Öfkeyi yenmek için 10 öneri

Öfkeyi yenmek için 10 öneri hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Öfke, Nefret : Öfkeyi yenmek için 10 öneri konusu 400 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Temple tarafından gönderildi. Öfkeyi yenmek için 10 öneri Öfke baldan tatlıdır. Ama öfkeyle kalkanın zararla oturduğu da tartışılmaz gerçek. Kızmak için bunca sebep varken insan nasıl sakin olabilir de diyebilirsiniz. Trafikte yolunuz kesildiğinde tepenizden dumanlar çıkıyor mu? Çocuğunuz söylediğinizi yapmadığı zaman kan basıncınız tavan yapıyor mu? Normaldir. Öfke normal ve hatta sağlıklı bir duygudur; ancak öfkenizle pozitif bir şekilde nasıl başedebilmelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Ani patlamalarınız, öfkeniz ya da asabiyetiniz ailenizle, arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınız ve hatta yabancılarla ilişkilerinizi olumsuz olarak etkiler. Öfke yönetimi teknikleri, öfkenizi ifade etme şeklinizi değiştirmenize yardım etmede ispatlanmış bir yoldur. Öfkenizi kontrol etmeye yardımcı 10 tavsiye 1. Bir mola alın. Klişe gibi görünse de, tepki... Öfkeyi yenmek için 10 öneri

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Öfkeyi yenmek için 10 öneri konusu 400 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Temple tarafından gönderildi.

Öfkeyi yenmek için 10 öneri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Öfkeyi yenmek için 10 öneri hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-03-11, 15:45
KSAdmin

Öfke baldan tatlıdır. Ama öfkeyle kalkanın zararla oturduğu da tartışılmaz gerçek. Kızmak için bunca sebep varken insan nasıl sakin olabilir de diyebilirsiniz.

Trafikte yolunuz kesildiğinde tepenizden dumanlar çıkıyor mu? Çocuğunuz söylediğinizi yapmadığı zaman kan basıncınız tavan yapıyor mu? Normaldir. Öfke normal ve hatta sağlıklı bir duygudur; ancak öfkenizle pozitif bir şekilde nasıl başedebilmelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Ani patlamalarınız, öfkeniz ya da asabiyetiniz ailenizle, arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınız ve hatta yabancılarla ilişkilerinizi olumsuz olarak etkiler. Öfke yönetimi teknikleri, öfkenizi ifade etme şeklinizi değiştirmenize yardım etmede ispatlanmış bir yoldur.

Öfkenizi kontrol etmeye yardımcı 10 tavsiye

1. Bir mola alın. Klişe gibi görünse de, tepki göstermeden önce 10'a kadar sayma öfkenizi yatıştırabilir.

2. Ortamdan uzaklaşın: Öfkeniz biraz yatışana kadar, sinirlendiğiniz kişiden biraz uzak durun.

3. Biraz sakinleşince, öfkenizi ifade edin. Çatışmacı olmayan bir şekilde öfkenizi ifade etmek sağlıklıdır.

4. Biraz egzersiz yapın. Fiziksel aktivite, duygularınız için bir çıkış noktası sağlıyor. Özellikle, öfkeden patlamak üzereyseniz. Hızlı tempoda bir yürüyüş ya da koşu yapabilir, yüzebilir, ağırlık kaldırabilirsiniz ya da basket atışları yapabilirsiniz.

5. Bir şey söylemeden önce dikkatli düşünün. Aksi halde, pişmanlık duyacağınız bir şey söyleme olasılığınız fazladır. Söylemek istediklerinizi yazmanız faydalı olabilir. Öfkeliyseniz yazarak konudan uzaklaşabilirsiniz.

6. Durumların çözümünü tespit edin. Sizi neyin çıldırttığına odaklanmak yerine, kızgın olduğunuz kişiyle birlikte sorununuza çözüm bulmaya çalışın.

7. Problemi anlatırken "ben" sözünü kullanın. Bu karşınızdakini ayıplamak ya da suçlu bulmaktan kurtulmanıza yardım edecektir. Örneğin, "Ev işlerine yardım etmelisin" yerine, "Bu akşam ev işlerine yardım etmediğin için üzüldüm" ifadesini kullanın.

8. Kin gütmeyin. Eğer diğer kişiyi affederseniz, bu ikiniz için de yararlı olur. Herkesin sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemek gerçekci değildir.

9. Gerilimi, tansiyonu azaltmak için mizahı, dalga geçmeyi deneyin. İğneleyici ve küçümseyici alayı kullanmayın, bu duyguları incitebilir ve her şeyi daha kötü yapabilir.

10. Gevşeme becerileri uygulayın. Gevşeme becerilerini öğrenme ve stresi azaltma öfkenizi kontrol etmeye yardımcı olacaktır. Derin nefes alma, bir gevşeme sahnesini gözünüzde canlandırma ya da sakinleştirici bir sözü tekrar etmeyi deneyebilirsiniz. Diğer öfkeyi hafifletme yolları ise müzik dinlemek, bir gazetede yazı yazmak ya da yoga yapmaktır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Öfkeyi yenmek için 10 öneri

Öfkeyi yenmek için 10 öneri hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-03-11, 01:26
huzurlu

KSAmod
Öfke baldan tatlıdır. Ama öfkeyle kalkanın zararla oturduğu da tartışılmaz gerçek. Kızmak için bunca sebep varken insan nasıl sakin olabilir de diyebilirsiniz.

Trafikte yolunuz kesildiğinde tepenizden dumanlar çıkıyor mu? Çocuğunuz söylediğinizi yapmadığı zaman kan basıncınız tavan yapıyor mu? Normaldir. Öfke normal ve hatta sağlıklı bir duygudur; ancak öfkenizle pozitif bir şekilde nasıl başedebilmelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Ani patlamalarınız, öfkeniz ya da asabiyetiniz ailenizle, arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınız ve hatta yabancılarla ilişkilerinizi olumsuz olarak etkiler. Öfke yönetimi teknikleri, öfkenizi ifade etme şeklinizi değiştirmenize yardım etmede ispatlanmış bir yoldur.

Öfkenizi kontrol etmeye yardımcı 10 tavsiye

1. Bir mola alın. Klişe gibi görünse de, tepki göstermeden önce 10'a kadar sayma öfkenizi yatıştırabilir.

2. Ortamdan uzaklaşın: Öfkeniz biraz yatışana kadar, sinirlendiğiniz kişiden biraz uzak durun.

3. Biraz sakinleşince, öfkenizi ifade edin. Çatışmacı olmayan bir şekilde öfkenizi ifade etmek sağlıklıdır.

4. Biraz egzersiz yapın. Fiziksel aktivite, duygularınız için bir çıkış noktası sağlıyor. Özellikle, öfkeden patlamak üzereyseniz. Hızlı tempoda bir yürüyüş ya da koşu yapabilir, yüzebilir, ağırlık kaldırabilirsiniz ya da basket atışları yapabilirsiniz.

5. Bir şey söylemeden önce dikkatli düşünün. Aksi halde, pişmanlık duyacağınız bir şey söyleme olasılığınız fazladır. Söylemek istediklerinizi yazmanız faydalı olabilir. Öfkeliyseniz yazarak konudan uzaklaşabilirsiniz.

6. Durumların çözümünü tespit edin. Sizi neyin çıldırttığına odaklanmak yerine, kızgın olduğunuz kişiyle birlikte sorununuza çözüm bulmaya çalışın.

7. Problemi anlatırken "ben" sözünü kullanın. Bu karşınızdakini ayıplamak ya da suçlu bulmaktan kurtulmanıza yardım edecektir. Örneğin, "Ev işlerine yardım etmelisin" yerine, "Bu akşam ev işlerine yardım etmediğin için üzüldüm" ifadesini kullanın.

8. Kin gütmeyin. Eğer diğer kişiyi affederseniz, bu ikiniz için de yararlı olur. Herkesin sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemek gerçekci değildir.

9. Gerilimi, tansiyonu azaltmak için mizahı, dalga geçmeyi deneyin. İğneleyici ve küçümseyici alayı kullanmayın, bu duyguları incitebilir ve her şeyi daha kötü yapabilir.

10. Gevşeme becerileri uygulayın. Gevşeme becerilerini öğrenme ve stresi azaltma öfkenizi kontrol etmeye yardımcı olacaktır. Derin nefes alma, bir gevşeme sahnesini gözünüzde canlandırma ya da sakinleştirici bir sözü tekrar etmeyi deneyebilirsiniz. Diğer öfkeyi hafifletme yolları ise müzik dinlemek, bir gazetede yazı yazmak ya da yoga yapmaktır.
Çok iyi niyetli öneriler.Umarım sevgili kardeşlerden faydalananlar olur. Oysa bazılarında öfke saniyenin onda biri kadar bir zamanda oluşur ve yanardağ gibi patlar. Ne olduğunun bile farkına varmaz kişini kendisi bile. O durumlarda tabii bu öneriler fazla da işe yaramıyor malesef. Daha sistematik durumlarda işe yarayabilir. Örneğin bir mail aldınız birinden işyerinde ve o kişiye inanılaz içerleyip öfkelendiniz diyelim. Bıraksanız kendinizi çok kalp kıracaksınız bunları uygulayabilirsiniz. O durumda da öfke patlamadığı ve kendini boşaltadığı için içten içe hastalık yapar ya da birgün daha büyük bir enerji ile patlar endişelerini taşıyorum.

Benim konuya bakış açım daha farklı aslında. Öfke duygusunu tetikleyen temeldeki bozukluk tamir edilmeli bir şekilde diye düşünüyorum. Değilse öfke öfke olarak ortaya çıktıkdan sonra onu dizginlemeye çalışmk başarılsa dahi en fazla sosyal çevremizi ve saygınlığımızı korumaya yönelik merhem tedaviler, sağlımızı değil..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Öfkeyi yenmek için 10 öneri hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-03-11, 16:28
Temple

Ofkeyi yalnız ve yalnız Mesihte yenebilirsiniz, baska hic bir sekilde ve gereken adımları uygulayarak yenemezsiniz. Yıllar boyu ofkenin icinde yasadım ve Yalnız Yasayan Rab Isa Mesihte boyun egmsini sagladım.

Öfkeyi yenmek için 10 öneri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Öfkeyi yenmek için 10 öneri konusuna benzer konular;

Depresyonu yenmek Soru: Kutsal Kitap depresyon hakkında ne der? Bir Hristiyan depresyonu nasıl yenebilir? Yanıt: Depresyon, Hristiyan olsun olmasın milyonlarca kişiyi etkileyen yaygın bir durumdur. Depresyon çekenler, yoğun üzgünlük, öfke, umutsuzluk, yorgunluk hissedebilirler ve depresyonun bunlardan başka daha birçok belirtileri olabilir. Kendilerini yararsız hissetmeye, hatta intihar etmeyi istemeye başlarlar, bir zamanlar sevdikleri şeyler ve insanlara olan ilgilerini kaybederler. Kişinin işini kaybetmesi, sevdiği birisinin ölmesi, boşanma gibi yaşam durumları ya da suiistimal ya da kendine güveni olmamak gibi durumlar depresyonu tetikleyebilir. Kutsal Kitap bize sevinç ve övgüyle dolu olmamızı söyler (Filipililer 4:4; Romalılar 15:11), bu yüzden belli ki Tanrı hepimizin sevinç dolu yaşamlar...

Bir öneri Merhabalar, Sevgili yönetim öncelikle hepinize burda yazabilmemiz ve okuyabilmemiz için bu güzel ve düzgün ortamı sağladığınız için teşekkür ederim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Bir önerim olacak, genelde hristiyan üyelerin mesajlarına hiç sansür uygulanmıyor. Çok şükür buna fazla gerek olmuyor. Aramızdaki iletişimi hızlandırmak ve sizin yükünüzü azaltmak için acaba inancı hristiyanlık olan üyeler belli bir süreden sonra moderatör onayına gerek kalmaksızın yazsalar nasıl olur ? Hatta aramızda çok düzgün, seviyeli, açık görüşlü müslüman kardeşlerde var yazılarından okuduğum kadarı ile. Kısacası bir üyelik seviyesine çıkınca direk yazabilsek nasıl olur sizce?

Öfkeyi Yönlendirebilmek ÖFKEYİ YÖNLENDİREBİLMEK Dünyada ülkeleri sürekli barış ve refah müjdeleyen mesajlar verirler. ancak bu mesajların dünya barışına bir katkısı olmuyor. askeri teknolojide ilerlemek için açlıktan ölen insanları görmüyor ve insana yapılması gereken yatırımı ihmal edip insan hayatını tehlikeye atan şeylere önem veriyorlar, barış getirmek için savaş ediyorlar. her ulustan insanlar barış istiyor; aileleri, komşuları ile birlikte barış içinde yaşamak istiyor; ancak halen dünyada ailelerin çocuklarını güvenle oynamaya bırakabilecekleri güvenli bir sokak yok; her an bir saldırı, her an bir yaralama, her an bir taciz, her an bir şantaj için adam kaçırma, her an bir dengesiz kişinin saldırı veya alıkoyma tehlikesi… dünya üzerinde birikmiş bir öfke ve gurur var. sürekli artan bireysel...

Öfkeyi halletme " Bilge kişi korktuğu için kötülükten uzaklaşır, Akılsızsa büyüklük taslatıp kendine güvenir. Çabuk öfkelenen ahmakça davranır, Düzenbazdan herkes nefret eder. " ( Özd. 14: 16, 17 ) "Huysuz kişi çekişme yaratır, sabırlı kişi kavgayı yatıştırır. " ( Özd. 15:18 ) " Huysuz kişiyle arkadaşlık etme; tez öfkelenenle yola çıkma. " (Özd. 22: 24 ) Bazen istemeden de olsa ( Ben de ) arkadaş ya da kardeşlerimize kızdığımız oluyor. ( Bilerek ya da bilmeyerek ). İsa ; arkadaşına kızan kişinin yargı altında olduğunu söylemektedir. Pavlus da; öfkenin günahlı doğanın bir belirtisi olduğunu ifade etmektedir.

Tevrat, Zebur ve İncil'e göre korkuyu yenmek. Arkadaslar uzun zaman önce böyle bir kitapçığa sahiptim fakat şu an tekrar okumak istiyorum uzun zamandır araştırıyorum bulamadım. Aksilik ki yayınevi ya da yazar adını da hatırlamıyorum sizin elinizde bu kitapçık varsa yayınevi ya da ulaşabileceğim herhangi bir numara verirseniz çok memnun olurum. Rab sizinle olsun. Sevgiyle kalın

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih