Arşiv Sayfa 2 / Yiterken geri gelen yaşam - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Yiterken geri gelen yaşam hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Yiterken geri gelen yaşam - Sayfa 2 konusu 1090 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj deboraht tarafından gönderildi. Yiterken geri gelen yaşam Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git deli oğlan; onlara da zebaniler var! " O zamanki;... Yiterken geri gelen yaşam

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yiterken geri gelen yaşam konusu 1090 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj deboraht tarafından gönderildi.

Yiterken geri gelen yaşam konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Yiterken geri gelen yaşam hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-08, 23:15
Yiterken geri gelen yaşam
Fırat Çölgeçen

Teşekkür ederim ; sevgili haydar hocam !
Rabbin sağ eli üzerinizde olsun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yiterken geri gelen yaşam

Yiterken geri gelen yaşam hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-08, 02:20
Fırat Çölgeçen

Tanrı'yı tanım ış olduğum yıllarda; ilerde daha zor olacak olan yoluna irademin teslim olduğunu gözlemlemiştim.Yolunda gitme planını arzuladım ve sık sık söyledim; ama, özellikle beklenmedik varyant ve hayal kırıklıkları olduğunda anımsamayı istemekten ziyade direndim. Sonunda; hatta en sonunda, kendi yarattığım dünyanın sonuçlarına varmaktan bitkin düşünce; yavaş yavaş Tanrı'nın yolunun en iyisi olduğunu farkettim.Bu; saf hale getirilmeye çalışılan bir yaşamın dürüst itirafıdır.
Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

Yiterken geri gelen yaşam hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-08, 04:37
deboraht

Yazınız çok güzel Fırat kardeşim ,ilgiyle okudum,fırsat bulursanız, devamını bekliyoruz...
Sırası gelmişken bende birkaç şey paylaşmak isterim,imanlı hayatıma dair,birkaç satır arası ,cokta ifade etmedigim,küçük zannedigim ama anlamı büyük ayrıntılar...Tabi kendimce.
İmanlı bir kardeşi işe almıştım,bense ateisttim,dinle hiç alakam yoktu.Tabi bu,bahsettigim zamandan 10 sene öncesine kadar...Birkac sene islama inanan kişi,sonrasında ateist ve sosyalist oluvermişti.İmanlıyım diye kendini ifade eden onca müslüman tanımıştım,hatta ilk gençlik yıllarımda,roger gradey adlı sosyalistlikten müslümanlıga geçmiş bir adamın kitabını okumuş ve islama yönelmiş,fıkıh, siyer,siyasal islam ve daha bir sürü sey araştırmış,ögrenmiştim... İslamın etrafında dolasırken esas kitabı ,kuranı okumayı hep erteliyordum,hele hadis kitablarını :).Okudukca ,allah varsa böyle bir kitap getirmiş olamayacagına karar verdim.Herhalde diger dinlerinde pek farkları yoktu kanımca.
Araştırmayada gerek yoktu,vakit kaybıydı.Taki bu kardeşle aynı işyerinde çalışıncaya kadar.Bana hiç Rabden bahsetmedi.Ama yaşantısı okadar sade,o kadar dürüst, sevgi ve saygı doluyduyki...Tanıdıgı yada tanımadıgı herkese karsı öyleydi.Son derece sabırlı idi,anlayışlı,kibar...Dah a fazla yazmayayım yoksa yazmaktan esas konuyu kaçıracagım :))
Açıkçası ben YHVH nin çocuguyum diye bagırıyordu sessizce...İnanamıyordum bir insan nasıl böyle olabilirdi,nasıl?Hangi güç onu bu kadar şiirimsi yapabilirdi...O güç açıktı ,cevap YHVH idi.
Hemen bir kiliseye gittim ve sokakta gecen birine buralarda protestan kilisesi varmı diye sordum,nedeni basitti,o kardeşte protestandı.Okuyup ögrendikçe,zaten dogru mezhebi (reformun 5 solası çok çok önemliydi)seçmiş oldugumuda anlayacaktım.İlk yıllar şeytan cok ugraştı,donanımlı degildim,YHVH nin sözlerini bilmiyordum.Çok sade biçimde dua ediyor,sadece ve sadece YHVH ye güveniyordum,herşeyimi Ona götürüyor,yalnızca O'ndan istiyordum...İlk seneler zorda olsa tam teslimiyetim sayesinde düşe kalka ilerledim.Sonraları birşey farkettimki bu cok acıydı;BEN YHVH NİN SÖZLERİNİ BİLMİYORDUM :(herseyden cok sevdigimi söyledigim Tanrı'mın sözlerini bilmiyordum.Tamam kardeslerle konusurken ya da kilisedeki vaazlarda bazı şeyler ögrenmiştim ama çok yetersiz ve cılız kalıyordu ,yaşamda karşılaştıgım herseye karşı ,O'nun istegince yaşamama yeterli degildi.Birgün bir kardeş dediki,bir vaazında; YHVH ye sevginiz; aşkınıza olan sevginiz gibi olmalı.Hani aşık olursunuz da onu incitmemek için herseyi yaparsınız,tüm sevdigi ve sevmedigi şeyleri ögrenirsiniz ve ona göre davranırsınız...Aman Tanrı'm dedim,ben ne yapıyorum.Daha ben ,bir defa dahi Kutsal Kitabı tamamen okumamıştım.Yine aynı kardeş dediki;ilk seneler çabuk geçer ama yaş ilerledikçe ,yaşananlar komplike oldukça denenmeler daha agır ve keskin olur,söylediklerimi lütfen dikkate alın,YHVH'mizin sözlerini ögrenin...
Hemen tövbe ettim,şimdi ögrenmeye çalışıyorum,ömrüm boyuncada ögrenmeye devam edecegim,son nefesime kadar,YHVH me kavusana kadar... amin

YHVH'nin esenliginde kalınız
amin

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyedeborahmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yiterken geri gelen yaşam konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Yiterken geri gelen yaşam konusuna benzer konular;

Süryaniler anavatanlarına geri dönmek istiyor Yıllar önce yaşadıkları köyleri ve şehirleri çeşitli nedenlerle terk ederek, göç eden Süryani asıllı Türk vatandaşları tekrar anavatanlarına dönmeye başladı. Süryani asıllı vatandaşlar, son yıllarda yaşanan terör olayları dolayısıyla başta İsveç, İsviçre, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine göç etmişlerdi. Yıllar önce terk ettikleri köy ve topraklarının özlemi ile yaşadıklarını belirten Süryani asıllı Türk vatandaşları, huzurun hakim olmasıyla birlikte artık geri dönüp köylerine yerleşmek istediklerini belirtti. Bazılarının dönüş planları kapsamında evlerini onardığını ifade eden Süryaniler, bunun yeterli olmadığını ve devletin kendilerine kucak açması gerektiğini söyledi. Dönecekleri bölgelerdeki güvenliğin sağlanmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten...

Süryaniler geri dönüyor 80′li yıllarda Avrupa’ya göçen 2.845 Süryani ailesinin 91′i geri döndü. Dönenler mutlu. Dönüşün önündeki en önemli engel ise güvenlik değil altyapı sorunları. Bunlar hallolursa daha pek çok ailenin geri döneceği konusunda hemfikirler… Süryaniler yaklaşık 5 bin yıl Mardin, Şırnak ve Batman’ı kapsayan ‘Turabdin’ bölgesinde yaşadı. Ne var ki 1980’li yıllardan başlayarak bölgede hâkim olan çatışma ortamı yüzünden Turabdin, 2.845 Süryani ailesini göç verdi. Ancak 2000’li yıllarla birlikte Süryanilerin memleket özlemi baskın geldi ve bu ailelerden 91’i geri döndü. Pek çok aile de tatillerini geçirmek için ağırlıklı olarak yaz aylarında vatanlarının yolunu tutuyor. Bölgede umut verici şeyler de oluyor. Mardin’de, Müslüman ve Hıristiyan nüfusun birlikte yaşadığı Anhil’de muhtarlık seçimsiz...

Eski Latince ayin sisteminin Katoliklik 'e geri dönüşü Kaynak: VATIKAN (2007) '' Papa’nın “Eski Dua” Kararına Tepkiler.... Papa 16. Benediktus, Yahudileri ‘kör’ diye niteleyip din değiştirmeyi öğütlediği için 1962’de kaldırılmış olan Latince Tridentine ayinle ilgili kısıtlamalara 7 Temmuz 2007 günü son verdi. Latin ayininin yaygınlaşmasını isteyen Papa, ' cemaatin talebine göre papazlara Latince ayin yapmalarına izin verdiğini' belirtti. Papa 16. Benedikt’in rahiplere ayinlerinde eski Latin dualarını okumalarına izin vermesi yeni bir tartışmayı alevlendirdi. Papa’nın bu kararı 1960’lardaki reformlardan geri adım olarak görülüyor. Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedikt’in yaz tatilini yapmak üzere İtalya’nın dağlık bölgelerinden Veneto bölgesine gitti. Ancak 80 yaşındaki Papa’nın tatile ayrılmadan önce yayınladığı karar...

Türkiye, İslam-Batı diyaloğunda İran’dan geri Türkiye, İslam-Batı diyaloğunda İran’dan geri Yarın başlayacak Davos Zirvesi’nde tartışılacak olan 'İslam ve Batı: Diyaloğun Durumu 2008' raporunda Türkiye, İslam ve Batı diyaloğu konusundaki iyimserlik endeksinde İran’ın gerisinde ve son sıralarda kaldı. İSTANBUL - Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlatılan ve yarın başlayacak Davos Zirvesi’nde tartışılacak olan “İslam ve Batı: Diyaloğun Durumu 2008” raporunda, Türkiye’nin, İran’ın gerisinde ve son sıralarda yer aldığı bir diyalog endeksi yayımlandı. Gallup kamuoyu araştırma şirketinin, Türkiye dahil 21 ülkede biner kişiyle yaptığı anket kapsamında hazırlanan ve Batı ile İslam dünyası arasındaki diyaloğa ne kadar iyimser bakıldığına yanıt arayan tabloda Bangladeş 50 puanla en üst sırada yer alırken, 100 üzerinden verilen...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih