|
|
Anastasia
|
|
|
Alıntı:
|
insanları telkinle hırıstiyan yapamazsınız bunu rab seçer ...
bu hediyeyi herkez almış değil.
|
Uzgϋnϋm kardeşim, bu dediğiniz mantιklι değil, Kutsal Kitap�a da uymaz.Bu hediye herkese verilmiş ama hediyeyi kabul etmemiş olabilir. Bu da insanιn hϋr iradesine bağlι.
Tanrι bϋtϋn insanlarι sever, kurtuluşu kazanmak için bϋtϋn insanlara imkanlar, fιrsatlar verir, tϋm insanlarι yanιna çağιrιr, göksel Egemenliğine davet eder. Bu davet herbirimize özel bir yolla gelmiştir.
Kimileri bu fιrsattan istifade edip O�nu aramaya kalkιşιr ve O�nu bulurlar, kimileri de O�nun Sevgisini, Sözϋnu görmezler ve duymazlar. Görmek de istemezler.Herkes kendi kararιnι verir.
Mesela foruma tesadϋfen veya art niyetlice giren mϋslϋmanlar bile Tanrι tarafιndan çağιrιlιr. Okunan her mesaj bir çağιrι olarak değerlendirilmeli. Ama bazιlarι hiç hristiyanlιğι araştιrmadιkça klavyeye �hristiyanlιk� kelimesini verip, Tanrι�nιn davetine �evet� der, bazιlarι da ιsrarla karanlιkta kalmayι tercih eder. Seçimi Tanrι değil, insan yapar.
. Ancak seçimini yapmιş insanaTanrι destek verir. Işin ilginç noktasι da bu: Tanrι O�nu sevenleri de sevmiyenleri de aynι şekilde sever. Cϋnkϋ Tanrι Sevgidir.
|
Sevgili Anastasia Kardeşim ( böyle söylemek ne ilginc benim için ki siz anladınız :) ....)
sözlerinize tamamen katılıyorum. Öğretileri eleştirme yetkisini kendimde görmüyorum ama Rab'Bin bana verdiği akıl ile şunu söyleme hakkını tüm kardeşlerimden özür dileyerek kendimde buluyorum.
Biz Tanrı'yı yüceltirken ve onu tanımlarken kullandığımız kavramlarda ADİL kavramınıda kullanıyoruz. Eğer bu kavramı kullanmıyorum diyorsanız "seçilmişlik " öğretisini savunmakta haklısınız derim.
Ama Ben Rab'bimin sonsuz adilliğine kalbimin beynimin aklımın ve mantığımın hatta vucudumdaki tüm hücrelerin varlığı ile inanıyorum.
Çünkü Tanrı alçakgönüllü ve merhametlidir. Merhametli ve Alcakgönüllü olan Tanrı'nın adil olmamasını beklemek Büyük bir yanılgı ve bana göre günahtır.
Tanrı Tabiki adil diyorsanız secilmişlik kavramını ileri sürerken dikkatli olmak gerekir.
Çünkü ben biliyorum ki Tanrı humeyni'yi bile seviyor. Buna inanın. Bunca sevgi dolu olan bir Yaradanın kimilerini yaratırken secip kimilerini secmediğine inanabilmek büyük bir yanılgı olduğu gibi aynı zamanda Tanrı'nın bizde hiçde görmek istemediği bir kavramı getirmektedir. KİBİR
evet yanlış okumadınız KİBİR.
Düşünsenize ben iman ettim ben secilmişim yani özelim ayşe etmedi demek ki secilmedi özel değil o zaman ben ayşeden üstünüm . Yok daha neler.
Tanrı tüm uluslara bu hakkı verdi . Tüm insanlığa bu hakkı verdi.
Mesih isadece iman edenler için değil ,Gecmişte yaşamış olan ve gelecekde yaşayan İlk insandan Son gelcek insana kadar tüm insanlık için Kurban edildi.
Rab herkesi çağırıyor kimi görüyor kimi görmüyor. Rab tabiki en başından beri kimin O'nun yolunu sececeğini kimin secmiyeceğini biliyor.
Ama özgür irade ile bu secimi bize bırakıyor. Sadece bazı insanlar daha belirgin davetler alabiliyor. Bunun nedenini biz değil Rab bilir. Ve bunun da illaki adil bir nedeni vardır.
Şimdi secilmişlik öğretisine inanan bir imanlının bana göre en büyük yanlışı. Ben nasılsa secildim zaten kurtuldum anlayışına girmesidir.
Efendim madem iman ettin kurtuldun da geri kalan öğretiler ne oldu.
Bana göre en büyük günah iman ettikden sonra " ben insanım zaaflıyım Rab beni biliyor af diliyorum "diye diye ısrarla aynı günah üzerinde direnmektir.
Eylemsiz iman ölüdür.
İş sadece iman ederek kurtulmak ile bitse idi Kutsal Ruh nicin verildi?
Nicin kimi insanlarda kutsal Ruh sonsuz bir ateş ile yanar iken kimisinde durağan yada sönmek üzere?
İman Tanrı'nın bir lutfudur ve iman hayatında Tanrı'dan ayrı düştüğünüz yada uzaklaştığınız yada sözlerini uygulamak için kendinizle O'nun yardımını istiyerek ve özgür iradenizle zaaflarınızla mücadele etmediğiniz takdirde bu yolu yürümeniz ne yazık ki imkansız. Ve bunları yapmadığınız sürece Kutsal Ruh asla içinizde büyüyemez.
Bilinki iş iman etmek ile bitmiyor asıl ondan sonra başlıyor.
Çünkü bilmediğiniz bir şeyde hata yaptığınızda özür dileyebilirsiniz ama bile bile yaptığınız hata da sorumluluğunuz büyüktür. İşi Şeytan'a atmak bir kacış .Çünkü Tanrı'dan uzak durarak duadan uzak durarak Ruhanilerimizden kiliseden Kutsal Yazılardan uzak durarak şeytanı zaten biz doğurmuş yada doğumuna yardımcı olmuş oluyoruz. İMAN ETMEK YOLUN BAŞLANGICIDIR TAMAMLANMIŞ HALİ DEĞİL.
görüşlerim kişiseldir eleştirilerinizi ya da katılmadığınız yönleri mezhebime göre değil direk tarafıma yapmanızı rica edeceğim. Kaldıki ben henüz bir öğrenciyim ve eğitimimi tamamlamadığım için bu tür fikir beyanlarımdan mezhebim değil kendim sorumluyum .
Rab'bim hepimize merhamet etsin
sevgiler