Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der?

Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ondalık : Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? konusu 225 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj canbaz10 tarafından gönderildi. Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? Birçok Hıristiyan ondalık verme konusunda zorlanır. Bazı kiliselerde ondalık vermek fazlasıyla vurgulanır. Aynı zamanda birçok Hıristiyan, Kutsal Kitap�ın Rab�be sunular sunmak konusundaki öğütlerine boyun eğmeyi ret eder. Ondalıkların / vermenin bir sevinç ve bir bereket olması tasarlanmıştır. Ne yazık ki, günümüzde kilisede bazen durum böyle değildir. Ondalık vermek, bir Eski Antlaşma kavramıdır. Ondalık vermek yasanın taleplerinden biriydi, bütün İsrailliler�in kazandıkları ve yetiştirdikleri her şeyin yüzde 10�unu Tanrı�nın Konutu�na/Tapınak�a vermeleri gerekiyordu (Levililer 27:30; Çölde Sayım 18:26; Yasa�nın Tekrarı 14:24; 2 Tarihler 31:5). Hatta Eski Antlaşma Yasası, genelde toplamı günümüzde düşünüldüğü gibi yüzde 10 değil, yüzde 23.3�e gelen birden çok ondalık talep ediyordu.... Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? konusu 225 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj canbaz10 tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-02-11, 16:51
canbaz10

Birçok Hıristiyan ondalık verme konusunda zorlanır. Bazı kiliselerde ondalık vermek fazlasıyla vurgulanır. Aynı zamanda birçok Hıristiyan, Kutsal Kitap�ın Rab�be sunular sunmak konusundaki öğütlerine boyun eğmeyi ret eder. Ondalıkların / vermenin bir sevinç ve bir bereket olması tasarlanmıştır. Ne yazık ki, günümüzde kilisede bazen durum böyle değildir.

Ondalık vermek, bir Eski Antlaşma kavramıdır. Ondalık vermek yasanın taleplerinden biriydi, bütün İsrailliler�in kazandıkları ve yetiştirdikleri her şeyin yüzde 10�unu Tanrı�nın Konutu�na/Tapınak�a vermeleri gerekiyordu (Levililer 27:30; Çölde Sayım 18:26; Yasa�nın Tekrarı 14:24; 2 Tarihler 31:5). Hatta Eski Antlaşma Yasası, genelde toplamı günümüzde düşünüldüğü gibi yüzde 10 değil, yüzde 23.3�e gelen birden çok ondalık talep ediyordu. Bazı insanlar Eski Antlaşma ondalığını, kurbansal sistemde kâhinlerin ve Levililer�in ihtiyaçlarını karşılama amacını güden bir vergi yöntemi olarak algılarlar. Yeni Antlaşma olan İncil�in hiçbir yerinde Hıristiyanlar�ın yasacı ondalık sistemine boyun eğmeleri buyrulmaz, hatta öğütlenmez bile. Pavlus, inanlıların gelirlerinin bir kısmını kiliseyi desteklemek için ayırmaları gerektiğini bildirir (1 Korintliler 16:1-2).

İncil�in hiçbir yerinde bir insanın gelirinin yüzde kaçını ayırması gerektiği bildirilmez, İncil sadece ayrılan miktarın kişinin �kazancına göre�olması gerektiğini söyler (1 Korintliler 16:2). Hıristiyan kilisesindeki bazı insanlar, Eski Antlaşma ondalığından yüzde 10 rakamını alıp, Hıristiyanlar�a vermeleri �önerilen asgari miktar� olarak uyarlamışlardır. İncil vermenin önemi ve yararlarından söz eder. Verebildiğimiz kadar vermemiz gerekmektedir. Bazen bu yüzde 10�dan daha fazlasını vermek, bazen de daha azını vermek anlamına gelebilir. Bu durum Hıristiyan�ın mali gücüne ve kilisenin ihtiyaçlarına bağlıdır. Her Hıristiyan�ın ondalık verme ve/ya da ne kadar vermesi gerektiği konusunda gayretle dua edip Tanrı�nın bilgeliğini araması gerekir (Yakup 1:5). En önemlisi, bütün ondalık ve sunuların pak motivasyonlarla ve Tanrı�ya tapınma ve Mesih�in bedenine hizmet tutumu içinde verilmesidir. �Herkes yüreğinde niyet ettiği gibi versin; isteksizce ya da zorlanmış gibi değil. Çünkü Tanrı sevinçle vereni sever� (2 Korintliler 9:7).

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][COLOR="Green"]Hiç kimsede, insanın, dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur. (Yuhanna 15:13)
[/COLOR][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der?

Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap ondalık vermek hakkında ne der? konusuna benzer konular;

Hristiyanlıkta Borç almak, vermek Soru: Kutsal Kitap Hristiyanlar’ın borca girmesi hakkında ne der? Bir Hristiyan borç para almalı ya da vermeli midir? Yanıt: Pavlus’un, Romalılar 13:8’de bize verdiği, kimseye onu sevmekten başka bir şey borçlu olmamamız gerektiği buyruğu, Tanrı’nın zamanında ödenmeyen her türlü borçtan hoşlanmadığını güçlü bir şekilde hatırlatır (ayrıca bakınız Mezmur 37:21). Aynı zamanda, Kutsal Kitap her türlü borca karşı kesin bir buyruk vermez. Kutsal Kitap, bizi borç hakkında uyarır, borca girmemenin erdemini yüceltir ama borcu yasaklamaz. Kutsal Kitap, kendilerine borçları olanlara kötü davrananlar hakkında kınayıcı sert sözler söyler ama borçluyu suçlamaz. Bazı insanlar, borçlara faiz uygulama konusunu sorgular ama borç verilen paradan adil bir faiz oranı alınmasının beklendiğini Kutsal...

Tanrı'ya söz vermek bir kişi tanrı'ya bir söz vermiş olsun.fakat daha sonra bu verdiği sözü unutsun.bu kişiye ne olur?lanetlenir mi?

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller Kardeşler, Açıkcası başlığa ne yazmam gerektiğini düşündüm fakat tam bulamadım. Ülkemizde Mesih imanlısı insan sayısı fazla yok ok bunu kabul ediyorum ama imanlılar için de yeteri sayıda kaynağımız yok. Mesala Kutsal Kitap ların ciltleri çok kaliteli değil. Ayetleri çalıştığımızda altlarını çizdiğimizde notlar aldığımızda eğer ki cilt bozulursa ve kullanılamayacak hale gelirse her çizdiğimiz ayeti tekrar çizmek hiç kolay olmayacaktır :) Yurt dışında örneklerine bakıyorum ve çok kaliteli Kutsal Kitaplar görüyorum hatta bazı vaizlerin kitapları uzun senelerdir aynı ve neredeyse çok az yıpranmış. Bir de çalışma Kutsal Kitap eksikliği var. Biz de study bible istiyoruz. :) Çıkacağını duydum hatta bir kaç sayfasına da örnek olarak baktım ancak ne zaman çıkar bilmiyorum umarım daha uzun...

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini açıklamasını v.s. insanların genel istemeleridir....

Kutsal Ruh hakkında - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 2) KUTSAL RUH HAKKINDA Bu bölümde önce Kutsal Ruh hakkındaki bilgilerimizi kısa kısa gözden geçirelim. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Heidelberg İlmihali 53. Kutsal Ruh’la ilgili olarak neye inanıyorsunuz?<o:p></o:p> İlk olarak O, Baba ve Oğul gibi sonsuz Tanrı’dır.<SUP>1</SUP> <o:p></o:p> <o:p></o:p> İkinci olarak O bana, gerçek iman aracılığı ile beni Mesih’e ve O’nun bütün bereketlerine paydaş kılsın,<SUP>3</SUP> beni teselli etsin<SUP>4</SUP> ve sonsuza dek benimle kalsın diye<SUP>5</SUP> kişisel olarak verilmiştir.<SUP>2</SUP> <o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih