Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusu 945 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj yenihayat tarafından gönderildi. Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi Merhabalar, çoğu kişi gibi ilk başta müslümandım ben de... Daha sonra İslamın Dünya'ya bakışının benimkinden tamamen farklı olduğunu gördüm, ilk düşündüğüm şeyse; her şeye gücü yeten Tanrı'nın sözleri nasıl değiştirilmiş olabilirdi? Bu konu üzerinde çok düşünmeme rağmen bunun için mantıklı bir cevap bulamadım. Daha sonra çok fazla şey gördüm yanlış olan İslamda; çok fazla kin vardı bir kere, İslama inanmayanların öldürülmesi gerektiğinden bahsediyordu... Sonra uzun bir müddet deist olarak yaşadım, bir tanrı olmalıydı ancak böyle şeyler söylemiş olamazdı... Gitgide inancımı kaybettim; ancak bu çok ağır bir durumdu benim için, ama yine de din (ki bu benim için İslamdan ibaretti) bana mantıklı gelmiyordu. Ve nihayet Hristiyanlığı araştırmaya başladım, İslamda bana huzursuzluk veren korkunun... Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusu 945 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj yenihayat tarafından gönderildi.

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-11, 03:00
yenihayat

Merhabalar, çoğu kişi gibi ilk başta müslümandım ben de... Daha sonra İslamın Dünya'ya bakışının benimkinden tamamen farklı olduğunu gördüm, ilk düşündüğüm şeyse; her şeye gücü yeten Tanrı'nın sözleri nasıl değiştirilmiş olabilirdi? Bu konu üzerinde çok düşünmeme rağmen bunun için mantıklı bir cevap bulamadım. Daha sonra çok fazla şey gördüm yanlış olan İslamda; çok fazla kin vardı bir kere, İslama inanmayanların öldürülmesi gerektiğinden bahsediyordu... Sonra uzun bir müddet deist olarak yaşadım, bir tanrı olmalıydı ancak böyle şeyler söylemiş olamazdı... Gitgide inancımı kaybettim; ancak bu çok ağır bir durumdu benim için, ama yine de din (ki bu benim için İslamdan ibaretti) bana mantıklı gelmiyordu. Ve nihayet Hristiyanlığı araştırmaya başladım, İslamda bana huzursuzluk veren korkunun yerine Hristiyanlıkta huzur aşılama çabasını gördüm, zaten herkesten daha bağışlayıcı denilen Tanrı, kuluna gece kafasını yastığa koyduğunda varlığıyla huzurlu bir nefes aldırmayacaksa, bu ne çeşit bir bağışlayıcılık olabilirdi ki? Oysa kafamı yastığa koyduğumda sevgi olan Tanrı'yı düşününce tarif edemeyeceğim kadar güzel bir his kapladı içimi, öyle ki o sıkıntılı gecemde bile tebessüm etmemi sağladı. Sanki göğsüm sıkış tepiş bir sürü şeyle doluymuş da birden bire hepsi boşalıp gitmiş gibi hissettim.

O gece karar gecesi oldu benim için, sabah yeniden doğmuş gibi hissettim, iç sıkıntımla uyanmamıştım her zamanki gibi. Rahatça nefes alabiliyordum artık. Ancak hala kendi başımayım, henüz hiçbir Hristiyanla konuşma fırsatım olmadı, İzmir'de yaşıyorum ve yardım istiyorum. Sanırım Katolik mezhebine daha yakın hissediyorum kendimi, artık huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-11, 09:59
canbaz10

«Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size huzur veririm.(Matta 11:28)

9İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. 10İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur.(Romalılar10.Böl üm)

İman Duası

Rab İsa yüreğime gel. Benim günahlarım için öldüğüne ve bana sonsuz yaşam vermek için dirildiğine yürekten iman ediyorum. Tüm günahlarımı bağışla. Beni yıka ve temizle. Seni Rabbim ve Kurtarıcım olarak kabul ediyorum. Yaşamımın yönetimini al ve beni kendi istediğin gibi bir kişi yap. İsa'nın Adıyla, Amin.

Bir kimse Mesih'te ise, yeni yaratıktır; eski şeyler geçmiş, her şey yeni olmuştur.(2. Korintliler 5:17)

İzmir Işık Kilisesi
http://isikkilisesi.org.tr/tr/iletisim/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][COLOR="Green"]Hiç kimsede, insanın, dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur. (Yuhanna 15:13)
[/COLOR][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-05-11, 02:10
rukyail

Yönetim Notu: Hristiyan Forumu'na gelip "ey hristiyanlar" diyerek, slogan atar gibi duyuru yapamazsınız, ancak ve ancak forum kurallarımıza uyabilirsiniz.

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-05-11, 11:51
Lamb of GOD

yenihayat
Merhabalar, çoğu kişi gibi ilk başta müslümandım ben de... Daha sonra İslamın Dünya'ya bakışının benimkinden tamamen farklı olduğunu gördüm, ilk düşündüğüm şeyse; her şeye gücü yeten Tanrı'nın sözleri nasıl değiştirilmiş olabilirdi? Bu konu üzerinde çok düşünmeme rağmen bunun için mantıklı bir cevap bulamadım. Daha sonra çok fazla şey gördüm yanlış olan İslamda; çok fazla kin vardı bir kere, İslama inanmayanların öldürülmesi gerektiğinden bahsediyordu... Sonra uzun bir müddet deist olarak yaşadım, bir tanrı olmalıydı ancak böyle şeyler söylemiş olamazdı... Gitgide inancımı kaybettim; ancak bu çok ağır bir durumdu benim için, ama yine de din (ki bu benim için İslamdan ibaretti) bana mantıklı gelmiyordu. Ve nihayet Hristiyanlığı araştırmaya başladım, İslamda bana huzursuzluk veren korkunun yerine Hristiyanlıkta huzur aşılama çabasını gördüm, zaten herkesten daha bağışlayıcı denilen Tanrı, kuluna gece kafasını yastığa koyduğunda varlığıyla huzurlu bir nefes aldırmayacaksa, bu ne çeşit bir bağışlayıcılık olabilirdi ki? Oysa kafamı yastığa koyduğumda sevgi olan Tanrı'yı düşününce tarif edemeyeceğim kadar güzel bir his kapladı içimi, öyle ki o sıkıntılı gecemde bile tebessüm etmemi sağladı. Sanki göğsüm sıkış tepiş bir sürü şeyle doluymuş da birden bire hepsi boşalıp gitmiş gibi hissettim.

O gece karar gecesi oldu benim için, sabah yeniden doğmuş gibi hissettim, iç sıkıntımla uyanmamıştım her zamanki gibi. Rahatça nefes alabiliyordum artık. Ancak hala kendi başımayım, henüz hiçbir Hristiyanla konuşma fırsatım olmadı, İzmir'de yaşıyorum ve yardım istiyorum. Sanırım Katolik mezhebine daha yakın hissediyorum kendimi, artık huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorum.
Öncelikle hoş geldiniz kendinizi Katolik Mezhep'ine yakın hissediyorsanız İzmir'de her Cumartesi saat 16:15'te ayin yapan Alsancak Katolik Kilisesi var Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde ancak vaftizsiz almıyorlar ondan önce vaftiz eğitimi almanız gerekiyor.Buda zaten Eylül ayında başlayacak ve 3 yıl sürecek.Eğer bu eğitimi almak istiyorsanız size yardımda bulunabilirim.

Esenlikler.

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-05-11, 08:16
yenihayat

Lamb of GOD
Öncelikle hoş geldiniz kendinizi Katolik Mezhep'ine yakın hissediyorsanız İzmir'de her Cumartesi saat 16:15'te ayin yapan Alsancak Katolik Kilisesi var Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde ancak vaftizsiz almıyorlar ondan önce vaftiz eğitimi almanız gerekiyor.Buda zaten Eylül ayında başlayacak ve 3 yıl sürecek.Eğer bu eğitimi almak istiyorsanız size yardımda bulunabilirim.

Esenlikler.
Çok teşekkür ederim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim Lamb of GOD

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi konusuna benzer konular;

Tanrı'yı sorgulamak Soru: Tanrı’yı sorgulamak yanlış bir şey midir? Yanıt: Önemli olan Tanrı’yı sorgulamamız değil, O’nu ne şekilde ve hangi nedenden ötürü sorguladığımızdır. Tanrı’yı sorgulamak kendi başına yanlış olan bir şey değildir. Peygamber Habakkuk’un, Tanrı’nın planının zamanlaması ve hangi yollarla yerine geleceği hakkında soruları vardı. Habakkuk, sorularından ötürü azarlanmak yerine sabırla yanıtlandı ve peygamber kitabını Rab’be bir övgü ilahisiyle sonlandırdı. Mezmurlar’da Tanrı’ya birçok sorular sorulur (Mezmurlar 10, 44, 74, 77). Bunlar zulüm görenlerin Tanrı’nın duruma el atıp kendilerini kurtarması için bütün güçleriyle yalvaran yakarışlarıdır. Tanrı bizim sorularımızı her zaman bizim istediğimiz şekilde yanıtlamadığı halde, bu ayetlerden Tanrı’nın içten bir yürekten gelen içten bir...

Tanrı'yı kim yarattı? Soru: Tanrı’yı kim yaratmıştır? Tanrı nereden gelmiştir? Yanıt: Ateistler ve şüphecilerin sık sık dile getirdiği bir itiraz da, eğer her şeyin bir nedeni olması gerekiyorsa, o zaman Tanrı’nın da bir nedeni olması gerektiğidir. Sonuç, eğer Tanrı’nın bir nedene ihtiyacı olsaydı, o zaman Tanrı’nın Tanrı olmayacağıdır (ve eğer Tanrı, Tanrı değilse, o zaman tabii ki Tanrı yoktur). Bu, “Tanrı’yı kim yarattı?” şeklindeki temel sorusunun biraz daha entelektüel bir biçimidir. Bir şeyin hiçbir şeyden oluşmadığını herkes bilir. Bu yüzden, eğer Tanrı “bir şey” ise, o zaman bir nedeni olmalıdır, öyle değil mi? Bu kurnazca bir sorudur çünkü Tanrı’nın bir yerden geldiği gibi sahte bir varsayımı ortaya atar ve bundan sonra da bunun ne olabileceğini sorar. Yanıt, sorunun hiçbir anlam taşımadığıdır....

Kevork Malikyan'ın hayat hikayesi Kevork Malikyan’ın 68 yıl önce Diyarbakır’dan başlayan hikâyesi, 10 yaşında Diyarbakır’dan İstanbul’a, 20 yaşında İstanbul’dan Londra’ya ve nihayet 68 yaşında Londra’dan yine İstanbul’a uzanmasıyla devam etti. Bu hayatın içinde papazlıktan aktörlüğe her şey var. Karşımda kırık Türkçesi’yle, Diyarbakır’dan İstanbul’a, oradan Londra’ya ve sonra tekrar İstanbul’a uzanan hikâyesini anlatıyor Kevork Malikyan (68). İki ay Londra’ya gidip döndüğünde de “Eee, siz Türkler nasıl diyorsunuz” diye lafa başlayan züppelere inat, son 50 yıldır Londra’da yaşayan biri olarak ağzından İngilizce bir laf çıktığında “Hii!” deyip, kelimenin Türkçesini söylüyor. Ağzından kaçırdığı İngilizce kelimelerinse, Shakespeare İngilizcesi diye tabir edilen bir aksanla ağzından çıkması, bir tesadüf değil. Zira...

Tanrı'yı Tanımak-II TANRI’YI TANIMAK Prof. Dr. J. I. PACKER (knowing God) BÖLÜM 2 Tanrılarını Tanıyan İnsanlar I Lütuf müjdesi nedeniyle kilise yetkilileriyle karşı karşıya gelen ve akademik geleceğini kaybeden bir aydınla yürüyüş yapıyorduk. Bana şöyle dedi: “Ama fark etmez, çünkü ben Tanrı’yı tanıdım, onlarsa tanımadılar.” Bu cümle beni çok şaşırttı ve düşünmeye yönlendirdi. Birçoğumuz doğal olarak Tanrı’yı tanıdığımızı söylemeyiz. Bu sözler bize, çoğumuzun henüz yabancı olduğu bir kesinlik belirtmektedir. Tanıklığımızı verirken, nasıl iman ettiğimizi anlatırken lafın gelişi Tanrı’yı tanıdığımızı söyleyebiliriz, ama kişisel hayatımızdaki belli başlı olaylardan söz ederken Tanrı’yı tanıdığımızı söyleyebilir miyiz? Kuşkuluyum, çünkü bence birçoğumuzun Tanrı deneyimi hiçbir zaman bu...

Tanrı'yı Tanımak - I TANRI’YI TANIMAK Prof. Dr. J. I. PACKER (knowing GOD) BÖLÜM 1 Tanrı’ya İlişkin Bir Çalışma I 7 Ocak 1855 tarihinde bir kilise görevlisi sabah paylaşımına aşağıdaki gibi başladı: Bir kişi “İnsanlığın çalışma konusu insan olmalıdır.” Demiş. Bu düşünceye karşı çıkmıyorum ama aynı şekilde Tanrı’nın seçilmişlerinin çalışma konusu da Tanrı olmalıdır. İmanlının çalışma konusu Tanrı’dır. Tanrı çocuğunun dikkatini verebileceği en yüksek bilim, en yüce düşünce, en büyük felsefe, Baba diye çağırdığı yüce Tanrı’nın adı, doğası, kişiliği, işleri ve varlığıdır. Tanrı’yı düşünen zihin olağanüstü gelişim gösterecektir. Bu konu öylesine engindir ki, tüm düşüncelerimiz sınırsızlığı içinde kaybolacaktır; öylesine derindir ki, tüm gururumuz sonsuzluğu içinde eriyecektir. Başka konuları öğrenip...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih