asuri
Tanrinin Ofkesini Onlemek
Haksizlikla gerçege engel olan insanlarin bütün tanrisizlik ve haksizligina karsi Tanri'nin gazabi gökten açikça gösterilir.
Romalilar 1:18
Inatçiligindan ve tövbesiz yüreginden dolayi Tanri'nin adil yargisinin açiklanacagi gazap günü için kendine karsi gazap biriktiriyorsun.
Romalilar 2:5
Bazilarinin gecikmis saydigi gibi Rab, vaadini yerine getirmekte gecikmez; ama size karsi sabrediyor. Çünkü hiç kimsenin mahvolmasini istemiyor, herkesin tövbe etmesini istiyor.
2.Petrus 3-9
«Insanoglu kendi görkemi içinde bütün melekleriyle birlikte gelince, görkemli tahtina oturacak. Uluslarin hepsi O'nun önünde toplanacak, O da koyunlari keçilerden ayiran bir çoban gibi, onlari birbirinden ayiracak. Koyunlari sagina, keçileri soluna alacak.
«O zaman Kral, sagindaki kisilere, `Sizler, Babamin kutsadiklari, gelin!' diyecek. `Dünya kuruldugundan beri sizin için hazirlanmis olan egemenligi miras alin! Çünkü acikmistim, bana yiyecek verdiniz; susamistim, bana içecek verdiniz; yabanciydim, beni içeri aldiniz.
Çiplaktim, beni giydirdiniz; hastaydim, benimle ilgilendiniz; zindandaydim, yanima geldiniz.'
«O vakit dogru kisiler O'na su karsiligi verecekler: `Ya Rab, biz seni ne zaman aç görüp doyurduk, ya da susamis görüp içecek verdik?
Seni ne zaman yabanci gördük de içeri aldik, ya da çiplak görüp giydirdik? Seni ne zaman hasta ya da zindanda görüp yanina geldik?'
«Kral da onlara söyle cevap verecek: `Size dogrusunu söyleyeyim, bu en basit kardeslerimden biri için yaptiginizi, benim için yapmis oldunuz.'
«Sonra solundakilere söyle diyecek: `Ey lanetliler, çekilin önümden! Iblis ile onun melekleri için hazirlanmis sönmez atese yollanin!
Çünkü acikmistim, bana yiyecek vermediniz; susamistim, bana içecek vermediniz; yabanciydim, beni içeri almadiniz; çiplaktim, beni giydirmediniz; hastaydim, zindandaydim, benimle ilgilenmediniz.
«O vakit onlar da söyle karsilik verecekler: `Ya Rab, seni ne zaman aç, susamis, yabanci, çiplak, hasta ya da zindanda gördük de sana hizmet etmedik?'
«Kral da onlara su cevabi verecek: `Size dogrusunu söyleyeyim, mademki bu en basit kardeslerimden biri için bunu yapmadiniz, benim için de yapmamis oldunuz.'
«Bunlar sonsuz azaba ugrayacak, dogrular ise sonsuz yasama kavusacaklar.» Matta 25:31-46
Tanri'nin insani akladigi, Müjde'de açiklanir. Aklanma yalniz imanla olur. Yazilmis oldugu gibi, «Imanla aklanan insan yasayacaktir.»
Romalilar 1:17
Tanri, Mesih'i, kaniyla günahlari bagislatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabrederek, daha önce islenmis günahlari cezasiz birakti. Bunu, adil kalmak ve Isa'ya iman edeni aklamak için simdiki zamanda kendi adaletini göstermek amaciyla yapti. Romalilar 3:25-26
Tanri bize olan sevgisini sununla kanitliyor: biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü.
Romalilar 5:8
Ama bir zamanlar uzak olan sizler, simdi Mesih Isa'da, Mesih'in kani sayesinde yakinsiniz.
Efesliler 2:13
Çünkü Mesih'in kendisi barisikligimizdir. Kutsal Yasa'yi, buyruklari ve kurallariyla birlikte etkisiz kilarak iki toplulugu birlestirdi, kendi bedeninde aradaki engel duvarini, yani düsmanligi yikti. Amaci, bu iki topluluktan kendisinde yeni bir insan yaratarak esenligi saglamak, düsmanligi çarmihta öldürmek ve çarmih araciligiyla bir bedende iki toplulugu Tanri'yla baristirmakti.
Efesliler 2:14-16
Çünkü eger biz Tanri'nin düsmanlariyken Oglunun ölümü sayesinde O'nunla baristiksa, barismis olarak Oglunun yasamiyla kurtulacagimiz çok daha kesindir. Romalilar 5:10
O'nun çarmihta akitilan kani araciligiyla esenligi saglamis olarak yerde ve gökte olan her seyi O'nun araciligiyla kendisiyle baristirmaya razi oldu.
Koloseliler 1:20
Simdiyse Mesih, sizi Tanri'nin önüne kutsal, lekesiz ve kusursuz olarak çikarmak için öz bedeninin ölümü sayesinde sizi Tanri'yla baristirdi.
Koloseliler 1:22
"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45