| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Günah
> Orjinal Günah
: Ben zaten çok iyiyim ? konusu 1451 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Ben zaten çok iyiyim ? Ben zaten çok iyiyim. <LI class=MsoNormal>Cennete gitmek için ne kadar iyi olmalısınız? Tanrı kutsaldır ve insanlardan kutsallık arar. Kutsallık temizliktir/saflıktır. Her ne kadar iyi olduğunuzu düşünseniz bile, sadece bir günah sizi Tanrı’nın huzurunda bulunmanızı alıkoyacaktır. Asla yeterli derecede iyi olamazsınız. Bu nedenle İsa’ya ihtiyacınız var. <LI class=MsoNormal>Kutsal Kitap yeterince iyi olan bir kişi bile olmadığını söyler. “Hepsi saptı, Tümü yararsız oldu. İyilik eden yok, tek kişi bile!” (Romalılar 3:12). İyilik sizin değil Tanrı’nın standartlarına göre ölçülür. Sizin yeterince iyi olduğunuzu söylemek, İsa’nın ölmesine gerek olmadığını söylemektir. Fakat O günahkarları kurtarmak için öldü. Kutsal Kitap, eğer doğruluğumuz kendi iyi işlerimizle gelseydi, o zaman Mesih’in... Ben zaten çok iyiyim ?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Ben zaten çok iyiyim ? konusu 1451 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Cennete gitmek için ne kadar iyi olmalısınız? Tanrı kutsaldır ve insanlardan kutsallık arar. Kutsallık temizliktir/saflıktır. Her ne kadar iyi olduğunuzu düşünseniz bile, sadece bir günah sizi Tanrı’nın huzurunda bulunmanızı alıkoyacaktır. Asla yeterli derecede iyi olamazsınız. Bu nedenle İsa’ya ihtiyacınız var.
Kutsal Kitap yeterince iyi olan bir kişi bile olmadığını söyler. “Hepsi saptı, Tümü yararsız oldu. İyilik eden yok, tek kişi bile!” (Romalılar 3:12). İyilik sizin değil Tanrı’nın standartlarına göre ölçülür.
Sizin yeterince iyi olduğunuzu söylemek, İsa’nın ölmesine gerek olmadığını söylemektir. Fakat O günahkarları kurtarmak için öldü. Kutsal Kitap, eğer doğruluğumuz kendi iyi işlerimizle gelseydi, o zaman Mesih’in ölmesine gerek kalmayacağı söyler (Galatyalılar 2:21). İsa öldüğüne göre iyi olmak yeterli değildir.
Yani İsa bizim eksik yönümüzü mü tamamlıyor. Eksik insan İsa sayesinde mi Tanrı'nın huzuruna çıkacak. Bir de İsa ölürken günahlarımız için öldü deniyor İsa'dan önceki günahlar mı(yani bir antlaşma ve yeni bir başlangıç) yoksa insanlık tarihi boyunca asla yeterli olmayacak insanların günahları mı?
Yani İsa bizim eksik yönümüzü mü tamamlıyor. Eksik insan İsa sayesinde mi Tanrı'nın huzuruna çıkacak. Bir de İsa ölürken günahlarımız için öldü deniyor İsa'dan önceki günahlar mı(yani bir antlaşma ve yeni bir başlangıç) yoksa insanlık tarihi boyunca asla yeterli olmayacak insanların günahları mı?
Evet Yahşuah (İsa) sayesinde YHVH huzuruna çıkacağız.
Yahşuah (İsa) kendisine iman edenler geçmiş, şimdiki, gelecekteki günahları için ölmüştür.
şükürler olsun iyiyim kardeşlerim bir saat önce büyük bir motor kazası geçirdim işaret parmagım ve bılegım çıktı sağ bacağımın üzerine basamıyorum.sizlerden biran önce geçmesi için dualarınızı istiyorum.Rabbe şükürler olsun ki kurtuldum inanıyorumki bu boynumdaki hac'ında bir işaretidir.Rab sizlere sağlık ve huzur versın.
Amin.
Tanrı’ya zaten inanıyorum ? Tanrı’ya zaten inanıyorum. 0. Yaşamınızı gerçekmiş gibi mi yaşıyorsunuz? Tanrı’ya olan inancınız yaşamızın yönünü etkiliyor mu? Veya hala tamamen kendi istediğiniz gibi mi yaşıyorsunuz?
1. Tanrı’ya inandığınızı söylüyorsanız, o zaman O’nun sizin için istediklerini nasıl bilebiliyorsunuz? O’nunla ilişki içinde misiniz? Doğru hissettiğiniz şeylere mi güveniyorsunuz?
2. Kutsal Kitap, Şeytan’ın da Tanrı’nın varlığına inandığını söyler (Yakup 2:19) ve buna rağmen kurtulmaz. Eğer tüm yaptığınız Tanrı’nın varlığına inanmak ise o zaman sizin onun gideceği sondan hiçbir farkınız olmaz. Tanrı’nın istediği, Tanrı’nın varlığının aklınız ile bilinmesi değil, Tanrı’yı hoşnut eden İsa Mesih’in günahkarlar uğruna çarmıhta öldüğünü kabul etmenizdir. Basitçe aklınızla...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil