Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusu
945 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
yenihayat tarafından gönderildi.
Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

01-04-11, 03:00
yenihayat
Merhabalar, çoğu kişi gibi ilk başta müslümandım ben de... Daha sonra İslamın Dünya'ya bakışının benimkinden tamamen farklı olduğunu gördüm, ilk düşündüğüm şeyse; her şeye gücü yeten Tanrı'nın sözleri nasıl değiştirilmiş olabilirdi? Bu konu üzerinde çok düşünmeme rağmen bunun için mantıklı bir cevap bulamadım. Daha sonra çok fazla şey gördüm yanlış olan İslamda; çok fazla kin vardı bir kere, İslama inanmayanların öldürülmesi gerektiğinden bahsediyordu... Sonra uzun bir müddet deist olarak yaşadım, bir tanrı olmalıydı ancak böyle şeyler söylemiş olamazdı... Gitgide inancımı kaybettim; ancak bu çok ağır bir durumdu benim için, ama yine de din (ki bu benim için İslamdan ibaretti) bana mantıklı gelmiyordu. Ve nihayet
Hristiyanlığı araştırmaya başladım, İslamda bana huzursuzluk veren korkunun yerine
Hristiyanlıkta huzur aşılama çabasını gördüm, zaten herkesten daha bağışlayıcı denilen Tanrı, kuluna gece kafasını yastığa koyduğunda varlığıyla huzurlu bir nefes aldırmayacaksa, bu ne çeşit bir bağışlayıcılık olabilirdi ki? Oysa kafamı yastığa koyduğumda sevgi olan Tanrı'yı düşününce tarif edemeyeceğim kadar güzel bir his kapladı içimi, öyle ki o sıkıntılı gecemde bile tebessüm etmemi sağladı. Sanki göğsüm sıkış tepiş bir sürü şeyle doluymuş da birden bire hepsi boşalıp gitmiş gibi hissettim.
O gece karar gecesi oldu benim için, sabah yeniden doğmuş gibi hissettim, iç sıkıntımla uyanmamıştım her zamanki gibi. Rahatça nefes alabiliyordum artık. Ancak hala kendi başımayım, henüz hiçbir
Hristiyanla konuşma fırsatım olmadı, İzmir'de yaşıyorum ve yardım istiyorum. Sanırım Katolik mezhebine daha yakın hissediyorum kendimi, artık huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorum.
Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

01-04-11, 09:59
canbaz10
«Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size huzur veririm.(Matta 11:28)
9İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. 10İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur.(Romalılar10.Böl üm)
İman Duası
Rab İsa yüreğime gel. Benim günahlarım için öldüğüne ve bana sonsuz yaşam vermek için dirildiğine yürekten iman ediyorum. Tüm günahlarımı bağışla. Beni yıka ve temizle. Seni Rabbim ve Kurtarıcım olarak kabul ediyorum. Yaşamımın yönetimini al ve beni kendi istediğin gibi bir kişi yap. İsa'nın Adıyla, Amin.
Bir kimse Mesih'te ise, yeni yaratıktır; eski şeyler geçmiş, her şey yeni olmuştur.(2. Korintliler 5:17)
İzmir Işık Kilisesi
http://isikkilisesi.org.tr/tr/iletisim/

[B][COLOR="Green"]Hiç kimsede, insanın, dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur. (Yuhanna 15:13)
[/COLOR][/B]

FORUMA ÜYE OLUN! /

22-05-11, 02:10
rukyail
Yönetim Notu:
Hristiyan Forumu'na gelip "ey
hristiyanlar" diyerek, slogan atar gibi duyuru yapamazsınız, ancak ve ancak forum kurallarımıza uyabilirsiniz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-05-11, 11:51
Lamb of GOD
|
|
yenihayat
|
Merhabalar, çoğu kişi gibi ilk başta müslümandım ben de... Daha sonra İslamın Dünya'ya bakışının benimkinden tamamen farklı olduğunu gördüm, ilk düşündüğüm şeyse; her şeye gücü yeten Tanrı'nın sözleri nasıl değiştirilmiş olabilirdi? Bu konu üzerinde çok düşünmeme rağmen bunun için mantıklı bir cevap bulamadım. Daha sonra çok fazla şey gördüm yanlış olan İslamda; çok fazla kin vardı bir kere, İslama inanmayanların öldürülmesi gerektiğinden bahsediyordu... Sonra uzun bir müddet deist olarak yaşadım, bir tanrı olmalıydı ancak böyle şeyler söylemiş olamazdı... Gitgide inancımı kaybettim; ancak bu çok ağır bir durumdu benim için, ama yine de din (ki bu benim için İslamdan ibaretti) bana mantıklı gelmiyordu. Ve nihayet Hristiyanlığı araştırmaya başladım, İslamda bana huzursuzluk veren korkunun yerine Hristiyanlıkta huzur aşılama çabasını gördüm, zaten herkesten daha bağışlayıcı denilen Tanrı, kuluna gece kafasını yastığa koyduğunda varlığıyla huzurlu bir nefes aldırmayacaksa, bu ne çeşit bir bağışlayıcılık olabilirdi ki? Oysa kafamı yastığa koyduğumda sevgi olan Tanrı'yı düşününce tarif edemeyeceğim kadar güzel bir his kapladı içimi, öyle ki o sıkıntılı gecemde bile tebessüm etmemi sağladı. Sanki göğsüm sıkış tepiş bir sürü şeyle doluymuş da birden bire hepsi boşalıp gitmiş gibi hissettim.
O gece karar gecesi oldu benim için, sabah yeniden doğmuş gibi hissettim, iç sıkıntımla uyanmamıştım her zamanki gibi. Rahatça nefes alabiliyordum artık. Ancak hala kendi başımayım, henüz hiçbir Hristiyanla konuşma fırsatım olmadı, İzmir'de yaşıyorum ve yardım istiyorum. Sanırım Katolik mezhebine daha yakın hissediyorum kendimi, artık huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorum.
|
Öncelikle hoş geldiniz kendinizi Katolik Mezhep'ine yakın hissediyorsanız İzmir'de her Cumartesi saat 16:15'te ayin yapan Alsancak Katolik Kilisesi var Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde ancak vaftizsiz almıyorlar ondan önce vaftiz eğitimi almanız gerekiyor.Buda zaten Eylül ayında başlayacak ve 3 yıl sürecek.Eğer bu eğitimi almak istiyorsanız size yardımda bulunabilirim.
Esenlikler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-05-11, 08:16
yenihayat
|
|
Lamb of GOD
|
Öncelikle hoş geldiniz kendinizi Katolik Mezhep'ine yakın hissediyorsanız İzmir'de her Cumartesi saat 16:15'te ayin yapan Alsancak Katolik Kilisesi var Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde ancak vaftizsiz almıyorlar ondan önce vaftiz eğitimi almanız gerekiyor.Buda zaten Eylül ayında başlayacak ve 3 yıl sürecek.Eğer bu eğitimi almak istiyorsanız size yardımda bulunabilirim.
Esenlikler.
|
Çok teşekkür ederim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim Lamb of GOD
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil