Arşiv Sayfa 5 / Sadece basit bir filmdi... - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 Sadece basit bir filmdi... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Sadece basit bir filmdi... - Sayfa 5 konusu 2652 kez okundu, 22 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi. Sadece basit bir filmdi... Esenlikler dilerim bu bölümde bir çok kardeşin tanıklıklarını okudum ve gerçekten çok büyük bereket aldım ve ben de tanıklığımı ifade edebildiğimce paylaşmak istedim... 2001 yılında üniversite öğrenimi görmek için Gaziantep'e geldim, aslen Kahramanmaraş'lıyım. O zamanlar Gaziantep Üniversitesinde öğrenim görmeyi hiç istememiştim ve itiraf etmeliyim ki en son tercih ettiğim okuldu... Nereden bilebilirdim ki Rab'in ben daha kendisini tanımazken benim için planları olduğunu... Ailem çok dindardır, annemin dedesi bir şeyh idi adımı bilen kişiler belki de hangi kişi olduğunu çıkartabilirler, ailem tarafından çok iyi bir dini eğitimle eğitildim annem hep benim bir dergahta mürid olmamı orada hizmet etmemi istemiştir, ilk okulu bitirdikten sonra imam hatip lisesine gönderildim, burada Kuran ve... Sadece basit bir filmdi...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Sadece basit bir filmdi... konusu 2652 kez okundu, 22 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi.

Sadece basit bir filmdi... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5

Sadece basit bir filmdi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-07-09, 18:18
Sadece basit bir filmdi...
Holy Mountain

Kardeşim gözlerim doldu inan buna tüylerim kalktı...
merak ediyorum şuanda ailenle aran nasıl?

Rab bizi kurtarsın,Amin.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sadece basit bir filmdi...

Sadece basit bir filmdi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-07-09, 22:58
umitozgungor

Herkese iyi geceler diliyorum ve soze direk baslamak istiyorum. Bundan bi kac gun once moderator arkadaslardan birisiyle gorusmek istedigimi ancak ancak bunu mail uzerinden gerceklestirmek istedigimi dile getiren bi yazı yazdım. Henüz geri donen olmadı. Lakin anlatacagım seylerin yanlıs ve yalan olarak dusunulecegi korkusuyla sadece moderator kardeslerden yardım almayı dilemistim. Yanılmısım...

Yasadıgımız zorluklar kısmen aynı sevgili kardesim. Belki biraz agır biraz hafif ama Rab'bin de dedigi gibi .Sonra İsa, öğrencilerine şunları söyledi: Ardımdan gelmek isteyen, kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin.Canını kurtarmak isteyen, onu yitirecek; canını benim uğruma yitiren ise onu kurtaracaktır. İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı olur? İnsan, kendi canına karşılık ne verebilir? Mat. 16:24-25-26 Bizde o zorlukları yasadık Hamd olsun. Kısmen rahat oldugum zamanlarda eczacı kalfalıgı yapıyordum. Fakat ailem imanımı ogrendikten sonra beni sozde uyandırmak icin cesitli yerlere goturup seyhlerle onların murid leriyle birlikte yasamaya zorlandım fakat Rab'bim elimden tuttu ve o zamanların 1-2 gun gibi bi sure zarfında atlatmayı uygun gordu. İstanbul'a dondukten sonra issizdim ve 5 kurus param yoktu. Yine de Rab'bimin gosterdigi yoldan gitmek istedigimi dile getiriyordum dualarımda. Tersanede isbası yaptım ve 1 aydır calısıyorum. Fakat 1 haftadan fazladır Rab'bim ruyalarımda gorunuyordu. Sadece odamdaki resimleri veya izledigim "Mecdelili Meryem'in Gozunden İsa Mesih" filmindeki suretlerle. Bana en son pompa dairesinde boya yaptıktan sonra bunaldım ve yukarı cıktım geminin arkasında oturuyordum. Bir ruya gormeye basladım ve urperdim.- Rab'bim bana kızıyordu. Neden hala benim yolunda ilerlemiyorsun dedi. Konusamadım aynı soruyu 2-3 defa sordu. Rab'bim e canım feda diye karsılık verdim. Hala ogrenmiyorsun sen gorevlerini yerine getirmiyorsun dedi. Korkum daha da fazlalastı. Kalk ve gorevini yerine getir diye seslendi. Tekrar sustum.

Bir anda yerde bi yılan gordum benim bedenimden buyuk du uzerime geliyordu. Ayaga kalktım ve bekledim Rab'bim yoktu artık ruyamda. Yılana vurmaya calısıyordum fakat darbelerim hicbir etki etmiyordu. Sonunda Rab'bim e dua etmeye basladım. Beni bırakmaması icin yalvardım. Yılan uzerime hala geliyordu artık titremeye baslamıstım. Taki ayagımın ucuna gelene kadar ayagıma dokundugu zaman basına bastım ve orada oldu. Ben gozumu actıgım zaman hastanede musade altındaydım. Tiner ve boya zehirlemis. Sarhos etmis. Nabzım 45 lerde ve sekerim 35 duzeylerindeymis. Uyandıktan sonra tekrar uyutmak istediler ama kabul etmedim. Terlemistim su gibiydim ve titriyordum. Aksam eve geldigimde yatagımın bas ucuna oturdum saatlerce agladım ve Rab'be yalvardım benden ne istiyorsa yapmak icin hazır oldugumu soyledim. Ve pazar gununu bekliyorum artık. Kilisemdeki yetkililerle gorusup ne anlama geldigini sorucam. Lutfen yanlıs anlamayın ama Rab beni o odadan cıkardı. Beni bi kenara oturttu ve beni uyardı. Gozlerimle bir mucizeyi gordum ve tanık oldum. Rab'be sukurler olsun.
Butun kardeslerime esenlikler diliyorum.

Sadece basit bir filmdi... hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-07-09, 15:13
yagmur damlası

Böyle bişeyi ben görsem çok fazla etkilenirdim.Hristiyanlıg ı araştıran biri olarak bütn duygu ve düşüncelerim bir anda degişirdi.Ki şuanda bile çok kötü oldum okuyunca,çok duygulandım dogrusu.

Sadece basit bir filmdi... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5  

Sadece basit bir filmdi... konusuna benzer konular;

Kutsal Ruh sadece Rabbimize inananlar üzerindemi çalışır ? Yine ince çizgilere girdim hadi hayırlısı, Ama "Katoliklerin kurtuluş kapsamını genişletmesi" bana bu soruyu aklıma getirdi. Nihayetinde tüm Rab inananları,kutsal kitabı referans alanlar birdir. Ben şimdi hristiyanlar dışındakilerede kutsal ruh çalışıyormu diye düşünmeye başladım. Çünkü O,güneşini hem iyilerin hem kötülerin üzerine doğurur.Yağmurunu hem doğruların hem eğrilerin üzerine yağdırır......Bu nedenle göksel Babanız yetkin olduğu gibi,sizde yetkin olun. O vakit kutsal ruhda hem hristiyanlarda hemde başka dinlerdekinin üzerindede çalışıyor olabilir. Bu durum diyaloğu getirir.Başka dinden olanların söylediklerinden kutsal kitap ışığında Kutsal Ruh'un çalışma izlerini araştırırız. Ve dinler arası diyaloğada bir başka açıdan daha yaklaşılmış olur. Belkide bu yapılıyor,ben ...

Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.

Dan Brown tarihçi değil, sadece çok iyi bir romancıdır (Murat Bardakçı) Murat Bardakçı Dan Brown tarihçi değil, sadece çok iyi bir romancıdır 11.12.2009 17:29:10 DA Vinci Şifresi'nin yazarı Dan Brown, bir yayınevinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle İstanbul'a geldi ya... Güzide yazarlarımız, hattâ büyük gazetelerin genel yayın yönetmenleri Dan Brown ile konuşup Da Vinci Şifresi ve Kutsal Kâse ile ilgili yorumlarına onu da ortak ettiler. Dan Brown iyi bir romancıdır, zira konuları seçimi mükemmeldir, yazdıkları aslında karısının yaptığı çok yoğun araştırmaların mahsulüdür ve roman tekniği ile dili, gayet iyi kullanmaktadır. Ama, yazdıklarının çok okunmasının ve sinemaya da uyarlanıp gişe rekorları kırmasının asıl sebebi, seçtiği konulardır. Asırlardan buyana halkın merakını celbetmiş, hattâ üzerlerinde sayısız komplo teorileri kurulmuş esrarlı...

40gün sadece su içerek oruç? merhabalar.bu gün burada koreli protestan bir arkadaşla tanışıp sohpet ettim.(urfada)oruç konusunda konuştuk 40 gün boyunca sadece suyla oruç tuttuklarını başka hiçbir gıda almadıklarını söyledi.kendisi rahatsızlığı nedeniyle sadece 3 gün uygulayabiliyormuş son yıllarda.ama ailesi ve özellikle annesi bu şekilde oruç tutuyormuş.aranızda bu şekilde oruç tutan var mı ve bu konuda ne düşünüyorsunuz?paylaşırmısınız lütfen.teşekkürler.

İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi ? İsa insanlık tarihindeki en büyük insanlardan sadece biriydi. 0. İsa’nın insanlık tarihinin en büyüğü oluşunun hakkını verelim. Bu bir gerçekliktir. Fakat, kendisi tarihteki diğer tüm insanlardan farklıdır. İnsanlık tarihinde kaç kişi ölümden dirildi, fırtınayı dindirdi, su üzerinde yürüdü, başkalarını ölümden diriltti, hastalıkları iyileştirdi ve günahları bağışladı? Ben başka birini şu ana dek bilmiyorum. Siz biliyor musunuz? Bu şeyler onu büyükten de öte yapmaktadır. Onu özel ve tek yapmaktadır. 1. Evet, haklısınız. İsa büyük bir insandı. Fakat size şunu sormama izin verin. Eğer o büyükse, yalan söyleyebilir miydi? Tabii ki hayır. Eğer o büyük biriyse, deli olmuş olabilir miydi? Hayır. İşte görüyorsunuz, İsa kendisinin Tanrı olduğunu söyledi (Yuhanna...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih