Olum zamanimiz belirlenmis midir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ölüm : Olum zamanimiz belirlenmis midir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Kutsal Kitap sunu yazmaktadir; " ..Bana ayrılan günlerin hiçbiri gelmeden, Hepsi senin kitabına yazılmıştı. " ( Mezmurlar 139:16 ). Oyleyse evet Tanri bizim nerde ne zaman nasil olecegimizi bilmektedir. Tanri bizim hakkimizdaki her seyin en ince detayina kadar bilincindedir ( Mezmurlar 139:1-6 ). Oyle ise bizim kaderimiz belirlenmis ve muhurlenmis anlamina mi gelmektedir? Ne zaman olecegimiz konusunda bizim hic bir kontrolumuz bulunmamaktamidir? Bunun yaniti hem evet hem de hayirdir.

Yanit evetttir cunku Tanri her seyi bilen, neyin ne zaman nasil olacagini bilendir. Bizim yapabilecegimiz hic bir sey Tanri'nin olacagini bildigi seyleri degistiremez.
Yanit hayirdir cunku bizim yapacagimiz seyler ne zaman nasil nerde olecegimizi etkileyebilir. Hic suphesiz ki intihar eden kisi kendi olumune neden olur. Eger intihara kalkismamis olsalar daha uzun yasiyabilirler. Ayni sekilde kendi aptalca kararlarindan ( ornegin yasal olmayan ilaclari alanlar ) da kendi olumlerine yol acabilmektedirler. Sigara icen kisinin akciger kanserinden gitme olasiligi icmeyen kisiye nazaran daha yuksektir. Yasamlari boyunca sagliksiz beslenme, hareketsizlik nedeni ile kalp krizi geciren kisi saglikli yasam surduren kisye nazaran daha once olebilir. Evet bizim verdigimiz kararlar olumumuzun yerini zamanini seklini etkilemektedir.

Bu gunluk hayatimizi pratik olarak nasil etkilemektedir? her gunumuzu Tanri icin yasamaliyiz. Yakup 4:13-15 bize sunu ogretmektedir; " Dinleyin şimdi, "Bugün ya da yarın filan kente gideceğiz, orada bir yıl kalıp ticaret yapacak, para kazanacağız" diyen sizler, yarın ne olacağını bilmiyorsunuz. Yaşamınız nedir ki? Kısa süre görünen, sonra yitip giden buğu gibisiniz. Bunun yerine, "Rab dilerse yaşayacak, şunu şunu yapacağız" demelisiniz. "

Hayatimizi nasil yasiyacagimiz kon usunda hikmetli kararlar vermeliyiz. Ama sonucta Tanri'ya ve her seyin kontrolunun O'nda olduguna guvenmeliyiz.

Derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
tufanbora51

TANRI BİZİMLE İGİLİ HER ŞEYİ EN İNCE DETAYINA KADAR
PLANLAMIŞTIR.BİZ HİÇ BİR ŞEYİ DEGİŞTREMEYİZ BUNA
YETKİMİZDE YOKTUR BU İNTİHAR EDEN TRAFİK KAZASI
VEYA HERHANGİ BİR HASTALIKTAN ÖLEN İÇİNDE GEÇERLİDİR
BİZ SADECE MESİH İSA NIN İSTEDİGİ GİBİ YAŞAYABİLİRİZ
HEPİNİZE ESENLİK OLSUN RABBİM VE KURTARICIM İSA
MESİH ADIYLA AMİN.

hristiyanlık
avo

tufanbora51
TANRI BİZİMLE İGİLİ HER ŞEYİ EN İNCE DETAYINA KADAR
PLANLAMIŞTIR.BİZ HİÇ BİR ŞEYİ DEGİŞTREMEYİZ BUNA
YETKİMİZDE YOKTUR BU İNTİHAR EDEN TRAFİK KAZASI
VEYA HERHANGİ BİR HASTALIKTAN ÖLEN İÇİNDE GEÇERLİDİR
BİZ SADECE MESİH İSA NIN İSTEDİGİ GİBİ YAŞAYABİLİRİZ
HEPİNİZE ESENLİK OLSUN RABBİM VE KURTARICIM İSA
MESİH ADIYLA AMİN.
????????????
Tanrı intihar eden kişinin intiharını mı planlamıştır????Bunlar çok önemli konular lütfen biraz daha düşünerek yazalım.......

Hez.18: 23 Ben kötü kişinin ölümünden sevinç duymam, ancak kötü kişinin kötü yollarından dönüp yaşamasından sevinç duyarım. Egemen RAB böyle diyor.

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

hristiyanlık
fevzi_90

avo
????????????
Tanrı intihar eden kişinin intiharını mı planlamıştır????Bunlar çok önemli konular lütfen biraz daha düşünerek yazalım.......

Hez.18: 23 Ben kötü kişinin ölümünden sevinç duymam, ancak kötü kişinin kötü yollarından dönüp yaşamasından sevinç duyarım. Egemen RAB böyle diyor.
İşte bu yüzden her zaman savunurum SİSTEMATİK TEOLOJİ çalışmak lazım diye. :-)

hristiyanlık
şilo.yire

Selam kardeşler Kutsal kitab hiçbir zaman çelişki barındırmaz ama insanlık görmek istediği gibi görüyo diyorum çünkü herkez kendine göre düşünüyor. Levililer 24:10-23
10 İsrailliler arasında anası İsrailli babası Mısırlı bir adam vardı. Ordugahta onunla bir İsrailli arasında kavga çıktı.
11 İsrailli kadının oğlu RAB'be sövdü, lanet etti. Onu Musa'ya getirdiler. Annesi Dan oymağından Divri'nin kızı Şelomit'ti.
12 Adamı göz altına alıp RAB'bin kararını beklediler.
13 RAB Musa'ya şöyle dedi:
14 "Onu ordugahın dışına çıkar. Ettiği laneti duyan herkes elini adamın başına koysun ve bütün topluluk onu taşlasın.
15 İsrail halkına de ki: Kim Tanrısı'na lanet ederse günahının bedelini ödeyecektir.
16 RAB'be söven kesinlikle öldürülecektir. Bütün topluluk onu taşlayacak. İster yerli ister yabancı olsun, RAB'be söven herkes öldürülecektir.
17 "Adam öldüren kesinlikle öldürülecektir.
18 Başkasının hayvanını öldüren, yerine bir hayvan vererek aldığı canın karşılığını canla ödeyecektir.
19 Kim komşusunu yaralarsa, kendisine de aynı şey yapılacaktır.
20 Kırığa karşılık kırık, göze göz, dişe diş olmak üzere, ona ne yaptıysa kendisine de aynı şey yapılacaktır.
21 Hayvan öldüren yerine bir hayvan verecek, adam öldüren öldürülecektir.
22 Yerli yabancı herkes için tek bir yasanız olacak. Tanrınız RAB benim."
23 Musa bunları İsrail halkına bildirdikten sonra, halk RAB'be lanet eden adamı ordugahın dışına çıkardı ve taşlayarak öldürdü. Böylece İsrail halkı RAB'bin Musa'ya verdiği buyruğu yerine getirmiş oldu..................... .
RAB kanun koyucudur ve kanunun dışına çıkılmaz çıkılmasınada müsade etmez özüde sözüde birdir.

..............On emir insanlara tutmaları için verildi Rab YHVH ın adıyla çiğnenmek için değil kendiside buna müsade etmez..................
En Büyük Buyruk TESNİYE 6 Bölüm
1 "Tanrınız RAB'bin size öğretmek için bana verdiği buyruklar, kurallar, ilkeler bunlardır. Mülk edinmek için gideceğiniz ülkede onlara uyun.
2 Yaşamınız boyunca siz, çocuklarınız ve torunlarınız, size verdiğim bütün kurallara, buyruklara uyarak Tanrınız RAB'den korkun ki, ömrünüz uzun olsun.
3 Kulak ver, ey İsrail! Söz dinleyin ki, üzerinize iyilik gelsin, atalarınızın Tanrısı RAB'bin size verdiği söz uyarınca süt ve bal akan ülkede bol bol çoğalasınız.
4 "Kulak ver, ey İsrail! Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
5 Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz.
6 Bugün size verdiğim bu buyrukları aklınızda tutun.................Dav ud'un zinası 2 SAMUEL 11:1-26 (26)RAB bin önünde kötü idi..................
Kişisel Sorumluluk HEZEKİEL 18:1-9
1 RAB bana şöyle seslendi:
2 "İsrail için, 'Babalar koruk yedi,
Çocukların dişleri kamaştı' diyorsunuz.
Bu deyişle ne demek istiyorsunuz?
3 "Varlığım hakkı için diyor Rab Yahve, İsrail'de artık bu deyişi ağzınıza almayacaksınız.
4 Her yaşayan can benimdir. Babanın canı da, çocuğun canı da benimdir. Ölecek olan, günah işleyen candır.
5 "Diyelim ki, adil ve doğru olanı yapan doğru bir adam var.
6 Dağlarda putlara sunulan kurbandan yemez,
İsrail halkının putlarına bel bağlamaz.
Komşusunun karısını kirletmez,
Adet gören kadına yaklaşmaz.
7 Kimseye haksızlık etmez,
Rehin olarak aldığını geri verir,
Soygunculuk etmez,
Aç olana ekmeğini verir,
Çıplağı giydirir.
8 Faizle para vermez,
Aşırı kâr gütmez.
Elini kötülükten çeker,
İki kişi arasında doğrulukla yargılar.
9 Kurallarımı izler,
İlkelerimi özenle uygular.
İşte böyle biri doğru kişidir.
O yaşayacaktır. Rab Yahve böyle diyor........... Sevgilerimle şilo.yire

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Olum zamanimiz belirlenmis midir? konusuna benzer konular;

İslam Evrensel Bir Din Midir? Geçtiğimiz günlerde rastladığım yazıların da etkisiyle İslam'ın evrensellik iddiasına cevap verme ihtiyacı hissettim. Örneğin bir İnuit (Eskimo) düşünelim. Kendisi çok dindar bir Müslüman olmakla birlikte Kuzey Kutbu yakınlarında yaşamakta olsun. Ramazan ayı gelmiş çatmış ve haliyle oruç tutmak istemektedir İnuit arkadaşımız. Ramazan ayı kışa denk geldiyse ne ala, sürekli yiyip içebilecektir. Fakat yaza denk geldiyse İnuit arkadaşımız açlıktan ve susuzluktan yavaş yavaş acılı bir şekilde ölecektir maalesef. Arabistan'a mı gitse? Bir Japon düşünelim. Alfabesinde "l" harfi olmadığı için "l" yerine "r" sesi çıkarmasıyla ünlü olan ve bundan ötürü bir dili çok iyi öğrense bile uzun süreler telaffuz sorunu çekebilen bir Japon arkadaşımız,...

Lanetlenmis Bir Olum Yasamak Olüyü gece agaçta asili birakmamalisiniz. O gün kesinlikle gömmelisiniz. Asilan kisi Tanri tarafindan lanetlenmistir. Tanriniz RAB'bin miras olarak size verecegi ülkeyi kirletmeyeceksiniz. Yasanin Tekrari 21:23 Baskâhinlerle yöneticilerimiz O'nu, ölüm cezasina çarptirmak için valiye teslim ederek çarmiha gerdirdiler; oysa biz O'nun, Israil'i kurtaracak kisi oldugunu ummustuk. Dahasi var, bu olaylar olali üç gün oldu ve aramizdan bazi kadinlar bizi saskina çevirdiler. Bu sabah erkenden mezara gittiklerinde, O'nun cesedini bulamamislar. Sonra geldiler, bir görümde, Isa'nin yasamakta oldugunu bildiren melekler gördüklerini söylediler. Luka 24:20-23 Atalarimizin Tanrisi, sizin çarmiha gererek öldürdügünüz Isa'yi diriltti. Israil'e,...

İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.

Koruyucu melegimiz var midir? Matta 18:10 soyle yazar , " Bu küçüklerden birini bile hor görmekten sakının! Size şunu söyleyeyim, onların göklerdeki melekleri, göklerdeki Babam'ın yüzünü her zaman görürler.." Burdaki " bu kucukler " ya ona inananlar ( ayet 6) ya da ona gelen kucuk cocuklar ( ayet 3-5 ) icin kullanilmis olabilir. Koruyucu melekler konusuna gelince bu bolum anahtar rolunu oynar. Iyi meleklerin koruyup yardimci olduklari (Daniel 6: 20-23, 2 Krallar 6:13-17), ya da gelip bilgi verdikleri (Habercilerin Isleri 7:52-53, Luka 1:11-20 ), yol gosterdikleri ( Matta 1:20-21, Habercilerin Isleri 8:26), ihtiyaclari karsiladiklari ( Yaratilis 21:17-20, 1 Krallar 19: 5-7 ) ve imanlilara hizmette bulunduklari ( Ibraniler 1:14) hakkinda hic bir suphe...

Meleklerin kanatlari var midir? Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu Kutsal Kitaba dayali bir dusunce degildir. Kelam meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini yazar. Ancak bu meleklerin asil gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez. Dahasi Kelam meleklerin kanatlari oldugundan cok az bahseder. Ama Kelamda kanatlari oldugu yazili iki cesit melek bulunmaktadir; 1-) Keruvlar ( Cikis 25:20, Ezekel 10 ) 2-) Seraflar ( Isaya 6 )Bunlar buyuk olasilikla rutbece ust duzeyde olan melek cesitleridir. Oyleyse bazi meleklerin kanatlari oldugunu gormekteyiz. Kutsal Kitap bize meleklerin ruhsal varliklar oldugunu soyler ( Ibraniler 1:14 ). Ezekel 10. bolumdeki Keruv ile Isaya 6. bolumdeki...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ölüm : Olum zamanimiz belirlenmis midir?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler