Nasıl Hıristiyan oldular? - Sayfa 7

hristiyanlık Arşiv Sayfa 7 | HRİSTİYAN FORUM  : Nasıl Hıristiyan oldular? - Sayfa 7

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Nasıl Hıristiyan oldular? - Sayfa 7

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 3 4 5 6 7

Nasıl Hıristiyan oldular? rab isa mesih tanrı allah

Küstah biriydi konusu 687 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj 23-02-08 / 02:31 tarihinde Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi. Dilimizde " kraldan çok kralcı olmak " gibi bir deyim vardır. Bazen bazılarımız inançlarımızı yaşarken kendimizi sanki tanrıymış gibi hissetmeye başlar ve radikal bir biçimde çevremizdekileri aşağılamaya, kırmaya, onlara karşı cephe oluşturmaya başlarız. İşta Pavlus, Mesih İsa'yla karşılaşmadan önce böyle bir küstahlıkla davranıyordu. Merhamet Tanrısı'na iman ettiğini söylüyordu ama kendisi merhametsizdi. Küfreden, zulmeden, küstah bir kişi olarak Tanrı'nın merhametinden habersiz, ama kendine göre Tanrı'ya en sadık kişi olduğunu iddia ede ede yaşamını sürdüren Pavlus, bir gün gerçekle karşılaştığında hayatının bütün akışı anında değişime uğramıştı..........Kabul etmesini sağlayan da Tanrı'nın lütfu, merhameti ve kurtarışıdır. Ruhsal körlüğü ancak Mesih'in şifa veren varlığının... Nasıl Hıristiyan oldular? Dilimizde " kraldan çok kralcı olmak " gibi bir deyim vardır. Bazen bazılarımız inançlarımızı yaşarken kendimizi sanki tanrıymış gibi hissetmeye başlar ve radikal bir biçimde çevremizdekileri aşağılamaya, kırmaya, onlara karşı cephe oluşturmaya başlarız. İşta Pavlus, Mesih İsa'yla karşılaşmadan önce böyle bir küstahlıkla davranıyordu. Merhamet Tanrısı'na iman ettiğini söylüyordu ama kendisi merhametsizdi. Küfreden, zulmeden, küstah bir kişi olarak Tanrı'nın merhametinden habersiz, ama kendine göre Tanrı'ya en sadık kişi olduğunu iddia ede ede yaşamını sürdüren Pavlus, bir gün gerçekle karşılaştığında hayatının bütün akışı anında değişime uğramıştı..........Kabul etmesini sağlayan da Tanrı'nın lütfu, merhameti ve kurtarışıdır. Ruhsal körlüğü ancak Mesih'in şifa veren varlığının... Küstah biriydi
hristiyan

Yiterken geri gelen yaşam konusu 1.090 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj 12-02-08 / 04:37 tarihinde deboraht tarafından gönderildi. Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git deli oğlan; onlara da zebaniler var! " O... Nasıl Hıristiyan oldular? Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git deli oğlan; onlara da zebaniler var! " O... Yiterken geri gelen yaşam
hristiyan

Rabbin diri olduğunu gördüm konusu 741 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 11-02-08 / 20:19 tarihinde only god can judge me tarafından gönderildi. Sevgili kardeşlerim, daha önce yazmış olduğum bu tanıklığımın silindiğini farkettim.. Bunun yanlışlıkla olduğunu biliyorum. Bu yüzden de tanıklığımı yeniden buraya aktarıyorum.. Aslında nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum..Tanıklığımı yazmaya başlamadan önce, Kutsal Ruhun yüreğimde etkin olmasını ve bu tanıklık üzerinden birçok insana ulaşmasını ve bu insanların Rabbi bulmalarını temenni ederim..Amin.. Kendimden bahsedecek olursam; Müslüman bir ailede doğmuş birisiyim..Çocukluğumda ailemin ısrarı olmamasına rağmen Kuran kursuna gitmiş 6 yaşından itibaren islamiyet hakkında bilgi sahibi olmaya başlamıştım.Çevrem müslüman bir çevreydi.Muhatab olduğum kişiler, islam dininin radikal kesimlerindendi.Bunun sonucunda başta islam olmak üzere; inançlar hakkında çok büyük... Nasıl Hıristiyan oldular? Sevgili kardeşlerim, daha önce yazmış olduğum bu tanıklığımın silindiğini farkettim.. Bunun yanlışlıkla olduğunu biliyorum. Bu yüzden de tanıklığımı yeniden buraya aktarıyorum.. Aslında nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum..Tanıklığımı yazmaya başlamadan önce, Kutsal Ruhun yüreğimde etkin olmasını ve bu tanıklık üzerinden birçok insana ulaşmasını ve bu insanların Rabbi bulmalarını temenni ederim..Amin.. Kendimden bahsedecek olursam; Müslüman bir ailede doğmuş birisiyim..Çocukluğumda ailemin ısrarı olmamasına rağmen Kuran kursuna gitmiş 6 yaşından itibaren islamiyet hakkında bilgi sahibi olmaya başlamıştım.Çevrem müslüman bir çevreydi.Muhatab olduğum kişiler, islam dininin radikal kesimlerindendi.Bunun sonucunda başta islam olmak üzere; inançlar hakkında çok büyük... Rabbin diri olduğunu gördüm
hristiyan

Sabetaisttim Hıristiyan oldum konusu 1.697 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 14-01-08 / 22:27 tarihinde Chloé tarafından gönderildi. Ayşe ARMAN aarman@hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/12b.jpg Sabetaisttim Hıristiyan oldum ‘‘Ben bir Sabetaistim!'' diyemeyeceğim artık... Köklerimize rağmen, annem babam da değiller. Annem ve babam, çok uzun zaman önce samimi olarak Müslüman oldular. Nasıl Hıristiyan oldular? Ayşe ARMAN aarman@hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/12b.jpg Sabetaisttim Hıristiyan oldum ‘‘Ben bir Sabetaistim!'' diyemeyeceğim artık... Köklerimize rağmen, annem babam da değiller. Annem ve babam, çok uzun zaman önce samimi olarak Müslüman oldular. Sabetaisttim Hıristiyan oldum
hristiyan

Tanrı seçti konusu 1.385 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj 05-01-08 / 22:04 tarihinde Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi. Hristiyan forumumuzda bir kardeşimin yazmamı istemesine kadar aslında tanıklığımı yazmak hiç aklıma gelmemişti;özel olduğunu düşünüyordum.Tanrı’nın anlatmamdan hoşnut olacağına inandığım için paylaşmayı uygun gördüm. Ayrıntılara girmeden tanıklığımın öncesine ait bazı bilgiler vermek istiyorum. Babam ve annem oruç tutmakla beraber günlük namaz kılan Müslümanlar değillerdi.Babamla çocukken bazen bayram namazına giderdik;kuran kursuna gitmedim.Boşanmadan sonra dindar bir insan olan dedem dinsel yaşamımı yönlendirmeye başladı.Arada Cuma namazları,bazen bayram namazları,para karşılığı ezberlenen sureler,tutulmuş gibi yapılan oruçlar;aslında hayatımda hiç oruç tutmadım.Gençken dedemin etkisinden kurtuldum ve dinle ilgisi olmayan ateist bir yaşam sürdüm;benliğimin bitmek bilmeyen arzularını... Nasıl Hıristiyan oldular? Hristiyan forumumuzda bir kardeşimin yazmamı istemesine kadar aslında tanıklığımı yazmak hiç aklıma gelmemişti;özel olduğunu düşünüyordum.Tanrı’nın anlatmamdan hoşnut olacağına inandığım için paylaşmayı uygun gördüm. Ayrıntılara girmeden tanıklığımın öncesine ait bazı bilgiler vermek istiyorum. Babam ve annem oruç tutmakla beraber günlük namaz kılan Müslümanlar değillerdi.Babamla çocukken bazen bayram namazına giderdik;kuran kursuna gitmedim.Boşanmadan sonra dindar bir insan olan dedem dinsel yaşamımı yönlendirmeye başladı.Arada Cuma namazları,bazen bayram namazları,para karşılığı ezberlenen sureler,tutulmuş gibi yapılan oruçlar;aslında hayatımda hiç oruç tutmadım.Gençken dedemin etkisinden kurtuldum ve dinle ilgisi olmayan ateist bir yaşam sürdüm;benliğimin bitmek bilmeyen arzularını... Tanrı seçti
hristiyan

Mesih İsanın Hayatıma Girmesi(karpediemhakan) konusu 3.545 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj 30-12-07 / 06:08 tarihinde julyet tarafından gönderildi. Öncelikle hepinize esenlikler.Bundan 5 yıl önce huzursuz mutsuz bir hayat devam ediyordum.Sonra okulumuza yeni bir öğretmen atandı.kardeşide onunla birlikte gelmişti.aynı yaşdaydık.günler ilerledikce imanlı olduğunu her haliyle bellli ediyordu.arkadaşların çoğu ona karşı bir cephe almışlardı.onu kırıyorlar kötü davranıyorlardı.ancak beni ona çeken bir şeyler vardı.ben her zaman onunla konuşmak istiyordum.sadece benimle konuşurdu.çünkü diğer arkadaşlar onu imanlı olduğundan dolayı dışlamışlardı.ama ondaki sevgi hiç bitmiyordu.bir gün yine arkadaşlar ona fazla yüklenmişlerdi.çok kırılmıştı.ben bunu engellemek istediysemde beni dinlemek istemediler.ve banada aynı cepheyi gösterdiler.sonra bu kardeşim çok kırıldığı için sınıfdan çıktı.çok düşünceliydi.1 saat sonra kendisine araba çarptığını... Nasıl Hıristiyan oldular? Öncelikle hepinize esenlikler.Bundan 5 yıl önce huzursuz mutsuz bir hayat devam ediyordum.Sonra okulumuza yeni bir öğretmen atandı.kardeşide onunla birlikte gelmişti.aynı yaşdaydık.günler ilerledikce imanlı olduğunu her haliyle bellli ediyordu.arkadaşların çoğu ona karşı bir cephe almışlardı.onu kırıyorlar kötü davranıyorlardı.ancak beni ona çeken bir şeyler vardı.ben her zaman onunla konuşmak istiyordum.sadece benimle konuşurdu.çünkü diğer arkadaşlar onu imanlı olduğundan dolayı dışlamışlardı.ama ondaki sevgi hiç bitmiyordu.bir gün yine arkadaşlar ona fazla yüklenmişlerdi.çok kırılmıştı.ben bunu engellemek istediysemde beni dinlemek istemediler.ve banada aynı cepheyi gösterdiler.sonra bu kardeşim çok kırıldığı için sınıfdan çıktı.çok düşünceliydi.1 saat sonra kendisine araba çarptığını... Mesih İsanın Hayatıma Girmesi(karpediemhakan)
hristiyan

Nasıl Hıristiyan oldular? isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: « Birinci < 3 4 5 6 7

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih