HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Bazıları bu yazının "kurgulandığını" düşünebilir; ancak ben aynı fikirde değilim. Seneler önce aynı hikayeyi İslam'dan Hristiyanlığa geçme sebepleri ile ilgili bir kitapçıkta okumuştum ve yazarın gerçekten İslam'dan Hristiyanlığa geçmiş bir kişi olduğunu biliyorum. (Reform çizgisindeki kiliselerde tanınmış biridir ve Hristiyanları hedef alan bir şiddet/terör olayının baş mağduru olarak gündeme gelmişti).
Ayrıca hikayenin son cümlesine takılıp kalmanın yanlış olacağı görüşündeyim. En azından anlatım tamamen akademik tarzda sunulmuş; bu sebeple bazı Müslümanların yazdıkları "yalan ve iftira" dolu olup bir tek ayet veya referans içermeyen uydurma ve gülünç hikayelerden çok farklı.
Neden Hristiyan Oldum?
murcuman Neden Hristiyan Oldum?
nicoletta
çok özür dilerim ancak ancak bu yazının anlamını neden burada oldugunu anlamadım.. yani o kadar biribirinden tutarsız yer var ki..
hele kahramanımızın kendisini ermeni bir ailenin oglu olarak tanıtıp kaynastıgı bölümde hadi canım dedim.. yani çok pardon ama o kadar komik ve imkansız bişey ki bu.. nedenini şimdi uzun uzun anlatmiym, bi laf kalabalıgı ben yaratmak istemem.
birde konu neden hep kurandan ayetlerle desteklenmiş?? neden kutsal kitsabımızdan sadece esinleme'den alıntı var??
bu yazıyı hristyanlığı arastıran bilgi edinmeyen biri okusa ne düşünür acaba? ben bunu sordum kendime..
hadi gectim o kadar detay konus konus, öyle ikilem, böyle soru sor aman sor, son paragrafta baba iki çift lafla kapatsını konuyu:) gercekten oldumu şimdi?
:)
nicoletta
sana katlıyorum
Neden Hristiyan Oldum?
nicoletta Neden Hristiyan Oldum?
Theophilos
Bazıları bu yazının "kurgulandığını" düşünebilir; ancak ben aynı fikirde değilim. Seneler önce aynı hikayeyi İslam'dan Hristiyanlığa geçme sebepleri ile ilgili bir kitapçıkta okumuştum ve yazarın gerçekten İslam'dan Hristiyanlığa geçmiş bir kişi olduğunu biliyorum. (Reform çizgisindeki kiliselerde tanınmış biridir ve Hristiyanları hedef alan bir şiddet/terör olayının baş mağduru olarak gündeme gelmişti).
Ayrıca hikayenin son cümlesine takılıp kalmanın yanlış olacağı görüşündeyim. En azından anlatım tamamen akademik tarzda sunulmuş; bu sebeple bazı Müslümanların yazdıkları "yalan ve iftira" dolu olup bir tek ayet veya referans içermeyen uydurma ve gülünç hikayelerden çok farklı.
bilmiyorum sevgili teophilos..
acıkcası direk düşüncelerimi paylaştım..
yani neden böyle düşündüm ancak bana cok samimi gelmedi ve bunları yazdım bende..
Neden Hristiyan Oldum?
ketty85 Neden Hristiyan Oldum?
kardeşlerim ben müslüman bir çevrede büyüdüm.ve şimdi Hristiyanlık ile tanıştım.Arkadaşın kuran dan verdigi ayetler beni gerçekten düşünmeye sevk etti.Hristiyan olma isteğim bir kat daha arttı bence o ayetler bir müslümanı bagnaz düşüncelerden kurtarabilir.sizin kızdıgınız noktayı anlamış değilim
Neden Hristiyan Oldum?
murcuman Neden Hristiyan Oldum?
Yönetim Notu: Düzgün bir şekilde hitap etmeyi öğrenmeniz dileğiyle.
yeni hristiyan oldummrb kardeşlerim ben yeni hristiyan oldum ve şu an neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum
Hristiyan oldum amaArkadaşlar gerçekten isteyerek hristiyan oldum yani hristiyanolmak.com'da yazıları okudum vede kararımı verdim sormak istediğim şeyler var biraz araştırma yaptım ama sizede sormak istiyorum..
Öncelikle dua etmek istersen nasıl başlayacağım yani müslümanlıkta allah'ın adıyla mesela hristiyanlıkta nasıl ..
Hristiyanlık tanrı İsa mı Yoksa YHVH mi ?
Bulunduğum yerde kilise yok nasıl ibadet etmeliyim..
Yeni Hristiyan oldumMerhaba
Uzun süredir sitenizi takip ediyorum, yazılanlara gönülden inanıyorum. Ailemden hiçbir sorunla karşılaşmadan İsa Mesih'e iman etmiş 16 yaşında bir gencim. İzmirliyim, dindar bir çevrede büyümedim , büyükannemin anlattıklarına göre zamanında Rumlarla komşuymuşlar ve Hristiyanlık konusunda ailem de biraz bilgiye sahip.Kutsal Kitap'ı internet üzerinden okuyabiliyorum , ama kitap halinde yanımda taşıyabileceğim , her zaman okuyabileceğim şekilde bulamadım. Kutsal Kitap'ın parayla alınmasında bir sakınca var mı? Ayrıca yaşım dolayısıyla bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum malum ülkemizde farklı inanca sahip olmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Bir kiliseden rica edebilir miyim, tepkileri nasıl olur? Kilise demişken en kısa...
Hristiyan Oldum !Evet kardeşler . Bugünden itibaren gönülden inanmış bulunuyorum
Ama bilmediğim çok şey var hristiyanlık hakkında
şu sorularımı cevaplarsanız tam olacak.
1) Isa'nın çilesi adlı filmi izledim ve orda diyorlardı ki Isa mesih demiş ki " Yediğiniz ekmek bedenimdir . İçtiğiniz Şarapda kanımdır onu içmeden kurtuluşa varamazsınız " Bu doğrumu ?
:) asıl mevzu
Nasıl Hristiyan Oldum..Merhaba .. Rabbın ışığı üzerinizde olsun.
Ben 17 yaşındayım ve müslüman bir ailedenim.. Benim hikayem bundan yıllar önce ailemle bir kiliseye girmemle başladı. Kiliseye girdiğimizde içimden biri sanki bana işte aradığın yer burası doğru yerdesin dedi. Ve bir garip olmuştum. Sanki birileri benim oraya gitmemi bekliyormuş gibi. Herneyse yıllar sonra müslümanlıktan uzaklaştığım ve inanmadığımdan dolayı diğer dinlere yöneldim.. Ateizm, Deizm, hatta satanizme kadar bir çok düşünce ve dinde araştırma yaptım ve bazılarının arasınada katıldım ancak hiç biri içimdeki o tarifsiz boşluğu doldurmadı. Müslümanlığı araştırdıkça kuran okudukça inancım dahada zayıflıyordu herşey herkes saçma geliyordu ve gerçekten bir zamanlar ateist olarak gezdim.....
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler