Tanrı seçti konusu
1385 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi.
Tanrı seçti konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

30-12-07, 02:54
sonsuzdiren
Hristiyan forumumuzda bir kardeşimin yazmamı istemesine kadar aslında tanıklığımı yazmak hiç aklıma gelmemişti;özel olduğunu düşünüyordum.Tanrı’nın anlatmamdan hoşnut olacağına inandığım için paylaşmayı uygun gördüm.
Ayrıntılara girmeden tanıklığımın öncesine ait bazı bilgiler vermek istiyorum. Babam ve annem oruç tutmakla beraber günlük namaz kılan Müslümanlar değillerdi.Babamla çocukken bazen bayram namazına giderdik;kuran kursuna gitmedim.Boşanmadan sonra dindar bir insan olan dedem dinsel yaşamımı yönlendirmeye başladı.Arada Cuma namazları,bazen bayram namazları,para karşılığı ezberlenen sureler,tutulmuş gibi yapılan oruçlar;aslında hayatımda hiç oruç tutmadım.Gençken dedemin etkisinden kurtuldum ve dinle ilgisi olmayan ateist bir yaşam sürdüm;benliğimin bitmek bilmeyen arzularını tatmin ettim; mutlu olmadım. Gerçekte bilinçli olduğum ilk günden itibaren yaşamı sorguladım ve tanıklığıma kadar hep yaşamın gerçeğini aradım.Sürekli bir boşluk duygusu içinde;dünyanın zevklerinden zevk almayan biriydim.
Evlendikten sonra balayına Ege’nin küçük bir ilçesine gittik.Kış mevsimi olduğu için çevredeki turistik yerleri gezmeye karar verdik.Efes’teki Meryemana Kilise'sine bir taksiyle gittik. İnsanları izleyerek Kilise'ye doğru yürüdük;kapıdan içeri girdik.Kilise’ye girince daha önce hissetmediğim bir huzur duygusuna kapıldım;sanki yıllardır oradaydım.Evimde gibi çok rahattım;sanki oraya aittim. Bizden sonra gelen orta yaşlı yabancı bir çiftle selamlaştık. Fotoğrafımızı çekmelerini rica ettim;gülerek kabul ettiler.Fotoğrafımızı çektikten sonra teşekkür ettim; sanki yıllardır onları da tanıyordum.Kilise'de çok saygılı hareket ettiğimi de hatırlıyorum.Yıllar boyunca arasıra Meryemana Kilise'sini ve huzur veren aidiyet hissimi düşündüm; sorguladım.
Uzun yıllar sonra Ege’nin bir başka ilçesine yerleşmek için geldim.Birkaç ay sonra bir geceyarısı internet de dolaşırken
Hristiyanlıkla ilgili bir siteye tereddütle girdim;sitedeki yazıları okudum.İncil olduğunu gördüm ve rastgele okumaya başladım.Gecenin karanlığı ve sessizliğinde merakla okurken bir ürperti hissettim ve titredim.İncilin içinde sanki kayboldum;akıntıya kapıldım. Okurken Tanrı’nın bana konuştuğunu hissettim;beni çağırıyordu.Sen benimsin, bana aitsin ve gelmelisin diyordu..Sesli değil içimden konuşuyordu; ürktüm ve şaşırdım.Bu nasıl olabilirdi; gerçekmiydi?Ben kimdim ki Tanrı bana sesleniyordu; sıradan bir insanla Tanrı’nın ne işi olabilirdi. Sonra gözlerimi kapattım ve gerçek mi diye düşündüm.Gözlerimi açtım ve siteden İncil sipariş ettim;gelen İncil’i okudum. Daha sonra sevgili E.Ş ve değerli eşiyle tanıştım.Bir gün bizde okurken Kutsal Kitap’ını istedim;bana hediye etti.Yalnız Yeni Ahit’i değil Eski Ahit’ide okumak istiyordum; okudum. İlçede sevgili M. ve A. kardeşlerimle tanıştım.5 yıl önce yine bir gece internette gezerken durakladım.Gözlerimi kapattım ve Tanrı’ya iman ettim. Tanrı seçti ve vicdanımı tutsak etti.
Tanrı seçti

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9 
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı seçti

31-12-07, 00:41
only god can judge me
Sevgili sonsuzdiren kardeşim.Yazmış olduğunuz tanıklığınız için size çok teşekkür ediyorum.Gerçekten çok güzel şeyleri dile getirdiniz.Rab sizi gerçekten seçti.Buna ne kadar şükretsek azdır.Yazmış olduğunuz tanıklık, umarım birçok kişi tarafından okunur ve birçok kişinin Rab'bi tanımasını sağlar..Rab sizi bereketlesin..
sevgilerimle
Tanrı seçti

[SIZE=4][COLOR=red]Övünen Rab'le övünsün.[/COLOR][/SIZE]

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı seçti

31-12-07, 00:53
candan
Ne Mutlu Rabbimizin sesini duyup da O'na gelen Kuzulara.. Onlar vaad edilen sonsuzlugu aldilar.... Yillardir ettigimiz dualarin yanitlarini boyle gorebilmek icimi sevincle dolduruyor. Halleluyah Rab Isa Mesih!
candan
Tanrı seçti

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz.
Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır:
iman, ümit ve sevgi. Bunlardan
en üstün olanı da
sevgidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı seçti

31-12-07, 01:12
Chonk
Halleluya! Rab'bimize şükürler olsun! :)
Tanrı seçti
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı seçti

31-12-07, 02:01
Fırat Çölgeçen
Sayın sonsuzdiren;sabah göz ucuyla bakmış ve okuyamamıştım.Duygulu ve içli.Rabbin sevgisi ve ışığı; her zaman sizinle olsun.
Tanrı seçti
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tanrı seçti
Tanrı seçti konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil