| HRİSTİYAN FORUM
> Nasıl Hıristiyan oldular?
: Rabbin diri olduğunu gördüm konusu 740 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj only god can judge me tarafından gönderildi. Rabbin diri olduğunu gördüm Sevgili kardeşlerim, daha önce yazmış olduğum bu tanıklığımın silindiğini farkettim.. Bunun yanlışlıkla olduğunu biliyorum. Bu yüzden de tanıklığımı yeniden buraya aktarıyorum.. Aslında nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum..Tanıklığımı yazmaya başlamadan önce, Kutsal Ruhun yüreğimde etkin olmasını ve bu tanıklık üzerinden birçok insana ulaşmasını ve bu insanların Rabbi bulmalarını temenni ederim..Amin.. Kendimden bahsedecek olursam; Müslüman bir ailede doğmuş birisiyim..Çocukluğumda ailemin ısrarı olmamasına rağmen Kuran kursuna gitmiş 6 yaşından itibaren islamiyet hakkında bilgi sahibi olmaya başlamıştım.Çevrem müslüman bir çevreydi.Muhatab olduğum kişiler, islam dininin radikal kesimlerindendi.Bunun sonucunda başta islam olmak üzere; inançlar hakkında çok büyük birikime sahip... Rabbin diri olduğunu gördüm
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Rabbin diri olduğunu gördüm konusu 740 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj only god can judge me tarafından gönderildi.
Sevgili kardeşlerim, daha önce yazmış olduğum bu tanıklığımın silindiğini farkettim.. Bunun yanlışlıkla olduğunu biliyorum. Bu yüzden de tanıklığımı yeniden buraya aktarıyorum..
Aslında nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum..Tanıklığımı yazmaya başlamadan önce, Kutsal Ruhun yüreğimde etkin olmasını ve bu tanıklık üzerinden birçok insana ulaşmasını ve bu insanların Rabbi bulmalarını temenni ederim..Amin..
Kendimden bahsedecek olursam; Müslüman bir ailede doğmuş birisiyim..Çocukluğumda ailemin ısrarı olmamasına rağmen Kuran kursuna gitmiş 6 yaşından itibaren islamiyet hakkında bilgi sahibi olmaya başlamıştım.Çevrem müslüman bir çevreydi.Muhatab olduğum kişiler, islam dininin radikal kesimlerindendi.Bunun sonucunda başta islam olmak üzere; inançlar hakkında çok büyük birikime sahip olmaya doğru hızlı adımlar atıyordum.İçimdeki Tanrı inancı büyüktü.Yaşım ilerledikçe araştırmalarım artıyor.ve daha da çok bilgi sahibi oluyordum..Daha sonra bazı cemaatlere katılmıştım.İslamiyetin en koyu yaşandığı bir ortamda bulunuyordum.Fakat aradığım Tanrı'yı burada da bulamamıştım..Yaptığım ibadetlerden pek bir zevk alamıyordum.Huzurlu değildim..Hem maddi hem de manevi olarak büyük sıkıntılar çekiyordum..Ailemle sorunlarım, arkadaş çevremle olan sorunlarım ve ruhsal hayatımdaki sorunlar beni bir uçuruma doğru sürüklüyordu sanki. Cemaatteki insanlar ne tv izler, ne gazete okur ne de başka bir sosyal aktiviteyi yerine getirirlerdi.Onlara göre, herşey günah ve uygunsuzdu..Flört etmek, müzik dinlemek, şarkı söylemek, maç izlemek karşı cinsten bir insanla tokalaşmak ve buna benzer şeyler kesinlikle yasaktı.Ama ben ordaki insanlardan farklı düşünüyordum.Bu insanlarla aramda büyük bir fark vardı..Onların yaptıklarını hiçbir zaman yapmadım, düşündüklerini ise hiçbir zaman hayatımda uygulamamıştım..Bağnaz birisi değildim kısacası.:)Birçok şeyi ölçer,tartar eleştirir ve sorgulardım..Böyle bir yapım vardı., Bu durumumu görenler bana karşı cephe alır ve beni sürekli uyarırlardı.''Başına bir felaket gelir,Allah sana bir tokat vurur'' gibi sözler söylüyorlardı.Bir nevi beni manevi anlamda korkutuyorlardı.Fakat onlar gibi olmamıştım..Aklıma ve yüreğime uymayan bu uygulamalardan da yola çıkarak islam dinini daha da araştırdım..Daha sonra araştırmalarımın neticesinde kafamdaki birçok tabuyu yıkmış ve ateizme giden bir yolda kendimi bulmuştum.O aralar yaşadığım sorun ve sıkıntılar beni isyana teşvik ediyordu.Tanrı kavramını aklımdan ve yüreğimden çıkarmaya karar vermiştim.Araştırmalarım devam ederken, yüreğimdeki boşluk yine dolmamıştı.Hristiyanlığı, İsa Mesihi araştırmaya koyulmuştum.Bir kiliseye mail göndermiştim.Büyük sıkıntılar yaşadığımı,hiçbirşeyde huzurlu olamadığımı ve neye inanacağımı şaşırdığımı ne yapacağımı bilemediğimi,hristiyanlığ ı tanımak istediğimi belirtmiştim.
Bana bir yanıt geldi daha sonra..Beni kiliseye davet etmişlerdi.Pazar günü kiliseye gittim.Karşıma çok güzel bir topluluk çıkmıştı.Güzel duygular yaşamıştım.Fakat aklımda birçok soru işareti halen duruyordu.Tanrıdan soğumuştum.ona inanasım gelmiyordu.Beni büyük bir sevgiyle karşılayan bu insanlardan bir incil almak istediğimi belirttim.Onlar da bana bir incil vermişlerdi.İncili saatlerce okumuş ve onu anlamaya çalışmıştım. O arada da bu insanlarla görüşmeye devam ettim.Tanrıya olan inancımı yeniden kazanmıştım.Tanrıya haksızlık yaptığımı düşünüyor ve onu bir çırpıda silip atamayacağımı anlamıştım.Araştırmalarım neticesinde İsa Mesih'in Kurtarıcım olduğunu ve benim günahlarım uğrunda öldüğüne iman etmiştim.Fakat ailemdeki sorunlar ve çevremin müslüman olmasından dolayı bu imanımda başlangıçta bir zedelenme meydana gelmişti.Ailemin beni tehdit etmesi, aklıma gelen saçma sapan düşünceler beni Rab'den bir süre uzak tuttu.Ben buna direkten dönme durumu diyorum..
Daha sonra kafamı toplamak için uzun bir süre daha düşündüm.O arada beni kiliseye davet eden kişinin anne ve babasıyla da görüşmeye başlamıştım.İşin ilginç yanı, bu kişileri daha önce de tanıyordum.Bu insanlar bizim eski komşularımızdı.Tanrı, onları karşıma farklı bir şekilde bir kez daha çıkarmıştı.Bu yaşlı çift beni çok seviyordu..Özellikle çok sevdiğim amcam, bana her konuda öğüt veriyor ve bana yardımcı oluyordu.Kendisi de benim gibi sorgulayan eleştiren ve yansız birisiydi.Çok iyi bir dost kazanmıştım o da bana bunu sürekli söylüyordu.Kutsal kitap,hristiyanlık,İsa Mesih hakkında ve daha birçok konu hakkında bu çiftle saatlerce konuşuyordum.Beni bıkmadan,usanmadan ve yorulmadan dinliyorlardı.Değerini bilemediğim İsa Mesih'i yeniden kazanmak istiyordum.Ama birçok olaya olumsuz ve negatif bakıyordum.Tanrıdan uzak kalmak istemiyordum.Benim için canını veren ve beni benden daha çok seven Tanrı'ya bakmak ve ondan güç almak istiyordum.Tanrı bu insanları, benim için kullanıyordu.Onların aracılığıyla bana yardım etmek istiyordu.Kutsal Kitabı biraz daha fazla okuyordum.Bu arada kutsal kitabımı da bu insanların evinde okuyordum..Kardeşim 3 tane incilimi ve birçok kitabı yakmış ya da çöpe atmıştı..Kendisi öyle söylemişti bana.Bir tane Kutsal Kitabım vardı.Onu da atmaması için bu kitabımı, bu insanların evinde okuyordum.Kutsal Kitap'daki mucizevi peygamberlikler üzerinde kafa yordum.Birçok olay karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim.Daha sonra biraz daha düşündüm..Tövbe ettim,Rabden özür ve af diledim.Kendisini çok sevdiğimi ve ona Kurtarıcım olarak kabul ettiğimi belirttim.Yeni bir sayfa açmıştım artık.Geriye bakarak üzülmek istemiyordum.Tanrı'ya bakıp onun yolunda olmak istiyordum.Aradan aylar geçti.Tanrı'dan sürekli işaret bekler olmuştum.Bunda okumuş olduğum o muazzam tanıklıkların büyük büyük bir etkisi olmuştu.Bu tanıklıkları okuduğum zaman, ''Ya Rab, keşke bende seninle böyle olsam ve senin görkemini görüp yere kapansam'' gibi şeyler söylüyor dua ediyordum..Bir gece, ailemden herkes uyumuş fakat bi ben uyumamıştım.Koltuğun başında otururken derin düşüncelere dalmıştım.Bütün ışıklar kapalıydı.Gözlerimi kapatarak ellerimi alnıma koyarak kendimi duaya vermiştim.Tanrıdan bir işaret istiyor ve onu yanımda görmek istediğimi belirtiyordum.
''Tanrım beni şeytandan koru,Lütfen benim yanımda ol ve yanımda olduğunu bana göster.''
Son cümleyi içimden de gelerek bir kaç kez daha sürekli tekrar ediyordum.Gözlerimi açma gereği duyduğumda karşımda bembeyaz ve boydan insan vücuduna benzeyen bir ışık bana yansıdı.Bakmamla görmem bir olmuştu.Çok korkmuştum.Ama yüreğimde bir sevinçte oluşmuştu.Tanrı benim yanımda olduğunu ve beni bırakmayacağını bana göstermişti.Sevincimden ona şükranlarımı sundum.Herşey istediğim gibi şekil alıyor ve Rab'de her geçen gün büyüyordum.İsa yaşamıma girdikten sonra,hayatımda birçok değişiklik meydana geldi.Eskiden çarçabuk sinirlenir ve o an küfür ederdim.Ama şimdi hamdolsun bu kötü alışkanlığımdan kurtuldum.Bu benim için çok zor birşeydi.Ama Rab benimleydi ve bu kötü alışkanlığımı yenmem de bana yardım etti.Daha bunun gibi birçok şeyi Mesih değiştirdi..Ona ne kadar şükürler etsem azdır.Haleluya.Rab İsa'nın yolundan gidenlere ve ona iman edenlere ne mutlu..Bu yazımı okuyan kişilere sadece şunu söylemek istiyorum; Sizin için canını veren,3.gün dirilen ve sizi sizden daha çok seven bir Tanrı var.O sizi çok seviyor.Onu arayın ve onu bulun..
Rabbin diri olduğunu gördüm konusuna benzer konular;
ben İsa Mesih'i gördüm. BEN ISA MESIHI GÖRDÜM BANA TATLI BIR TEBESSÜMLE GÜLÜYORDU KENDIM RÜYA OLDUGUNU SANDIM AMA GÖZLERIMI ACTIGIMDA YATAGIMDA ODAMDA OLDUGUMU GÖRDÜM GENE GÖZLERIMI KAPADIM VE TEKRAR GÖRDÜM AYNI SEKILDE TEBESSÜM ILE GÜLÜYORDU BE BIR KAC KEZ TEKRAR ETTI BEN BU KONUYA BIR ACIKLIK GETIRILMESINI ISTIYORUM. RABIM TÜM MESIH IMANLILARINI BEREKETLESIN
Rüyamda Rab İsa Mesih'i gördüm 26 ocak 2012 perşembe sabaha karşı rüyamda İsa Mesih'i gördüm evimize geldi (yanımda yüzünü göremediğim ama bayan olduğunu bildiğim) biri de İsa Mesih'İ benle birlikte karşıladı.Rab İsa Mesih'le konuştuk(ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum) sonra Rab İsa Mesih'i uğurladık.Bu rüyamın yorumunu bilen var mı?Rab İsa Mesih sizle olsun.
İnanılmaz bir rüya gördüm Tüm kardeşlerime öncelikle kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.
Çok uzun bir süredir müslüman inancım ile inanılmaz bir sempati duyduğum hristiyan inancı arasında bocalamaktayım.Malum çoğunuzun geçirdiği evreler bunlar.Alışkanlıklar,aileniz ile oluşacak sorunlar vs gibi nedenlerle olan bir bocalama bu..
Daha önce de çok enteresan rüyalar görmüş bir insanım.Bu rüyalar ben ne zaman Rabbime dua etsem bana malum olan rüyalardı;duam hep şu şekildeydi;
Rabbim,bana yardım et,iki arada kaldım,senin yolun hangi yolsa beni o yola sevk et,doğru yoldaysam beni şaşırtma,yanlış yoldaysam da elimden tut doğru yöne çevir beni,sen güvenebileceğim tek rehbersin...
Rüyalarımda haç gördüm,çok iri ve kudurmuş gibi bize saldıran bir köpeğin benim gösterdiğim haçı görünce insan şekline girip duman...
YHVH, sen gerçek ve diri olansın Sana dair yüreğimde kökleşmiş sevdanın ifadesini mürekkeplemek istedim. Sevince ve hüzne bürünmüş kelimelerin ahbaplığına bırakıyorum anlatımı, fakat kelimeler aczini yaşarken betimlemeler iflas ediyor. Yazıya geçirmek için beynimde tasarladığım zaman süresince "mükemmelliğin neresinden başlamalı anlatıma" sorusuna cevap arıyorum. Ben, varlığımın yaratıcısı ve tek dayanağı olan seni anlatırken, gözümdeki damlaların ifadelendirdiği sana özlemimde kayboluyorum…<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Her gün aynı git gelleri yaşıyorum çünkü yaşamın neresinde durmak gerektiğini ne yazık ki bir türlü öğrenemedim. Aynı çember içerisinde nevrotik iç çekişlerimi yaşıyorum. Kendimi sabitlediğim ikametlerde kendimi bulamıyorum… Göz pınarlarım doluyor, zaman bir halat gibi boğazımda gittikçe...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil