Öfkeyi halletme - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Öfke, Nefret : Öfkeyi halletme - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
777maranata

Öfkeyi halletme

Hardal
"Öfke, ıramıza işlememelidir"

Ira ?
Ira= karakter sevgili hardal.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

Öfkeyi halletme

hristiyanlık
yusuf -34

Öfkeyi halletme

Fırat Çölgeçen
Sayın yusuf-34; yazıyı size anımsatmak için yazmadım .Dün bazı özel nedenlerle ; biraz öfkeliydim. İstemeden, bazı kişileri kırdığımı gördüm. Dün akşam saat 20.00'de yatıp uyudum . Gece yarısından sonra saat 02.00 'da uyanınca, bunu kaleme alma gereğini duydum. İlk tümcemde de; parantez için de " Ben de " sözcüğünü kullanmamın nedeni budur.Bazen boş bulunup; Rab'bi unuttuğumuz anda, hazır bekleyen şeytan ve karanlık güçlerinin, istemeden olsa da, etkisinde kalıyoruz.

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
hangi anlamda olursa olsun? sevgili fırat beyefendiciğim zatımızca bilinen bir konu olmuş olsa dahi; bu kerre biz biraderlerinize hatırlattığınız için gene hiç bir şüphe dahi; art niyet aranmaksızın zatıalinize şükranlarımı bir kez daha arz eder, iş bu vesile ile rabbim yaşuah bereketinizi arttırması hususunda duacı olduğumuzu biliniz!!! zira sevgilerimle esen kalmanızı dilerim.

Öfkeyi halletme

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Öfkeyi halletme

Sayın yusuf-34; yazınız, bir saat önce gelmiş. Ben; " Romalılara Mektup" için bir yazı yazmakla ilgilendiğim için yeni gördüm. Teşekkür ederim. Rab, her an sizinle olsun.

Rabbin sevgisi ve ışığ sizinle olsun.

Öfkeyi halletme

hristiyanlık
gercek25

Öfkeyi halletme

Fırat Çölgeçen
" Bilge kişi korktuğu için kötülükten uzaklaşır,
Akılsızsa büyüklük taslatıp kendine güvenir.
Çabuk öfkelenen ahmakça davranır,
Düzenbazdan herkes nefret eder. " ( Özd. 14: 16, 17 )

"Huysuz kişi çekişme yaratır, sabırlı kişi kavgayı yatıştırır. " ( Özd. 15:18 )

" Huysuz kişiyle arkadaşlık etme; tez öfkelenenle yola çıkma. " (Özd. 22: 24 )

Bazen istemeden de olsa ( Ben de ) arkadaş ya da kardeşlerimize kızdığımız oluyor. ( Bilerek ya da bilmeyerek ). İsa ; arkadaşına kızan kişinin yargı altında olduğunu söylemektedir. Pavlus da; öfkenin günahlı doğanın bir belirtisi olduğunu ifade etmektedir.

Öfkelendiğimiz an; bunun nedenini bulmamız gerekiyor, ilk önce.Eğer; kendi benliğimizden çıkan bir öfkeye sahipsek, bu bencilliğimizin bir göstergesidir.

Bu nedenle; içimizde kopan bu fırtınayı dindirmek için; Rab'be dua etmeli ve günahımızı itiraf etmeliyiz.
- Öfkenin günaha neden olmasına izin vermemeliyiz.
-Öfkemizi dizginlemeliyiz.
- Öfkemizin uzun sürmesine izin vermemeliyiz.
- Öfek; ıramıza işlememelidir.
- Öfkelendiğimizde acele etmemeliyiz.Söylenen sözlerin sonuçlarını beklemeliyiz.

Bu nedenle; öfkemizin nedeni,Rab'bin değerlerine karşı gelmemizdir.Öfkelenmek, öç almaya kalmak, kötü sözler söylemek; bir hristiyan için geçerli olmayan şeylerdir.Zira; Tanrı, kötülüklerin karşısında öcün de sahibi.

Bir inanlı; sonucu her an, Tanrı'ya emanet etmeli ve günaha yol açmadan sonuçlanmasına itina etmelidir. ( Bu bir derlemedir. )

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Merhaba sözlerinizi okudum cok begendim,insanlarla olan alis verisimizde
vede kendi yasantimizda olan tercübemizde,farkina vardigimiz bazi günahlarin,yasantimizda daha kökenli oldugunu gördük,eger bir imanli olarak,yasantimizda istemedigimiz halde yinede yapmis oldugumuz
günahlar varsa,Rabimizden bizlere bu gibi Tavirlarin ve günahlarin bizlerde olan köklerini göstermesi icin dua etmemiz lazim,belki yasantimizda olan durumlar,veya egitildigimiz kisilerden dolayi,bizlere yapilan yanlis davranmalar yüzünden,bizlerde ayni seyleri yapmaya basliyoruz,eger yasantimizda insanlar bizleri haksiz yere aci cektirip bizlerin kalplerimizi
kirmislarsa,eger Tanrim bizlere bunu Kutsal Ruh araciligiyla gösterdigi zaman onlari hatirladigimiz zaman onlari Tek ve tek eger orda suclarimiz varsa af dileyip eger af etmemiz gerekiryorsa af etmemiz gerekiyor,ondan sonra bizlerin degismede daha kökenli degisme imkanimiz var.
Tabiki yanlizca Kutsal Ruhun bizlere gösterdigi yasantilar varsa.
Bu yöndende imanli kardeslerim acik olmamiz lazim.vede yanlizca afta degil O insanlari bereketleyip onlar icin dua etigimiz anda Bizler tamamen
ferah buluruz.Tanrimin selametiyle kalin,sevgilerle.

Öfkeyi halletme

hristiyanlık
umutlu

Öfkeyi halletme

Sayın Fırat Çölgeçen,
Öncelikle bu güzel paylaşım için teşekkür ederiz.
Bu konuyu çok öfkeli olduğum bir anda tıkladım ki, içimdeki bu öfkeyi nasıl yokedeceğim konusunda fikir sahibi olabileyim. İşyerimde beni haksız yere şikayet eden bir insan yüzünden bugün çok fazla sıkıntı çektim. Ve bu adama çok öfkelenmiştim. Bu güzel paylaşım sayesinde gerçekleri bir kez daha gördüm ve şu anda bu adam için dua ediyorum. Çok teşekkürler...
Rab hepimizi bereketlesin.

Öfkeyi halletme

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Öfkeyi halletme konusuna benzer konular;

Öfkeyi yenmek için 10 öneri Öfke baldan tatlıdır. Ama öfkeyle kalkanın zararla oturduğu da tartışılmaz gerçek. Kızmak için bunca sebep varken insan nasıl sakin olabilir de diyebilirsiniz. Trafikte yolunuz kesildiğinde tepenizden dumanlar çıkıyor mu? Çocuğunuz söylediğinizi yapmadığı zaman kan basıncınız tavan yapıyor mu? Normaldir. Öfke normal ve hatta sağlıklı bir duygudur; ancak öfkenizle pozitif bir şekilde nasıl başedebilmelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Ani patlamalarınız, öfkeniz ya da asabiyetiniz ailenizle, arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınız ve hatta yabancılarla ilişkilerinizi olumsuz olarak etkiler. Öfke yönetimi teknikleri, öfkenizi ifade etme şeklinizi değiştirmenize yardım etmede ispatlanmış bir yoldur. Öfkenizi kontrol etmeye yardımcı...

Öfkeyi Yönlendirebilmek ÖFKEYİ YÖNLENDİREBİLMEK Dünyada ülkeleri sürekli barış ve refah müjdeleyen mesajlar verirler. ancak bu mesajların dünya barışına bir katkısı olmuyor. askeri teknolojide ilerlemek için açlıktan ölen insanları görmüyor ve insana yapılması gereken yatırımı ihmal edip insan hayatını tehlikeye atan şeylere önem veriyorlar, barış getirmek için savaş ediyorlar. her ulustan insanlar barış istiyor; aileleri, komşuları ile birlikte barış içinde yaşamak istiyor; ancak halen dünyada ailelerin çocuklarını güvenle oynamaya bırakabilecekleri güvenli bir sokak yok; her an bir saldırı, her an bir yaralama, her an bir taciz, her an bir şantaj için adam kaçırma, her an bir dengesiz kişinin saldırı veya alıkoyma tehlikesi… dünya üzerinde birikmiş bir...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Öfke, Nefret : 2- Öfkeyi halletme - Sayfa 2

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler