Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Noel : Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
SELEUKOS_NIKATOR

Sevgili Hristiyan karde$lerim,

Formumuza dünyanin dört kö$esinden katilan arkada$larimiz var. Her ülke ve her mesep Noel’ i ba$ka bir $ekide kutlamaktadir.

Benim cok ilgilendiren siz $ahsiniz, Türkiyede ve yurtdi$inda Noel bayramini nasil ve nerede gecireceksiniz?

Ben $ahsim bu yil Noel’ i evde ve aileme gecirecem. Annem Türkiyeden o sirada Almanyaya ziyaretimize gelecektir.

Benim Almanyada oturdugum $ehirde ortodoks Kilise olmayi$indan bir Katolik veya Protestan Kilisesine gidecegim.

Almanlar evlerini icten ve di$tan süslerler. Ve burda cok sevdiyim Noel – Pazarlari düzenlenir. Pazarda Noel’ e ilgili $eyler satilir.

Saygilar

hristiyanlık
jackie

SELEUKOS_NIKATOR
Sevgili Hristiyan karde$lerim,

Formumuza dünyanin dört kö$esinden katilan arkada$larimiz var. Her ülke ve her mesep Noel’ i ba$ka bir $ekide kutlamaktadir.

Benim cok ilgilendiren siz $ahsiniz, Türkiyede ve yurtdi$inda Noel bayramini nasil ve nerede gecireceksiniz?

Ben $ahsim bu yil Noel’ i evde ve aileme gecirecem. Annem Türkiyeden o sirada Almanyaya ziyaretimize gelecektir.

Benim Almanyada oturdugum $ehirde ortodoks Kilise olmayi$indan bir Katolik veya Protestan Kilisesine gidecegim.

Almanlar evlerini icten ve di$tan süslerler. Ve burda cok sevdiyim Noel – Pazarlari düzenlenir. Pazarda Noel’ e ilgili $eyler satilir.

Saygilar

ben ingiltere de oturuyorum burda 5 kasım da ulusal havai fisek gösterisi ile ilk xmas (noel)kutlamaları baslıyor.aralık ayının ilk gününden itibaren noel agacı ve süslerini evde kullana bilirsiniz.ben hemen herkese kart alıyorum ve aralık ortası postalamaya baslıyorum.aralık ayı bası tüm caddelere ısıklandırma döseniyor noel baba ve ren geyikleri gibi figürler ve yaptıgımız alısveriste alınan hediyeler paketlenip evinizdeki agacın altında hazır halde bekliyor.xmas arefesi gece yarısndan önce kilseye gidiliyor ve xmas günü en büyüklerden baslanarak ziyarete gidiliyor sonra o yıl sırası olan aile bireyinin evinde xmas yemegi yeniyor.genelde esim ve ben calısıyoruz cünkü bizim cocugumuz yok ailesi olan kisiler onlarla vakit gecirsin istiyoruz ama bu yıl yarım gün calısıcaz cünkü tüm aile noel yemegine bizde olacak.hindi geleneksel noel yemegi sofrasında vazgecilmez olsada ben ingilterede pek pisiren görmedim.ailenizle gecen bir baska xmasın ardından noel agacı yeni yıldan bir hafta sonra tüm dekorasyonla birlikte kaldırılarak gelecek sezona kadar catı arasına konulur.size simdiden mutlu noeller sanırım sizde benim gibi cocuk ruhlusunuz xmas zamanı benim icin senenin en güzel zamanı...............

[INDENT][I][U][FONT=Century Gothic][COLOR=red]jackie[/COLOR][/FONT][/U][/I]
[/INDENT]

hristiyanlık
yusuf -34

Burada İstanbul'da maalesef evimizde !!!
sevgiler

hristiyanlık
Kitty

Ben bu sene ilk defa Bulgaristan'da gireceğim noele. Bakalım nasıl olacak:) Ondan snra ayrıntısıyla yazacağım buraya;)

hristiyanlık
Anastasia

[quote=jackie;84676

ben ingiltere de oturuyorum burda 5 kasım da ulusal havai fisek gösterisi ile ilk xmas (noel)kutlamaları baslıyor.aralık ayının ilk gününden itibaren noel agacı ve süslerini evde kullana bilirsiniz.ben hemen herkese kart alıyorum ve aralık ortası postalamaya baslıyorum.aralık ayı bası tüm caddelere ısıklandırma döseniyor noel baba ve ren geyikleri gibi figürler ve yaptıgımız alısveriste alınan hediyeler paketlenip evinizdeki agacın altında hazır halde bekliyor.xmas arefesi gece yarısndan önce kilseye gidiliyor ve xmas günü en büyüklerden baslanarak ziyarete gidiliyor sonra o yıl sırası olan aile bireyinin evinde xmas yemegi yeniyor.genelde esim ve ben calısıyoruz cünkü bizim cocugumuz yok ailesi olan kisiler onlarla vakit gecirsin istiyoruz ama bu yıl yarım gün calısıcaz cünkü tüm aile noel yemegine bizde olacak.hindi geleneksel noel yemegi sofrasında vazgecilmez olsada ben ingilterede pek pisiren görmedim.ailenizle gecen bir baska xmasın ardından noel agacı yeni yıldan bir hafta sonra tüm dekorasyonla birlikte kaldırılarak gelecek sezona kadar catı arasına konulur.size simdiden mutlu noeller sanırım sizde benim gibi cocuk ruhlusunuz xmas zamanı benim icin senenin en güzel zamanı...............[/quote]

Ne yazιk ki artιk Chrismas kelimesi heryerden kaldιrιlιyor, Jackie kardesim...
http://www.guardian.co.uk/uk/2008/no...ford-christian
Cok uzucu...
Isa Mesih Avrupa'dan "dιslanιyor".

Hic olmazsa yureklerimizde yasasιn.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? konusuna benzer konular;

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)

Ortodoks Noel'i nedir? Ortodoksların kutladığı Noel nedir? Noel'de ne yapılır?bilgi verirseniz sevinirim,tanrı sizi korusun. Yönetim Notu: Ortodoksmoderatörler size gereken bilgileri vereceklerdir.

Noel'i kutlamak yanlış mıdır? bir süredir hristiyan inancını araştırmaktayım.incil i okudum.bir başka hristiyan forumda protestan bir kişi noel kutlamalarının yanlış olduğundan bahsetmekteydi.protestan görüşe göre noel paskalya kutlamaları doğrumudur.ya da kutsal kitapta bu konuda herhangi bir yargı varmı?

Cevap: Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? Christos Anesti/Alithos Anesti Ah kardesim, bana ne hatιrlattιnιz... Belki biliyorsunuz, rus aziz Saroflu Serafim ormanιn icinde yasιyordu ve yιlιn hangi donemi olursa olsun, kendisini ziyaret edenleri soyle karsιlιyordu: Christos Anesti canιm! Cok sevdigi bir ayιsιda vardι, ayι her gun gelip onun elinden ekmek yerdi...

Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130424_44338839_beth_ap_416.jpg Batı Hristiyan dünyası Noel kutlamalarını yeni bitirdi. Ancak Beytüllahm'daki bu kişiler gibi Ortodokslar'ın kutlamaları daha yeni başladı. http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130240_44338841_copt_ap_416.jpg Kıpti Ortodoks Kilisesi’nin lideri Papa Üçüncü Şenuda Kahire'deki St.Mark Katedrali'ndeki ayini yönetti.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Noel : Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler