,

İman edeli 1 yıl oldu hatat geçti. Katolik kilisesine gitmeye başlıyalı 2-3 ay oldu.

Dün 17 Aralıkta Sainte Marie Draperis kilisesinde katekümen giriş töreni ve vaftiz töreni yapıldı.

Katekümenler arasında bende vardım. İstanbul Episkoposumuz Louis Pelatre'nin yönettiği çok güzel bir ayinle kiliseye girişimiz gerçekleşti.

Çok güzel bir Tören eşliğinde kulaklarımıza (Tanrı'yı işitmemiz için), gözlerimize (onu görmemiz için), dudaklarımıza (onunla konuşabilmemiz için), ve omuzlarımıza (haçımızı taşıyabilmemiz için) haç çizildi ve kiliseye girdik.

Verdiği güzel vaazda bize "hristiyanlığı seçtim" , "din değiştirdim" gibi hatalı düşüncelere düşmememizi sürekli Mesih İsa'nın bizi seçtiğini, ilk adımı, binlerce adımı onun bize attığını hatırlamamızı istedi. Sonra artık kendimize rahatça "ben hristiyanım" diyebiliceğimiz,artık cemaatten olduğumuzu ve bizi aralarında görmekten çok hoşnut olduklarını belirtti.

Ardından İncil , haç (bu ikisi tören ile) ve bir kaç kitap hediye ettiler.

3 kişide vaftiz oldu, onların törenleri ile birlikte oldukça uzun bir ayindi.

Episkopozumuza ve orda çeşitli kiliselerden gelmiş rahiplerin hepsine bu tören için burdan tekrar teşekkür ediyorum.

1.5-2 yıl sonudna umarım vaftiz olacağım.

Vaftiz olana kadar yoldan sapmamam ve vaftizimle birlikte Rab'bin esenliği ve sevgisi içinde yürümem için Meryem Ana, Melekler , Aziz ve Azizeler ve siz kardeşlerim bizim için Rabbimize dua edin.

Ayrıca darısı burda yeni iman etmiş kardeşlerimin başına, bu mutlulukları sizinde yaşamanız için dua ediyorum.

Sevgiler.

Katekümen Törenim

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Katekümen Törenim

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Katekümen Törenim

Katekümen Törenim hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-12-11, 15:28
Katekümen Törenim
adele

Sevgili FormerlySaul, sizi ve diğer kardeşlerimizi tebrik ederim.Bukadar kısa sürede katekümenaya girmeniz büyük şans çünkü genelde çok daha fazla beklenir.Eminim sizde biliyorsunuzdur Katolik Kilisesi öğretisi hakkında öğrenmeniz gereken çok şey var daha yolun başındasınz.Tanrı bu yolda daima sizinle beraber olsun.Tüm dualarım sizinle ve tüm iman etmiş kardeşlerimle.
Sevgiler

Katekümen Törenim

Katekümen Törenim

Katekümen Törenim hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-12-11, 23:47
Katekümen Törenim
cengiz33

Tebrik ederim kardeşim....
Esenlikler olsun...

Katekümen Törenim

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Katekümen Törenim

Katekümen Törenim hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-12-11, 12:06
Katekümen Törenim
FormerlySaul

Adele ve cengiz 33 kardeşim teşekkürler.

Ben şansa inanmam :) Rab'be şükürler beni kilisesine çağırdı ve bu konuda şimdilik gayet pürüzsüz ve yolum açık yürüyorum. Taşıyabileceğimizden daha ağır haç vermiyor bize.

Katekümen Törenim

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Katekümen Törenim

Katekümen Törenim hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-11, 02:05
Katekümen Törenim
vasilias

tebrik ederim kardeşim. umarım rabbim bana da gösterir o günleri. 8 aydır bekliyorum. 6 ocaktan sonra tekrar istanbul'a gidebilirsem şayet ben de katekümen'e başlayacağımı umut ediyorum.
esenlikler dilerim.

Katekümen Törenim

Katekümen Törenim

Katekümen Törenim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Katekümen Törenim konusuna benzer konular;

Katekümen ve yaş sınırı? Merhaba 17 yaşımdayım bu zamana kadar sürekli din araştırması yaptım 14-15 yaşımdan beri bu siteyi takip ediyorum :) daha önce protestan ve katolik kilisesinin ayinine katıldım ortodoks a katılmadım ama öğretilerinin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum vaftiz olmayı küçüklüğümden beri herşeyden çok istiyorum sorun şu ki ailem buna kesinlikle karşı ve izin vermezler şu an için ama kiliseye gitmem sorun olmuyo yakınımda kartal nisan ermeni kilisesi var ermeni ortodoks olarak vaftiz olmayı çok istiyorum zannedersem cemaat olmadığı için ayin yapılmıyormuş kadiköy ermeni kilisesine gitsem yaşımdan dolayı bana şu an aile izni olmadan katekümen eğitimi verirlermi? veya herhangi bir ortodoks kilisesi ne şartlarda bana katekümen eğitimi verir patrikhaneden izin gerekiyormu ermeni patrikhanesi...

Kararımı verdim, artık katekümen eğitimi almak istiyorum Merhaba arkadaşlar, Ben artık tamamen kararımı verdim rab yolunda ilerlemek ve bu konu hakkında gerekli tüm prosedürleri yerine getirmek istiyorum. Özellikle ortodoks arkadaşlardan yardım diliyorum katakümen eğitimi almak istiyorum bu eğitim dökümante edilmişmidir? eğer öyleyse bu dökümanlara nasıl ulaşacağım? bu arada ben bir ortodoks olarak yoluma devam etmek istediğim için özellikle ortodoks arkadaşlardan yardım istedim :) sevgiler...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih