| Hardal |
|
"Öfke, ıramıza işlememelidir" Ira ? |
| Fırat Çölgeçen |
|
Sayın yusuf-34; yazıyı size anımsatmak için yazmadım .Dün bazı özel nedenlerle ; biraz öfkeliydim. İstemeden, bazı kişileri kırdığımı gördüm. Dün akşam saat 20.00'de yatıp uyudum . Gece yarısından sonra saat 02.00 'da uyanınca, bunu kaleme alma gereğini duydum. İlk tümcemde de; parantez için de " Ben de " sözcüğünü kullanmamın nedeni budur.Bazen boş bulunup; Rab'bi unuttuğumuz anda, hazır bekleyen şeytan ve karanlık güçlerinin, istemeden olsa da, etkisinde kalıyoruz. Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun. |
| Fırat Çölgeçen |
|
" Bilge kişi korktuğu için kötülükten uzaklaşır, Akılsızsa büyüklük taslatıp kendine güvenir. Çabuk öfkelenen ahmakça davranır, Düzenbazdan herkes nefret eder. " ( Özd. 14: 16, 17 ) "Huysuz kişi çekişme yaratır, sabırlı kişi kavgayı yatıştırır. " ( Özd. 15:18 ) " Huysuz kişiyle arkadaşlık etme; tez öfkelenenle yola çıkma. " (Özd. 22: 24 ) Bazen istemeden de olsa ( Ben de ) arkadaş ya da kardeşlerimize kızdığımız oluyor. ( Bilerek ya da bilmeyerek ). İsa ; arkadaşına kızan kişinin yargı altında olduğunu söylemektedir. Pavlus da; öfkenin günahlı doğanın bir belirtisi olduğunu ifade etmektedir. Öfkelendiğimiz an; bunun nedenini bulmamız gerekiyor, ilk önce.Eğer; kendi benliğimizden çıkan bir öfkeye sahipsek, bu bencilliğimizin bir göstergesidir. Bu nedenle; içimizde kopan bu fırtınayı dindirmek için; Rab'be dua etmeli ve günahımızı itiraf etmeliyiz. - Öfkenin günaha neden olmasına izin vermemeliyiz. -Öfkemizi dizginlemeliyiz. - Öfkemizin uzun sürmesine izin vermemeliyiz. - Öfek; ıramıza işlememelidir. - Öfkelendiğimizde acele etmemeliyiz.Söylenen sözlerin sonuçlarını beklemeliyiz. Bu nedenle; öfkemizin nedeni,Rab'bin değerlerine karşı gelmemizdir.Öfkelenmek, öç almaya kalmak, kötü sözler söylemek; bir hristiyan için geçerli olmayan şeylerdir.Zira; Tanrı, kötülüklerin karşısında öcün de sahibi. Bir inanlı; sonucu her an, Tanrı'ya emanet etmeli ve günaha yol açmadan sonuçlanmasına itina etmelidir. ( Bu bir derlemedir. ) Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun. |