Ölümcül yedi günah nedir? konusu
5086 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Ölümcül yedi günah nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

28-09-07, 02:19
candan
Bir cok insan Tanri'nin affetmiyecegi yedi gunah oldugundan korkarlar. Bu da "olumcul yedi gunah" olarak bilinen listedir.
Suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19 "
RAB`bin nefret ettiği altı şey, İğrendiği yedi şey vardır:(1)Gururlu gözler, (2)Yalancı dil, (3)Suçsuz kanı döken eller, (4)Düzenbaz yürek, (5)Kötülüğe seğirten ayaklar,(6)Yalan soluyan yalancı tanık Ve (7)kardeşler arasında çekişme yaratan kişi." Ancak bazi insanlarin dusundugu "olumcul yedi gunah" bunlar degildir.
Bir cok insan "olumcu yedi gunahin ", gurur, kizginlik, acgozluluk, cinsel arzular, kiskanclik, oburluk ve tembellik oldugunu sanmaktadirlar. Bunlarin hepsi suphesiz gunahtir ama Kutsal Kitap'da bunlar hakkinda hic bir zaman "olumcul yedi gunah " diye gecmezler. Geleneksel "olumcul yedi gunah" listesi ortada olan bir cok degisik gunahin guruplandirilmasidir. Hemen hemen her turlu gunah bu yedi katagoriden birine aittir. Daha onemlisi bu yedi gunahin diger gunahlardan daha olumcul olmadigini anlamaktayiz. Her gunah olumle sonuclanacaktir (
Romalilar 6:23 ). Tanri'ya yucelikler olsun ki Isa Mesih araciligi ile tum gunahlarimiz (buna olumcul yedi gunah da dahil) affa ugruyabilir (
Matta 26:28, Elcilerin ISleri 10:43, Efesliler 1:7 )
Derleyen
candan
Ölümcül yedi günah nedir?

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz.
Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır:
iman, ümit ve sevgi. Bunlardan
en üstün olanı da
sevgidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

28-09-07, 12:55
deboraht
|
|
candan
|
Bir cok insan Tanri'nin affetmiyecegi yedi gunah oldugundan korkarlar. Bu da "olumcul yedi gunah" olarak bilinen listedir. Suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19 " RAB`bin nefret ettiği altı şey, İğrendiği yedi şey vardır:(1)Gururlu gözler, (2)Yalancı dil, (3)Suçsuz kanı döken eller, (4)Düzenbaz yürek, (5)Kötülüğe seğirten ayaklar,(6)Yalan soluyan yalancı tanık Ve (7)kardeşler arasında çekişme yaratan kişi." Ancak bazi insanlarin dusundugu "olumcul yedi gunah" bunlar degildir.
Bir cok insan "olumcu yedi gunahin ", gurur, kizginlik, acgozluluk, cinsel arzular, kiskanclik, oburluk ve tembellik oldugunu sanmaktadirlar. Bunlarin hepsi suphesiz gunahtir ama Kutsal Kitap'da bunlar hakkinda hic bir zaman "olumcul yedi gunah " diye gecmezler. Geleneksel "olumcul yedi gunah" listesi ortada olan bir cok degisik gunahin guruplandirilmasidir. Hemen hemen her turlu gunah bu yedi katagoriden birine aittir. Daha onemlisi bu yedi gunahin diger gunahlardan daha olumcul olmadigini anlamaktayiz. Her gunah olumle sonuclanacaktir ( Romalilar 6:23 ). Tanri'ya yucelikler olsun ki Isa Mesih araciligi ile tum gunahlarimiz (buna olumcul yedi gunah da dahil) affa ugruyabilir ( Matta 26:28, Elcilerin ISleri 10:43, Efesliler 1:7 )
Derleyen
candan
|
amin sevgili kardeşim candan YHVH sizi ve çalışmalarınızı bereketlesin.....amin
deborah
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-10-07, 13:14
ecy
Rab bizim karanlıktan aydınlığa geçmemize izin vermiştir..
bütün kardeşlerimin bu konuları insanlara anlatma amaçlı yazıları çalışmalarını bereketlendirsin...
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-12-07, 18:49
ouzdinho
Rab bize açık olan emirleri göstermiştir. Aslında bu kurallar aynı zamanda toplumsal düzen için de gereklidir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /

30-05-10, 04:12
Efron
“31 Bunun için size diyorum ki, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak; ama Ruh’a edilen küfür bağışlanmayacaktır.32 İnsanoğlu’na karşı bir söz söyleyen, bağışlanacak; ama Kutsal Ruh’a karşı bir söz söyleyen, ne bu çağda, ne de gelecek çağda bağışlanacaktır.” (Matta-12)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ölümcül yedi günah nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil