Filistin den Tahir 'in Tanikligi1.184 Nasıl Hıristiyan oldular? Tahir in Yolculugu,
Ismim Tahir.14 yil once Filistin den USA ya gittim. Hristiyan iyi kalpli kibar bir kizla evlendim.Esim beni mutlu etmek icin Musluman olmayi denedi.Elinden gelen herseyi yapti. Ama ben onun bu kadar iyiliginin karsisinda hergecen gun biraz dha ondan uzaklasiyordum. Evliligiim iyiye gitmiyordu. Bir kizimiz oldu.Cunku EGER KALBINIZ NEFRETLE DOLU ISE SEVMAK COK ZORDUR. Filistin de buyudum.Icim YAHUDILERE ve HRISTIANLARA NEFRETLE dolu idi.Biz Filistinliler in kaybolmus geleceginden butun dunya ozelliklede Yahudiler ve hristiyanlar sorumlu idi. benim icin ve tum Filistin halki icin.
Bosandiktan sonra ayrildigim esimkizimi vaftiz yaptirdi ve bunu bana babasi olmam nedeni ile soyledi. Cok sinirlendim. kiliseyi bastim,...
Rabbimi burada tanıdım, ona iman ettim1.960 Nasıl Hıristiyan oldular? İsa ile tanışmadan önce tamamen Tanrı tanımayan bir insandım. Tanrı inancıyla dalga geçerdim, bu beni rahatlatırdı. İnanan kişilere göre bir üstünlük duygusu veriyordu bana bu... Ama çözümleyemediğim sorunlarım vardı. Hayatta umutsuzdum, çünkü ölüm ile herşeyin biteceğini, son bulacağını düşünüyordum. ölümün gücü karşısında yaşam ufacık bir ayrıntı gibi geliyordu bana. Sevdiklerimi kaybedecek olma düşüncesi , yokolacak olma düşüncesi, bana o inanmadığım, alay ettiğim Tanrıyı düşündürtüyordu. Ama yine de inanamıyordum, çünkü Tanrı olarakbize başka bir şey gösterilmişti, öğretilmişti, Tanrı yı düşünmeye çalışırken aklıma Kuranın öldüren, emirler veren, ayrımcılık yapan, adaletsiz, zorba Tanrısı geliyordu. tanrı ile bir yakınlık kurmak...
Hamdolsun rabbe729 Nasıl Hıristiyan oldular? Degerli kardeşler yaklasik 25 gün önce internette gezinirken hristiyanforum ile tanıştım ve rememberme28 isimle buraya kayit oldum aslinda ilk bunun bir nedeni yoktu. Foruma girdigim ilk günümün 18 saati sürekli okuyarak gecti belki yönetici olan kardeslerin dikkatini cekmistir. İçimden gelen ses bana okumam icin beni teşvik ediyordu. Aslinda kendi icimde bir kargaşa yaşanıyordu. Daha sonra internet üzerinden incili okumaya ve rabbin bizler icin hayatini verdiginde dahi Baba, dedi, affet onları, çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar. O an aslinda bende bir çok deşişim olmuş ve bu sözler yüregimde yankilanmişti. Okumaya devam ettim günlerce. İman etmiştim yüregimde isanin bizler için fedakarligi kimi zaman içimde büyük duygu seline...
Doğru yola varış.1.135 Nasıl Hıristiyan oldular? Herşey bir anda başladı aslında. 21 senelik hayatımı hep bir yaratıcının varlığına inanarak geçirdim. Her türk genci gibi seçme hakkım olmadan, doğdum ve henüz 1 günlükken dinim benim için seçilmiş kimlik haneme bil islam olarak kaydedilmişti. Allah'a ve yaradana tabiki inanıyordum ama hayatım boyunca hiç oruç tutmadım, namaz kılmadım ve okullarda anlamadan ezberlediğim o arapça dualardanda nefret ettim. Hep şu soru vardı aklımda.. Neden birşeyleri anlamadan söylemeliydimki?? Özellikle küçükken ezan sesi beni inanılmaz şekilde korkutur bir imam veya din adamı gördüğümde arkama bakmadan kaçardım. Ailemde benim gibi doğduğunda müslüman olmak zorunda olduğu içn müslüman olan ve ibadet etmeyen çağdaş bir aileydi.Din konusunda hiç bir baskı...
Müslüman - Deist - Hristiyan3.331 Nasıl Hıristiyan oldular? Tanrı'nın tanıklığıyla..
Merhaba sevgili kardeşlerim ve büyüklerim. Ben henüz 17 yaşında bir gencim. Size Hristiyan olma hikayemi anlatmak istiyorum.
Müslüman bir aileden Müslüman bir bebek olarak doğdum, yine Müslüman bir çocuk olarak yetiştirildim. Bundan yalnızca bir kaç sene öncesine kadar dinine çok düşkün sayılabilecek bir Müslüman'dım. 5 vakit namazın 4 vaktini camide kılardım, sabah namazının ise her gün mutlaka kazasını kılardım. Ancak hemen hemen tüm Müslümanlar gibi ben de okumadan, öğrenmeden ve körü körüne bağlı bir şekilde inanıyordum. Bir yaz tatilinde kuzenim aklımı hafiften karıştırdı ancak ben tüm soruları bir kenara bıraktım ve hayatıma kaldığı yerden devam ettim. Eve dönünce bir gün kitaplıkta DİN BU 1-2-3 adlı...
Bir Ateist Mesih'i buluyor702 Nasıl Hıristiyan oldular? Yaşamımın daha ilk yıllarında yetim kaldım. Hiçbir inancın kabul edilmediği bir ailede yetişmiş biri olarak çocukken hiç dini eğitim almadım. Birinci Dünya Savaşının zor yıllarının yoksulluğunu tatmanın yanı sıra acılık dolu bir çocukluğun ardından on dört yaşındayken bugünkü komünistler gibi kendimi ateizme inandırdım. Tanrıtanımaz kitaplar okurdum ve sadece tanrı'ya veya Mesih'e inanmamakla kalmayıp bu eğilimleri insan aklı için zararlı sayarak bu kavramlardan nefret ederdim. Böylece inanca karşı acılıkla büyüdüm.
Fakat daha sonraları kavradığım üzere anlamadığım bazı sebeplerden dolayı Tanrı'nın seçilmişi olmam için Tanrı'nın lütfu üzerimdeydi. Bu anlamadığım sebeplerin kişiliğimle hiçbir ilgisi yoktu çünkü zaten çok kötü bir...
Doğru yolu buldum472 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba sevgili kardeşlerim. Aslında uzun zamandır bu siteye üyeyim. Yazıları düzenli takip etmeye çalışıyorum. Biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Ben, kağıt üzerinde müslüman ancak yüreğinde hristiyanlığı kabul etmiş biriyim. Müslüman bir ailede doğdum ama ailem beni ve kardeşlerimi tüm inançlara saygılı olacak biçimde yetiştirdi. Üniversite yıllarında hristiyanlığa ilgi duymaya başladım. Nedendir bilmem ama içimden bir ses hristiyanlığı araştırmam gerektiğini söylüyordu. Ben de araştırmaya başladım ve araştırdıkça mutluluğu, huzuru yüreğimde hissediyordum.
Biz ailece yazları Ege kıyılarını dolaşırdık ve tatile her çıkışımızda Kuşadasındaki Meryem Ana'ya da uğrardık ve her uğrayışımızda benim yüreğimde kıvılcımlar çakardı. Huzuru...
artık bende sizdenim1.214 Nasıl Hıristiyan oldular? arkadaşlar kısa bir şey yazacam ben aslında ilk başta inanmadan isa imanlısı oldum bir iki gün sonra tekrar müslüman olacaktımki son gün başım fena şekilde ağrımaya başladı sonra dedim bir dua edeyim ne olacak dua ettim vede duam biter bitmez o sabahtan beri süren baş ağrım aniden geçti inanamadım yarın yine ağrıdı yine dua edip geçince bende bütün kalbimle isa imanlısı olmaya karar verdim işte böyle şimdi gerçekten inanarak imanlıyım eskisi gibi sözde değil !!!
Küstah biriydi638 Nasıl Hıristiyan oldular? Dilimizde " kraldan çok kralcı olmak " gibi bir deyim vardır. Bazen bazılarımız inançlarımızı yaşarken kendimizi sanki tanrıymış gibi hissetmeye başlar ve radikal bir biçimde çevremizdekileri aşağılamaya, kırmaya, onlara karşı cephe oluşturmaya başlarız. İşta Pavlus, Mesih İsa'yla karşılaşmadan önce böyle bir küstahlıkla davranıyordu. Merhamet Tanrısı'na iman ettiğini söylüyordu ama kendisi merhametsizdi.
Küfreden, zulmeden, küstah bir kişi olarak Tanrı'nın merhametinden habersiz, ama kendine göre Tanrı'ya en sadık kişi olduğunu iddia ede ede yaşamını sürdüren Pavlus, bir gün gerçekle karşılaştığında hayatının bütün akışı anında değişime uğramıştı..........Kabul etmesini sağlayan da Tanrı'nın lütfu, merhameti ve kurtarışıdır....
Yiterken geri gelen yaşam1.002 Nasıl Hıristiyan oldular? Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git...