| evangelion | ||||
Bizim tanrımızın gerçek ismi YHVH'dir. http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=4556 |
||||
| julyet |
|
RABbin ordusu cogaliyor.Benimen buyuk arzum su ki butun dunya bu habere gelip kurtulsun gercek hristiyanlar olsun.julyet |
| keremcan | ||||||||
öncelikle merhaba işte benim dinlere karşı mesafeli duruşumun nedenlerin den birisi budur. herkes başka bir Tanrı'dan bahsediyor. herkes "benim Tanrım doğru" diyor. hangisi doğru nasıl anlayacağız şimdi? müslümanlar "Allah "diyor. bazı Hristiyanlarında "Allah" dediyini duymuştum, Türkçe konuşanlar ya "İsa" ya da "Yahwe" diyorlar. daha bir çok isim var. hani diyorum ki bütün dinlerin bir Tanrıya taptığını isimin diller farklı olsa da aynı olduğunu ve dinler arasında "aynı Tanrı'ya tapıyoruz ama onlar iyi şeyler yapmıyorlar, yanlış yoldalar biz daha doğru yoldayız" diyenler olsa tamam mantıklı bakabilirim. ama bu kadar tanrının içinde kim bize doğru olanı ispat edebilir ki? umarım doğru ve kırıcı olmayan ifadeler kullanmışımdır. Saygılar |
||||||||
| yusuf -34 | ||||||||||||
1) Göksel Baba 2) Oğul 3) Kutsal Ruh bu açılım bir olan TANRIYI ifade eder Hristiyanlar buna üçte birlik der ve öyle iman eder yani 1+ 1+ 1 =3 değildir 1x1x1=1 dir. İsim konusuna gelince GÖKSEL BABAMIZIN ADI YHVH 'dir okunuşu YAHVE'dir olur olmaz yerde ve şekilde bu isimle anılmamasını istemiştir iş bu yüzden eski öğretide ELOHİM ve ADONAY olarakta geçer anlam değişmez işaret buyrulan YHVH' dir ve TEK olandır. Gelelim yen ahit ve öğretiye burada İncil'i oku ve okuduğnda karşına şu kutsal öğreti çıkacak BABA VE BEN BİRİZ işte kutsal üçlemeden birincisi ikincisi RAB İSA'nın adı YAHŞUAH'tır fakat her dilde farklı tekellüm edilir XRISTOS CHRISTOS gibi ama öz değişmez YAHŞUAH'tır ve TEK'tir allah falan arapçadır kur-anda tanımlanan allah ile bizim imanımızdaki YHVH aynı değildir bizim inanç sistemimizde allah diye bir sıfatta yoktur malesef bağzı kilise önderleri bu sıfatı kullansada bunun bizim için bir anlam ve değeri yoktur çünki doğru değildir bunun için kutsal kitabımızı okuman gereklidir oku anlamadığın yerleri sor forumdaki arkadaşlar sana yardım ederiz SEVGİLERİMLE |
||||||||||||
| keremcan |
|
Müslümanlarda daha öncekilere sahip çıkıyorlar. Müslümanlar ayrıca İbrahimiliğide kabul ediyorlar. Ancak her biri kendilerinin dininin doğruluğunu savunuyor. Tanrılarımız farklı diyenler var. Oysa benim dinlere mesafeli durmamın nedenlerinden biriside bu konuların kafa karıştırıcı olmasındadır. Önüme çıkan seçeneklere göre: 1.Hepsi aynı kaynaktan geliyor ama çeşitli nedenlerle ayrılıklar olmuş ve birbirlerini kabul etmek istemiyorlar. 2.Ya hepsi ayrı kaynaklardan geliyor, bu nedenle birbirlerini kabul etmiyorlar. 3.Veya içlerinden birisi doğrudur. Ama hepside kendi doğruluğunda ısrarcılar. Akla ve mantığa uygun olanı Yaratıcının bir tane olması gerekir. Aksi takdirde kargaşa ve anlaşmazlık çıkabilirdi. Bu konulara akılcıl açıklamalar getirilebileceğini umuyorum İlginiz için teşekkürler |
|
Alıntı:
|
| İslâm inancında ise, prensip olarak, hem Eski ve Yeni Ahit hem de Kur’ân-ı Kerîm Tanrı’nın Sözü olarak kabul edilir. Ancak işin doğrusu Müslümanların çoğu; “Kitab-ı Mukaddes’i kabul ediyoruz,” demelerine rağmen, “de facto” yani fiilen inanmamakta ve onu hiç okumamaktadır. Neden? Çünkü Kutsal Kitab’ın değiştirildiğini iddia etmektedirler. Bu yüzden Müslümanların çoğu sadece Kur’ân-ı Kerîmi okumaktadırlar. |