Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ölümden sonraki yaşam : Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
MR.CAGE

Kardeşler.Günlerdir düşünüyorum.Cevap da bulamadım tam olarak.Ben üç yıl önce babamı kaybettim.O bir müslüman olarak vefat etti.Bizim inancımıza göre cennete gidemeyecek.Çünkü ancak bizler yani İsa Mesih'i Rab olarak kabul edenler cennete gidebilecek.Ben babam için bu konuda çok üzülüyorum.Bu konuda dua etsem babama bir şans verilebilir mi?Yani bir şey yapabilir miyim?

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Sayın mr cage, maalesef artık dua etmekle bir şey değişmemektedir. Bu tümceyi yazmak, benim için Rab'de aşırı üzüntü verdi. İsterdim ki; sevinçli bir şey yazayım. Nedeni açık: " Eğer kişi, İsa'yı duyduysa ve de O'nun gerçeklerini duyduysa; iman etmesi gerekirdi. " Bunu ben değil; Kutsal Kitap, ifade ediyor. Zira "Araf " ta beklemek gibi bir durum yoktur. Yapılan iyilikler, kişinin cennete gitmesine yetmemektedir.

Basit bir örnek kendi annemden vereyim. İsa'yı kabul etmesine rağmen; sadece peygamber olarak görmektedir. Kendisinin " Efes " Meryem ana evinde de dua etmesini bilirim ve de görmüşümdür. Hatta fotoğraflaşımdır. Lakin yaklaşık bir buçuk ay önce umre'ye gitmeye kalktı. Kendisinin kökeni beyaz Mısırlılardandır. Ne yazık ki; benimle artık konuşmamaktadır. Nedeni ? Başka şeylerin ağır kazanması. Ne gibi ? Toplumsal yaşam, çevre gibi...

Neyse kendi durumumla da ilgili olarak sizi sıktıysam ya da zamanınızı aldıysam; özür dilerim. Rab, sizi lütfu ile korusun ve de bereketlesin.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

Bu dünyayı kazansan neye yarar ?

hristiyanlık
Frollo

Alıntı:
Bu konuda dua etsem babama bir şans verilebilir mi?
Bu soruyu bence forumdaki kimse cevaplayamaz, bence olmus kisilerin ruhlari icin hangi inanca sahip olmuslarsa olsun dua edilmesinde sakinca yoktur, fayda vardir.

Musluman olmak Mesin Isa nin Rab ligini kabul etmemek demektir. Hatta malesef buna karsi gelmektir ve gercegi inkar etmektir. Ama Isa Carmihta su sozleri soylemistir ve dua etmistir:

Alıntı:
32İsa'yla birlikte idam edilmek üzere ayrıca iki suçlu da götürülüyordu. 33Kafatası denilen yere vardıklarında İsa'yı, biri sağında öbürü solunda olmak üzere, iki suçluyla birlikte çarmıha gerdiler. 34İsa, «Baba, onları bağışla» dedi. «Çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar.» O'nun giysilerini aralarında paylaşmak için kura çektiler.

Luka 23
Karar Tanri nin dir

Alıntı:
Yani bir şey yapabilir miyim?
Katolik Kilisesi nde bir efkaristiya ayini olmus kisinin adini anarak onun ruhu icin duzenlenebilir. Genel bir bilgi olarak...

Esenlikler +

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Protestan kiliselerine göre bu konuda birşey yapmak mümkün değildir.

hristiyanlık
MR.CAGE

Kardeşlerim.Teşekkürlerim i sunarım.Keşke birşeyler yapılabilseydi.Artık onunla yaşadığım güzel anılarda onu yaşatarak anacağım.Şimdi de her zaman dua ediyorum.Annem,ağabeyim ve de eşim de iman edip kurtulsunlar diye.Onlar için geç değil.Rab yüreklerine dokunsun da onlar da cennete gidebilsinler diye.Rabbin esenliği ve lutfu sizinle olsun.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim? konusuna benzer konular;

Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? Adım Emre , 17 yaşındayım Pendik / İstanbul'da yaşıyorum . Sizlere hem kendimi tanıtmak hemde aranıza yeni katılan biri olarak birde soru sormak için açtım bu konuyu . Sorum şu ; 1 . Müslüman bir ailede müslüman olarak yetiştirildim , akrabalarımın ve arkadaşlarımın hepsi müslüman . Ancak ben kendimi hristiyanlığa yakın görüyorum ve hristiyanlığı benimsedim bütün kalbimle inanıyorum . Ama bir sorun var geçenlerde sentanan.com daki Fransua ile sohbet ettiğimde vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekirmiş , sizce bunun farklı bir yolu yokmudur . ? Esenlikle kalın .

babam için dua edermisiniz ? merhaba kardeşlerim.. sizden ilk defa dua isteğinde bulunuyorum.artık çarem kalmadı.benim babam çok fazla sigara içiyor ve ben ne dersem diyeyim bırakmıyor. kaç kişi ikna etmeye çalıştı ama olmuyor.belki saçma bir istek.ama sizden babam için dua etmenizi istiyorum.gözünün açılması ve sigaradan uzak durması için.hepimiz biliyoruz.çok fazla zararları var ve sonuda ölüm..dualarınızı lütfen esirgemeyin.şimdiden çok teşekkür ederim.

babam için dua isteği... Sevgili Kardeşler, Babam birkaç gün önce boynundaki ağrı ve tutulma nedeniyle rahatsızdı.Şimdi de şiddetli bulantı ve karın ağrısı nedeniyle hastanede.Hastalıkların onu peş peşe bulması beni çok üzüyor.Babam dünyadaki en değerli varlıklarımdan biri.Onun için dualarınızı esirgemeyin lütfen. Tanrı'nın sevgisi üzerinizde olsun...

Babam için dua Sevgili kardeşler, babam uzun süredir vucudun kırmızı kan hücreleri üretememe sorunuyla yaşıyor. Şimdi de beyaz kan hücrelerinde çok artış oldu ve chemo terapi uygulanması gerekiyor. Bu terapi çok rizkli. Sizlerden duarınızda babamı anmanızı rica ediyorum. Rab hepinize esenlik versin.

Ben Yeterince İyi Miyim? "Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla Tanrı'nın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür. Evet, biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü. Bir kimse doğru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi göze alabilir. Tanrı ise bizi sevdiğini şununla kanıtlıyor: Biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü. Böylece şimdi O'nun kanıyla aklandığımıza göre, O'nun aracılığıyla Tanrı'nın gazabından kurtulacağımız çok daha kesindir.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ölümden sonraki yaşam : Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler