Arşiv Sayfa 3 / Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim - Sayfa 3
| HRİSTİYAN FORUM
> Nasıl Hıristiyan oldular?
: Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim - Sayfa 3 konusu 2187 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj MR.CAGE tarafından gönderildi. Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim İsa ile tanışmadan önce tamamen Tanrı tanımayan bir insandım. Tanrı inancıyla dalga geçerdim, bu beni rahatlatırdı. İnanan kişilere göre bir üstünlük duygusu veriyordu bana bu... Ama çözümleyemediğim sorunlarım vardı. Hayatta umutsuzdum, çünkü ölüm ile herşeyin biteceğini, son bulacağını düşünüyordum. ölümün gücü karşısında yaşam ufacık bir ayrıntı gibi geliyordu bana. Sevdiklerimi kaybedecek olma düşüncesi , yokolacak olma düşüncesi, bana o inanmadığım, alay ettiğim Tanrıyı düşündürtüyordu. Ama yine de inanamıyordum, çünkü Tanrı olarakbize başka bir şey gösterilmişti, öğretilmişti, Tanrı yı düşünmeye çalışırken aklıma Kuranın öldüren, emirler veren, ayrımcılık yapan, adaletsiz, zorba Tanrısı geliyordu. tanrı ile bir yakınlık kurmak istiyordum, ona inanmak istiyordum, ama onu bilmiyordum,... Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim konusu 2187 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj MR.CAGE tarafından gönderildi.
Sedatt kardeşin yaşadıklarının aynısını şu anda ben de yaşıyorum.İlk defa Mesih'i rüyamda gördüğümde yüreğim artık hristiyanlıktan yana oldu.Filimlerde gördüğüm kilise sahnelerinde ve insanların dua edişlerini gördükçe heycanlanıyor anlatılamayacak kadar hoş duygulara kapılıtordum.şuandada hala öyleyim.Geçtiğimiz ay içinde ne yazıkki yaşadığım yerde bulunmadığından diğer bir ile gittim sırf kilise var diye.Bir rahiple randevu aldım.Hristiyan olmak için yardım isteyecektim.Yemin ederim ki o kilisenin kapısından girerken heyecanla karışık öyle hoş duygular içimi kapladı ki sanki her adımdda Tanrı'ya ve onun oğlu olan İsa Mesih'e yaklaşıyordum.attığımher adım yüreğimi Hristiyanlığa karşı daha da coşkulu bir sevgiyle doldurdu ve haddim olmayarak da olsa filimlerdeki insanlar gibi haç çıkararak dua ettim.(eğer ifadelerim hatalıysa özürdiliyorum)O anda sanki başka bir boyuta geçtim.İnanılmaz derecede huzurla doldum.Ogün bu gündür kiliseye iş yoğunluğundan ve yaşadığım yerde bulunmayışından dolayı gidemiyorum ama kutsal kitabı okuyup dua ediyorum.Bana bu konuda yardımcı olun ne olur ben de aranıza katılıp hristiyan olmak istiyorum.
Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim konusuna benzer konular;
Bilim ve Tanrı'ya iman Soru: Tanrı’ya iman ve bilim birbirleriyle çelişkili midir?
Yanıt: Bilim, “görüngülerin gözlemlenmesi, belirlenmesi, tanımlanması, deneysel araştırılması ve teorik açıklanması” olarak tanımlanmıştır. Bilim, insanların doğal evren konusunda daha büyük bir anlayış kazanmak için kullanabileceği bir yöntemdir. Bilim, gözlem aracılığıyla bilgi arayışıdır. Bilimdeki ilerlemeler insan mantığı ve hayal gücünün eriştiği yerleri gösterir. Ancak bir Hristiyan’ın bilime olan inancı hiçbir zaman Tanrı’ya olan inancımız gibi olmamalıdır. Bir Hristiyan, hangisinin kusursuz olup hangisinin olmadığını aklında tuttuğu sürece Tanrı’ya iman edip bilime saygı duyabilir,
Tanrı’ya olan inancımız bir iman inancıdır. Kurtuluş için Tanrı Oğlu’na inancımız vardır, öğretim için Tanrı’nın Sözü’ne imanımız...
Günahkarın iman duası nedir? Soru: Günahkârın duası nedir?
Yanıt: Günahkârın duası, bir insanın günahkâr olduğunu ve bir Kurtarıcı’ya ihtiyacı olduğunu anladığında ettiği bir duadır. Günahkârın duasını etmek tek başına bir şeyi başarmaz. Gerçek bir günahkârın duası, sadece bir kişinin kendi günahkârlığı ve kurtuluşa olan ihtiyacı konusunda bildiklerini, anladıklarını ve inandıklarını temsil eder.
Günahlının duasının ilk yönü, hepimizin günahkârlar olduğumuzu anlamaktır. Romalılar 3:10 şöyle bildirir: “Doğru kimse yok, tek kişi bile yok.” Kutsal Kitap hepimizin günah işlemiş olduğumuzu açık bir şekilde bildirir. Hepimiz, Tanrı’nın merhameti ve bağışlamasına ihtiyacı olan günahkârlarız (Titus 3:5-7). Günahımızdan ötürü sonsuz cezayı hak ediyoruz (Matta 25:46). Günahkârın duası, yargı yerine lütuf almak için bir...
Elçilerin iman açıklaması Merhaba
Elçilerin iman açıklaması hakkında bilgi verir misiniz?
Bütün elçiler aynı bu şekilde bir iman açıklaması mı yapmışlardır,yoksa Elçilerin öğretilerinden derlenmiş bir iman açıklaması mıdır?
ELÇİLERİN İMAN AÇIKLAMASI
İNANIYORUM;
Göğün ve yerin Yaratanı,
her şeye gücü yeten Baba,
İman ettim, şimdi ne yapacağım ? Merhaba sevgili arkadaşlar. Bir yıl civarı önce siteye üye oldum, bugüne kadar herhangi bir şekilde mesajım olmadı hiçbir konuya. Sadece okudum ve araştırdım. 1,5 yıl kadar bir süre içerisinde Hristiyanlığı araştırdım, okudum, okudum, okudum... :)
Ve artık tamamen Hristiyan olmaya karar verdim. Fakat, bundan sonra ne yapacağım hakkında net ve pek bir fikrim yok. Herhangi birşekilde kiliseye gitmişliğim de olmadı. Yardımcı olacak arkadaşlarımız varsa eğer, benimle irtibata geçebilirler mi, mümkün mü ?
Hepinize şimdiden teşekkürler arkadaşlar...
Elçilerin iman açıklaması ELÇİLERİN İMAN AÇIKLAMASI
İNANIYORUM;
Göğün ve yerin Yaratanı,
her şeye gücü yeten Baba,
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil