Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı - Sayfa 8

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı - Sayfa 8

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
keremcan

Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı

evangelion
Kilise77
Rab Dediğiniz kim....Mesela benim bildiğim Rab Allah'tır...Ögrenebilirmi yim.
Hristiyanız biz allahla işimiz olmaz.

Bizim tanrımızın gerçek ismi YHVH'dir.

http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=4556

öncelikle merhaba

işte benim dinlere karşı mesafeli duruşumun nedenlerin den birisi budur.
herkes başka bir Tanrı'dan bahsediyor.
herkes "benim Tanrım doğru" diyor.
hangisi doğru nasıl anlayacağız şimdi?

müslümanlar "Allah "diyor.
bazı Hristiyanlarında "Allah" dediyini duymuştum, Türkçe konuşanlar ya "İsa" ya da "Yahwe" diyorlar.
daha bir çok isim var.

hani diyorum ki bütün dinlerin bir Tanrıya taptığını isimin diller farklı olsa da aynı olduğunu
ve dinler arasında "aynı Tanrı'ya tapıyoruz ama onlar iyi şeyler yapmıyorlar, yanlış yoldalar biz daha doğru yoldayız"
diyenler olsa tamam mantıklı bakabilirim.
ama bu kadar tanrının içinde kim bize doğru olanı ispat edebilir ki?

umarım doğru ve kırıcı olmayan ifadeler kullanmışımdır.

Saygılar

hristiyanlık
keremcan

julyet
RABbin ordusu cogaliyor.Benimen buyuk arzum su ki butun dunya bu habere gelip kurtulsun gercek hristiyanlar olsun.julyet
sayın julyet öcelikle merhaba.

ben sayı çoğunluğunun övünülecek bir durum olduğunu düşünemiyorum
nitelikli çoğunluk önemlidir.
ayrıca kurtulmaktan bahsetmişsiniz
müslümanlar da aynı şeyleri söylüyorlar.
bir tehlike mi var?
biz tehlikedemiyiz?
kurtulmaktan kasdınız nedir?

saygılar.

hristiyanlık
yusuf -34

keremcan
evangelion
Kilise77

öncelikle merhaba

bazı Hristiyanlarında "Allah" dediyini duymuştum, Türkçe konuşanlar ya "İsa" ya da "Yahwe" diyorlar.
daha bir çok isim var.

hani diyorum ki bütün dinlerin bir Tanrıya taptığını isimin diller farklı olsa da aynı olduğunu
ve dinler arasında "aynı Tanrı'ya tapıyoruz ama onlar iyi şeyler yapmıyorlar, yanlış yoldalar biz daha doğru yoldayız"

Saygılar
Sevgili dostum elbette Tanrı birdir ve tanımlamada üçtür
1) Göksel Baba
2) Oğul
3) Kutsal Ruh
bu açılım bir olan TANRIYI ifade eder Hristiyanlar buna üçte birlik der ve öyle iman eder yani 1+ 1+ 1 =3 değildir 1x1x1=1 dir.
İsim konusuna gelince GÖKSEL BABAMIZIN ADI YHVH 'dir okunuşu YAHVE'dir olur olmaz yerde ve şekilde bu isimle anılmamasını istemiştir iş bu yüzden eski öğretide ELOHİM ve ADONAY olarakta geçer anlam değişmez işaret buyrulan YHVH' dir ve TEK olandır.

Gelelim yen ahit ve öğretiye burada İncil'i oku ve okuduğnda karşına şu kutsal öğreti çıkacak BABA VE BEN BİRİZ işte kutsal üçlemeden birincisi
ikincisi RAB İSA'nın adı YAHŞUAH'tır fakat her dilde farklı tekellüm edilir XRISTOS CHRISTOS gibi ama öz değişmez YAHŞUAH'tır ve TEK'tir allah falan arapçadır kur-anda tanımlanan allah ile bizim imanımızdaki YHVH aynı değildir bizim inanç sistemimizde allah diye bir sıfatta yoktur malesef bağzı kilise önderleri bu sıfatı kullansada bunun bizim için bir anlam ve değeri yoktur çünki doğru değildir bunun için kutsal kitabımızı okuman gereklidir oku anlamadığın yerleri sor forumdaki arkadaşlar sana yardım ederiz

SEVGİLERİMLE

hristiyanlık
keremcan

yusuf -34
keremcan
evangelion
Kilise77

öncelikle merhaba

daha bir çok isim var.

Saygılar
Sevgili dostum elbette Tanrı birdir ve tanımlamada üçtür
1) Göksel Baba
2) Oğul
3) Kutsal Ruh
bu açılım bir olan TANRIYI ifade eder Hristiyanlar buna üçte birlik der ve öyle iman eder yani 1+ 1+ 1 =3 değildir 1x1x1=1 dir.
İsim konusuna gelince GÖKSEL BABAMIZIN ADI YHVH 'dir okunuşu YAHVE'dir olur olmaz yerde ve şekilde bu isimle anılmamasını istemiştir iş bu yüzden eski öğretide ELOHİM ve ADONAY olarakta geçer anlam değişmez işaret buyrulan YHVH' dir ve TEK olandır.

Gelelim yen ahit ve öğretiye burada İncil'i oku ve okuduğnda karşına şu kutsal öğreti çıkacak BABA VE BEN BİRİZ işte kutsal üçlemeden birincisi
ikincisi RAB İSA'nın adı YAHŞUAH'tır fakat her dilde farklı tekellüm edilir XRISTOS CHRISTOS gibi ama öz değişmez YAHŞUAH'tır ve TEK'tir allah falan arapçadır kur-anda tanımlanan allah ile bizim imanımızdaki YHVH aynı değildir bizim inanç sistemimizde allah diye bir sıfatta yoktur malesef bağzı kilise önderleri bu sıfatı kullansada bunun bizim için bir anlam ve değeri yoktur çünki doğru değildir bunun için kutsal kitabımızı okuman gereklidir oku anlamadığın yerleri sor forumdaki arkadaşlar sana yardım ederiz

SEVGİLERİMLE

Merhabalar.
Tanışma bölümünde de ifade etmeğe çalıştığım gibi dinlere mesafeliğim.
Akılsal ve bilimsel açıdan bakınca bir yaratıcının olduğuna dair kanıtlar bana göre yeterlidir.
Biz bu konuları “yaratma yoktur” iddiasında olan ortamlarda çok tartıştık.
Bazıları kabul etmese de ya “madde yarattı”, ya da “bilinçli bir yaratıcı var” noktasına gelince “yaratıcının olması zaruridir “sonucuna ulaştık.
Fırsat olursa bunlara zamanla değinebiliriz.

Bu yaratıcıya dinler isimlerle hitap ediyor.
Tanrı, Rab, İlah, el-İlah, el- lah, el-laha, Eloha,Elai Allah gibi isimler duyuyoruz.
Kısaca Tanrı diyelim.
Aslında yukarıdaki isimler (altı çizili olanlar)sanki farklı telaffuz şekillerinden oluşan aynı isimlermiş gibi görünüyor.

Bazıları Bırahmacılığında aslında İbrahimilik olduğun u söylüyorlar.
Kitaplı dinler olarak bilinen dinlere de İbrahimi dinler deniliyor.

Şimdi ben şunun cevabını merak ediyorum.
Şayet tüm bu dinler aynı kaynaktan geliyorlarsa zamanla bazı görüş ayrılıklarından dolayı ayrı kitaplarında olmasının etkisiyle ayrılmalar olmuşsa, bu sefer dinler daha ciddiye alınmalıdır ve en doğru olan araştırılmalıdır yaklaşımında bulunabilirim.

Ama bu konuda çok çeşitli söylentiler var.
Yahudiler kendilerinden sonrakileri kabul etmiyor.
Hıristiyanlar Tevrat’ı da kabul ediyor ama kuranı kabul etmiyor yani kendilerinden sonra ortaya çıkan dinin farklı olduğunu söylüyorlar.
Müslümanlarda daha öncekilere sahip çıkıyorlar.
Müslümanlar ayrıca İbrahimiliğide kabul ediyorlar.

Ancak her biri kendilerinin dininin doğruluğunu savunuyor.
Tanrılarımız farklı diyenler var.
Oysa benim dinlere mesafeli durmamın nedenlerinden biriside bu konuların kafa karıştırıcı olmasındadır.

Önüme çıkan seçeneklere göre:
1.Hepsi aynı kaynaktan geliyor ama çeşitli nedenlerle ayrılıklar olmuş ve birbirlerini kabul etmek istemiyorlar.
2.Ya hepsi ayrı kaynaklardan geliyor, bu nedenle birbirlerini kabul etmiyorlar.
3.Veya içlerinden birisi doğrudur.

Ama hepside kendi doğruluğunda ısrarcılar.
Akla ve mantığa uygun olanı Yaratıcının bir tane olması gerekir.
Aksi takdirde kargaşa ve anlaşmazlık çıkabilirdi.
Bu konulara akılcıl açıklamalar getirilebileceğini umuyorum

İlginiz için teşekkürler

hristiyanlık
admin1 Ken Block

keremcan

Müslümanlarda daha öncekilere sahip çıkıyorlar.
Müslümanlar ayrıca İbrahimiliğide kabul ediyorlar.

Ancak her biri kendilerinin dininin doğruluğunu savunuyor.
Tanrılarımız farklı diyenler var.
Oysa benim dinlere mesafeli durmamın nedenlerinden biriside bu konuların kafa karıştırıcı olmasındadır.

Önüme çıkan seçeneklere göre:
1.Hepsi aynı kaynaktan geliyor ama çeşitli nedenlerle ayrılıklar olmuş ve birbirlerini kabul etmek istemiyorlar.
2.Ya hepsi ayrı kaynaklardan geliyor, bu nedenle birbirlerini kabul etmiyorlar.
3.Veya içlerinden birisi doğrudur.

Ama hepside kendi doğruluğunda ısrarcılar.
Akla ve mantığa uygun olanı Yaratıcının bir tane olması gerekir.
Aksi takdirde kargaşa ve anlaşmazlık çıkabilirdi.
Bu konulara akılcıl açıklamalar getirilebileceğini umuyorum

İlginiz için teşekkürler
KESİNLİKLE İslamiyet ile ilgili verdiğiniz bilgiler doğru DEĞİLDİR.

İslamiyet Hristiyanlığın Yahudiliği ve Yahudi Kutsal Kitapları'nı kabul ettiği gibi kabul etmez, KABUL ETTİĞİNİ SÖYLER AMA GERÇEKTE KABUL ETMEZ, yani "de facto" olarak kabul eder. Dolayısıyla burada bir yanlış bilgi söz konusudur.

Alıntı:
İslâm inancında ise, prensip olarak, hem Eski ve Yeni Ahit hem de Kur’ân-ı Kerîm Tanrı’nın Sözü olarak kabul edilir. Ancak işin doğrusu Müslümanların çoğu; “Kitab-ı Mukaddes’i kabul ediyoruz,” demelerine rağmen, “de facto” yani fiilen inanmamakta ve onu hiç okumamaktadır. Neden? Çünkü Kutsal Kitab’ın değiştirildiğini iddia etmektedirler. Bu yüzden Müslümanların çoğu sadece Kur’ân-ı Kerîmi okumaktadırlar.
http://www.hristiyan.net/kutsalkitab.../ilahi-dko.htm

Ayrıca müslümanların İbrahimiliği ile Yahudi-Hristiyan İbrahimiliği aynı şey DEĞİLDİR. Dolayısıyla bu konuda da ortaklık yoktur.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı konusuna benzer konular;

Vahiy kitabına kısa bir bakış - Ramazan Arkan GİRİŞ : İncil de en zor anlaşılan bölümle karşı karşıyayız. Bu bölümü ilk okuduğumuzda bir anlam çıkaramayabiliriz. Ve de bizi farklı yerlere sürükleyebilir. Şimdi birlikte bu bölümü çalışacağız. Size biraz bu bölümü açmaya çalışacağım, fakat her konu ve her ayet üzerinde durmayacağım. Çünkü bu hepimiz için zor olurdu. Bazı ipuçları vermekle yetineceğim....

Osman Baydemir: "Onlar (Ermeniler) gitti, biz de barışı bulamadık" Osman Baydemir: “Onlar (Ermeniler) gitti, biz de barışı bulamadık” Osman Baydemir: “Onlar (Ermeniler) gitti, biz de barışı bulamadık” Diyarbakır’da kentteki Ermeni kültürüne dair heyecan verici çalışmalar var. Osman Baydemir çok net: Onlar gitti, biz de barışı bulamadık. İki haftalık otobüs turu Adana Kozan’dan başlamıştı. 1909’da Ermenilere dönük ilk kitlesel kıyımların yapıldığı bu eski Kilikya kasabasında otobüsten inmek için bir neden bulamadık maalesef. Kozan’da ‘geçmişin izleri’ öylesine net kazınmıştı ki Adana yolundaki tarihi Ermeni kalesine nasıl çıkıldığını öğrenmemiz bile zaman aldı. Adana’da Çukurova Genç İşadamları Derneği ile toplantıya bu ilk hayal kırıklığıyla gittik ve orada da bizi çok parlak...

Koskoca bir ülke bir olup tek başınıza sizinle uğraştı mı hiç? Siz hiç koca bir ülk ile uğraşmak zorunda kaldınız mı? Ekli linki okurken kah gözlerim faltaşı gibi açıldı. Kah güldüm. Sonra gülerken utandım. Kendimden. Kah gözyaşlarım sicim oldu. İnanamadım. Koca bir ülke ile medyası, hukuk adamları, silahlı kuvvetleri, valileri, generalleri, derin devleti bir olup tek başına ısrarla sizin üzerinize gelse ne yapardınız? Üstelik hiçbir kötü niyetiniz yokken. Derdiniz başkayken ve siz aslında ülkenizi çok seviyor ve de dış dünyada savunuyorken. Karşınızda milyonları tek yumruk olmuş sizinle uğraşırken bulsanız ne yaparsınz? Bu toprakların evladı Hrant Dink.. Sonunda canını aldığımız gariban anadolu çocuğu Hrant Dink.. Ona bu ülkede yapılanlar insan evladına yapılmaz. Ben gözyaşlarımı tutamadım....

Cehennemin olup olmadığına dair Danimarkalı rahipler, cehennemin olup olmadığını tartışıyor... http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=msnSonDakika&Kategori=yasam&ArticleID=508907&Date=24.03.2008&ver=33 peki bu görüşe göre Gross Führer Adolf HİTLER tanrının krallığında yerini almıştır!!!

BEBEK OLUP SÜT İÇİN BEBEK OLUP SÜT İÇİN<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> (1.Petrus 2:2) Yeni doğmuş bebekler gibi, hilesiz sütü andıran Tanrı sözünü özleyin ki, bununla beslenip büyüyerek kurtuluşa erişesiniz. Kimse bebek gibi görülmek istemez. Hatta küçük çocuklar bile olduklarından daha büyük olduklarında ısrar ederler. Bununla birlikte Tanrı'nın yanındaki yerimizi gerçekten anlarsak Petrus'un bize bebek gibi olmayı neden tavsiye ettiğini kolayca görebiliriz.<o:p></o:p> Bu karşılaştırmadaki önemli nokta bebeklerin ihtiyaç duydukları süte olan kuvvetli arzularıdır.<o:p></o:p> Süt bebeklere güven ve huzur vermektedir. Onu çok istemektedirler.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : 8- Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı - Sayfa 8

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler