Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim? konusu
3056 kez okundu,
19 kez cevaplandı. En son mesaj
MR.CAGE tarafından gönderildi.
Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4

07-05-09, 23:21
Kitty
|
|
elguca
|
aklıma farklı farklı şeyler geldi şimdi ama tam bilemeyeceğim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben İncil'in birkaç yerinde geçen bu sözden, Tanrı'ya inanıp ona teslim olanların, onu sevenlerin kurtulabileceğini, bağışlanabileceğini anlıyorum.
Ayrıca Rab İsa Mesih, Tanrı'yı tüm kalbinle tüm aklınla sevmeyi, ondan sonra da komşunu sevmeyi, bunu yaparsak kurtulacağımızı söylememiş midir? Yoksa ben büsbütün yanlış mı anlıyorum?
Benim şahsi fikrimi sorarsanız, (ki biliyorum benim bu bilgisiz olduğum konudaki şahsi fikrim büyük olasılıkla yanlıştır hiçbir işe yaramaz :)) Tanrı'nın sevgisi, merhameti ve adaleti sonsuzdur. Müjde'yi öğrenememiş, öğrenmesi ENGELLENMİŞ, kandırılmış, ama Tanrı'yı seven, bütün aklı ve kalbiyle seven kişileri kurtarabilir. Tabii ki bu onun yüce kararıdır. En doğrusunu tabii ki Tanrı bilir. Sizce bu düşüncem doğru mu?
|
Öncelikle şunu söylemeliyim sevgili elguca, Tanrı'yı tüm kalbiyle seven Mesih'i de tüm kalbiyle sevmiş olur çünkü Mesih ve Tanrı'yı birbirinden ayırt edemeyiz. Kurtuluş tabiki sadece Mesih'te olacaktır. Şöyle ki müslümanlıktaki ilahi varlık ASLA bizim Tanrı inancımızla bir tutulamaz. Bu durumda müslüman olarak ölen bir kişi Tanrı'yı reddederek ölmüş oluyor. Bu nedenle Mesih'in bu sözleri sadece imanlılar için geçerlidir.
Şöyle ki müjdeden haberdar olmayan kişiler Tanrı'dan da haberdar değillerdir sevgili elguca öyleyse Rabbi tüm aklı ve kalbiyle sevmesi de mümkün değildir. Çünkü sevgisini verdiği varlık bizim Rabbimiz değildir. aksine Rab'bin uzak durmamızı öğütlediği bir varlıktır. Müjde'den ciddi anlamda haberdar olmayan kişiler Kutsal Kitap'ta da dendiği gibi sadece günahlarından sorumlu tutulacaklardır fakat haberdar olup araştırma gereği duymayan ya da bazı zorlukları Rab adına göz almayan kayıp kuzular için Kutsal Kitap'ın yargısı kesindir. Rab'bin krallığında yerleri maalesef yoktur. Engelleme konusuna gelince şöyle ki engellenmekten kastınızı anlayamadım. Rab adına engelleri yıkacak olanlar bizleriz ki Rab bizi yolumuzun engellerle dolu olacağı konusunda uyarmıştır ve yılmamamız gerektiğini de öğütlemiştir. Zira kimsenin gücü ve hiç bir engel Rab'den üstün değildir.
Esen Kalınız.
Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim?
Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

08-05-09, 00:30
barnabas
|
|
elguca
|
aklıma farklı farklı şeyler geldi şimdi ama tam bilemeyeceğim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben İncil'in birkaç yerinde geçen bu sözden, Tanrı'ya inanıp ona teslim olanların, onu sevenlerin kurtulabileceğini, bağışlanabileceğini anlıyorum.
Ayrıca Rab İsa Mesih, Tanrı'yı tüm kalbinle tüm aklınla sevmeyi, ondan sonra da komşunu sevmeyi, bunu yaparsak kurtulacağımızı söylememiş midir? Yoksa ben büsbütün yanlış mı anlıyorum?
Benim şahsi fikrimi sorarsanız, (ki biliyorum benim bu bilgisiz olduğum konudaki şahsi fikrim büyük olasılıkla yanlıştır hiçbir işe yaramaz :)) Tanrı'nın sevgisi, merhameti ve adaleti sonsuzdur. Müjde'yi öğrenememiş, öğrenmesi ENGELLENMİŞ, kandırılmış, ama Tanrı'yı seven, bütün aklı ve kalbiyle seven kişileri kurtarabilir. Tabii ki bu onun yüce kararıdır. En doğrusunu tabii ki Tanrı bilir. Sizce bu düşüncem doğru mu?
|
Tanrı'yı bütün aklı ve bütün kalbi ile seven herkes (ki bu iman etmek ve Rab'in planını anlamak demektir) elbette ki kurtulacaktır... Ancak hangi Tanrı'yı? Sadece bu konuda düşünmeni istiyorum kardeşim, bak Kutsal Kitap bizlere ne söylüyor...
Yuhanna 1,18 Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi. Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul O'nu tanıttı.
Tanıtan kim? Tanrı olan biricik Oğul, Oğul'u tanımayan Tanrı'yı da tanıyor diyemeyiz... Hiç kimse de tanımadığı Tanrı'yı bütün aklıyla seviyor diyemeyiz...Ben böyle yorumluyorum... Esenlikler dilerim
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-05-09, 11:06
NCyril
haklısınız...
"Tüm kalbinle beni ararsan beni bulacaksın" da diyor Tanrı. Bana da öyle oldu, yüreğime iman etme isteğini koydu, daha önce
hristiyan olmam imkansızken birden karşıma çıktı, birden tanımaya başladım onu. Demek ki bu konuda bir imkansızlık yok.
Ama ben yine de Rab'bimizin sonsuz sevgisine ve merhametine güveniyorum.
************************?
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-05-09, 15:24
carpenter
|
|
MR.CAGE
|
|
Kardeşler.Günlerdir düşünüyorum.Cevap da bulamadım tam olarak.Ben üç yıl önce babamı kaybettim.O bir müslüman olarak vefat etti.Bizim inancımıza göre cennete gidemeyecek.Çünkü ancak bizler yani İsa Mesih'i Rab olarak kabul edenler cennete gidebilecek.Ben babam için bu konuda çok üzülüyorum.Bu konuda dua etsem babama bir şans verilebilir mi?Yani bir şey yapabilir miyim?
|
Sevgili MR CAGE,
Kardesim Tanrı merhametlidir...
Tanri her insni kendi kosullari icinde degerlendirecek kadar merhametlidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-05-09, 13:21
MR.CAGE
Sevgili kardeşlerim.Beni bu konuda bilgilendirdiğiniz için sonsuz teşekkürler.Zaten daha önce de yazdığım gibi şuanda imanlı olmayan sevdiklerim için dua ediyorum.Yine de babam için de Tanrı'nın merhametine güveniyor ve dua ediyorum.Yüce Tanrı beni geri çevirmeyecek.Buna inanıyorum.Rab sizlerle olsun.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil