RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi?

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? konusu 3413 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj claynox tarafından gönderildi. RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? Sevgili kardeşlerim rabbi ve rab sayesinde sizleri tanımaya çalışalı tam sekiz ay oldu. Sekiz ay önce hafta içi birgün gene çok bunalmış olduğum bir günde (çok bunalmış olduğum diye geçiştirdiğime bakmayın bunalımdan boğulduğum birgünde) internet sayfalarında geziniyordum, bu yolla sıkıntılardan ve sorunlardan çok uzak yerlere gidiyordum. Normal şartlarda bunu yapamadığımdan internet aracılığı ile yapmaya çalışıyordum.İnsanların büyük bir özenle hazırladığı yerlerini şehirlerini hatta ülkelerini tanıtmak için oluşturdukları webcamlar benim için pisikolojik terapi halini alıyordu fakat bilgisayarı kapattığımda o bunalımlı anıma tekrar dönüyordum size yaşadığım sıkıntının ne olduğunu anlatmayacağım ama bu sıkıntılarımda allahım artık bana yardım etmeyeceksen canımı al dediğimi yazacağım.... RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? konusu 3413 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj claynox tarafından gönderildi.

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-05-06, 05:56
çimen

Sevgili kardeşlerim rabbi ve rab sayesinde sizleri tanımaya çalışalı tam sekiz ay oldu. Sekiz ay önce hafta içi birgün gene çok bunalmış olduğum bir günde (çok bunalmış olduğum diye geçiştirdiğime bakmayın bunalımdan boğulduğum birgünde) internet sayfalarında geziniyordum, bu yolla sıkıntılardan ve sorunlardan çok uzak yerlere gidiyordum.

Normal şartlarda bunu yapamadığımdan internet aracılığı ile yapmaya çalışıyordum.İnsanların büyük bir özenle hazırladığı yerlerini şehirlerini hatta ülkelerini tanıtmak için oluşturdukları webcamlar benim için pisikolojik terapi halini alıyordu fakat bilgisayarı kapattığımda o bunalımlı anıma tekrar dönüyordum size yaşadığım sıkıntının ne olduğunu anlatmayacağım ama bu sıkıntılarımda allahım artık bana yardım etmeyeceksen canımı al dediğimi yazacağım.

Ben çocukluğumdan beri islami anlamda çok inançlı büyümedim çünkü ne annem ne babam nede onlar öldükten sonra yaşadığım aile çok dindar değildi dinimizi ezbere yaşıyorduk babadan oğula misali(çoğu insan gibi yanlız şunu belirtmek isterimki allah sevgim çok büyüktü her gece allahımla konuşmadan yatmazdım)

Benim yaşadığım dinde herşey çok günahtı asla bizlere dinimizi sorgulatmadılar aklıma takılan sorular hep gene aklımda kaldı bunlara ne zaman cevap arasam sus çok günah yada dinden çıkarsın hatta şuan aklıma gelmeyen bir sürü sebepler sunarak hep susturuldum ve halada susturulmaya çalışılıyorum.

Gerçi bundan sonrası sorgulama değil benim ulaştığım sonucun doğruluğunu gösterme oluyor ama kimse konuşmama fırsat vermiyor bende imanlı olduğumu bile itiraf edemeden yaşıyorum.

beni imanlı olmaya allaha yakarışlarım götürdü(Allahım nerde yanlış yapıyorsam beni o yanlıştan al ve senin doğruna götür ben senin gücünü biliyorum ve kabul ediyorum o gücünü lütfen artık benim üstümde göster namaz kılmadığım oruç tutmadığım yada kuran okumadığım için beni cezalandırıyorsan lütfen sana yalvarıyorum içime ver beni deoğru yoluna al sen biliyorumki beni duyuyor ve görüyorsun artık yeter durumuna geldim beni isyan gitme yolundan ayır ve ne olur yardım et sana çok ihtiyacım var.)

işte bu ve benzer dualarım sayesinde allaha olan yakarışlarım cevap bulmuş olacakki internette dolaşırken meraktan girdiğim bir hristiyan sitesinden duyduğum bir yakarışı andıran ilahi tam benim hislerime tercuman olmuştu.

İçimde yoğunlaşan duygu seli açığa çıkmıştı ve ağlıyordum ama bu ağlama hafif geçişen bir ağlama değildi kendimi kontrol edemeyecek kadar yoğundu nerden bilebilirdimki rabbim bana kendini hissettiriyordu gözlerimden inen yaşları durdurmak için o siteden hemen çıtım,ve elimi yüzümü yıkadım tekrar masama döndüğümde siteye girmemek için kendimi zor tutuyordum nedeni iş yerindeki ortamımdı gene ağlamak ve birilerine görünmekten korkuyordum fakat kendimle olan mücadeleme yenildim ve tekrar siteye girdim o güzel ilahiyi dinleyerek mest oldum bu arada ilgimi çeken bütün konularıda ilgiyle okuyor okudukca yenisine aynı ilgiyle geçiyordum.

Bütün bu yazıları okumak için ortamım çok müsaitti çok yoğun olmayan telefonlara bakıyordum onun dışında tek yaptığım sabah 9.00akşam18.00kendimi din araştırmasına vermiştim.

Yıllarca aklıma takılan bütün soruların cevaplarını buluyor buldukca daha yenisini arıyordum bunu ön yargılı yapmamaya özen gösteriyordum hem dinimin sitelerini araştırıyor hemde isayı ve kutsal kitabı anlamaya çalışıyordum kitabımla kutsal kitaptaki çelişkiler beni bayağı etkilemişti .

Bu araştırmalarım tam üç buçuk ay sürdü aslında daha erken sonuca varmıştım fakat 38 yaşındayım ve her ne kadar dindar yetişmesemde almış olduğum ezbere dayalı bir dini eğitimim vardı.

Tabi birde ailem ve çevrem bu hissettiklerimden iyice emin olmam gerekiyordu.Ve nihayet artık emin olmuştum içimden 38 yıl yaşadığım dini inkar ediyor fakat dilime söyletemiyordum.Çünkü dedim ya yılların baskısı hala üzerimdeydi bu mücadelem hamdolsunki öyle çok uzun sürmedi.Ve nihayet kalbimin söylediği isa mesih bizim için çarmıhta ölüştür o bizim kurtarıcımız ve rabbimizdir cümlesini dilimde sesli söylemişti.

üstümden büyük bir yükün kalktığını ve rahatladığımı hissettim.Genede eksik birşeyler vardı sorun çok açıktı yalnızdım bunu şuan kendi çevreme açıklayamazdımo zaman ne yapmalıydım .

Gene internet yardımı ile bir kaç bağlantıya geçme denemem oldu ama geri tepti bundan dolayı o kardeşlerime kızmıyorum eminim kendilerine göre haklı sebepleri vardır. Pes etmemiştim sürekli araştırıyordum bu arada araştırdığım sitelerden biride www.hristiyan.net sitesiydi en geniş bilgiyede burda ulaşmıştım fakat biraz daha bilgi için üye olmam lazımdı ama ben çekiniyor hatta korkuyordum.

Bu bir zamanlar yaşadığım bir anımı hatırlattı kilisenin yanından geçerdim ve içersini çok merak ederdim ama bir türlü giremezdim bu duygu işte öyle bir şeydi aslında orasının tanrının evi olduğunu bilirsin girebilme yetkin vardır fakat anlamadığın sebepler sana engel olur ya işte öyle bir şey bu sebeplerin şimdi şeytani güçler olduğunu kavrayabiliyorum aklıma ilk gelen sebeplerde insanlar sende kimsin nerden çıktın gibi sorular sorarlarsa diye çekindim neyse nihayet üye oldum ve okuduğum yazılara ufak tefek fikirlerimi yazarak cevap verdim ve cevaplarımın akabinde güzel cevaplar bana gelmeye başladı

heee birde davet vardı şimdi çok sevdiğim candan kardeşim beni çhate çağırıyordu ve nihayet çhatede girdim ilk girişimde bayağı çekindim lakin çekinmemin gereksiz olduğunu çok çabuk kavradım güzel ve çok hoş karşılanmıştım sessiz izlerim diye düşünürken beni gören herkez daha önceden de tanıyormuş gibi aralarına çektiler ve birden kendimi sohbetin içinde buldum bu arada oldukca heyecanlıydım aslında öyle çok heyecanlı bir yapımda yoktur.

Neyse şuan kim olduğunu hatırlayamadığım bir kardeşim bana dinimi sordu ve ben hristiyanım dedim kendi kendime bende şaşırmıştım daha on dakka öncesine kadar kimseye söyleyemeyeceğimi sandığım geçişimi bir kişiye söylemiştim bile ve beni aranıza aldığınız ve bana inandığınız için hepinize sonsuz teşekkür ederim.

Şimdi gelelim benim için en önemli mevzuya aranızda olmak ve çhat te sohbet etmek çok güzeldi lakin bana yetmiyordu .Ben gözüne bakabileceğim yüzünde huzur bulabileceğim sesimlede sohbet edebileceğim insanlarla olmak rabbimi bu şekilde yaşamak arzusundaydım ve bu gönülden gelen istediğimi sitenin meleği herkezin sevdiği benimde gönülden güvendiğim candana (güvenebileceğimi bana iç güdülerim söylemişti)aktardım oda bana uzak olduğunu fakat beni kendisininde çok inandığı ve bana semt olarak yakın olan oezjohn yönlendirdi ve bana (bana güvendiğin kadar güvenebileceğin bir kişi dedi)oezjohn ile kısa bir mailleşme sonucu sanırım oda bana rabbim sayesine inanmış olacakki beni kendi kadar güzel kardeşlere ulaşmam için aracı oldu ve bana verdiği isimdeki meryem hanımı aradım konuşmayı çok seven ben ne diyeceğimi şaşırmıştım fakat karşımdaki gayet yumuşak ve nazik ses bana olanca kolaylığı göstermişti ve randevulaştık o kadar iyi niyetliydiki yardım isteyen bendim ama o benim ayağıma gelebileceğini söylüyordu yolu çok uzak olmasına rağmen ben zorda kalmayayım diye onca yolu aşarak bana gelmeyi gönülden istedi.

Ve meryem kardeşimle kararlaştırdığımız yere ben ondan 15 dakka önce geldim.ve bana dediği gibi iki bayan bekliyordum .Acaba kimler diye geçen her iki bayanı süzüyordum birazda heyecanlıydım ilk defa gördüğüm bu bayanlara kendimi nasıl ifade edecektim çünkü hayatını konuşmayı pek beceremeyen bir yapım vardı.

Beklediğim yer bir kilise önüydü ve benden başka bekleyen kimsede yoktu göze çarpmamam mümkün değildi ve hafif gülümseyerek bana yaklaşan iki bayan ve bir bebek gördüm gözümde nasıl canlandırdım bilmiyorum ama hiçde böyle bebekli falan bir aile beklemiyordum sanırım biraz siyasi bir durumla karşılaşacağımı sanmışım.

Meryem kardeş bana ismimle seslenince bende yaklaştım ve öpüştük ama bu iki yabancı insanın karşılaşmasından öte yıllardır birbirlerini tanıyor ama göremedikleri için özlemiş iki insan sarılmasıydı yanında gelen uzak doğulu bayanda aynı şekilde idi ben bu sarılmayı yıllarımı harcadığım insanlarda bile görmemiştim yakında olan bir çay bahçesine oturduğumuzda sohbet sırasında koreli olan bebekli bayanında yani sany de benim gibi çok küçük yaşta annesiz ve babasız kaldığını öğrendim işte o andan sonra kendimi ifade edecek birini bulmuştum çünkü benim gibiydi benim şartlarımı yaşamıştı beni gözlerimden anlayabilirdi.çay bahçesinde yaklaşık iki saat kadar oturduk buradaki iki saatlik sohbette geçen zamanda onlara kendimi anlattım ve onlarda bana kutsal kitaptan ayetler okuyarak yardımcı olmaya çalıştı.

Anlattıklarımdan bahsetmeyeceğim ama ayetler eşe,sevgiye ve isa mesihi tanımaya dayalı ayetlerdi burdan çıkan sonuç eşimle problemim olduğu için burdayım anlamına gelmesin inanın eşimle ciddi bir problemim yok ve o yüzden burda değilim burda olma sebebim çok güçlü ve uzun ve bunu burda anlatacak kadar cesur değilim belki ilerde olabilir ama o gün bu gün değil.

Bu iki güzel mesih imanlısı bayanı çok sevmiştim aramızda sıcak bir yakınlaşma olmuştu eminimki onlarda benden etkilenmiş hatta sevmişlerdi beni aralarına canı gönülden alacaklarını bana hissettirmişler ve beni rab isaya yakınlaştırmanın kolaylıklarını aramışlardı bir sürü çözümsüzlüğün içinde çözüm aramaya çalışmıştık bu arada küçük bebekte huysuzlanmıştı onu biraz parka götürelim ve orda devam edlim diye düşündük parkta kalan sohbetimize devam ettik ben arada bir tıkanıyordum çünkü çok duygu yoğunluğundaydım ve hemen her cümlemde ağlamamak için kendimi zorluyor pekde başarılı olamıyordum neyse işte meryem kardeş o büyük soruyu sordu tövbe etmek istermisin ben tövbe etmiştim ama o bana beni tekrarlayarak tövbe edelim dedi parkta etrafa aldırmadan yanımda iki cesur bayanla tövbe duruşuna geçmiştik önce benim için tam benim istediğim duaları yaptı

sonrada beni tövbeye aldı ben meryem kardeşimin dediklerini çok gönülden tekrarladım ve hep birlikte tekrar benim ve ailem için rabb dan yardım istedik aileminde rabbin yoluna gelmesine dua ettik en çok beni etkileyen konu hiç tanımadığım bu iki güzel insanlar ezber olmadan gönülden benim kızım ve eşim için dua etmişlerdi bende onlar için dua ediyorum şimdi burda size anlatamayacağım bazı açıklarımı anlatmama rağmen benim şaşırmamam için yoğun bir konuşma yaptılar ve işte o an anladımki bu insanların benden hiç bir menfaatleri yok tamamen herşeyi rab için yapıyorlar isa mesihin cennetine bir kişi daha sokmak bir insan daha kurtarmak ve üç buçuk saat süren görüşmemiz sonucunda benim imkansızlıklarım sonucunda benim evimde benim ve ailem için dua etmeye karar verdik beni yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum evimde yaşadığım görüşmeleride size elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.şimdi size bu görüşmeden sonra rabbime yaptığım bir duayı anlatarak yazımı sonlandıracağım yüce rabbim bana kendini gösterdiğin bana yardım ettiğin ve karşıma candan oezjohn sany ve meryem kardeşlerimi çıkarttığın için hamdolsun ve senin yolunda araştıran yada girmeye çalışan bütün insanlara yardım et ve onlarıda kurtar ve benim karşıma çıkarttığın kadar iyi insanlarla karşılaştıki sen rabbimi doğru tanısınlar seni çok seviyorum AMEN.

bu yazımı okuyupta henüz imana gelmemiş kardeşlerime diliyorum
RAB BANA GELDİ HEPİNİZEDE GELSİN BUNU GÖNÜLDEN VE KALPTEN
DİLİYORUM. ve bir zamanlar unutmuş olduğum duygumu yeniden kazandım buda sevgiydi hepinizi çok seviyorum ESENKALIN

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi?

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-05-06, 09:53
evangelion

Ama bu kadar açık bir şekilde forumda kendinizi açıklamanız sizi biraz zora sokabilir. Çünkü bazı insanlar gelip sizin gibi mesaj yazanlara, araştıranlara veya ruhsal olarak arayışta olanlara özel mesaj atarak rahatsız ediyorlar veya küfür ediyorlar. Bunlar bize bildirilince gerekli işlemi yapıyoruz, ama siz de dikkatli olun..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi?

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-05-06, 23:24
candan

Rab Isa Mesih'de cok degerli kardesim Cimen,

Hamdolsun ki sen Rab'bin sesini duydun, Cobanina gittin ve O'na tovbe ve sevincle Kapiyi actin. Bizler bu konuda seni Rabbimizin sevgisi ile sevmekten baska hic bir sey yapmadik. Cesur olan sendin, Rabbi tum gonlunle, tum kalbinle tum zihninle tum aklinla arayan ve seven sendin sensin. Ne mutlu sana ki Rab'bimize Abba Baba diyebiliyorsun... O'nun ardinca yurumeye basladigin bu yolda sana Isa Mesih'in esenligini diliyorum kardesim. Unutma once O seni sevdi ve Biricik Oglunu senin icin verdi...
candan

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-04-07, 23:06
BruceWayne

ben sadece kendimin bu durumda olduğunu zannediyordum... demekki türkiyede yaşayıpta bu durumda olan çok kişi war.... keşke aynısı banada olsa ama bilmiyorum .. acaba çevreme ve aileme bu durumu nasıl anlatabilirim... banada yardımcı olabilecek birileri war mı??? Hristiyanlığı bütün detaylarıyla anlatacak biri... lütfen bi cevap bekliyorum...

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-05-07, 01:17
sabri

Almanca’dan çevirilmiş gerçek bir tanıklık.

Mesih inanlısı Hollanda’lı Jan ve Janneken adlı yeni evlenmiş genç bir çift 1573 yıllında tutuklanıp zindana atılırlar. Jan bir sene bile birlikte kalamadığı eşine zindandan bir mektup yazar.

Sana dostça bir selam yolluyorum, evet sana; herşeyden çok sevdiğim ve değer verdiğim, ama şimdi, uğruna herşeyi çöp ve değersiz saydığımız, gerçek ve herşeyden çok sevdiğimiz İsa Mesih’in uğruna terk etmek zorunda kaldığım değerli karıma yazıyorum.
İnsanlar bizi burada birbirimizden ayırsalarda, Rab’in sonsuzluklar için hazırladığı ve hiç kimsenin artık ayırmaya gücünün yetmediği konutunda bizleri birleştireceğini ümit ediyorum.....İyi geceler, hoşça kal kuzucuğum, sevdiğim. Tanrı’dan korkan herkese iyi geceler,hoşça kalın. Yeni Yeruşalem’de Kuzu’nun düğününde buluşmak üzere hoşça kalın. Yürekli ve cesur olun! Cesur olun ve üstünüze çöken sıkıntıyı Rab’be bırakın. O sizi terk etmez. O’nda kalırsanız düşmezsiniz. Tanrı’yı herşeyden çok sevin! Sizde sevgi ve gerçek olsun! Kurtuluşunuzu sevin, Rab’be verdiğiniz sözü tutun.”

Jan kısa bir süre sonra yakılarak öldürülür. Karısı hamile olduğu için çocuğunu doğuruncaya kadar zindanda tutulur. Kocasının ölümünden sonra, kendi adını verdiği bir kız çocuğu dünyaya getirir ve yakılmadan evvel kızına bir mektup yazar.

Uğruna üzüldüğüm ve hâlâ üzüntü duyduğum genç kuzucuğum, büyüyüp aklın erdiğinde, üzerinde benliğin istekleri doğrultusunda nice tehlikeleri taşıyan ve Kutsal Yazılar’dan da anlaşılacağı gibi, Mesih’in Haçı’ndan da sık bahsedilen bu dar yolu araştırmak istersin. Bu dünyada Çarmıh’a o kadar düşman kişi var ki, bunlar bu dar yolu terk edip uzaklaşıyorlar. Fakat sevgili kuzucuğum, Mesih ile mutluluğu arayıp miras almak istersek, O’nun Haçı’nı taşımaya yardım etmeliyiz. Haç’ı taşımak: O’nun izinde yürüyüp uğradığı hakaretlere katlanmaktır. Zira Mesih’in kendisi diyor: “Size, benim adım uğruna zulmedecek, kovalayıp öldürecekler.” Evet, O kendisi bizden önce bu yoldan giderek bize bir örnek bıraktı ki, bizde O’nun izinde böyle yürüyelim. Çünkü insan Mesih İsa uğruna herşeyden; baba, anne, kızkardeş, kardeş, koca, çocuktan, evet hatta kendi hayatından vaz geçebilmelidir.
Sevgili çocuğum, sen gerçi daha çok küçüksün ama, bunlar benim senden özlemle beklediğim şeyler. Ben bunları sana, sen daha bir aylıkken yazdım. Yakında Rab’bin yardımıyla fedakârlığımı göstereceğimden sana bu mektubu bırakıyorum ki, isteklerimi yapasın ve kendini Tanrı’dan korkanların yanına veresin. Yolları cehenneme giden, dünyanın ihtişamına ve övüngüsüne adayanlara değil, İbrahim’min yaptığı gibi ülkeden ülkeye göç ederek, özgürlükleri olmayan küçük İsrail topluluğuna katıl ki, vaad edilen ülkeye varabilesin. Eğer kurtuluşu ararsan hangi yolun yaşama, hangisinin ölüme götüreceğini kolayca anlayacaksın.
Seni burada bırakıyorum. Ah, seni benim büyütmem Rab’bin hoşuna gidecekti. Ve elimden geleni de yapardım. Ama görülüyor ki, Rab’bin isteği bu değil. Böyle değilde, yanında bir süre kaldıktan sonra Rab beni senden ayırsaydı, benim yokluğumu daha da hissederdin. Tıpkı babanın yokluğunu hissettiğim gibi; çünkü biz de kısa bir süre birlikte kalabildik. Rab bizi birbirimize uygun gördüğü için bütün dünyayı verselerdi birbirimizi terk etmeyeceğimiz kısa, ama çok mutlu bir zamanımız oldu. Ama Rab uğruna birbirimizden ayrıldık. Seni de aynı şekilde burada bırakmak zorundayım sevgili kuzucuğum. Seni yaratan Tanrı beni şimdi senden ayırıyor, bu O’nun kutsal isteğidir. Rab İsa uğruna peygamberlerin ve şehitlerin geçtiği ve binlerce kişinin canını verdiği bu dar yoldan geçmem gerekiyor. Mesih’in uğruna can verenlerin sayıları dolsun diye Sunak’ın altında bekleyenlerden biri de babandır, onu takip etmeyi ümit ediyorum.
Seni Rabbe ve O’nun merhametinin teselli edici sözlerine emanet ediyorum. Seni umutla bekliyorum. Beni takip et sevgili kuzucuğum.
Yeryüzünde en çok sevdiğim , sana iyi geceler. İyi geceler ve başka bir şey demiyorum, iyi geceler; beni izle, iyi geceler, hoşça kal.

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? konusuna benzer konular;

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? ben anlamadım rab isminin tam olarak karşılığı nedir? isa tanrıysa ve tanrı isayı dünyaya gönderdiyse tanrı kendi kendini mi göndermiş oluyor? bir sorum daha var ****** Yönetim Notu: Her sorunuz için yeni konu açınız.

VAAZ: 28.03.2010 Vaaz: Filipililer 2:5-11/Matta 21:1-11 Kendini alçaltan yüceltilecektir Atilla hocam, imanlılara bereket veren değerli vaazlerinizin her zaman takipçisiyim, Çok teşekkür ederim değerli vaazlerinizi bizimle paylaştığınız için :) Atilla Sülekoglu Sevgili kardeşlerim, İnsanın mantığı ile Tanrı'nın mantığı birbirine uymaz.Bunun bir göstergeside insan sürekli olarak kendini yüceltmek ister ama Tanrı kendini alçaltır.Bu ters mantık iki durumu da ortaya koyar.Tanrı yücedir,uludur; insan O'nun karşısında acizdir.İnsanın bu durumu kendisini yüceltmek istemesine de bir kapı açmaktadır.Sürekli olarak bu acizliğinden kurtulmak ve en iyi olma peşindedir. Bu düşünceyi Tanrı Rabbimiz İsa Mesihle birlikte alt üst etmiştir.İman edenlere yeni bir yol haritası çizmiştir: "Aşağıya doğru!". Günümüzde herkesin yukarıya doğru bir yolda gittiğini düşünürsek bu bir devrim...

"Kendini sınanmaya hazırla" - Augustinus Kendini sınanmaya hazırla. Kitap şöyle der: "Tanrı, oğlu olarak kabul ettiği herkesi kamçı ile cezalandırır." Sen ise, "Acaba ben ayrı tutulur muyum?" diye soruyorsun. Kamçı ıstırabından ayrı tutulursan, oğul olmaktan da ayrı tutulursun, "yani oğullarının hepsini kırbaçlar mı?" diye soruyorsun. Evet, Tek Oğlu’nu kamçıladığı gibi tüm oğullarını kamçılar. Pederin özünden doğan, Tanrı konumunda Peder’e eşit, her şeyi var eden Söz olan Tek Oğul’da kamçılanmasını gerektirecek hiçbir şey yoktu.

Kendini İsa Mesih'e adama duası!! Oblatio Sui SUSCIPE, Domine, universam meam libertatem. Accipe memoriam, intellectum atque voluntatem omnem. Quidquid habeo vel possideo mihi largitus es; id tibi totum restituo, ac tuae prorsus voluntati trado gubernandum. Amorem tui solum cum gratia tua mihi dones, et dives sum satis, nec aliud quidquam ultra posco. Amen Rab İsa Mesih,bütün hürriyetimi,hafızamı,anlayışımı, ve isteklerimi sen al.. Tek sevinç kaynağım ve sahip olduğum sadece senin bana verdiklerin.. Sadece senin arzunla (isteğinle) yönetilmek için bütün benliğimden feragat ediyorum..

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih