Noel'i kutlamak yanlış mıdır?

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Noel : Noel'i kutlamak yanlış mıdır? konusu 1441 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi. Noel'i kutlamak yanlış mıdır? bir süredir hristiyan inancını araştırmaktayım.incil i okudum.bir başka hristiyan forumda protestan bir kişi noel kutlamalarının yanlış olduğundan bahsetmekteydi.protestan görüşe göre noel paskalya kutlamaları doğrumudur.ya da kutsal kitapta bu konuda herhangi bir yargı varmı? Noel'i kutlamak yanlış mıdır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? konusu 1441 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi.

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-02-09, 00:05
algoritma

bir süredir hristiyan inancını araştırmaktayım.incil i okudum.bir başka hristiyan forumda protestan bir kişi noel kutlamalarının yanlış olduğundan bahsetmekteydi.protestan görüşe göre noel paskalya kutlamaları doğrumudur.ya da kutsal kitapta bu konuda herhangi bir yargı varmı?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Noel'i kutlamak yanlış mıdır?

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-02-09, 00:33
admin1 Ken Block

algoritma
bir süredir hristiyan inancını araştırmaktayım.incil i okudum.bir başka hristiyan forumda protestan bir kişi noel kutlamalarının yanlış olduğundan bahsetmekteydi.protestan görüşe göre noel paskalya kutlamaları doğrumudur.ya da kutsal kitapta bu konuda herhangi bir yargı varmı?
Protestan görüşü sormuşsunuz, ancak önemli olan mezhepsel değil de İncilsel görüştür. Bu açıdan İncil'deki bazı ayetleri hatırlatmak istiyorum, lakin geçtiğimiz günlerdeki bir tartışmada da bu ayetler verilmişti;

Alıntı:
14. Bölüm

Zayıf iman, güçlü iman

1İmanı zayıf olanı kabul edin, ama düşünceleri üzerinde onunla tartışmaya girmeyin. 2Biri her şeyi yiyebileceğine inanır; öte yandan, imanı zayıf olan yalnız sebze yer. 3Her şeyi yiyen, yemeyeni hor görmesin. Her şeyi yemeyen, yiyeni yargılamasın. Çünkü Tanrı onu kabul etmiştir. 4Sen kimsin ki, başkasının kulunu yargılıyorsun? Kulu haklı çıkaran da, suçlu çıkaran da kendi efendisidir. Kul haklı çıkacaktır. Çünkü Rab'bin onu haklı çıkarmaya gücü vardır. 5Kimi bir günü başka bir günden üstün sayar, kimi her günü bir sayar. Herkesin kendi görüşüne tam güveni olsun. 6Günü kutlayan, Rab için kutlar. Her şeyi yiyen, Tanrı'ya şükrederek bunu Rab için yer. Bazı şeyleri yemeyen de Rab için yemez ve Tanrı'ya şükreder.
7Hiçbirimiz kendimiz için yaşamayız, hiçbirimiz de kendimiz için ölmeyiz. 8Yaşarsak, Rab için yaşarız; ölürsek, Rab için ölürüz. Böylece yaşasak da, ölsek de Rabbin'iz. 9Mesih, hem ölülerin hem de yaşayanların Rabbi olmak üzere ölüp dirildi. 10Öyleyse sen, kardeşini neden yargılıyorsun? Ya sen, kardeşini neden hor görüyorsun? Tanrı'nın yargı kürsüsü önüne hepimiz çıkacağız. 11Yazılmış olduğu gibi: «Rab şöyle diyor:
`Varlığım hakkı için her diz önümde çökecek
ve her dil Tanrı olduğumu açıkça söyleyecek.'»
12Böylece her birimiz kendi adına Tanrı'ya hesap verecektir.
13Bunun için, artık birbirimizi yargılamayalım. Tam tersine, herhangi bir kardeşin yoluna sürçme ya da tökezleme taşı koymamaya kararlı olun. 14Rab İsa'ya ait biri olarak şunu kesinlikle biliyorum ki, hiçbir şey kendiliğinden murdar değildir. Ama bir şeyi murdar sayan kimse için o şey murdardır. 15Yediğin bir şey yüzünden kardeşin incinirse, artık sevgi yolunda yürümüyorsun demektir. Mesih'in, uğruna öldüğü kardeşi yiyeceğinle mahvetme! 16Size göre iyi olan şey kötülenmesin. 17Çünkü Tanrı'nın Egemenliği, yiyecek ve içecek sorunu değil, doğruluk, esenlik ve Kutsal Ruh'ta sevinçtir. 18Mesih'e bu yolda hizmet eden, Tanrı'yı hoşnut eder ve insanların beğenisinikazanır.
19O halde kendimizi esenlik getiren ve birbirimizi geliştiren işlere verelim. 20Yiyecek uğruna Tanrı'nın işini bozma! Her yiyecek temizdir, ama yedikleriyle başkasının sürçmesine yol açan kişi kötülük yapmış olur. 21Et yememen, şarap içmemen ya da kardeşinin sürçmesine yol açacak bir şey yapmaman iyidir. 22Bu konulardaki inancını Tanrı'nın önünde kendine sakla. Onayladığı şeyden ötürü kendini yargılamayan kişi ne mutludur! 23Ama bir yiyecekten kuşkulanan kişi o yiyeceği yerse yargılanır; çünkü imanla yemiyor. İmanla yapılmayan her şey günahtır.
Size neye dayanılarak yanlış denildiğini bilmiyorum, yalnızca bu forumu takip ediyorum, ancak tahminim ateistlerin ve müslümanların bize karşı kullandıkları argümanlardan birisi olan Pagan köken, Paganizm şeklinde.

http://www.hristiyanforum.com/forum/...zaman-24-t2868 adresinde bu konuda Ermeni Ortodoks Kilisesi'nin açıklaması var.

Forumumuzda http://www.hristiyanforum.com/forum/paganizm-f187 adresinde ise bu konularda genel bilgi var.

Ayrıca protestan tanıdıklarımın hepsi Noel'i kutluyorlar.

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-02-09, 01:02
Evanjelique

İşte uzun zamandır üzerinde durduğum bir konu!! ..16. yüzyıldaki ''Protestan hareketi''ni tek bir teolojik kalıp altında basmakalıp
'Protestanlık' adı altında doktrinsel olarak aslında var olmayan bir mezhep haline dönüştürmek...

Kaç bin adet kendini Protestan adleden Hristiyan kilisesi var dünyada,haberiniz var mı? Ve bunların arasındaki tek ortak nokta ise İsa Mesih'i Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmeleri ,buluştukları tek ortak payda ise Kutsal Kitabın rehberliği..

Ama bunun haricinde önceden belirlenmişlik konusundan tutun,yetişkin ve bebek vaftizine,Komünyonun nasıl kimlere verilebileceğinden kilisenin ihtiyarlar heyetiyle mi merkezi piskoposlukla mı yönetileceğine kadar hiç bir konuda birbirleriyle benzeşmezler ve Protestan kiliselerinin kendi aralarındaki doktrinsel ve ibadetsel farklar Katolik-Ortodoks-Protestan kiliseler arasındaki görüş ayrılıklarının bir çoğundan daha derindir!

Siz kendinize ben ''Protestanım'' diyorsunuz örneğin ama Anabaptist geleneğe bağlı olan 'Mennonit'lerin (Amish olarak bilinirler) Kutsal Kitap hristiyanlığı yaşamak adına hiçbir motorlu taşıt ve elektrik kullanmadıklarını ve hala ilkel bir ortamda yaşadıklarını biliyor musunuz...

Amishler de Protestan,sizde Protestansınız,birbiriniz e benziyor musunuz?

Haliyle tek tip bir Protestan mezhebinden veya inancından söz etmek mümkün olmadığı için,elektik kullanmayı reddedenler olduğu gibi Noel ve Paskalya kutlamayı heretiklik/kafirlik olarak algılayan ''Protestan'' gruplar da mevcut olabilir...

Mesela benim bağlı olduğum kilisede ibadet klasik tarzda duayla huşu içinde icra edilir ,Karizmatik tarzda biri dans etmeye kalksa herkes ona deli gözüyle bakar,ona sorsan o da Protestan biz de Protestan...

Varmak istediğim nokta ,aslında biri size mezhebinizi sorduğunda 'Protestan' cevabını veriyorsanız,bu Hristiyan teolojisi bakımından hatalı bir cevaptır..

Protestanlık dinsel bir uyanış,öze dönüş,Hristiyanlığı İsa'nın öğrettiği şekilde insan eli değmeden saf şekilde yaşama adına girişilen bir reform hareketidir,bir mezhep değildir..

Mezhep olmaması, belli bir ortak doktrinsel paydada buluşamamaktan kaynaklanır..Kutsal Kitap ve İsa Mesih haricinde..

Roma Katolik Kilisesine ve Doğu Ortodoks kiliselerinden birine mevcut olmayan her hristiyan cemaatine 'Protestan' kategorisi vurulması sonucu bugün 'Ne tip Protestan,hangi Protestan?' sorusunu yöneltmek durumunda kalıyoruz...

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-02-09, 12:35
MR.CAGE

Evanjelique
İşte uzun zamandır üzerinde durduğum bir konu!! ..16. yüzyıldaki ''Protestan hareketi''ni tek bir teolojik kalıp altında basmakalıp
'Protestanlık' adı altında doktrinsel olarak aslında var olmayan bir mezhep haline dönüştürmek...

Kaç bin adet kendini Protestan adleden Hristiyan kilisesi var dünyada,haberiniz var mı? Ve bunların arasındaki tek ortak nokta ise İsa Mesih'i Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmeleri ,buluştukları tek ortak payda ise Kutsal Kitabın rehberliği..

Ama bunun haricinde önceden belirlenmişlik konusundan tutun,yetişkin ve bebek vaftizine,Komünyonun nasıl kimlere verilebileceğinden kilisenin ihtiyarlar heyetiyle mi merkezi piskoposlukla mı yönetileceğine kadar hiç bir konuda birbirleriyle benzeşmezler ve Protestan kiliselerinin kendi aralarındaki doktrinsel ve ibadetsel farklar Katolik-Ortodoks-Protestan kiliseler arasındaki görüş ayrılıklarının bir çoğundan daha derindir!

Siz kendinize ben ''Protestanım'' diyorsunuz örneğin ama Anabaptist geleneğe bağlı olan 'Mennonit'lerin (Amish olarak bilinirler) Kutsal Kitap hristiyanlığı yaşamak adına hiçbir motorlu taşıt ve elektrik kullanmadıklarını ve hala ilkel bir ortamda yaşadıklarını biliyor musunuz...

Amishler de Protestan,sizde Protestansınız,birbiriniz e benziyor musunuz?

Haliyle tek tip bir Protestan mezhebinden veya inancından söz etmek mümkün olmadığı için,elektik kullanmayı reddedenler olduğu gibi Noel ve Paskalya kutlamayı heretiklik/kafirlik olarak algılayan ''Protestan'' gruplar da mevcut olabilir...

Mesela benim bağlı olduğum kilisede ibadet klasik tarzda duayla huşu içinde icra edilir ,Karizmatik tarzda biri dans etmeye kalksa herkes ona deli gözüyle bakar,ona sorsan o da Protestan biz de Protestan...

Varmak istediğim nokta ,aslında biri size mezhebinizi sorduğunda 'Protestan' cevabını veriyorsanız,bu Hristiyan teolojisi bakımından hatalı bir cevaptır..

Protestanlık dinsel bir uyanış,öze dönüş,Hristiyanlığı İsa'nın öğrettiği şekilde insan eli değmeden saf şekilde yaşama adına girişilen bir reform hareketidir,bir mezhep değildir..

Mezhep olmaması, belli bir ortak doktrinsel paydada buluşamamaktan kaynaklanır..Kutsal Kitap ve İsa Mesih haricinde..

Roma Katolik Kilisesine ve Doğu Ortodoks kiliselerinden birine mevcut olmayan her hristiyan cemaatine 'Protestan' kategorisi vurulması sonucu bugün 'Ne tip Protestan,hangi Protestan?' sorusunu yöneltmek durumunda kalıyoruz...

Açıklamalar için gerçekten de teşekkürler kardeşim.Aslında haklısınız.Ben şu mezheptenim derken bilinçli olmak gerekiyor.Protestan olmak ne demektir bunu bilmek gerekiyor.Rab siznle olsun.

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-02-09, 22:19
algoritma

açıklamalar için teşekkür ederim.gerçektende bu konuyu reddeden kişi "pagan kültürü uzantısı" şeklinde bir iddia ile reddediyordu.

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? konusuna benzer konular;

Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? NOT: Bu konunun altına lütfen mesaj yazmayınız, yazılan mesajlar silinecektir, ilgili tartışmalar http://www.hristiyanforum.com/forum/serbest-f243/idami-biz-de-t327367.html adresinden yapılacaktır.

Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? Sevgili Hristiyan karde$lerim, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Formumuza dünyanin dört kö$esinden katilan arkada$larimiz var. Her ülke ve her mesep Noel’ i ba$ka bir $ekide kutlamaktadir. <o:p></o:p> Benim cok ilgilendiren siz $ahsiniz, Türkiyede ve yurtdi$inda Noel bayramini nasil ve nerede gecireceksiniz? <o:p></o:p> Ben $ahsim bu yil Noel’ i evde ve aileme gecirecem. Annem Türkiyeden o sirada Almanyaya ziyaretimize gelecektir. <o:p></o:p> Benim Almanyada oturdugum $ehirde ortodoks Kilise olmayi$indan bir Katolik veya Protestan Kilisesine gidecegim. <o:p></o:p>

Cumartesi Günü Şabat'ı Kutlamak ? Bir imanlı olarak, kesinlikle Adventist vs. olarak değil, Cumartesi günü Şabat'ı kutlasak ne olur ? Yanlış hatırlamıyorsam, Pazar günü ilk Hristiyanlar'ın Sept'i kutladığına dair ayet vardı Elçilerin İşleri'nde, ama unuttum nerede olduğunu; böyle bir ayet varsa paylaşabilir misiniz ?

Ortodoks Noel'i nedir? Ortodoksların kutladığı Noel nedir? Noel'de ne yapılır?bilgi verirseniz sevinirim,tanrı sizi korusun. Yönetim Notu: Ortodoksmoderatörler size gereken bilgileri vereceklerdir.

Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130424_44338839_beth_ap_416.jpg Batı Hristiyan dünyası Noel kutlamalarını yeni bitirdi. Ancak Beytüllahm'daki bu kişiler gibi Ortodokslar'ın kutlamaları daha yeni başladı. http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130240_44338841_copt_ap_416.jpg Kıpti Ortodoks Kilisesi’nin lideri Papa Üçüncü Şenuda Kahire'deki St.Mark Katedrali'ndeki ayini yönetti.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih