Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Sedatt

İsa ile tanışmadan önce tamamen Tanrı tanımayan bir insandım. Tanrı inancıyla dalga geçerdim, bu beni rahatlatırdı. İnanan kişilere göre bir üstünlük duygusu veriyordu bana bu... Ama çözümleyemediğim sorunlarım vardı. Hayatta umutsuzdum, çünkü ölüm ile herşeyin biteceğini, son bulacağını düşünüyordum. ölümün gücü karşısında yaşam ufacık bir ayrıntı gibi geliyordu bana. Sevdiklerimi kaybedecek olma düşüncesi , yokolacak olma düşüncesi, bana o inanmadığım, alay ettiğim Tanrıyı düşündürtüyordu. Ama yine de inanamıyordum, çünkü Tanrı olarakbize başka bir şey gösterilmişti, öğretilmişti, Tanrı yı düşünmeye çalışırken aklıma Kuranın öldüren, emirler veren, ayrımcılık yapan, adaletsiz, zorba Tanrısı geliyordu. tanrı ile bir yakınlık kurmak istiyordum, ona inanmak istiyordum, ama onu bilmiyordum, tanımıyordum. Ruhsal anlamda istediğim huzuru bulamıyordum, çünkü benim bildiğim Tanrı, gerçek olmayan, varolmayan, yaratılmış bir Tanrıydı. İnsanlar tarafından yaratılmış, tasarlanmış sahte bir Tanrı idi benim bildiğim. Bu dönemde çok kez camiye gittim, inanmaya çalıştım, ama o inanca asla tabi olamadım. Dua ederken, namaz kılarken sahteydim,varlığını hissetmediğim,benimsemedi ğim, sevmediğim bir Tanrıya tapınmak anlamsız geldiğinden, hiç bir zaman müslüman olamayacağımı kendim bir kez daha gördüm.

Fakat bu dönemde İsa ile ve incil ile ilgili hiç bir şey bilmiyordum. Bildiklerim sadece kulaktan dolma bilgilerdi. İsa nın sevgiyi çok öne çıkaran bir peygamber olduğunu, incilin ise güzel bir ahlak kitabı olduğunu düşünüyordum. İsa ile gerçek tanışmam, tesadüfen girdiğim bir hristiyan internet sitesi (bu site) aracılığıyla oldu. İsa nın Tanrının oğlu olduğunu, insanlık için, hepimizin günahları için kendini feda etmesi, beni çok etkiledi. İsa hakkında düşünmeye ve araştırmaya başladım. Bu arada internette incil okuyordum, hristiyanlıkla ilgili makaleler okuyor ve hristiyan ilahiyatını öğrenmeye çalışıyordum. Bir gece , İsa ya seslendim, Onun adıyla dua ettim, ona inandığımı ve benim için çarmıhta yaptığı işin gerçek olduğunu, kurtuluş müjdesinin gerçek olduğunu tüm ruhumla hissederek dua ettim. tam olarak o an mı iman ettiğimi söyleyemeyeceğim, çünkü benim imanım birdenbire gerçekleşen bir şey olmadı, çok sıkıntı çektim, İsa için mi yaşayacağım, gerçekten kararlı mıyım, ruhumda dalgalanmalar vardı. İsa adıyla dua ettiğimde, incil okuduğumda esenlik ve huzur buluyordum, fakat sabah olup ta işe gittiğimde, dünyanın düzenine kendimi kattığımda kafamda çelişkiler oluşuyordu. Acaba yanlış mı yapıyorum, ya gerçek değilse, diye düşünüyordum. ve bu arada çalıştığım işyerinde pazar günleri izin alamadığım için kiliseye gidemiyordum. Hiç bir kilise görmemiştim, hiç hristiyanla yüzyüze konuşmamıştım. Kendi içimde gerçek olanı aramaya çıkmıştım elimde Tanrının sözleri vardı.

Tanrı sözünden uzaklaştığım, saptığım bir dönem de oldu bu arada, ama çok şükür ki çabuk atlattım ve tekrar Rabbe döndüm. Rabbe bu ikinci gelişimde çok daha sağlam geldim, onun ruhunu tüm gücünü hissediyordum artık içimde, bu arada işyerinden izin alabildiğim zamanlarda kiliselere gitmeye başladım. Hristiyan olan, İsa yı daha önce tanımış , imanlı kişilerle birebir konuşabilme ve soru sorma olanağı buldum. Kutsal Ruh beni tamamen yönlendirmeye başlamıştı, artık kafamdaki çelişkilerden, ruhumdaki pişmanlıktan, kuşkunun verdiği sıkıntıdan kurtulmuş ve esenlik bulmuştum.

Artık ruhumu saran o sıkıntı, ölüm ve yokoluş düşüncesi, dünyadaki bencillik ve kötüğün verdiği bunaltı tamamen son buldu. Kötülüğün babasının çarmıhta başının ezildiğini, sevginin ve merhametin, doğruluğun kazandığını biliyorum. Hiç kimsenin sarsamayacağı, büyük bir umudum var. İsa ile birlikte sonsuza dek yaşayacağımı biliyorum.Tanrının adaletine ve sonsuz merhametine. sevgisine güveniyorum. Tanrı bana bu fırsatı verdi, karşılıksız olarak verdi, kendi oğlunu kurban ederek bunu bana sağladı. Artık yaşamımın tek amacı var, Rabbi yüceltmek. Rab için yaşıyorum , ve onun müjdesini insanlara anlatabilmek en büyük mutluluğum.

Yüce Tanrımıza hamdolsun.

hristiyanlık
gercek25

Sedatt
İsa ile tanışmadan önce tamamen Tanrı tanımayan bir insandım. Tanrı inancıyla dalga geçerdim, bu beni rahatlatırdı. İnanan kişilere göre bir üstünlük duygusu veriyordu bana bu... Ama çözümleyemediğim sorunlarım vardı. Hayatta umutsuzdum, çünkü ölüm ile herşeyin biteceğini, son bulacağını düşünüyordum. ölümün gücü karşısında yaşam ufacık bir ayrıntı gibi geliyordu bana. Sevdiklerimi kaybedecek olma düşüncesi , yokolacak olma düşüncesi, bana o inanmadığım, alay ettiğim Tanrıyı düşündürtüyordu. Ama yine de inanamıyordum, çünkü Tanrı olarakbize başka bir şey gösterilmişti, öğretilmişti, Tanrı yı düşünmeye çalışırken aklıma Kuranın öldüren, emirler veren, ayrımcılık yapan, adaletsiz, zorba Tanrısı geliyordu. tanrı ile bir yakınlık kurmak istiyordum, ona inanmak istiyordum, ama onu bilmiyordum, tanımıyordum. Ruhsal anlamda istediğim huzuru bulamıyordum, çünkü benim bildiğim Tanrı, gerçek olmayan, varolmayan, yaratılmış bir Tanrıydı. İnsanlar tarafından yaratılmış, tasarlanmış sahte bir Tanrı idi benim bildiğim. Bu dönemde çok kez camiye gittim, inanmaya çalıştım, ama o inanca asla tabi olamadım. Dua ederken, namaz kılarken sahteydim,varlığını hissetmediğim,benimsemedi ğim, sevmediğim bir Tanrıya tapınmak anlamsız geldiğinden, hiç bir zaman müslüman olamayacağımı kendim bir kez daha gördüm.

Fakat bu dönemde İsa ile ve incil ile ilgili hiç bir şey bilmiyordum. Bildiklerim sadece kulaktan dolma bilgilerdi. İsa nın sevgiyi çok öne çıkaran bir peygamber olduğunu, incilin ise güzel bir ahlak kitabı olduğunu düşünüyordum. İsa ile gerçek tanışmam, tesadüfen girdiğim bir hristiyan internet sitesi (bu site) aracılığıyla oldu. İsa nın Tanrının oğlu olduğunu, insanlık için, hepimizin günahları için kendini feda etmesi, beni çok etkiledi. İsa hakkında düşünmeye ve araştırmaya başladım. Bu arada internette incil okuyordum, hristiyanlıkla ilgili makaleler okuyor ve hristiyan ilahiyatını öğrenmeye çalışıyordum. Bir gece , İsa ya seslendim, Onun adıyla dua ettim, ona inandığımı ve benim için çarmıhta yaptığı işin gerçek olduğunu, kurtuluş müjdesinin gerçek olduğunu tüm ruhumla hissederek dua ettim. tam olarak o an mı iman ettiğimi söyleyemeyeceğim, çünkü benim imanım birdenbire gerçekleşen bir şey olmadı, çok sıkıntı çektim, İsa için mi yaşayacağım, gerçekten kararlı mıyım, ruhumda dalgalanmalar vardı. İsa adıyla dua ettiğimde, incil okuduğumda esenlik ve huzur buluyordum, fakat sabah olup ta işe gittiğimde, dünyanın düzenine kendimi kattığımda kafamda çelişkiler oluşuyordu. Acaba yanlış mı yapıyorum, ya gerçek değilse, diye düşünüyordum. ve bu arada çalıştığım işyerinde pazar günleri izin alamadığım için kiliseye gidemiyordum. Hiç bir kilise görmemiştim, hiç hristiyanla yüzyüze konuşmamıştım. Kendi içimde gerçek olanı aramaya çıkmıştım elimde Tanrının sözleri vardı.

Tanrı sözünden uzaklaştığım, saptığım bir dönem de oldu bu arada, ama çok şükür ki çabuk atlattım ve tekrar Rabbe döndüm. Rabbe bu ikinci gelişimde çok daha sağlam geldim, onun ruhunu tüm gücünü hissediyordum artık içimde, bu arada işyerinden izin alabildiğim zamanlarda kiliselere gitmeye başladım. Hristiyan olan, İsa yı daha önce tanımış , imanlı kişilerle birebir konuşabilme ve soru sorma olanağı buldum. Kutsal Ruh beni tamamen yönlendirmeye başlamıştı, artık kafamdaki çelişkilerden, ruhumdaki pişmanlıktan, kuşkunun verdiği sıkıntıdan kurtulmuş ve esenlik bulmuştum.

Artık ruhumu saran o sıkıntı, ölüm ve yokoluş düşüncesi, dünyadaki bencillik ve kötüğün verdiği bunaltı tamamen son buldu. Kötülüğün babasının çarmıhta başının ezildiğini, sevginin ve merhametin, doğruluğun kazandığını biliyorum. Hiç kimsenin sarsamayacağı, büyük bir umudum var. İsa ile birlikte sonsuza dek yaşayacağımı biliyorum.Tanrının adaletine ve sonsuz merhametine. sevgisine güveniyorum. Tanrı bana bu fırsatı verdi, karşılıksız olarak verdi, kendi oğlunu kurban ederek bunu bana sağladı. Artık yaşamımın tek amacı var, Rabbi yüceltmek. Rab için yaşıyorum , ve onun müjdesini insanlara anlatabilmek en büyük mutluluğum.

Yüce Tanrımıza hamdolsun.
Sevgili Kardesim tesekürler bizlerle yasantini ve Rabimiz Isa Mesihi nasil yasadigi paylastigin icin Tanrimiza Isa Mesihin adiyla sükürler olsun sende calistigina ve yasantinda kendisini sana gösterdigine.Kardesim Bizim Rabimiz bizler nekadar bu dünyada Dogduk isek yinede bizleri bu dünyanin yalanlarindan ve düsüncelerinden günden güne arindirip yenilemek ister.Bizlerin onda kök salmamizi ve onunla olan iliskimizde büyümemizi ve kendisini daha iyi tanimamizi ve ondan olan iliskide büyümemiz icin bizlerde calisir ona sükürler olsun ,Rabim seni yasantinda ve emeklerinde seni bereketlesin ve onun dünceleri seni sevindirsin Isa Mesihin adiyla.

hristiyanlık
Emre-istanbul

sevgili Sedat
belli ki rab sizi,daha önce bana da olduğu gibi yoluna davet etmiş ve siz bu davete yanıt vermişsiniz.Kutsal tanrımız İsa Mesih aşkına imanını daim kılsın.

hristiyanlık
candan

Hamdolsun kardesim.

Oykun araciligi ile Rab diger okuyanlari da bereketlesin. Amin
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
Titus

Yaklaşık 3 sene kadar önce bende bu sitede açıklamıştım imanımı.Ve evangelion www.hristiyan.net/kurtulus adlı linki göndermişti bana.O anı hiç unutamam..YHVH seni bereketlesin kardeşim sedat,esenlik seninle olsun

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim konusuna benzer konular;

Seçilmişlik/Kurtuluş Ve gerçek iman Merhaba forumdaki kardeşlerim,İncildeki şu üç ayet konusunda fikirlerinizi almak istiyorum:Matta 7:21/22/23 Beni, `Rab! Rab!' diye çağıran herkes Göklerin Egemenliğine girecek değildir. Ancak göklerde olan Babamın isteğini yerine getiren girecektir. <SUP>22</SUP>O gün birçokları bana diyecek ki, `Rab! Rab! Biz senin adınla peygamberlik etmedik mi? Senin adınla cinler kovmadık mı? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı?' <SUP>23</SUP>O zaman ben de onlara açıkça şöyle diyeceğim: `Ben sizi hiç tanımadım. Çekilin önümden, ey kötülük yapanlar!' Bu ayetleri görünce aklıma ister istemez şu sorular geliyor:''ben gerçekten seçildimmi ? ''imanım gerçekmi ?'' ''Gerçekten Rabbin çocuklarından birimiyim ?'' Bundan emin olabilirmiyiz sizce ?...

Hardal tanesi kadar iman Yaşadığımız yüzyılda Mesih'in yaşadığı dönemdeki mucizeler tam olarak gerçekleşmiyor. Birçok imanlının ölüleri dirilttiğini Kutsal Kitap'tan okuyoruz. Bu kadar açık ve net mucizelerin bugün yaşanmadığını kabul etmemiz gerekir. Mesela kulağı uçan roma askeri Mesih tarafından iyileştirilmiş kulağı anında eski haline dönmüştü. Bunun gibi uzuvların anında iyileşmesi, yenilenmesi, kamburların düzelmesi, kötürümlerin anında kalkıp yürümesi, ölülerin diriltilmesi gibi mucizeler neden bugün yaşanmıyor. Hardal tanesi kadar veya Pavlus'un ki kadar imanı olan kimse yok mu? Bırakın Pavlus'u Mesih, imanlıların kendisinden bile büyük işler yapacağını söylüyor. Sitede suskunluk gibi başlıklar altında konu incelenmiş ama tatmin edici somut kanıtlar...

Elçilerin iman açıklaması Merhaba Elçilerin iman açıklaması hakkında bilgi verir misiniz? Bütün elçiler aynı bu şekilde bir iman açıklaması mı yapmışlardır,yoksa Elçilerin öğretilerinden derlenmiş bir iman açıklaması mıdır? ELÇİLERİN İMAN AÇIKLAMASI İNANIYORUM; Göğün ve yerin Yaratanı, her şeye gücü yeten Baba,

İman ettim, şimdi ne yapacağım ? Merhaba sevgili arkadaşlar. Bir yıl civarı önce siteye üye oldum, bugüne kadar herhangi bir şekilde mesajım olmadı hiçbir konuya. Sadece okudum ve araştırdım. 1,5 yıl kadar bir süre içerisinde Hristiyanlığı araştırdım, okudum, okudum, okudum... :) Ve artık tamamen Hristiyan olmaya karar verdim. Fakat, bundan sonra ne yapacağım hakkında net ve pek bir fikrim yok. Herhangi birşekilde kiliseye gitmişliğim de olmadı. Yardımcı olacak arkadaşlarımız varsa eğer, benimle irtibata geçebilirler mi, mümkün mü ? Hepinize şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

Elçilerin iman açıklaması ELÇİLERİN İMAN AÇIKLAMASI İNANIYORUM; Göğün ve yerin Yaratanı, her şeye gücü yeten Baba,

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler