noel de yapılması gerekenler nelerdir

noel de yapılması gerekenler nelerdir hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Noel : noel de yapılması gerekenler nelerdir konusu 1343 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi. noel de yapılması gerekenler nelerdir sevgili kardeşlerim bana ve diger kardeşlerimize noel de neler yapmamız gerektigini belirtir misiniz?saygılar noel de yapılması gerekenler nelerdir

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

noel de yapılması gerekenler nelerdir konusu 1343 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi.

noel de yapılması gerekenler nelerdir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

noel de yapılması gerekenler nelerdir hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-09, 22:29
ketty85

sevgili kardeşlerim bana ve diger kardeşlerimize noel de neler yapmamız gerektigini belirtir misiniz?saygılar

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / noel de yapılması gerekenler nelerdir

noel de yapılması gerekenler nelerdir hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-12-09, 09:18
Katolikmoderator

ketty85
sevgili kardeşlerim bana ve diger kardeşlerimize noel de neler yapmamız gerektigini belirtir misiniz?saygılar
noel nedir? ve ne yapılır??
*bir kere tövbe zamanıdır..
rabbin gelişini kutluyoruz, kurtuluşumuzu kutluyoruz ki bu ruhta tövbe zamanıdır..
noel demek ağaç süsleyip, eğlence yerlerine gitmek yada biribirine hediye vermek demek değildir.. bunlar yapılır ancak zamanın populist yaklasımın sonucudur, geleneklerden kaynaklanır, olması güzeldir ama öncelikle o ruh yaşanırsa.. .. türkiyede noel kutlanmaz, musluman cogunluktan dolayı.. sadece hristyan cemaatler kutlamaları yapar, eh cumhurbaskanı da ara da bir aklına eserse mesaj yayınlar işte!
ancak su an hangi kiliseye giderseniz gidin dinleyeceginiz okuma ve vaazlarda tövbenin öneminden ve gerekliliğinden bahseder..
biz katolik hristiyanlar noeli 24 aralık arefede buyuk bir ayin kutlamasıyla ve 25inde de gene görkemli bir ayin kutlamasıyla geçiririz..
ama dediğim gibi bu karem dönemi (paskalya öncesindeki dönem) gibi bir tövbe dönemine giriştir noel.. demem o ki, noel; dua edip, okuma yapıp, rabbi dilemek gerekir herseyden önce bu bekleyiş döneminde..
benim bu konuya dair gönderdiğm birkaç yazı var, eger onlara gözatarsanız ne demek istediğimi dha güzel anlatmıs olurum..
selamet sizinle olsun..

nicoletta

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / noel de yapılması gerekenler nelerdir

noel de yapılması gerekenler nelerdir hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-12-09, 20:39
ketty85

teşekkürler kardeşlerim...Tanrı sizinle olsun..ben de hristiyan olmak istiyorum o yüzden forum çok faydalı olmuş..teşekkürler

noel de yapılması gerekenler nelerdir hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-12-09, 23:14
V E R A

ketty85
teşekkürler kardeşlerim...Tanrı sizinle olsun..ben de hristiyan olmak istiyorum o yüzden forum çok faydalı olmuş..teşekkürler
Sayın Krtty
Nicol kardeşim cok net bir şekilde açıklamış. Söylediklerine ek olarak birde oruç tuttuğumuz bir dönemdir. Forum da arama butınuna "oruç" yazarak aratırsanız , nasıl oruç tuttuğumuzu ve nelere dikkat ettiğimizde görebilirsiniz. Bildiğiniz islami oruç ile hiç bir benzerliği bulunmamaktadır.
sevgiler

noel de yapılması gerekenler nelerdir hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-12-09, 17:00
ketty85

sevgili kardeşim ben noel de nasıl bir oruç tutulduğunu anlayamadım ne yapmam gerek noele az kaldı lütfen yardım edin teşekkürler..Tanrı sizinle olsun..

noel de yapılması gerekenler nelerdir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

noel de yapılması gerekenler nelerdir konusuna benzer konular;

Vaftiz olmadan önce yapmam gerekenler nelerdir? Merhaba.15 Yaşındayım ve hristiyan olmak istiyorum. istanbulda yaşıyorum. vaftiz olmadan önce yapmam gereken şeyler nelerdir. ? ve aklıma bir şey takılıyor. ben bu dini sürekli araştırıyorum (en son arkadaşımdan incili bir kaç günlüğüne alıp Matta bölümünü bitirmiştim.) daha sonra gerek başka internet sitelerinden gerek buradan araştırmalar yapıp yazılar okuyorum. peki vaftiz olmadan önce ben gereken şeylere kalpten inandığım zaman vaftiz olana kadar hristiyan sayılacak mıyım ? eğer hristiyan sayılacaksam bu sürece girebilmek için tam olarak ne yapmalıyım ( mesela Müslümanlıkta kelime i şehadet getiriliyor ) bunun gibi birşey yapmam gerekicek mi yoksa inandığım anda hristiyan sayılacak mıyım ? ( tabii vaftiz olmadan önceki süreçte.. )

Hristiyan olmadan önce yapmam gerekenler nelerdir? hristiyan olmak istiyorum 15 yaşındayım. birincisi vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemelimiyim ? ailemin onayı olursa vaftiz olabiliyor musum ? ikincisi vaftiz olmadan önce tüm kalbimle hristiyanlığa İsa Mesih'in çizdiği yola inansam hristiyan sayılır mıyım ? son olarak da kliseye gittiğimde tam olarak beni neler bekliyor, bu konuda bilgim yok beni bilgilendirir misiniz ? teşekkür ederim.

Berlusconi: "Batıda cami yapılması İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı" Berlusconi: “Batıda cami yapılması İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı” Berlusconi: “Batıda cami yapılması İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı” İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, batıda Müslümanların cami yapma hakkının var olduğunu fakat bu hakkın İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı olduğunu söyledi. Berlusconi, İtalya’nın Milano kentinde yaptığı konuşmada, İslam ülkelerinin kilise yapımına izin vermesi ve saygı duyması durumunda Batılı ülkelerin de Müslümanların Cami yapmalarına izin vereceğini belirtti. Berlusconi, göçmen sorunu konusunda da sola yüklendi ve göç sorununun gündeme getirilmesinin solun bir seçim stratejisi olduğunu ifade etti. DÜNYA BÜLTENİ .NET Tags: avrupa, cami,...

Türkiyede Protestanlık ve düzeltilmesi gerekenler (Not&Giriş: Öncelikle bu konu belli bir grubu veya öğretiyi hedef almamaktadır,tamamen İsa Mesihe iman etmiş mezhepler üstü kardeşler arası sevgiye dayanan ''Agape'' kavramı baz alınarak tek vaftiz ve imanda buluşulan Hristiyan ekümenizmi altında,Protestanlığın veya ülkemizde bulunan Protestan cemaatlerin yanlışlarının neler olduğunu,düzeltilmesi için neler gerektiği üzerine Protestan,Katolik ve Ortodoks veya mezhepsiz Hristiyan geleneğinde olan tüm kardeşlerin (iyi niyetli) olumlu eleştirilerini belirtecekleri ,görüşlerini bildirecekleri bir forumdur. ) <!----> <!----> Protestan cemaatlerin genel olarak düştükleri hatalar ve yetersizlikleri: a) Protestan cemaatlerin kendi aralarında olan sorunlar: Birlik ve beraberlikten uzak olmak

Noel Pagan geleneği mi? Noel ne zaman 24 aralık? 6 ocak? ERMENİLER NEDEN NOEL’İ 6 OCAK’TA KUTLUYOR? Genel olarak Ermeni Noeli olarak adlandırılan bayram, Mesih İsa’nın Kutsal Doğuşu’nun kutlandığı kutsal bir gündür. Noel, Ermeni Kilisesi’nde Allah’ın vahyolunmasını ve vücut bulması anlamına gelen “Asdvadz-a-haydnutyun” ana teması ile kutlanıyor. Mesih İsa’nın Beythlehem’de doğuşu ve otuz yaşında Ürdün Nehri’nde vaftiz olması Ermeniler’in Noel dönemindeki en önemli kutlamalarını oluşturuyor. Mesih’in Kutsal Doğuşu Ermeni Kilisesi’nde 6 Ocak tarihinde kutlanıyor. Bayram ayininin sonunda Çırorhnek (Suyun Kutsanması) töreni ile Mesih’in vaftizi kutlanıyor. Ermenilerin neden Noeli dünya geneliyle birlikte 25 Aralık’ta kutlamadıkları sıkça sorulan bir sorudur. Mesih’in Kutsal Doğuşu’nun tarihi kronolojik olarak net...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih