Olum zamanimiz belirlenmis midir? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ölüm : Olum zamanimiz belirlenmis midir? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
fatihbey06

Olum zamanimiz belirlenmis midir?

bilimiyorum am bu konular icinde insan kayboluyor beyin allak bullak oluyor kıme neye nıye ınanacagına sasırıyosun ama herkes bırseye ınanıyor ama ben bılıyorumkı en buyuk allah dır ınanılması gerken tek en buyuk olan odur

hristiyanlık
avo

fatihbey06
bilimiyorum am bu konular icinde insan kayboluyor beyin allak bullak oluyor kıme neye nıye ınanacagına sasırıyosun ama herkes bırseye ınanıyor ama ben bılıyorumkı en buyuk allah dır ınanılması gerken tek en buyuk olan odur
Foruma hoşgeldiniz fatihbey06,forumdaki konuların birçoğuna şöyle bir göz attınız ve bu sonuca vardınız anlaşılan,zira forumda işlenen konular insanın kendini kaybetmesi için değil,kendini bulması için oluşturuluyorlar.Yazdıkla rınıza katılıyorum herkes istediği herşeye inanmakta özgürdür,siz de ..
Görünen ve görünmeyen herşeyin yaratıcısı,herşeye kadir Baba,Oğul ve Kutsal Ruhta tek Tanrı Kendisini Kutsal Kitap'ta YHVH olarak adlandırmıştır.İsmi budur.En büyük O'dur....

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

hristiyanlık
turgay55

Bazı yazıları okuduğum zaman sanki bilinen kadercilik anlayışının etklerini gördüm. Ben kadere inanmıyorum. Rab kötülük ve şer olayları kimseye yazmaz diye düşünüyorum. Eğer her şey ondan sa, hırsızın alnınada katilin alnınada O'mu yazdı olacakları. O zaman neden adam öldürdün diye nasıl hesap soracaksın? Adam demez mi ki: ''Sen yazdın ya alnıma bunları'' Zaten kadercilik asıl çıktığı dininde de halen tartışılmaktadır ve daha bir yere oturtulamamıştır.

hristiyanlık
şilo.yire

Selam kardeşler Tüm cevaplar mukaddes kitabtadır YHVH bereketlesin YAKUP1:12 Ne mutlu denemeye dayanan kişiye! Denemeden başarıyla çıktığı zaman, Rab'bin kendisini sevenlere vaat ettiği yaşam tacını alacaktır. 13Ayartılan kişi, «Tanrı beni ayartıyor» demesin. Çünkü Tanrı kötülüklerle ayartılmadığı gibi, kendisi de kimseyi ayartmaz. 14Herkes, kendi arzularıyla sürüklenip aldanarak ayartılır. 15Sonra arzu gebe kalınca günah doğurur. Günah olgunlaşınca da ölüm getirir.
16Sevgili kardeşlerim, aldanmayın! 17Her nimet, her mükemmel armağan yukarıdan, kendisinde değişkenlik ya da döneklik gölgesi olmayan Işıklar Babası'ndan gelir. 18O, yarattıklarının bir anlamda ilk meyveleri olmamız için bizi, kendi isteği uyarınca, gerçeğin bildirisiyle yaşama kavuşturdu. Sevgilerimle şilo.yire

hristiyanlık
sonsuzdiren

şilo.yire
Selam kardeşler Tüm cevaplar mukaddes kitabtadır YHVH bereketlesin YAKUP1:12 Ne mutlu denemeye dayanan kişiye! Denemeden başarıyla çıktığı zaman, Rab'bin kendisini sevenlere vaat ettiği yaşam tacını alacaktır. 13Ayartılan kişi, «Tanrı beni ayartıyor» demesin. Çünkü Tanrı kötülüklerle ayartılmadığı gibi, kendisi de kimseyi ayartmaz. 14Herkes, kendi arzularıyla sürüklenip aldanarak ayartılır. 15Sonra arzu gebe kalınca günah doğurur. Günah olgunlaşınca da ölüm getirir.
16Sevgili kardeşlerim, aldanmayın! 17Her nimet, her mükemmel armağan yukarıdan, kendisinde değişkenlik ya da döneklik gölgesi olmayan Işıklar Babası'ndan gelir. 18O, yarattıklarının bir anlamda ilk meyveleri olmamız için bizi, kendi isteği uyarınca, gerçeğin bildirisiyle yaşama kavuşturdu. Sevgilerimle şilo.yire

Ruhsal ölümün ne zaman olacağını ayetler açıklamaktadır; teşekkür ederim.

Rab bilgeliğinizi arttırıp paylaşımlarınızı çoğaltsın.

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Olum zamanimiz belirlenmis midir? konusuna benzer konular;

İslam Evrensel Bir Din Midir? Geçtiğimiz günlerde rastladığım yazıların da etkisiyle İslam'ın evrensellik iddiasına cevap verme ihtiyacı hissettim. Örneğin bir İnuit (Eskimo) düşünelim. Kendisi çok dindar bir Müslüman olmakla birlikte Kuzey Kutbu yakınlarında yaşamakta olsun. Ramazan ayı gelmiş çatmış ve haliyle oruç tutmak istemektedir İnuit arkadaşımız. Ramazan ayı kışa denk geldiyse ne ala, sürekli yiyip içebilecektir. Fakat yaza denk geldiyse İnuit arkadaşımız açlıktan ve susuzluktan yavaş yavaş acılı bir şekilde ölecektir maalesef. Arabistan'a mı gitse? Bir Japon düşünelim. Alfabesinde "l" harfi olmadığı için "l" yerine "r" sesi çıkarmasıyla ünlü olan ve bundan ötürü bir dili çok iyi öğrense bile uzun süreler telaffuz sorunu çekebilen bir Japon arkadaşımız,...

Lanetlenmis Bir Olum Yasamak Olüyü gece agaçta asili birakmamalisiniz. O gün kesinlikle gömmelisiniz. Asilan kisi Tanri tarafindan lanetlenmistir. Tanriniz RAB'bin miras olarak size verecegi ülkeyi kirletmeyeceksiniz. Yasanin Tekrari 21:23 Baskâhinlerle yöneticilerimiz O'nu, ölüm cezasina çarptirmak için valiye teslim ederek çarmiha gerdirdiler; oysa biz O'nun, Israil'i kurtaracak kisi oldugunu ummustuk. Dahasi var, bu olaylar olali üç gün oldu ve aramizdan bazi kadinlar bizi saskina çevirdiler. Bu sabah erkenden mezara gittiklerinde, O'nun cesedini bulamamislar. Sonra geldiler, bir görümde, Isa'nin yasamakta oldugunu bildiren melekler gördüklerini söylediler. Luka 24:20-23 Atalarimizin Tanrisi, sizin çarmiha gererek öldürdügünüz Isa'yi diriltti. Israil'e,...

İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.

Koruyucu melegimiz var midir? Matta 18:10 soyle yazar , " Bu küçüklerden birini bile hor görmekten sakının! Size şunu söyleyeyim, onların göklerdeki melekleri, göklerdeki Babam'ın yüzünü her zaman görürler.." Burdaki " bu kucukler " ya ona inananlar ( ayet 6) ya da ona gelen kucuk cocuklar ( ayet 3-5 ) icin kullanilmis olabilir. Koruyucu melekler konusuna gelince bu bolum anahtar rolunu oynar. Iyi meleklerin koruyup yardimci olduklari (Daniel 6: 20-23, 2 Krallar 6:13-17), ya da gelip bilgi verdikleri (Habercilerin Isleri 7:52-53, Luka 1:11-20 ), yol gosterdikleri ( Matta 1:20-21, Habercilerin Isleri 8:26), ihtiyaclari karsiladiklari ( Yaratilis 21:17-20, 1 Krallar 19: 5-7 ) ve imanlilara hizmette bulunduklari ( Ibraniler 1:14) hakkinda hic bir suphe...

Meleklerin kanatlari var midir? Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu Kutsal Kitaba dayali bir dusunce degildir. Kelam meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini yazar. Ancak bu meleklerin asil gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez. Dahasi Kelam meleklerin kanatlari oldugundan cok az bahseder. Ama Kelamda kanatlari oldugu yazili iki cesit melek bulunmaktadir; 1-) Keruvlar ( Cikis 25:20, Ezekel 10 ) 2-) Seraflar ( Isaya 6 )Bunlar buyuk olasilikla rutbece ust duzeyde olan melek cesitleridir. Oyleyse bazi meleklerin kanatlari oldugunu gormekteyiz. Kutsal Kitap bize meleklerin ruhsal varliklar oldugunu soyler ( Ibraniler 1:14 ). Ezekel 10. bolumdeki Keruv ile Isaya 6. bolumdeki...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ölüm : 2- Olum zamanimiz belirlenmis midir? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler