Korktum, ama İsa beni buldu!

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Korktum, ama İsa beni buldu!

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Stanley Nickholas Stone

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu siteye giriyorum. Yazıları okuyorum. Hristiyanlık inancını milletin ağzından değil de aslından öğreniyorum. İncil'i hem buradan hem de kitaptan okudum. Etkilendim. Ama bir arkadaşım daha vardı benim gibi. Benim dinim son dindi, müslümanlık. Son peygamberdi peygamberim ve son kitaptı kitabım. Ama gerçekten böyle miydi?

Korkuyordum, sempatizanlığım vardı. Bir cami'dense, kiliseye gitmek istiyordum. Beni rahatlatmıyordu. Kilise ise çok hoşuma gidiyordu. Babam ile sadece(!) gezmeye gittiğimizde yüzüm gülüyordu elimde olmaksızın. Evet gülüyordum istemsiz olarak, ağzım açık şaşkındım. İzmir/Buca'da bir kiliseydi. Kocaman bir orgu vardı çok eskiydi. Babam yanımda olduğundan ne rahip ile konuşabildim ne de iyice inceleyebildim.

Daha sonra aradan 1 yıl geçti hala okuyordum, ve hristiyanlığı iyice kavramıştım. Geçen gün(2-3 hafta önce) evde yalnızdım ve siteye girdim. Sesli olarak kurtuluş bölümünü okudum. Dua'yı içimden bir şey kopararak söyledim. Ve rahatladım. Gülüyordum. Bunun üzerine bir duş oldım ve daha iyi hissettim. Sonra kiliseleri inceledim. Mezheplere baktım bu konularda hala kararsızım. Zaten bana yakın ğek bir kilise yok İstanbul'da.

Sonra geçen gün bir kuyumcuya girdim ve gümüş bir 'haç' aldım. Üzerinde isa gerilmişti. Ve 2 haftadır hiç çıkarmadan takıyorum. Kendimi daha rahat güvende hissediyorum. Bilmiyorum bu duyguyu bilir misiniz?

16 yaşındayım. Bir süre ailemden gizleyeceğim bayağı uzun bir süre. Bir kaç sene sonra ise yani yaşımı doldurunca. Vaftiz olmak için bir kiliseye başvuracağım. Bana destek olmanız dileğiyle. Oğuz.

hristiyanlık
Anastasia

Stanley Nickholas Stone
Sonra geçen gün bir kuyumcuya girdim ve gümüş bir 'haç' aldım. Üzerinde isa gerilmişti. Ve 2 haftadır hiç çıkarmadan takıyorum. Kendimi daha rahat güvende hissediyorum. Bilmiyorum bu duyguyu bilir misiniz?

16 yaşındayım. Bir süre ailemden gizleyeceğim bayağı uzun bir süre. Bir kaç sene sonra ise yani yaşımı doldurunca. Vaftiz olmak için bir kiliseye başvuracağım. Bana destek olmanız dileğiyle. Oğuz.
Sevgili Oguz, o hissettigin huzuru ve guvenligi burada tatmιs olan kisiler var, essiz bir duygu. Tanrι seni cok seviyor, bunu anlamιs olmalιsιn. Yolun uzun ama huzur dolu bir yol. O'na yaklasmaktan cok zevk alιnιr.
Kutsal Kitapι oku ve dua et. Rab sana yardιm edecek, ne yapman gerektigini sana bildirecek.
Senin icin dua edecegim.
Esenlikler

hristiyanlık
Stanley Nickholas Stone

Dualarınız için çok teşekkürler. Dediklerine kanaat getiriyorum. Onu öğrendikçe dua ettikçe seviniyorum huzur buluyorum. Güvende hissediyorum. Yeni aldığım haç kolyesini her dakka gidip aynada bakıyorum. Dua'ların için teşekkürler..

hristiyanlık
kbugra

Stanley Nickholas Stone
Dualarınız için çok teşekkürler. Dediklerine kanaat getiriyorum. Onu öğrendikçe dua ettikçe seviniyorum huzur buluyorum. Güvende hissediyorum. Yeni aldığım haç kolyesini her dakka gidip aynada bakıyorum. Dua'ların için teşekkürler..
oğuz kardeşim. rabbin esenliğinin üzerine doğması ne kadar da güzel bir hadise . önce kendimi tanıtayım ben buğra. ben de senin gibi rabbimizin sent antuan kilisesinde vaftiz olabilmek amacıyla zamanımı bekleyenlerdenim. umarım bir pazar ayininde beraber bir sohbet etme imkanı buluruz. bnm için bu pazar uygun fakat senin için uygunmudur bilemem. eğer senin içinde uygunsa site yöneticilerinden rica ediyorum. mail adresimi sana iletsinler ve bu konular için birbirimöize destek olalım. rabbimizin esenliği üzerinize olsun...

"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."

hristiyanlık
Aliriza

Stanley Nickholas Stone
Çok güzel Oğuz kardeşim. Rab insanı, kendi yoluna bir şekilde getiriyor.Özellikle kiliseleri taş-duvar olarak algılamamak gerekir. Gerçekten huzur bulmak istiyorsan, kiliselerin maddi ve manevi bir bütünlük olduğunu hissetmelisin.
Çok daha detaylı bilgileri aşağıdaki link'de bulabilirsin
http://www.samandagortodoks.com/

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Korktum, ama İsa beni buldu! konusuna benzer konular;

RAB beni sınıyor sanırım Merahaba kardeşlerim. Birkaç gündür kötü şeyler yaşıyorum. Ve bu yaşadıklarıma yorum yapmakta biraz zorlanıyorum. Uzun zamandır arayış içerisindeydim. Çok ama çok uzun bir zamandır. Ve 2 hafta önce birden anlam veremediğim bir şekilde Hristiyanlığı öğrenmeyi ve bir Hristiyan olmayı istedim. Ve ciddi bir şekilde karar verdim (Gençlik hevesi değil, yetişkinim ve geçen seneden beri istiyorum aslında fakat bazı büyük engeller vardı.). Ertesi sabah hemen şehrimdeki kiliseyi arayıp rahiple görüştüm. Ekim ayında kiliseye gideceğim ve tam anlamıyla bir Hristiyan olmak için katekümen eğitimime başlayacağım. Şu anda elimden geldiği kadar imanlı olmaya çalışıyorum. Ancak bu yaşadığım kötü olaylar da 2 haftadır oluyor. Bugün bir nevi hırsızlık olayı...

Beni lütfen dualarınızda anın Kardeşler, Ailevi ve maddi sorunlar her geçen gün şiddetini arttırarak devam ediyor. Lütfen sıkıntılarımdan kurtulmam ve doğru kararları vermem için bana dua eder misiniz?

Beni dualarınızdan mahrum etmeyin... Sınavlarım başlamak üzre lütfen beni dualarınızdan mahrum etmeyin bu sınavlar bittiğinde asıl sınavım sene sonunda lütfen benim için dua edin... Yüce Rab hepinizi bereketlesin... AMİN...

Rab Benide Buldu. Merhaba arkadaşlar ben hristiyanforumu uzun zamandir takip ediyorum ayni proflimde deil tabiki diyer profilim arkadaşlarim tarafindan fark edildi. Hemen önlem aldim Uzun zamandir hiçbirşeye katilim göstermedim. ama artık göstermeye kara verdim. Ben temmuz ayinin başinda iman ettim. İmanli kardeslerle e-maillerle yardimlaştim. 15 yaşimdayim . koyu müslüman aileden geliyorum. imanimi onlara açıklayamiyorum. birkereye konusunu açtigimda. Aşırı tepki gördüm. herşey 1 yıl önce yazin kiliseye girmemle başladi. hristiyanlik hakkinda hiçbir bilgim yoktu (kilisenin adini tam bilemiyorum istanbul taksimde) mum diktim çıktım. oraya neden geldimiz hakkimda hiçbir bilgim yoktu. istanbuldan dönünce araştirmaya başladim bunu bagzi...

Rab beni affedermi :( :( Sevgili arkadaslar Cok kotu birsey yaptim kendime bir an engel olamadim ve suan bundan cok utaniorum ve bunu yaptigim icin nefret ediyorum kendimden :( Tovbe ettim ve af diledim Tanri dan ama acaba beni affedermi :( cok zor durumdayım lutfen yardim edin :( :( :(

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Korktum, ama İsa beni buldu!

Click "Give Now", then choose "Turkey"

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler