[quote=jackie;84676
ben ingiltere de oturuyorum burda 5 kasım da ulusal havai fisek gösterisi ile ilk xmas (noel)kutlamaları baslıyor.aralık ayının ilk gününden itibaren noel agacı ve süslerini evde kullana bilirsiniz.ben hemen herkese kart alıyorum ve aralık ortası postalamaya baslıyorum.aralık ayı bası tüm caddelere ısıklandırma döseniyor noel baba ve ren geyikleri gibi figürler ve yaptıgımız alısveriste alınan hediyeler paketlenip evinizdeki agacın altında hazır halde bekliyor.xmas arefesi gece yarısndan önce kilseye gidiliyor ve xmas günü en büyüklerden baslanarak ziyarete gidiliyor sonra o yıl sırası olan aile bireyinin evinde xmas yemegi yeniyor.genelde esim ve ben calısıyoruz cünkü bizim cocugumuz yok ailesi olan kisiler onlarla vakit gecirsin istiyoruz ama bu yıl yarım gün calısıcaz cünkü tüm aile noel yemegine bizde olacak.hindi geleneksel noel yemegi sofrasında vazgecilmez olsada ben ingilterede pek pisiren görmedim.ailenizle gecen bir baska xmasın ardından noel agacı yeni yıldan bir hafta sonra tüm dekorasyonla birlikte kaldırılarak gelecek sezona kadar catı arasına konulur.size simdiden mutlu noeller sanırım sizde benim gibi cocuk ruhlusunuz xmas zamanı benim icin senenin en güzel zamanı...............[/quote]
Ne yazιk ki artιk Chrismas kelimesi heryerden kaldιrιlιyor, Jackie kardesim...
http://www.guardian.co.uk/uk/2008/no...ford-christian
Cok uzucu...
Isa Mesih Avrupa'dan "dιslanιyor".
Hic olmazsa yureklerimizde yasasιn.