ayasofya yıldızı
Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı
|
|
777maranata
|
|
|
ayasofya yıldızı
|
gülümsediğim bölümler(oğlum iyiki hıristiyan oldun bu sayede adam oldun):)))
(kız tavlamak için kiliseye gittim ama hiç kız yoktu):)))
katıldığım bölümler ise kafamızdaki sorulara islami aydınlar tam cevap veremiyor gerçekten,çok sorarsan potansiyel dinsiz gözüyle bakıyorlar vekaçıyorlar benide soğutan bu olmuştur islamdan.mantığın bir tanrı var desede mantık sorgun bu tanrıyı islamda bulamıyor.
SİZE BİRDE SORUM OLACAK AÇIK ÖĞRETİMDE BAHSETTİĞİ BÖLÜM HALA VAR MI?BEN HİÇ GÖRMEDİM BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.TEŞEKKÜR LER.
BU ARADA GÜN GEÇTİKCE SİZLERİ VE HIRİSTİYANLIĞI DAHA ÇOK SEVİYORUM.SEVGİLER.
|
Sayin ayasofya yildizi
Ben de bir Hristiyan olarak bu foruma geldiginizden beri yazilarinizi ilgiyle takip ediyorum.Ve profilinizdeki "ateist "kismini "Hristiyan" ve Isa Mesih kismini ise Rab'bimdir seklinde degistirip size kardesim demeyi sabirla bekliyecegim.Umarim Rab yüreginizi kendi gercegine ceker ve cok beklemem.
Rab sizi bolca bereketlesin.Hristiyanlar da sizi cok seviyorlar.
Sevgiler
|
teşekkür ederim.ataist kısmının sebebi hiç bir dini tam olarak sahiplenemememdir.dikkat ettiyseniz ataistlerle ilgili bölümlerde pek işim olmuyor.inançlar benim için özeldir.sizde en güzel şekilde dininizi açıkladığınız için saygım sonsuzdur.temennileriniz için mutluyum zaman benim için sakladığı hayatı emin olun bana bile söylemiyor.
atlantis
Anlattığı hayat hikayesi çok etkileyici, kendilerini tanımıyorum ama hemşehriyiz, bahsettiği Sivas katliamında en yakın arkadaşımın babasıda katledilmiştir.
Hikayeye karşı yapılan itirazlarada hayret ediyorum. Yazılanların özünü kavrayamamışlar anlaşılan o ki. Ramazan isimli kardeşimiz anlaşılan bir dönem boşulta kalmış arayışlara girmiş veya bahsettiği gibi farklı düşüncelerle bazı girişimlerde bulunmuş. Sivas şehrinin yapısını bilenler daha iyi kavramalıdır. Sivas'ın çok kültürlü ve çok dinli bir yapısı vardır. Örnek olarak benim köyümde 3 farklı ulustan insanlar yaşardı. (Kürtler, Ermeniler ve Türkler) Yaşardı diyorum, çünkü; 93 harbi dönemlerinde Ermeniler yurtlarından göç etmişlerdir. Yıllar önce köyüme ziyaret amacıyla gitmiştim ve köyde hala bir kilisenin olduğunu farkettim, tüm duvarları yıkılmış, tek bir duvarı kalmış. (Köyümüzde şimdiye kadar hiç cami yapılmamıştır.)
Babamın anlattığına göre uzun yıllar önce köyümüzden bir Ermeni kadın babama çok büyük iyilikleri olmuştur. " Ben yaşıyorsam o kadın sayesinde yaşıyorum, hiçbir akrabam benim elimden tutmamıştır." Diyordu.
Anadolu'da Ramazan kardeşimizin hayat hikayesi gibi yüzlerce belki binlerce ilginç ve düşündürücü hikayeler vardır.
haydar63
sivaslı ramazanın hikayesini okuyarak içim bir hoş oldu açıkçası ve butun yorumları okuyarak herkesin dusuncesini fikrini gormek istedim.yıllardır bende dınımı arayan bırı olarak gerek bu forumdan gerek incil okuyarak bir şeyler ögrenmeye calıstım.yaşadıgım sehırden olacakkı karsıma gecıp sorularıma cevap verecek birini bulamamanın sıkıntısı icersındeyım.ama bu pes edecegım anlamınada gelmıyor.bunu butun samımıyetımle soyluyorum ramazanın yerınde olmak ısterdım ama onun kadar sanslı degılım suan kendımı ramazanın hristiyanlıgı tanımamıs halıyle bakıyorumda tıpkı benım durumum lutfen arkadaslar bana dua edın butun sorularıma cevap bulabıleyım kafamı herseyden arıtabıleyım ve rabba daha yakın olabıleyım......
++potansiyel++
Yönetim Notu: İslamiyet'e göre küfretmek günah değil midir? Bu tarz küfürlerinizle biz inancımıza daha çok bağlanıyoruz, müslümanlıktan çıkıp doğru yol olan Mesih'in yolunu seçtiğimiz için daha da çok şükrediyoruz. Bunu sağladığınız için teşekkür ederiz.
asuri
| |
KALP GÖZÜN KAPALI, DEDİLER TARİKATI O AN TERK ETTİM
'Sen buraya gelme artık. Senin kalp gözün kapanmış' dedi. Kuran-ı Kerim'de ‘‘Habibim sen onlara ne kadar anlatırsan anlat, onlar seni anlamayacak. Çünkü biz onların kalp gözlerini kapattık’’ ayeti var.
Incildede bu ayet var
Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı. Luka 24-45
Islamda kapatir
Hristiyanlikta ise acar
fark burda
Saul ise Rab'bin öğrencilerine karşı hâlâ tehdit ve ölüm soluyordu. Başkâhine gitti, Şam'daki havralara verilmek üzere mektuplar yazmasını istedi. Orada İsa'nın yolunda yürüyen kadın erkek, kimi bulsa tutuklayıp Kudüs'e getirmek niyetindeydi. 3Yol alıp Şam'a yaklaştığı sırada, birdenbire gökten gelen bir ışık çevresini aydınlattı. 4Yere yıkılan Saul, bir sesin kendisine, «Saul, Saul, neden bana zulmediyorsun?» dediğini işitti.
5Saul, «Ey efendim, sen kimsin?» dedi.
«Ben, senin zulmettiğin İsa'yım» diye cevap geldi. 6«Haydi kalk ve kente gir, ne yapman gerektiği sana bildirilecek.»
Elcilerin isleri 9:1-6
|
"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler