Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Nihayet doğru yol... konusu 1037 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Onuris tarafından gönderildi. Nihayet doğru yol... Aslında benim imanım bir mucizeyle olmadı hani arkadaşlar yazmışlar rüyalar görmüşler kendilerine işaret gelmiş böyle bir şeyim olmadı ancak yine de paylaşmak istiyorum yaşadıklarımı. Ben Müslüman ailede doğdum. ancak çocukken Tanrı kavramım çok zayıftı. Hiç bir şeye inanmazdım ama hıhı deyip geçerdim. Büyükannem bana duaları öğretirdi ama bana hep isteksiz okuyorsun derdi öyleydi çünkü hiç bir şey hissetmiyordum. Bir gün ansiklopedi de Din bölümünü araştırıyordum 11 yaşlarında falandım. Çarmıha gerilmiş bir beden gördüm üstünde başlık HRİSTİYANLIK -TESLİS İÇİNDE TEK TANRI İNANCI- pek anlamadım o zamanlar okuduklarımdan ama İsa beni kendine çekmişti çok sevmiştim onu. Büyükanneme gidip Hrisityanlığı okudum istediğim bana hak vermesiydi hak vermedi ama bir şey de demedi yalnızca İsa'nın... Nihayet doğru yol...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Nihayet doğru yol... konusu 1037 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Onuris tarafından gönderildi.

Nihayet doğru yol... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Nihayet doğru yol... hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-02-09, 14:55
Nihayet doğru yol...
vesper

Aslında benim imanım bir mucizeyle olmadı hani arkadaşlar yazmışlar rüyalar görmüşler kendilerine işaret gelmiş böyle bir şeyim olmadı ancak yine de paylaşmak istiyorum yaşadıklarımı.

Ben Müslüman ailede doğdum. ancak çocukken Tanrı kavramım çok zayıftı. Hiç bir şeye inanmazdım ama hıhı deyip geçerdim. Büyükannem bana duaları öğretirdi ama bana hep isteksiz okuyorsun derdi öyleydi çünkü hiç bir şey hissetmiyordum. Bir gün ansiklopedi de Din bölümünü araştırıyordum 11 yaşlarında falandım. Çarmıha gerilmiş bir beden gördüm üstünde başlık HRİSTİYANLIK -TESLİS İÇİNDE TEK TANRI İNANCI- pek anlamadım o zamanlar okuduklarımdan ama İsa beni kendine çekmişti çok sevmiştim onu. Büyükanneme gidip Hrisityanlığı okudum istediğim bana hak vermesiydi hak vermedi ama bir şey de demedi yalnızca İsa'nın çarmıha gerildiği an yok öyle bir şey başkası gerildi dedi ben hayır burda böyle yazıyor dedim O'da bizim inancımızda da benim dediğim gibidir dedi. Bir şey söylemedim ancak içimden kim daha iyi bilecek Hristiyanlar bilmez mi Kendi peygamberlerini dedim. Peygamber dedim çünkü İsa'nın Oğulluğunu bilmiyordum, yazıyordu ama hiçbir şey anlamamıştım ondan. İsa babasız diye Tanrı'nın oğlu diye düşündüm en sonunda ve bana biraz garip geldi böylece hrisityanlığı bıraktım öylece bir inanç oldu benim için ama hep de çekim hissettim o inanca.

Zaman geçti ben Müslümandım ama hiç bir şey yapıyor değildim. Günah-sevap değil benim için önemli olan sıkıcı-eğlenceli kavramlarıydı. Sonra geçen sene Kur'an okudum sünnet kitapları okudum içimden öyle geçmemesine rağmen kandırdım kendimi ben de böyle düşünüyorum dedim içimden çünkü doğrusu buydu kaybolmuştum böyle yaşamak istemiyordum dinime bağlanmak istiyordum ama bir şey olmadı ben de namaza başladım o da 1 ay sürdü ne yapsam olmadı. sonra bir arkadaşım çok dindardır bana fetullah gülen kitaplarını verdi okudum pek inanmamakla beraber etkilendim evet tam müslüman olucam dedim dini sohbetlere katıldım duaları anlamaya çalıştım ama beynim bulandı kendime ters gelen şeyler söyledim. Yine de öyle inanmaya devam ettim. İslamiyet forumlarında dinimi araştırıyordum ama beni çok korkuttu ağlattı bazı gördüklerim hele şöyle bir hadis''hangi kadın kocası çağırıpda yanına gitmezse melekler ona sabaha kadar lanet eder'' ''dinden döneni öldürün'' size yaklaşan bir kadın görürseniz bilinki o şeytandır'' Bumlar neydi böyle Tanrı'nın kutsal melekleri hiç bana lanet eder miydi? Neden ben şeytan oluyordum? Dinde zorlama yoksa neden öldürülmem gerekiyordu dönersem nasıl hoşgörülük bu? İsyankar olup çıkacaktım bu gidişle. Okuduklarıma inanasım gelmiyordu. Müslüman alimleri bunları saçma bir şekilde açıklıyordu bunlara inandıkları belliydi değişik bir sistem kurmuşlardı kafalarında ve az kalsın inanmadığım halde kabulleniyordum bu sistemi ki bu foruma geldim okudukça benim inandığım şeylerin sizin öğretileriniz olduğunu gördüm. Moderatör1 kardeşim bilir orijinal günah kavramını bilmeden burda öyle düşündüğümü açıklamıştım. Tek eşlilik kavramı, cihatın sizde olmaması, İsa'nın geleceğe dair kehanetleri...Hepsine inanıyordum ama kendime itiraf etmedim bazı şeyleri... Bu arada gittikçe islamiyete olan inancımı da kaybettim her şeyden önce değişmiş sayıyorlardı önceki Kitaplar'ı buna rağmen Kitaplar'a iman diye bir kavramları vardı ben Kitaplar'ın değişimini kabul edemiyordum. hepsine birden inanayım dedim mutluydum doğru yaptığımı düşünüyordum ama sonra İsa mesih ve HZ. Muhammed'in farklı şeyler söylediğini gördüm ikisini birden kabul edemezdim. Kitaplar'ın değiştirildiğini kabul etmeden Müslüman olamazdım. ancak Kendi Kitabım bile Kitapların değiştiğini açık açık söylemiyordu hatta birbirlerini tamamladıklarını 3üne aynı derece inanmak gerektiğini söylüyordu. Ona inanarak Kitaplar'ın değişmediğine inandım. ama o zman da İncil'e inanarak İsa'nın son olduğunu resmen kabullendim. İsa demişti zaten sahteleri çelişkilerinden anlayacaksınız onlar kendi kendilerini ele verecekler......mesih çölde derse inanmayın... Burda İslamiyet kendini yalanlıyordu ele veriyordu İncil'e inanın demek açık açık kendini ele vermekti ve ben huzuru Hristiyanlıkta buluyordum Kur'an beni korkudan ağlatmıştı pis olduğumu düşündüğümden ağlatmıştı ama İncilin ilk bölümünü okurken nedenini hiç anlamadan ağlamaya başladım. İsa'nın öyle sözleri vardı ki korkmuyordum ama etkileniyordum bir yerden vuruyordu beni... Çok uzun zamandır bu böyle oldu en sonunda farkettim ki zaten inançlarım tamamiyle değişmiş İslamiyet öğretilerini terketmişim işin kötüsü komik bulmaya bile başlamışım bazı Müslümanların dediklerini, Kitaplar ve Hristiyanlık konusundaki körlüklerini ve günahlarımın asla günah sevap dengesiyle kurtulacağına inanmıyordum artık öyle olsa adem havva tek bir günahla atılmazdı cennetten bunu bilir kişiyede sordum ama yanıt alamadım cevabı yoktu işte benimse imanım kuvvetlendi İslam gerçekelrini namazın ibadetlerin EL-İLAH'ın tarihini araştırıp öğrendim bir sürü şey daha yaşadım ama hepsini yazamıyorum ama en sonunda iman ettim ve şu an Protestan Hristiyanım ancak henüz vaftiz olmadım o da olacak umarım Tanrı'nın izniyle... Bana burda yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler...

Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol... hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-02-09, 15:39
Nihayet doğru yol...
Kitty

Sizin adınıza çok sevindim sevgili Vesper.

Luka 15,7 Size şunu söyleyeyim, aynı şekilde gökte, tövbe eden tek bir günahkâr için, tövbeyi gereksinmeyen doksan dokuz doğru kişi için duyulandan daha büyük sevinç duyulacaktır.››
Luka 15,10 Size şunu söyleyeyim, aynı şekilde Tanrı'nın melekleri de tövbe eden bir tek günahkâr için sevinç duyacaklar.››

Her kuşkunuzda, her soru işaretinizde, her sendelemenizde kendinizi Mesih'e bırakın sevgili vesper. Çünkü ancak iman yolu ile kurtulacaksınız. O, size doğru yolu gösterecektir.

Rab'bin esenlikleri üzerinizde olsun.

Nihayet doğru yol...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBenim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol... hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-02-09, 17:49
Nihayet doğru yol...
spranos

O dindar dediginiz nasil bir arkadasmis oyle :D

Tebrik ediyorum sizi mutlu oldunuz artik ! Tanri'nin isigi sizile birlikte olmaya devam etsin.

Nihayet doğru yol...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol... hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-02-09, 15:33
Nihayet doğru yol...
MR.CAGE

Çok sevindim kardeşim.Rab sizi bereketlesin.

Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol... hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-02-09, 19:57
Nihayet doğru yol...
bgmurat

Ne kadar harika! Göklerde muazzam bir sevinç var. Rab Jahşuah sizin kendisinde büyümenize yol gösterip, adımlarınızı hafif kılsın. Umarım kısa zamanda kendinize ruhani bir ev bulursunuz.

Not: Ademle Havva tek bir günahla cennetten atılıp kalmayıp ölümlü oldular! Siz orda neyin cevabını almak istediniz?

Nihayet doğru yol...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİsa Mesih diyorki:
Joh 7:17 "Eğer bir kimse Tanrı'nın isteğini yerine getirmek istiyorsa, bu öğretinin Tanrı'dan mı olduğunu, yoksa kendiliğimden mi konuştuğumu bilecektir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Nihayet doğru yol...

Nihayet doğru yol... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Nihayet doğru yol... konusuna benzer konular;

DOĞRU OLANI YAPIYORUZ DOĞRU OLANI YAPIYORUZ Çünkü yalnız Rab'bin gözünde değil, insanların gözünde de doğru olanı yapmaya dikkat ediyoruz. 2.Ko.8: 21 Size gelince, O'ndan aldığınız mesh sizde kalır. Kimsenin size bir şey öğretmesine gerek yoktur. O'nun size her şeyi öğreten meshi gerçektir, sahte değildir. Size öğrettiği gibi, Mesih'te yaşayın. Evet, yavrularım, şimdi Mesih'te yaşayın ki, O göründüğünde cesaretimiz olsun, geldiğinde O'nun önünde utanmayalım. O'nun doğru olduğunu bilirseniz, doğru olanı yapan herkesin O'ndan doğduğunu da bilirsiniz. 1.Yu.2: 27-29

DOĞRU KILINDIK DOĞRU KILINDIK Çünkü bir adamın sözdinlemezliği yüzünden nasıl birçoğu günahkâr kılındıysa, bir adamın söz dinlemesiyle birçoğu da doğru kılınacaktır. Rom.5: 19 Aminnn ve Amin.

Doğru Din hangisidir? Soru: Benim için doğru din hangisidir? Yanıt: Çabuk yemek sunan restoranlar, yemeklerimizi tam istediğimiz gibi sipariş etmemize izin vererek bizi ayartır. Bazı kahve satan dükkanlar, yüzden fazla değişik tat ve çeşitte kahve sunar. Ev ve araba alırken bile istediğimiz bütün seçenek ve özelliklere sahip olan birini arayabiliriz. Artık sadece çikolata, kaymak ve çilekli dondurmaların bulunduğu bir dünyada yaşamıyoruz. Artık seçenek kral! Kendi kişisel zevk ve ihtiyacınıza göre istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Öyleyse sizin için tam doğru olan bir dine ne dersiniz? Ya suçluluktan uzak, hiçbir talepte bulunmayan, bir sürü yap ya da yapma kuralları olmayan bir dine ne dersiniz? Biraz önce tanımını yaptığım gibi dünyada bunu da bulabilirsiniz. Ama din istediğiniz tattaki bir...

Doğru yola varış. Herşey bir anda başladı aslında. 21 senelik hayatımı hep bir yaratıcının varlığına inanarak geçirdim. Her türk genci gibi seçme hakkım olmadan, doğdum ve henüz 1 günlükken dinim benim için seçilmiş kimlik haneme bil islam olarak kaydedilmişti. Allah'a ve yaradana tabiki inanıyordum ama hayatım boyunca hiç oruç tutmadım, namaz kılmadım ve okullarda anlamadan ezberlediğim o arapça dualardanda nefret ettim. Hep şu soru vardı aklımda.. Neden birşeyleri anlamadan söylemeliydimki?? Özellikle küçükken ezan sesi beni inanılmaz şekilde korkutur bir imam veya din adamı gördüğümde arkama bakmadan kaçardım. Ailemde benim gibi doğduğunda müslüman olmak zorunda olduğu içn müslüman olan ve ibadet etmeyen çağdaş bir aileydi.Din konusunda hiç bir baskı görmedim. 15 yaşında amerikaya gittim lise...

Doğru sayılmak " Bu nedenle arkadaşlar, kardeşler, şu gerçek sizlerce bilinsin: İsa aracılığıyla sizlere günahların bağışlanacağı bildiriliyor. Musa'nın yasası aracılığıyla kötülüklerin tümünden doğrulukla donatılamadınız." ( Elç. 13:38-39). Yukarıdaki ayetler açıkca belirtiyor: Günahlarımızın bağışı ve Tanrı katında doğru sayılmamız iman yoluyla oluyor. Günahlarımızın bağışıyla sadece doğru sayılmış olmuyoruz. Rab daha ileri gidiyor. "Doğru sayılmak", bağış bulmak ve tüm suçlamalar önünde lekesiz bulunmak demektir. Normal bir mahkemede yargıç, delil yetersizliğinden dolayı bir suçluyu aklarsa, onu aynı zamanda doğru sayamaz, çünkü adam suçludur. Ancak suçlu kişinin bağışlanmaya ihtiyacı vardır. Adam suçsuz ise, o zaman yargıç onu suçsuz ilan eder.Çünkü, onun bağışa ihtiyacı yoktur. Fakat,...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih