Müslüman işadamıydı O şimdi rahip

Müslüman işadamıydı O şimdi rahip hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Müslüman işadamıydı O şimdi rahip konusu 2128 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj julyet tarafından gönderildi. Müslüman işadamıydı O şimdi rahip Müslüman işadamıydı O şimdi rahip <TABLE height=170 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=107 align=left border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="20%">http://www.sabah.com.tr/2006/12/17/cpsabah/im/5556691FFE912249B79B16C1b.jpg </TD><TD vAlign=top align=left colSpan=2>http://www.sabah.com.tr/cpsabah/i/1_pix_beyaz.gif</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=left colSpan=3 height=7>http://www.sabah.com.tr/cpsabah/i/1_pix_beyaz.gif</TD></TR></TBODY></TABLE><!--~hb~--><!--Haberin Diğer Yazıları Tablo Başlangıcı--><!--Haberin Diğer Yazıları Tablo Sonu--> Müslüman işadamıydı O şimdi rahip 13 yaşında Kuran okumayı öğrenen, inançlı bir ailede yetişmiş Hasan Yaman, uluslararası ilişkiler okuduktan sonra, işini kurdu ardından her şeyi bırakıp kendini Hıristiyanlık dinine hizmet etmeye adadı. Altı... Müslüman işadamıydı O şimdi rahip

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Müslüman işadamıydı O şimdi rahip konusu 2128 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj julyet tarafından gönderildi.

Müslüman işadamıydı O şimdi rahip konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Müslüman işadamıydı O şimdi rahip hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-06, 07:06
evangelion

13 yaşında Kuran okumayı öğrenen, inançlı bir ailede yetişmiş Hasan Yaman, uluslararası ilişkiler okuduktan sonra, işini kurdu ardından her şeyi bırakıp kendini Hıristiyanlık dinine hizmet etmeye adadı. Altı ay önce İzmir Yeni Doğuş Kilisesi'ne rahip olarak atanan Yaman'ın tek destekçisi, inançlı bir Müslüman olan eşi Seval Yaman.

'Kocam Müslüman bir işadamıydı, şimdi ise rahip'

Altı ay önce İzmir Yeni Doğuş Kilisesi'ne rahip olarak atanan Hasan Yaman, Müslüman bir ailede doğdu. Uluslararası ilişkiler okuyup iş hayatına atıldı. Hıristiyanlığı seçmekle yetinmedi, işini de bırakıp din eğitimi aldı ve rahip oldu. Peki, tüm bunlara eşi ne dedi?.

Bir sabah uyanıyorsunuz, Müslüman bir adam olarak evlendiğiniz kocanız, rahip olmuş! Hıristiyan olacağım," dediğinde çok da önemsemiyorsunuz. Dinini değiştiriyor, iş hayatını bırakıyor, sonra da din eğitimi almak için yola koyuluyor. Önce diagon (rahip yardımcısı) oluyor, bundan altı ay önce de İzmir Yeni Doğuş Kilisesi'ne pastör (rahip) olarak atanıyor. Hasan Yaman ve Seval Yaman'ın hikâyesi bu. Onlar aslında hiç de kolay olmayan bu sancılı süreci, birlikte atlatmışlar. Hasan Yaman istediği gibi bir rahip olmuş, Seval Yaman ise dinini değiştirmeyi aklının ucundan bile geçirmemiş. Öyküleri benim ilgimi çekti, sizi de tanıştırmak istedim..

- Bir sabah uyanıyorsunuz Müslüman bir işadamı olarak âşık olduğunuz kocanız artık bir rahip! O an aklınızdan neler geçti?
- Seval Yaman: Şaşkınlık! O bir süreçti tabii. Yıllar içinde oldu bu noktaya gelişi. "Hıristiyan olacağım," dediğinde çok ciddiye almamıştım aslında.

- Öfke mi duydunuz bunu söylediğinde, "Sen artık benim sevdiğim adam değilsin," mi dediniz? Yoksa onu şefkatle mi karşıladınız?
- S.Y: "Nasıl olacak şimdi böyle," dedim. "Sen Müslüman bir ailede doğdun. Bunu nasıl yaşayacaksın, yaşamını nasıl devam ettireceksin?" gibi tepkilerim oldu. Daha önce inançsızdı, o nedenle inanması bir taraftan da hoşuma gitti. Çünkü ben inançlı bir Müslümanım. Tabii ki evlendiğimizde rahip değildi, Hıristiyan bile değildi. Yine de "Sen artık benim sevdiğim adam değilsin," diyemezdim. Daha iyi bir insan olmaya çabalıyordu. Bunu kabullenebileceğimi düşündüm.

- Bir insanın bu kadar değişmesi, birlikte yolculuk ettiği insana haksızlık mıdır, yoksa bu yalnızca kendi seçimi ve hakkı mıdır? Yanındakine "Tamam birlikte yürüyoruz, ama ben bu yoldan gideceğim sen yine de benim elimi bırakma," diyebilir mi?
- S.Y:
Hakkı tabii ki. Bu dönüşüm, benim kaldırabileceğim bir dönüşümdü. Ben ona saygı gösterdim. Çünkü o bunu seçerken bana "Sen de seç," demedi. Bunu ister tabii ki, ama beni buna zorlamadı. Ben de Hıristiyan olmayı hiç düşünmedim. Biz aynı evde bir rahip ve bir Müslüman mutlu yaşamayı başardık.

- Hasan Yaman: Onu riske atsaydım, haksızlık ettiğimi düşünürdüm. Kilisem de bu konuda çok hoşgörülü. Rahip olarak atanacağım zaman "Karım Müslüman. Bir gün, 'Sen önce kendi karına öğret, sonra bize vaaz ver' diyebilirler," dedim. Ama yöneticiler, sadece onun için dua edeceklerini söylediler. Ve rahipliğe atandım. Belki de eşi Müslüman olan tek rahip benimdir Türkiye'de, bildiğimiz kadarıyla başka yok. Oğlum da kendi isteğiyle Hıristiyanlığı benimsedi ve vaftiz oldu.

'13 yaşında Kuran okumayı öğrendim'

- Nasıl bir ailede dünyaya geldiniz?
- Müslüman bir anne babanın çocuğuyum. Babam çok dindar değildi. Cuma ve bayram namazlarına giderdi sadece. Ama annem Ramazan ayında 30 gün orucunu tutan, namaz kılan biriydi, Kuran okurdu. Ben de 13 yaşlarımdayken Kuran kursuna gittim ve Kuran okumayı öğrendim. Böyle bir ortamda büyüdüm.

- Kendine 'Müslüman' diyen bir insan mıydınız o zamanlar, yoksa dini duygularınız zayıf mıydı?
- Görüntü de Müslümandım tabii ama kafamda soru işaretleri vardı. Cevabını veremiyordum onların. Dini duygularım zayıftı.

-

Rahip olmadan önce ne iş yapıyordunuz?
- Üniversitede uluslararası ilişkiler okudum. Okuldan sonra iş hayatına girdim. Tarım hammaddeleri üzerine kendi şirketimi kurdum. Fakat iş hayatı beni çok etkiledi. Ben aptal biri değilim, her türlü hileyi yapabilirim. Ama iş hayatında olup bitenler ağırıma gitti. İnsanların birbirlerini aldatmaları, yalan dolan, sahtekarlık... İş hayatındaki bu düzeni kaldıramadım. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyordum. Kafamda hep 'Allah var mı, insanlar niye günahkar' gibi sorular vardı. Hayat akıp gider ve bazen o sorular kendini yeniden hatırlatır size. Sanırım, bu süreç de beni arayışa yöneltti.

'Kadınların daha önce de bana özel bir ilgisi yoktu'

- Dünyevi hazlarla tutkulu bir ilişkiniz yok muydu? Yoksa mücadele etmeniz gerekti mi bu konuda?
- İçki içerdim ama çok düşkün değildim. Rahip olmak beni bunlara zorluyor mu? Tabii zorluyor ama ben böyle bir yaşamı istediğim için rahip oldum. O yüzden mutluyum.

- Rahip olmanız, kadınların size bakışını değiştirdi mi?
- Geçtiğimiz hafta ABD'de bir skandal ortaya çıktı. 24 bin üyesi olan bir kilisenin önderi, zina yapmakla suçlandı. Hepimiz her an günahkarız, hepimiz her an düşmeye hazırız. Rahipler de öyle. Bu, benim için de geçerli. Ama biz bundan kaçmaya gayret ederiz.

-

Bir erkek olarak rahipliği seçerek, kadınların arzu nesnesi olarak algılanmaktan gönüllü olarak istifa ediyorsunuz. Zor mu bu bir erkek için?
- Ben soğuk bir adam olduğum için, daha önce de kadınların bana özel bir ilgisi yoktu.

- Rahiplere evlilik yasak değil mi?
- Protestanlıkta rahiplerin evlenmesi serbest, Katolik mezhebinde yasak. Öyle bir şey olsaydı zaten kilise almazdı beni, evliydim. Benim için ailem çok önemli.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müslüman işadamıydı O şimdi rahip

Müslüman işadamıydı O şimdi rahip hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-06-09, 08:05
julyet

evangelion

13 yaşında Kuran okumayı öğrenen, inançlı bir ailede yetişmiş Hasan Yaman, uluslararası ilişkiler okuduktan sonra, işini kurdu ardından her şeyi bırakıp kendini Hıristiyanlık dinine hizmet etmeye adadı. Altı ay önce İzmir Yeni Doğuş Kilisesi'ne rahip olarak atanan Yaman'ın tek destekçisi, inançlı bir Müslüman olan eşi Seval Yaman.

'Kocam Müslüman bir işadamıydı, şimdi ise rahip'

Altı ay önce İzmir Yeni Doğuş Kilisesi'ne rahip olarak atanan Hasan Yaman, Müslüman bir ailede doğdu. Uluslararası ilişkiler okuyup iş hayatına atıldı. Hıristiyanlığı seçmekle yetinmedi, işini de bırakıp din eğitimi aldı ve rahip oldu. Peki, tüm bunlara eşi ne dedi?.

Bir sabah uyanıyorsunuz, Müslüman bir adam olarak evlendiğiniz kocanız, rahip olmuş! Hıristiyan olacağım," dediğinde çok da önemsemiyorsunuz. Dinini değiştiriyor, iş hayatını bırakıyor, sonra da din eğitimi almak için yola koyuluyor. Önce diagon (rahip yardımcısı) oluyor, bundan altı ay önce de İzmir Yeni Doğuş Kilisesi'ne pastör (rahip) olarak atanıyor. Hasan Yaman ve Seval Yaman'ın hikâyesi bu. Onlar aslında hiç de kolay olmayan bu sancılı süreci, birlikte atlatmışlar. Hasan Yaman istediği gibi bir rahip olmuş, Seval Yaman ise dinini değiştirmeyi aklının ucundan bile geçirmemiş. Öyküleri benim ilgimi çekti, sizi de tanıştırmak istedim..

- Bir sabah uyanıyorsunuz Müslüman bir işadamı olarak âşık olduğunuz kocanız artık bir rahip! O an aklınızdan neler geçti?
- Seval Yaman: Şaşkınlık! O bir süreçti tabii. Yıllar içinde oldu bu noktaya gelişi. "Hıristiyan olacağım," dediğinde çok ciddiye almamıştım aslında.

- Öfke mi duydunuz bunu söylediğinde, "Sen artık benim sevdiğim adam değilsin," mi dediniz? Yoksa onu şefkatle mi karşıladınız?
- S.Y: "Nasıl olacak şimdi böyle," dedim. "Sen Müslüman bir ailede doğdun. Bunu nasıl yaşayacaksın, yaşamını nasıl devam ettireceksin?" gibi tepkilerim oldu. Daha önce inançsızdı, o nedenle inanması bir taraftan da hoşuma gitti. Çünkü ben inançlı bir Müslümanım. Tabii ki evlendiğimizde rahip değildi, Hıristiyan bile değildi. Yine de "Sen artık benim sevdiğim adam değilsin," diyemezdim. Daha iyi bir insan olmaya çabalıyordu. Bunu kabullenebileceğimi düşündüm.

- Bir insanın bu kadar değişmesi, birlikte yolculuk ettiği insana haksızlık mıdır, yoksa bu yalnızca kendi seçimi ve hakkı mıdır? Yanındakine "Tamam birlikte yürüyoruz, ama ben bu yoldan gideceğim sen yine de benim elimi bırakma," diyebilir mi?
- S.Y: Hakkı tabii ki. Bu dönüşüm, benim kaldırabileceğim bir dönüşümdü. Ben ona saygı gösterdim. Çünkü o bunu seçerken bana "Sen de seç," demedi. Bunu ister tabii ki, ama beni buna zorlamadı. Ben de Hıristiyan olmayı hiç düşünmedim. Biz aynı evde bir rahip ve bir Müslüman mutlu yaşamayı başardık.

- Hasan Yaman: Onu riske atsaydım, haksızlık ettiğimi düşünürdüm. Kilisem de bu konuda çok hoşgörülü. Rahip olarak atanacağım zaman "Karım Müslüman. Bir gün, 'Sen önce kendi karına öğret, sonra bize vaaz ver' diyebilirler," dedim. Ama yöneticiler, sadece onun için dua edeceklerini söylediler. Ve rahipliğe atandım. Belki de eşi Müslüman olan tek rahip benimdir Türkiye'de, bildiğimiz kadarıyla başka yok. Oğlum da kendi isteğiyle Hıristiyanlığı benimsedi ve vaftiz oldu.

'13 yaşında Kuran okumayı öğrendim'

- Nasıl bir ailede dünyaya geldiniz?
- Müslüman bir anne babanın çocuğuyum. Babam çok dindar değildi. Cuma ve bayram namazlarına giderdi sadece. Ama annem Ramazan ayında 30 gün orucunu tutan, namaz kılan biriydi, Kuran okurdu. Ben de 13 yaşlarımdayken Kuran kursuna gittim ve Kuran okumayı öğrendim. Böyle bir ortamda büyüdüm.

- Kendine 'Müslüman' diyen bir insan mıydınız o zamanlar, yoksa dini duygularınız zayıf mıydı?
- Görüntü de Müslümandım tabii ama kafamda soru işaretleri vardı. Cevabını veremiyordum onların. Dini duygularım zayıftı.

-

Rahip olmadan önce ne iş yapıyordunuz?
- Üniversitede uluslararası ilişkiler okudum. Okuldan sonra iş hayatına girdim. Tarım hammaddeleri üzerine kendi şirketimi kurdum. Fakat iş hayatı beni çok etkiledi. Ben aptal biri değilim, her türlü hileyi yapabilirim. Ama iş hayatında olup bitenler ağırıma gitti. İnsanların birbirlerini aldatmaları, yalan dolan, sahtekarlık... İş hayatındaki bu düzeni kaldıramadım. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyordum. Kafamda hep 'Allah var mı, insanlar niye günahkar' gibi sorular vardı. Hayat akıp gider ve bazen o sorular kendini yeniden hatırlatır size. Sanırım, bu süreç de beni arayışa yöneltti.

'Kadınların daha önce de bana özel bir ilgisi yoktu'

- Dünyevi hazlarla tutkulu bir ilişkiniz yok muydu? Yoksa mücadele etmeniz gerekti mi bu konuda?
- İçki içerdim ama çok düşkün değildim. Rahip olmak beni bunlara zorluyor mu? Tabii zorluyor ama ben böyle bir yaşamı istediğim için rahip oldum. O yüzden mutluyum.

- Rahip olmanız, kadınların size bakışını değiştirdi mi?
- Geçtiğimiz hafta ABD'de bir skandal ortaya çıktı. 24 bin üyesi olan bir kilisenin önderi, zina yapmakla suçlandı. Hepimiz her an günahkarız, hepimiz her an düşmeye hazırız. Rahipler de öyle. Bu, benim için de geçerli. Ama biz bundan kaçmaya gayret ederiz.

-

Bir erkek olarak rahipliği seçerek, kadınların arzu nesnesi olarak algılanmaktan gönüllü olarak istifa ediyorsunuz. Zor mu bu bir erkek için?
- Ben soğuk bir adam olduğum için, daha önce de kadınların bana özel bir ilgisi yoktu.

- Rahiplere evlilik yasak değil mi?
- Protestanlıkta rahiplerin evlenmesi serbest, Katolik mezhebinde yasak. Öyle bir şey olsaydı zaten kilise almazdı beni, evliydim. Benim için ailem çok önemli.
bu cok da sasirtici birsey degil RAB ne zaman nerede ve kimi sececegini bilir.RABbin planini kimse bilemez ve tahmin edemez .arkadasimiz cok memnun olmali ki sonsuz yasami elde etmis dilegim butun insanligin da kurtulusu.julyet

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müslüman işadamıydı O şimdi rahip

Müslüman işadamıydı O şimdi rahip konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Müslüman işadamıydı O şimdi rahip konusuna benzer konular;

Az önce hristiyanolmak.com adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım? Az önce hristiyan.net/kurtulus adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım? 1. Yapmanız gereken ilk olarak bir kiliseye katılmaktır. Bulunduğunuz şehirde iyi bir kiliseye katılmak istiyorsanız site yönetimine "BİR KİLİSEYE KATILMAK İSTİYORUM" başlıklı bir email gönderiniz. (hristiyannet@gmail.com) Hristiyan İnancına göre kilise (eclesia) bir bina değildir. İsa Mesih'i Kurtarıcı ve Mesih olarak kabul eden seçilmişlerin beraberliğidir, biraraya gelmesidir. Bu anlamda kilise bir ev de olabilir, çayırda biraraya gelmek de olabilir, her yer olabilir. Önemli olan yer değil, samimi ve gerçek olarak tapınan inananların biraraya gelmesidir. Ayrıca Kutsal Yazılar'da inananların beraberliği, birbirlerine yardım etmeleri, birbirlerinin yüklerini taşımaları,...

Atatürk kimlerle başardı ve şimdi Atatürk'ün durumunu hayal ediyorum.Çöküşmüş bir ulus vardı önünde. Dışarıdan Osmanlıya hasta adam deniyordu. Hayalgücümle o günlere gidiyorum.İnsanlarda artık umut kalmamış,bıkkın,bitkin ve en önemliside herkes birbiri hakkında kötü konuşur olmuş.Yıkılmanın arifesindeler. Atatürk neyi, nasıl,kimlerle canlandıracaktı.Önündeki en yaman soru bu idi.Ve hasta olan tarafı seçmedi halen ayakta olan,umut vadeden kişileri seçti ve onlarla başardı. Çöken taraf hilafet ve yandaşları idi.Yani müslümanlık tarafı çökmüştü. Umut vadeden ve halen bu bayrağı taşıyanlar ise çağdaş kesimdir. Tabii Atatürk başarırken çöküşen grup çökmeye devam ediyor ve Menemen'de Kubilay'ı hunharca öldürüp en karanlık zevklerini tatmin peşinde koşuyorlardı.Atatürk'ün hemen her adımında islamcılar çoğunluk olarak...

İsa Mesih'in Bedeni şimdi nerede ? Kardesler benim aklıma takılan bir soruda İsa Mesih rabbimiz göğe yükseldigi sırada gökte yasamını sürdürürken aynen dünyada oldugu gibi dünyaya geldigi bedeniylemi göklerdedir ?

İman ettim, şimdi ne yapacağım ? Merhaba sevgili arkadaşlar. Bir yıl civarı önce siteye üye oldum, bugüne kadar herhangi bir şekilde mesajım olmadı hiçbir konuya. Sadece okudum ve araştırdım. 1,5 yıl kadar bir süre içerisinde Hristiyanlığı araştırdım, okudum, okudum, okudum... :) Ve artık tamamen Hristiyan olmaya karar verdim. Fakat, bundan sonra ne yapacağım hakkında net ve pek bir fikrim yok. Herhangi birşekilde kiliseye gitmişliğim de olmadı. Yardımcı olacak arkadaşlarımız varsa eğer, benimle irtibata geçebilirler mi, mümkün mü ? Hepinize şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

Rahip Paisios-1 bolum RAHİP PAİSİOS<o:p></o:p> <o:p> </o:p> AYNAROZ (a)<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <o:p> </o:p> MUCİZELER – GİRİŞ – BİYOGRAFİ<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <o:p> </o:p> Aynaroz’da, hayatının çoğunu münzevi bir hayat sürerek geçirdi. Allah’ın ta kendisi, ona birçok yetenek vermişti. Tedavi istidadına sahipti (çeşitli hastalıklardan birçok kişiyi tedavi etmişti, kanserden, doğuştan felçli vb.). Cinlere karşı istidadı vardı (yaşarken dahi, birçok kişiden cin çıkardı). Geleceği önceden görme istidadına da sahipti (birçok kişiye, istikbalde şahsî bazda başlarına gelecek olan olayları önceden söylemiştir. Bundan başka da, vatanımızın tarihinde, gelecekte olacak olan olayları da önceden bilmiştir). Basiret sahibiydi (her insanın kalbini, insanın kendisinden de daha derin ve daha iyi...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih