Mesihleşmek

Mesihleşmek :  Mesihleşmek | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Oğulluk

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Mesihleşmek sayfasını paylaşmak için adres:

Mesihleşmek

Mesihleşmek
Ortodoksî

Mesihleşmek

İnsan hakikati anladıktan sonra Mesihleşme süreci başlar, yani Baba ile daha da çok bir olmak.
Baba ve ben biriz; bizim bir olduğumuz gibi sizde bir olun der Mesih İsa.
Tabi Baba ile bir oldukça belirtiler ortaya çıkacaktır; bu belirtiler insanın hal ve tavırlarıdır.
Aziz Yakup'un dediği gibi, iman ve işler...
Ve bu iman ile Baba'nın Ruhülkudüs'üyle dolup taşacağız, Tanrı da kaybolmanın zevkini yaşayacağız ve yaşıyoruz da.
Bir iman öncesi duraklama vardır, bir de iman sonrası Mesihleşme süreci, evrimi. Müslümanlar buna insan-ı kamil olmak diyor.

Esenlikle...

Mesihleşmek

Mesihleşmek
fevzi_90

Mesihleşmek

Kutsallaşma

I. Etkin şekilde çağrılmış ve yeniden doğmuş olanlar, içlerinde yeni bir yürek ve yeni bir ruh yaratılmış olarak Mesih’in ölümü ve dirilişinin[1] mükemmelliği sayesinde, içlerinde yaşayan Söz ve Ruh aracılığıyla[2] hem gerçekte hem de kişisel olarak kutsallaştırılırlar, günah bedeninin tüm egemenliği yokedilir,[3] bunun tutkuları zayıflatılır ve gittikçe zayıflatılır ve öldürürlür;[4] kendileri ise gerçek kutsallığı yaşayabilmeleri için tüm kurtaran lütuflarda giderek daha fazla canlandırılır ve güçlendirilir,[5] ki bu gerçek kutsallık olmaksızın hiçkimse Rab’bi göremeyecektir.[6]

II. Bu kutsallaşma tamdır ve kişinin tüm varlığını içerir;[7] ancak insanın her kısmında halen bozulmuşluğun kalıntıları bir dereceye kadar bulunduğundan kutsallaşma bu yaşamda mükemmel değildir;[8] ve bu nedenle bedenin Ruh’a karşıt, Ruhun da bedene karşıt olarak şehvet beslemesi ile barışın imkansız olduğu sürekli bir savaş ortaya çıkmaktadır.[9]

III. Bu savaş içersinde, geriye kalan günahlı benlik belli bir süre için galip gelse de;[10] Mesih’in Ruhunun sürekli olarak sağladığı güç sayesinde yeniden doğmuş olan kısım galip gelir;[11] ve böylece kutsallar Tanrı korkusunda mükemmelleşerek[12] lütufta olgunlaşırlar.[13]

--------------------------------------------------------------------------------

[1] 1.Kor. 6:1, Elç. İşl. 20:32, Fil. 3:10, Rom. 6:5-6

[2] Yuh. 17:17, Ef. 5:26, 2.Sel. 2:13

[3] Rom. 6:6,14

[4]Gal. 5:24, Rom. 8:13

[5] Kol. 1:11, Ef. 3:16-19

[6] 2. Kor. 7:1 İbr. 12:14

[7] 1.Sel. 5:23

[8] 1.Yuh. 1:10, Rom. 7:18,23, Fil. 3:12

[9] Gal. 5:17

[10] Rom. 7:23

[11] Rom. 6:14, 1.Yuh. 5:4, Ef. 4:15-16

[12] 2.Kor. 7:1

[13] 2.Pet. 3:18, 2.Kor. 3:18

Mesihleşmek

Mesihleşmek
yusuf -34

Mesihleşmek

Ortodoksî
İnsan hakikati anladıktan sonra Mesihleşme süreci başlar, yani Baba ile daha da çok bir olmak.
Baba ve ben biriz; bizim bir olduğumuz gibi sizde bir olun der Mesih İsa.
Tabi Baba ile bir oldukça belirtiler ortaya çıkacaktır; bu belirtiler insanın hal ve tavırlarıdır.
Aziz Yakup'un dediği gibi, iman ve işler...
Ve bu iman ile Baba'nın Ruhülkudüs'üyle dolup taşacağız, Tanrı da kaybolmanın zevkini yaşayacağız ve yaşıyoruz da.
Bir iman öncesi duraklama vardır, bir de iman sonrası Mesihleşme süreci, evrimi. Müslümanlar buna insan-ı kamil olmak diyor.

Esenlikle...
Siz İslam tsavvufundanmı etkilenerek yazdınız bilmiyorum? ancak bu yazdıklarınz Yahudi tasavvufu KABALA'dada aynen geçer ve onlarda insan-ı kamil yerine ADAM KAMON derler anlamı Allah'ta olgunlaşmak ve bilinmeyen sırlara vakıf olmaktır ve Davut' , Musa vesair peygamberin mucizelerine vakıf olmak ve ağdeta Kutsal Ruhun yerine geçebileyi arzulamaktır oysa kutsal kitabımız EVANGELİON (incil) bize bunu vaaz etmemiştir ve tek eşşiz yüceltilmesi gereken ADONAY VE OĞLU YAHŞUAH İLE KUTSAL RUH iken siz sıradanları yüceltip övebiliyorsunuz peki sorarım size RABBİMİZ YAHŞUAH size yetmiyormu söz'ün sahibini bırakıp başkaları ölümlüler ve kutsal kitabımızın vaaz etmediği konular ile ilgileniyorsunuz? lütfen ilgilenmeyin zira bu sizi imandan eder kaldıki bu konularda biraz iyi bilgi sahibiyimdir bu konulr yüzmesini bilmeyenleri engin okyanuslara sürükler ve saptırır sapıtırsınız kendinizde olmayan güçleri kendinizde vehmeder MESİH'im diye ortaya çıkarsınız ben uyarayımda siz kelamdan ayrılmayın ışık ve yaşam kelamdadır!!!
sevgilerimle esenkalın

Mesihleşmek

Mesihleşmek
Ortodoksî

Mesihleşmek

Bu forumu Müslümanlarda okuyor, o yüzden insan-ı kamili Mesihleşmek ile bağdaştırdım, onlar tarafından daha iyi anlaşılsın diye; bazen İslami sözcükler ya da arapça sözcükler kullanmak lazım çünkü sadece Hıristiyanlar okumuyor yazımı.
Yok ben Ruh'un yerine geçmekten bahsetmiyorum, Ruh ile dolmaktan bahsediyorum.

Mesihleşmek

Mesihleşmek
yusuf -34

Mesihleşmek

Sayın Ortodoksi yukarınızdaki yazınızla cevabınız maalesef çelişir bir durumda amacım ise sizi paylamak değil bir konuda uyarmaktır islam tasavufuna veya kabalaya hiç bulaşmadan direk kelam üzre düşüncelerinizi yazın !!!
Bir gün ummadığınız bir anda konuya vakıf bir müslüman ile karşılaşır adamın soracağı sorular sizi ezer ibn-i muhyittin , şems-i tebriz-i gibi felsefeyle hal olmuş bunu islama bağlamış adamın ağzından bir kelam eder verecek cevap bulamayabilirsiniz'ki sıradan müslümanlar için bile çok tehlike arzedecek düşüncelerdir işi kalkar sonunda kadere bağlar kaderinde sonucunda en-e Allah der !!! maalesef Rabbi yanlış kapılarda arayan bendeniz gene maalesef tekke ve dergah meydanlarında oldukça vakit harcayıp bir şeyler öğrenebilmenin çabası ile çok uğraş verdim!!! Rabbe Tövbeler ederim !!!ve hamdlar ederimki yüreğimde bir güneş gibi doğdu ve kayıp kuzusunu sürüsüne kabul buyurmakla bana lütfundan sundu müslümanlara hoş gelsin diye bu uyduruk konulara hiç bulaşma tek gerçek var oda kelam
SÖZ İNSAN OLDU ARAMIZDA YAŞADI işte tek ve değişmez gerçek bu yukarıda zaten Fevzi arkadaşım gerekli yazı ve ayetleri size sunmuştur eşsiz gerçek o ayetlerde mevcuttur aman dikkat kardeşçe bir uyarı !!!
sevgilerimle esenkal

Mesihleşmek

Mesihleşmek
Ortodoksî

Mesihleşmek

Uyarınız için teşekkür ederim.
Okumuyor değilim, her görüşü, her dini okurum. Kabalasından, Tasavvufuna, Gnostizminden bütün dinlere, inanışlara kadar.

Yazılarımda birbirleriyle çeşilen bir durum göremedim.
Mesihleşmekten bahsettim, Ruhülkudüs'ün yerine geçeceğiz demedim; elbetteki Allah Babamızın Ruhu'nun yerine geçmeyeceğiz! İman aşkı (Ruhülkudüs) ile dolu olaraktan Mesihleşeceğiz!

Mesih, içinizdeki ışığı söndürmeyin der ve ruhsa yoksul olun der... Bunu sürekli hale getirmek demek zaten her andan zevk almak demektir yani hayatı yaşamak. Zaten bu Mesihleşme kapılarını açacaktır.
Rabbi Mesih'in sözlerini az okumak ama tam, sindirerek okumak gerekir, çok okuyup sürekli tekrarlamak yerine çünkü Mesih bana sürekli Rabbi, Rabbi diyen kurtulmayacak diyor. Sürekli tekrarlamanın manası yok, anlamanın ve yaşamanın manası var. Sadece iman değil, iman ve işler yan yana ilerler!

Mesihleşmek

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Mesihleşmek sayfasını paylaşmak için adres:

Mesihleşmek
Mesihleşmek :  Mesihleşmek | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Oğulluk

Mesihleşmek

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler