Adem ve Havva'dan gunah miras aldik mi? konusu
2523 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
KaraYilan tarafından gönderildi.
Adem ve Havva'dan gunah miras aldik mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3

21-06-09, 00:39
Sebastian
Sayın Harâmi,neden bu kadar alındınız şaşırdım doğrusu.Ben ve Khalkedonian kardeşimin böyle bir çaba içerisinde olmadığını söylemek istiyorum.Sadece verilen cevabın güzel olduğunu belirttim.Sizi rencide etmişiz gibi bir izlenimde bulunmuşsunuz.Böyle birşey söz konusu dahi olamaz.Sizden özür diliyorum.Ama tekrar etmekte fayda var,öyle bir amacım söz konusu dahi olamaz.
Esenlikler...
Adem ve Havva'dan gunah miras aldik mi?

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-06-09, 13:15
Harâmi
|
|
777maranata
|
SAyin harami
Siz hep böyle alingan misiniz? profilinizde hem mezhepsiz hristiyan yaziyor hem de emekli(zannedersem ögretmensiniz ve zannedersem eski nicki **** olan kisisiniz yanlissam lütfen düzeltiniz).Cevap yazanlarin alay ettiklerini sanmiyorum.Sizin mesajiniz onlarin hosuna gitmemis de degil.Bence ne düsündügünüzü acikca ortaya koyun.Baska insanlar da düsüncelerini aciklasinlar.O zaman böyle yanlis anlasilmalar da olmaz. Son cümleniz de pek şık olmamis.
Sevgiler
|
Belki alınganlık gösterdiğim hususunda haklı olabilirsiniz. Bu huyumu ben de sevmiyorum. Ancak inanın kasıtlı bir şey yaptığım yok. Verdiğiniz diğer bilgilere gelince, bunlar doğrudur. Bu husus da gerekli açıklamayı 'İletişim' bölümünde verilen e-mail adresini kullanarak yaptım. Hattâ, önceki kullanıcı adımın mümkünse silinmesini de rica etmiştim.
Yâni orta da tarafımdan saklanan/gizlenen bir durum yoktur.
Ne düşündüğümü yazmayışımın sebebi, İseviliği henüz yeni öğreniyor olmamdan ötürü, yazdıklarımın polemik üreteceği endişesidir. Forum da inanç kimliği ile alâkalı öyle sınrılı seçenekler var ki; astığınız mesaj ya tam
Hristiyan görüşü gibi algılanıyor, ya da karşıtı gibi. Misâl ben yeni Hrsitiyanlığı seçtim. Din/ianaç bilgilerim yeterli değil. Üyelik bilgisi kısmında bu durumda olanları da açıkça belli edecek şıklar konulmalı.
Forum da din bilgisi anlamında yetkin arkadaşlar var. Önce onların verecekleri cevapları görmek istedim.
Arkadaşın verdiği cevabı okuyunca sankialay edildiği hissine kapıldım. Çünki, Adem ile Havva nın 'On emir'e muhatap olacak bir ortam da olmadıkları zâten bilinmekte. Neden böyle cevap verildiğini anlamlandıramadığım için, asılan cevâbi mesajın ironik bir karakter taşıdığını düşünmüştüm.
Sayın yakamoz'un ve cevap veren diğer arkadaşın yazdıklarını okudum. Demek ki ben yanlış anlamışım. Kendilerinden özür dilerim.
Saygılar.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-06-09, 13:34
Hay-Dgha
Sevgili Harami sorunuzu sordunuz cevapladım. Hayır bunu değil aslında onu merak etmiştim dediniz onu da cevapladım. Cevaplarımda uygun olmayan ve beğenmediğiniz kısımları bildirin. Mümkün olduğ kadar yeniden açıklama yaparım. Bu site "
Hristiyan Forum" ve kimse kimseye saldırmaz. Hele ağzının payını iyi vermişsin hiç denmez. Hele bunu asla yapmayacak kişilere söylemeniz gerçekten çok incitici. Ayrıca sorduğunuz soru neden hoşumuza gitmesin anlamıyorum ?
Hristiyanlığa düşmanca tutum içinde değilsiniz ki...Kanka muhabbetine gelince daha yazmaya başlayalı bir hafta olmuşken ve kimseyle şahsi tanışıklığım yokken nasıl olur da KANKA (?) Olabilirim başkalarıyla ? Siz cevabını duymak istediğiniz soruyu tekrar sorun. Kısa ve net olsun çünkü cevabı da öyle olacak.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-06-09, 17:07
KaraYilan
|
|
Harâmi
|
Burada pek şık olmayan bir durum var.
Soruları soran benim. Bir sayın üyenin -Sanki Adem ve Havva'nın içinde bulunduğu şartları bilmiyormuşum gibi- müstehzi ifâdeler ile verdiği cevaba karşılık, terbiyemi muhafaza ederek verilen cevabın konu ile alâkası olmadığını belirtmeme rağmen; bir kaç üye 'Aferin. Çok güzel cevaplamışsın' tarzında mesajlar asmış.
Bu; ironik ve 'Ağzının payını vermişsin' biçimşinde duruyor. Çünki; soru sahibi 'Uygun cevap değil' derken başkaları takdir hislerini sunuyor. Sizler hoşunuza gitmeyen her mesaja karşı böyle alaycı yaklaşarak 'Cevap' mı vermiş olmaktasınız ?
Aslında soruların kendime göre cevapları var. Fakat, en güzel öğrenme, seviyesinde giden münâkaşa ile olur. Bu soruların cevabını bildiğimi zanneden ben, belki de tartışmanın seyrine göre 'Varsa' hâtâmı görecektim.
Eğer burada da 'Kanka' muhabbeti her şeyin önünde ise; yazmanın, paylaşmanın bir anlamı da olmayacaktır.
|
Gayet açık ve ciddi bir forum sitesi.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Adem ve Havva'dan gunah miras aldik mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil