Yeni Yaşam, Hamdolsun Rab'be!

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Yeni Yaşam, Hamdolsun Rab'be!

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Tahribat

Rab'bin Esenliği Üzerinizde Olsun.

Herkese Merhaba Ben Özgür, 18 Yaşındayım Diyarbakır'da Oturuyorum. Rab'be Geldikten ve Yaşadığım Birçok Şeyden Sonra Tanıklık Yazma Vaktinin Geldiğini Düşündüm.

Rab İle Tanışmam Hiç Anlamadığım Bir Şekilde Oldu Ve Hamdolsun Rab'be Yaşamımı Ona Teslim Ettim Ve O Beni Yönetiyor. Her İnsan da Olduğu Gibi Banada Din Seçme Hakkı Tanınmadı Ve İstemeden de Olsa Müslüman Bir Aile de Dünya'ya Geldim ama Bu Benim Hiçbir Zaman Müslüman Olduğum Anlamına Gelmedi. Yaklaşık 15-16 Yıl Dinsiz Bir İnsan Olarak Yaşadım Müslümanlığı Hiç Bir Zaman Benimsemedim. Hayatımın Dönüm Noktası Olan O Gün .. Mart Ayının İlk Haftası, Herzaman Olduğu Gibi Gece Uyumak İçin Yatağıma Gitmiştim Nerden Bilebilirdim ki Sabah Uyandığım Zaman Hayatım Tamamen Değişecek.. Gözlerimi Açtığımda İçimde Acayip Bir His Vardı O Benimsemediğim Din Tamamen Yok Olmuştu Ve Sanki Bir Hristiyandım İster - İstemez Şaşırdım Bu Olanlara Nasıl Birden Bire Ortaya Böyle Birsey Çıktı Diye ve Kalkıp Bilgisayar Başına Geçtim İlk İşim Hristiyanlığı Araştırmak ve Bu Dinin Herşeyini Öğrenmekti Ve Öyle Oldu 2 Hafta Boyunca Bilgisayar Başında Hristiyanlığı Ve Rab'bi Araştırdım 2 Haftanın Sonunda Bir Kilise'ye Gitmenin Tam Zamanı Olduğunu Düşündüm İnternetten Aldığım Bilgilere Bilgi Katarak Daha da Bilgi Sahibi Olacaktım Hristiyanlık Hakkında.. Bir Pazar Günü Yaşamımı Tamamen Değiştiren Diyarbakır Protestan Kilise'sine Gittim. Daha Önce Ailem de Dahi Görmediğim Bir Sıcaklıkla Karşılaştım Tapınmayı İzledim İçim Sevinçle Coşuyordu Çok Coşkuluydum Tapınma Bittikten Sonra Çay İçmek Ve Sohbet Etmek İçin Alt Kata Geçtik Oturup Merak Ettiğim Tüm Soruları Sordum Ve Tümünün Cevabını Eksiksiz Hatta Fazlasıyla Aldım, Aynı Zaman da Bir İncil Edindim Ve Okumaya Başladım Eve Geldikten Sonra Dahi Yerimde Duramıyordum İçim Kıpır Kıpırdı. 1 Hafta Boyunca Sabırsızlıkla Pazar Gününü Bekledim O Gün Gelene Kadar da İnternetten İlahiler Dinledim Ve Yeni Bilgiler Edindim 1 Hafta Sonra Tekrar Kilise'ye Gittim İlahi Söyledikten Sonra Rabbin Sözünden Paylaşmadan Önce Söz Aldım Ve Herkese Bundan Sonra Rab'be İman Etmek İstediğimi ve Mesih'in Yolundan Gideceğimi Söyledim ( Haleluya! Amin ) Herkes Çok Sevinmişti O Dakikadan Sonra Yaşamım Tamamen Değişti O Hafta İçinde O Sihirli Sözcükler Dilimden Döküldü :)

"Sevgili Rabbim, sana gereksinimim var. Çünkü Sen bana olan sevginden ötürü benim günahlarıma karşılık kendini kurban olarak sundun. Bu nedenle sana sonsuz teşekkürler sunarım. Şimdi kalbimin kapısını sana açıyor ve Seni Kurtarıcım ve Rabbim olarak kabul ediyorum. Günahlarımı bağışlayıp bana sonsuz yaşam sunduğun için çok teşekkür ederim. Yaşamımın yönetimini benden al ve beni kendi istediğin gibi bir kişi yap." AMİN

İman Ettikten Sonra Bunu Çevreme Açıklamam Gerektiğini Ve Müjdeyi Duyurmam Gerektiğini Biliyordum Gizli Saklı Kalamazdı . Hristiyan Olduğumu İlk Başlarda Arkadaşlarımla Paylaştım ve Hamdolsun Rab'be Ne Kadar Şaşırırlarsa Şaşırsınlar Yinede Sıcak Kanlılıkla Karşıladılar. Uzun Süre Aileme Söylemekte Güçlük Çektim Bazen Konuyu Açmaya Çalışıyordum Ama Pek Beceremiyordum, Bir Süre Sonra Eve Birkaç İncil Bıraktım Bunların Farkına Varan Ailem Akşam Ben Dışarıdayken Arayıp Eve Çağırdılar Eve Geldiğimde Direk Açıklama Yapmamı Bekledikleri İçin İncilleri ve Birçok Hristiyan Yayını Kitapları Dizip Beni Bekliyorlardı :) Gayet Sakin Bir Şekilde Açıklama Yaptım Ama Nafile, Bana Birdaha Kilise'ye Gitmeyi Yasakladılar Ve Aynı Zamanda İncilleri Yaktılar Bir Süre Sonra Başında Haç Takılı Kolyemi Gördüler. Sevgili Babam Benden Alıp Ne Olduğunu Sordu ve Hristiyan Olacaksan Veya Hristiyansan Çık Evden Birdaha Adım Atma Bu Eve Dedi (: Hamdolsun Rab'be ki Kutsal Kitap'ta Şöyle Yazar

[ Benim adımdan ötürü kralların ve valilerin önüne çıkarılacaksınız... Anne babalarınız, kardeşleriniz, akraba ve dostlarınız bile sizi ele verecek ve bazılarınızı öldürtecekler. Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek... Dayanmakla canlarınızı kazanacaksınız.. (Luka, 21:12, 16-19)

Bütün bunlar, doğum sancılarının başlangıcıdır. O zaman sizi sıkıntıya sokacak, öldürecekler. Benim adımdan ötürü bütün uluslar sizden nefret edecek. (Matta, 24:8-9)

... İnsanlar sizi mahkemelere verecekler... Benden ötürü valilerin ve kralların önüne çıkarılacak, böylece onlara tanıklık edeceksiniz... Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek... (Markos, 13:9, 13) ]

Evden Çıkmak İçin Hazırlanıyordum Annem İzin Vermedi Bir Süre Sonra Babam Gelip Özür Diledi Ve Evde Kalmam İçin İkna Ettiler Ne Kadar İkna Olsamda Onlara Karşı Çok Kızgındım 1 Ay Kafamı Toparlamak İçin Seyahate Çıktım Şuan Evdeyim Ve Geleli 1 hafta Bile Olmadı Bana Karşı Tavırlarında Değişiklik Var Din Konusu Açılmıyor Ama Beni Bu Halimle Kabul Etmis Gibi Görünmüyorlar. Tüm Bu Olanları Unutmak Mümkün Değil Öz Babam Tarafından Kovulmak Zoruma Gitti Ve Halen Onlara Çok Kızgınım Rab Dilerse Yakında Tek Başıma Yanlız Rabbimle Kuracağım Bir Hayatım Olacak Ben Seçimimi Uzun Süre Önce Yaptım Ve Herzaman Olduğu Gibi Yine Benim Rabbim Var! Çok Genç Yaşta ( 16-17 Yaşında ) Rable Tanışmak Anlatılamaz Bir Duygu O Beni Çağırdı Bende Ona Gittim Ve Araştıracak Arkadaşlara Söyleyeceğim Tek Şey Çok İyi Araştırın Ve Herhangi Bir Zorlukta Hemen Pes Etmeyin Çünkü Tanrı Sizi Seviyor.

Yuhanna 3:16
"Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun."

hristiyanlık
hqan-

Aramıza hoş geldin değerli kardeşim,

Rab seni bereketlesin.

hristiyanlık
protestanmoderator3

Çoğu imanlıya destek ve örnek olabilecek bir tanıklık.Cesaretinizden ötürü sizi kutlarım.Aramıza hoşgeldiniz.Tanrı sizi bereketlesin ve korusun.Esenkalınız...

hristiyanlık
Hardal

Babanı da anlamaya çalış dostum.
İçinde kızgınlık olmasın.
Onun yetiştiriliş tarzı, inanç tarzı öyle davranmasını gerektirmiş... ama sonunda o eğilimini yenmeyi başarmış.

hristiyanlık
pankea

Kardeşime benzer olaylar benim de başımdan geçti.Müslüman bir aileden doğup kendi iradenle Mesih İsa'nın peşinden gitmek beraberinde bir çok yük getiriyor.Fakat Rab sevgisi bu yükün altından kalkmamızı sağlıyor.Bütün müslüman aileden gelenler bu sorunları yaşar.Tanrı hepimize bu konuda yardım etsin.Kısa zaman sonra vaftiz olup ibadetlerimi yerine getirmek için sabırsızlanıyorum. Rab sizinle olsun.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Yeni Yaşam, Hamdolsun Rab'be! konusuna benzer konular;

rab'be hizmet etmek sevgili kardeşlerim, rab'be hizmetimi sunmak istiyorum. nasıl bir hristiyan din adamı olabileceğimi öğretebilir misiniz? pastörümle bu konuyu görüşüceğim ayrıca. eğer reddedilirsem kilisenin kapısından ayrılmamayı düşünüyorum. rab'be övgüler olsun amin

Mesih'te Yeni Yaşam Mesih'te Yeni Yaşam Kol.3: 1 Mesih'le birlikte dirildiğinize göre, gökteki değerlerin ardından gidin. Mesih orada, Tanrı'nın sağında oturuyor. Kol.3: 2 Yeryüzündeki değil, gökteki değerleri düşünün. Kol.3: 3 Çünkü siz öldünüz, yaşamınız Mesih'le birlikte Tanrı'da saklıdır. Kol.3: 4 Yaşamınız olan Mesih göründüğü zaman, siz de O'nunla birlikte yücelmiş olarak görüneceksiniz. Kol.3: 5 Bu nedenle bedenin dünyasal eğilimlerini fuhşu, pisliği, şehveti, kötü arzuları ve putperestlikle eş olan açgözlülüğü öldürün. Kol.3: 6 Bunlar yüzünden Tanrı'nın gazabı söz dinlemeyenlerin üzerine geliyor.

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 Bu ayeti ne zaman okusam yada dinlersem gozlerim dolar. Sizinlede paylasmak istedim. RAB'bin Ruhu Yiftah'ın üzerine indi. Yiftah, Gilat ve Manaşşe'den geçti, Gilat'taki Mispa'dan geçerek Ammonoğulları'na doğru ilerledi. RAB'bin önünde ant içerek şöyle dedi: "Gerçekten Ammonoğulları'nı elime teslim edersen, onları yenip sağ salim döndüğümde beni karşılamak için evimin kapısından ilk çıkan, RAB'be adanacaktır. Onu yakmalık sunu olarak sunacağım." Yiftah bundan sonra Ammonoğulları'yla savaşmaya gitti. RAB onları Yiftah'ın eline teslim etti. Yiftah, başta Avel-Keramim olmak üzere, Aroer'den Minnit'e kadar yirmi kenti yakıp yıkarak Ammonoğulları'na çok büyük kayıplar verdirdi. Böylece Ammonoğulları İsrailliler'in boyunduruğuna girdi....

İyi İşler > Yeni Yaşam Bu bölüm hakkındaki bilgileri Yeni Yaşam bölümünde bulabilirsiniz. Bu bölümdeki konular YENİ YAŞAM bölümüne kaydırılmıştır.

Hamdolsun rabbe Degerli kardeşler yaklasik 25 gün önce internette gezinirken hristiyanforum ile tanıştım ve rememberme28 isimle buraya kayit oldum aslinda ilk bunun bir nedeni yoktu. Foruma girdigim ilk günümün 18 saati sürekli okuyarak gecti belki yönetici olan kardeslerin dikkatini cekmistir. İçimden gelen ses bana okumam icin beni teşvik ediyordu. Aslinda kendi icimde bir kargaşa yaşanıyordu. Daha sonra internet üzerinden incili okumaya ve rabbin bizler icin hayatini verdiginde dahi Baba, dedi, affet onları, çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar. O an aslinda bende bir çok deşişim olmuş ve bu sözler yüregimde yankilanmişti. Okumaya devam ettim günlerce. İman etmiştim yüregimde isanin bizler için fedakarligi kimi zaman içimde büyük duygu seline...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Yeni Yaşam, Hamdolsun Rab'be!

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler