TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM! hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : TANIKLIĞIM! konusu 5487 kez okundu, 16 kez cevaplandı. En son mesaj Yeni.bir.kullanıcı tarafından gönderildi. TANIKLIĞIM! Merhaba! Ben Melih EKENER. 1965’te annemden 1998’de Ruh’ta yeniden doğdum. Tiyatro-Tv ve sinema oyuncusuyum.Şu an bir özel bir radyoda program yapmaktayım. Vereceğim bu tanıklık İsa Mesih’in Rab olduğuna ve günahlarımızın kurtuluşu için çarmıhta ölüp, üç gün sonra dirilerek ölümü yendiğine dairdir: Benim Rab ile tanışmam çok eskilere dayanır: --- Ana rahminde sana biçim vermeden önce tanıdım seni.Doğmadan önce seni ayırdım .(Yer.1:5)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Rab’be gelmeden önce Thomas gibi kuşkucuydum.Bilim dışında inandığım bir şey yoktu.Test etmeden, dokunup,görüp tatmadan hiçbir şeyin varlığına inanmazdım.Bana anlatılan ve uygulanan her inanç saçma geliyordu.Çünkü hiçbiri yeryüzünün mantığına uymuyor ve ispat... TANIKLIĞIM!

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

TANIKLIĞIM! konusu 5487 kez okundu, 16 kez cevaplandı. En son mesaj Yeni.bir.kullanıcı tarafından gönderildi.

TANIKLIĞIM! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

TANIKLIĞIM! hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-08, 16:42
TANIKLIĞIM!
mekener

Merhaba! Ben Melih EKENER. 1965’te annemden 1998’de Ruh’ta yeniden doğdum. Tiyatro-Tv ve sinema oyuncusuyum.Şu an bir özel bir radyoda program yapmaktayım. Vereceğim bu tanıklık İsa Mesih’in Rab olduğuna ve günahlarımızın kurtuluşu için çarmıhta ölüp, üç gün sonra dirilerek ölümü yendiğine dairdir:
Benim Rab ile tanışmam çok eskilere dayanır:
--- Ana rahminde sana biçim vermeden önce tanıdım seni.Doğmadan önce seni ayırdım .(Yer.1:5)

Rab’be gelmeden önce Thomas gibi kuşkucuydum.Bilim dışında inandığım bir şey yoktu.Test etmeden, dokunup,görüp tatmadan hiçbir şeyin varlığına inanmazdım.Bana anlatılan ve uygulanan her inanç saçma geliyordu.Çünkü hiçbiri yeryüzünün mantığına uymuyor ve ispat edilemiyordu.Bilim de Tanrı’yı ispatlayamıyordu..Bu nedenden Tanrı’yı tanımakta bir yarar görmüyordum:
--- Tanrı’yı tanımakta yarar görmedikleri için Tanrı onları yararsız düşüncelere,yakışıksız davranışlara teslim etti.Her türlü haksızlık,kötülük,açgözlü lük ve kinle doldular. Kıskançlık, öldürme hırsı,çekişme,hile,kötü niyetle doludurlar. Dedikoducu, yerici,Tanrı’dan nefret eden, küstah,kibirli,övüngen,kö tülük üreten,anne baba sözü dinlemeyen, anlayışsız, sözünde durmaz, sevgiden yoksun,acımasız insanlardır. (Rom. 1:28-32)

Pavlus’un Romalılara yazdığı mektuptaki bu tarife bire bir uyuyordum.Bu da beni fazla rahatsız etmiyordu.Çevremdeki herkesten farklı değildim çünkü. Tiyatrocuydum ve yalan söyleyip inandırmak benim işimdi. Yalnız sahnede değil her yerde oynuyordum. Kandırıyordum, kandıramadığım zaman saldırıyordum.Hırsla doluydum.Kendimi ön planda tutmak için elimden geleni yapıyordum. Ve kendi çevremde her zaman ön planda oluyordum. Ama yalnız kaldığımda vicdanımla baş başa kalıyor,her türlü yükü tek başıma taşıdığım için oldukça yoruluyordum:
--- Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size rahat veririm. Boyunduruğumu yüklenin, benden öğrenin. Çünkü ben yumuşak huylu, alçakgönüllüyüm. Böylece canlarınız rahata kavuşur.Boyunduruğumu taşımak kolay, yüküm hafiftir. (Matta 11:28-30)

1981 yılında Saint Antuan kilisesinde karşılaştım beni çağıranla.Gidenler bilir; kapıdan girişte tam karşıda yukarıda durur çarmıha gerilmiş İsa. Ama ben onunla göz göze gelince gözlerimi kaçırdım.Utandım.Nedenini bilmediğim bir utanç yüzünden hep başım eğik dolaştım o görkemli kilisede.İçim içimi yiyordu.Niye böylesine utanç içinde kalmıştım bu renkli ikona karşısında.Onu tanımak için dayanılmaz bir istek duyuyordum içimde.Sanki biri içimdeki kapıları tüm gücüyle çalıyordu:
---İşte kapıda durmuş, kapıyı çalıyorum. Biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa, onun yanına gireceğim; ben onunla, o da benimle birlikte yemek yiyeceğiz. (Vahiy 3:20)

Oturdum İncil’i baştan sona bir solukta okudum.Muhteşem bir insandan bahsediyordu. Her şeyiyle dört dörtlük birinden. Böyle bir insan olabilir miydi acaba? Tüm dünyayı kurtarabilmek için canını verebilir miydi bir insan? Bildiğim tüm peygamberlerden ve Tanrı adamlarından farklı ve daha üstün biri.Adeta bir Süpermen! Dilediği her şeyi iyilik adına yapıyor… Hastaları iyileştiriyor, su üzerinde yürüyor, körlerin gözlerini açıyor, ölüleri diriltiyor… Tam bir Süpermen, yani bir hayal kahramanı.. Zagor,Tommiks,Teksas gibi İncil’i de diğer kitaplarımın arasına kaldırdım.Tekrar eski yaşantıma geri döndüm:
--- Seni asla terk etmeyeceğim, Seni asla yüzüstü bırakmayacağım. (İbraniler 13:5

Gerçekten de kütüphanedeki o güç, o kitap beni rahat bırakmıyordu. Rüyalarıma giriyor, her yerde karşıma çıkıyordu. Garip şekilde içindeki bir çok ayeti ezberlemiştim bile. Böyle olmayacaktı.Aldım elime İncil’i , tekrar okudum.Çok güzel bir biyografiydi.İsa adında bir kahramanı anlatıyor, kahraman Tanrı’nın yanına gittikten sonra da arkadaşlarının onun ardından yaptıklarını sıralıyordu. Güzel bir kitaptı.Ama sadece bir kitaptı…Peki neden rahat bırakmıyordu beni? Hıristiyan inancına olan sadakatiyle tanıdığım arkadaşım Cüneyt’e gittim ve sordum: “Bu kitapta benim anlamadığım ne var?” “Kendi gücünle anlamaya kalkma anlamazsın” dedi. Hoppalaaa! Ben cahil biri değildim .İki kere okuduğum bir kitabı neden anlayamayacaktım? Kaldı ki edebiyat dünyasının en ağır kitaplarını bir seferde okumuş yutmuştum.Kafam çalışıyor ve okuduklarımı harfi harfine anlıyordum:
--- Duyacak duyacak ama hiç anlamayacaksınız, Bakacak bakacak ama hiç göremeyeceksiniz. (Matta 13:14)

Ne yapmam gerektiğini sordum .”Dua et ve Rab’den sana anlayış vermesini iste” dedi. O an güldüm ama akşam İncil ve ben yalnız kalınca hayatımda ilk kez dua ederek Rab’den yardım istedim:
---Sen benim oğlumsun. Bugün ben sana Baba oldum. (Mezmurlar 2:7)

İncil’de okuduklarım aynıydı ama anladıklarım çok farklıydı. Sanki Rab yazılarında tüm utancımın nedenlerini bana tek tek gösteriyor,ben hepsinden özür dileyip tövbe ettikçe tüm gizlerini bana açıklıyordu. Ben Tanrı ile konuşabiliyordum. Peki bu kadar utanca ve günaha rağmen nasıl oluyordu da böylesine kutsal görkemli bir Tanrı’ya gelebiliyordum:
---İsa “Yol, gerçek ve yaşam Ben’im” dedi.”Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez. Beni tanısaydınız, Babam’ı da tanırdınız.Artık onu tanıyorsunuz,O’nu gördünüz. (Yuhanna 14:6-7)
---“Babam herşeyi bana teslim etti.Oğul’u, Baba’dan başka kimse tanımaz.Baba’yı da Oğul’dan ve Oğul’un O’nu tanıtmak istediği kişilerden başkası tanımaz” (Matta 11:27)

Artık İsa Mesih sayesinde Rab’bi tanımıştım. O kadar araştırmam, O’nu o kadar uzaklarda aramam boşmuş meğer. O bana lütfedip elimden tutmuş, ben de O’nun ardından yürümeye karar vermiştim.Yine de içimdeki kuşkular beni terk etmiyordu. Görmeden inanmak istemiyordum. Yazılan bir çok şeye inanamıyordum. Kutsal Ruh, cinler, vaftiz,yabancı diller, duanın gücü… İnanamadığım her şeyi Rab’be getirdim ve ispat istedim.Rab tüm asiliğime rağmen hepsini ispatladı.O’nun kanıtlayıcı gücü ile her şeye şahit oldum. Bunların hepsini tek tek yazmaya kalksam kitaplar dolardı.En son Rab bana vaftizin ne demek olduğunu açıkladı ve 1998 yılında vaftiz olarak yeniden Ruh’tan doğdum. Rab’bi hayatıma ve yüreğime aldıktan sonra çok mucizesini gördüm yaşamımda. En son mucizesi de çocuğum Ege ve annesi Senem oldu. Ben her zaman Rab’bin haylaz ve kuşkucu çocuğu gibiydim.Hiç bir şeye görmeden iman etmedim:
--- Onikilerden biri İkiz diye anılan Tomas,İsa geldiğinde onlarla birlikte değildi.Öbür öğrenciler ona,”Biz Rab’bi gördük” dediler. Tomas ise,”O’nun ellerinde çivilerin izini görmedikçe,çivilerin izine parmağımla dokunmadıkça ve elimi böğrüne sokmadıkça inanmam” dedi. Sekiz gün sonra İsa’nın öğrencileri yine evdeydiler.Tomas da onlarla birlikteydi.Kapılar kapalıyken İsa gelip ortalarında durdu,”Size esenlik olsun” dedi.Sonra Tomas’a “Parmağını uzat” dedi,”Ellerime bak,elini uzat, böğrüme koy.İmansız olma imanlı ol!” Tomas O’na,” Rab’bim ve Tanrım!” diye yanıtladı. İsa “Beni gördüğün için mi iman ettin?”dedi.”Görmeden iman edenlere ne mutlu!”

Sonuç olarak kardeşler eğer bu yazıyı okuyor ve Rab’bi tanımıyorsanız şunu bilin ki : Kalbinizin kapıları tam güç ile çalınıyor..Kapıyı açın ve kalbinizin gerçek sahibini içeri alın. Eğer onu tanımak istiyorsanız kendi gücünüzle değil ama O’nun lütfu ile tanışın. İçinizdeki tüm inanmamışlığı ve kuşkuları O’na getirin.O size kanıtlayıcı gücü ile her şeyi ispatlayacaktır.
Ve unutmayın: Rab’le beraber yürünen yol uzun zaman alan maceralı ve zorlu bir yoldur.O’na sonuna kadar güvenin ve sabırlı olun:
--- Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. (Matta 24:13)

Rab hepinizle beraber olsun ve sizleri bereketlesin.

TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM!

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM! hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-08, 19:52
TANIKLIĞIM!
avo

Esenlik üzerinize olsun,hoşgeldiniz sevgili mekener,tanıklığınızı ilgiyle ve yürek sevinciyle okudum.Sizi kendi yoluna çekip yaşamın sırlarını veren Rabbimize yücelik olsun.
Rab sizi kurtulmayı bekleyen canlara ışık yapsın,Kendi yolunda daimi tutsun,sevginiz,imanınız bilgeliğiniz günbegün çoğalsın,dualarınızda aciz olan beni de anınız.
Paylaşımlarınız devam etsin lütfen.

Sevgilerimle,

TANIKLIĞIM!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM! hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-02-08, 23:11
TANIKLIĞIM!
faithpath

Melih kardeş bizde senin imanına tanıklık ediyor ve tüm yüreğimizle seni bereketliyoruz. Rab sana ve güzel ailene sonsuz iyiliğinden bol bol versin. Sevgiyle...

TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM! hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-02-08, 01:12
TANIKLIĞIM!
777maranata

Melih kardes
Tanikligini dillendiren,lütfu ve merhametiyle seni kendi sürüsüne katmis olan efendimiz ve baskahinimiz Isa Mesih'e(Yahsuah) sükürler olsun.
Biz O'nu aramis degildik ama O bizi buldu.Yasam Kitap'ina adin altin harflerle yazilmistir.Umarim Gökteki krallikta bir gün bulusuruz.
Rab'bin isinde tuz ve isik olmani diliyor,Rab'bin esenligi bereketinde kalmani diliyorum.

TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM! hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-02-08, 03:14
TANIKLIĞIM!
candan

Rab Isa Mesih'deki Sevgili Kardesim,

Tanikligini cosku ile Ruh ile dolu sesini duyarak okudum. Halleluyah! Rab senin ve tanikligin araciligin ile binlerce tohum eksin. Amin.

esenlikler
candan

TANIKLIĞIM!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

TANIKLIĞIM!

TANIKLIĞIM! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

TANIKLIĞIM! konusuna benzer konular;

TANIKLIĞIM İSA'YA YÜRÜYÜŞÜM Müslüman bir ailede doğdum; her anımda, hareketimde, sözümde kısacası yaşam tarzımda islamı yaşatmaya çalışıyordum. Sık sık Kuran okuyor ve islamla ilgili kitaplarla bilgilerimi pekiştiriyordum. Hristiyanlıkla ilgili olan düşüncelerim çokta iyi değildi.Hristiyanların üç tanrıya taptıklarını düşünüyordum.hatta bunların allah hz.isa ve meryem ana olduğunu öğretmişti bana kendi kutsal kitabım. Diğer dinleri araştırsamda inancımdan emindim çünkü benim kutsal kitabım en son kitaptı.benim pygamberim en son peygamberdi.dinim en son dindi vs.Acaba haklımıydım?gerçek bumydu yani? cennete gidebilmek için yeterince günahsızmıydım?allahın tüm sözlerini yerine getirebiliyormuydum? Kendi inancıma baktığımda bazı ayetler yüreğime gerçekten sinmiyordu ama düşünmenin,araştırmanın inkar etmenin bile beni...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih