Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Orjinal Günah : Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır?

Bende anlamadığınızı düşünüyorum.

Yazınız beni doğruluyor. Bir günahkar, bir günahlı diyorsunuz.

Bakın verilen ilk yazıda 3. maddede ne deniyor;

Alıntı:
3. Orijinal günah ilk günah anlamına gelmez. Orijinal günah ilk günahın sonuçlarına verilen addır.

Tanrı sadece iyidir, insan Tanrı'dan yani iyiden ayrı olarak doğar, iyi olmayan - günaha meyilli - günahkar olarak doğar. Orjinal yada Asli Günahlı doğmak ile kast edilen bir adam öldürmek veya zina gibi bir günah değildir, bu Tanrı'dan ayrı olma durumunun kendisidir.

Yani fiziksel birşey değildir.

Lütfen maddeleri yavaş yavaş sindire sindire okuyunuz.

hristiyanlık
evangelion

Alıntı:
Birde yaratıcının yarattığı kullarına daha kendi ihtiyarlarını kullanma fırsatı bile vermeden onları günahkar yapmasının pekde adil olmayacağı düşüncesindeyim. Bildiğim kadarıyla tüm evrensel dinlerde yaratıcı adil ve bağışlayıcıdır. Budurumda bu nasıl olur?

Yaratıcı günahkar yapmıyor, verilen yazılarda öyle yazmıyor, lütfen yavaş yavaş sindire sindire okuyunuz, konuştuğumuz konu üzerinde binlerce din adamı makaleler yazmış, tartışmıştırlar, öyle basit şeyler değildirler.

İnsanlar sadece iyi olan Tanrı'dan ayrı durumdadırlar. Tanrı'ya doğru değil, Tanrı'nın istemine aykırı yönde yaşamaktadırlar.

Dünyaya bakın ne görüyorsunuz? Tanrı'ya doğru yönelmiş, iyilik dolu bir dünya mı? Dünyaya bakmak bile bizi doğruluyor.

Ben tekrar yazacağım, lütfen verilenleri yavaş yavaş sindire sindire okuyunuz. Hristiyan olanlar bile bu konuyu hemen anlayamayabiliyorlar.

hristiyanlık
Cuneyt_208

İlgi ve cevaplarınız için teşekkürler. Burada analaştığımızı düşünüyorum sadece farklı kelime kullanıyoruz ama maç aynı. Hem fikiriz ama?

"Neyi nasıl yapacağımızı biz daha var olmadan bilen bir Tanrı için bize nasıl bir fırsat vermesini beklersiniz. Böylece siz şunu demiş olursunuz, tanrı geleceği görmez ve bilemez bu nedenle bana fırsat versin hele bir beklesin görsün. Aman dikkat çok tehlikeli bir yaklaşım."

Önce şunu söyleyeyim çok fazla bilgili olmamama rağmen yatatıcının sınırlarını belirlemeye çalışmıyorum. Şöyle bir söz vardı "İnanç aklın bittiği yerde başlar". Ben bunagerçekten inanırım. Sınırlı olan sınırsızı nasıl anlar? Bence anlayamaz.Onun için öyle bir niyetim yok. Ama "Neyi nasıl yapacağımızı biz daha var olmadan bilen bir Tanrı için bize nasıl bir fırsat vermesini beklersiniz." cümlesi bence yanlış. Şöyle ki yaratıcı geleceği vegeçmişi bilir ama bence bize fırsat verilmesi gerekir. Fırsat verilmez ise bu dünyaya nediye geliyoruz veya şöyle diyeyim programlanmış bir robottan farkım ne olur? Herşey hazır her şey planlı bana sadece o rolü oynamak düşmezmi? O zamanda benim bunda bir günahım olmaz çünkü herşey baştan planlı benim hiçbir rolüm yok. O zaman neden ben cehenneme gideyim? Yani benim bildiğim herkes koskoca bir ihtihanda kalıp veya geçeceğiz. Eğer kalacaksam benim ihtiyarım olmalı. Hırsızın şöyle dediğini düşünsenize "ben çalmadım tanrı öyle istedi öyüzden." Saçma olmazmıydı?

Birde eğer bana fırsat verilmeyecekse neden ben dünyaya geldim? Benim doğmama gerek yoktuki. Herşey belli benim bir ihtiyarım olmayacak neden direk cehenneme gitmedim? Dünyaya gelmemin ne manası var?

Ayrıca bana fırsat verilmemesi yaratıcının adalet sıfatıyla nekadar bağdaşır? Ben sadece bana verilen rolü oynayacığım ufakta olsa bir değişiklik hakkım olmayacak ama neticesinde ben cehenne gideciğim? Haksızlık değilmi? Ben bir şey yapmadımki cehenneme gideyim !!! Neolduysa kendiliğinden oldu çünkü benim ufakta olsa değiştirebileceğim bir şey yokki ....

Sizce?

hristiyanlık
evangelion

İNCİL - Romalılar 9. bölüm

Tanrı'nın seçtikleri

1 Mesih'e ait biri olarak gerçeği söylüyorum, yalan söylemiyorum. Vicdanım da söylediklerimi Kutsal Ruh'un aracılığıyla doğruluyor.

2 Yüreğimde büyük bir keder, dinmeyen bir acı vardır.

3>4 Kardeşlerimin, soydaşlarım olan İsraillilerin uğruna, ben kendim lanetlenip Mesih'ten uzaklaştırılmayı dilerdim. Evlatlığa kabul edilenler, Tanrı'nın yüceliğini görenler onlardır. Antlaşmalar, buyrulan Kutsal Yasa, tapınma düzeni ve vaatler de onlarındır.

5 Büyük atalar onların atalarıdır. Mesih de bedence onlardandır. O, her şeyin üzerinde hüküm süren, sonsuza dek övülecek Tanrı'dır. Amin.

6 Tanrı'nın sözü boşa çıktı demek istemiyorum. Çünkü İsrail'den olanların hepsi İsrail değildir.

7 İbrahim'in soyundan olsalar bile, hepsi onun çocukları değildir. Ama, «Senin soyun İshak'la sürecek» diye yazılmıştır.

8 Demek ki Tanrı'nın çocukları, olağan yoldan doğan çocuklar değildir. İbrahim'in soyu sayılacak olanlar, Tanrı'nın vaadine göre doğan çocuklardır.

9 Çünkü vaat şöyleydi: «Gelecek yıl bu mevsimde geleceğim ve Sarâ'nın bir oğlu olacak.»

10 Bundan başka, Rebeka da bir erkekten, atamız İshak'tan ikizlere gebe kalmıştı.

11>12 Çocuklar henüz doğmamış, iyi ya da kötü bir şey yapmamışken, Tanrı Rebeka'ya, «Büyüğü, küçüğüne kulluk edecek» dedi. Öyle ki, Tanrı'nın bir seçim yapmaktaki amacı, yapılan işlere değil, kendi çağrısına dayanarak sürsün.

13 Yazılmış olduğu gibi, «Yakup'u sevdim, Esav'dan ise nefret ettim.»

14 Öyleyse ne diyelim? Tanrı'da adaletsizlik mi var? Kesinlikle hayır!

15 Çünkü Musa'ya şöyle diyor:

«Merhamet ettiğime merhamet edeceğim
ve acıdığıma acıyacağım

16 Demek ki seçilmek, insanın isteğine ya da çabasına değil, Tanrı'nın merhametine bağlıdır.

17 Tanrı, Kutsal Yazı'da Firavun'a şöyle diyor:

«Bak, kudretimi sende göstermek
ve adımı bütün yeryüzünde duyurmak için
seni yükselttim.»

18 Demek ki Tanrı, istediğine merhamet eder, istediğinin yüreğini nasırlaştırır.

19 Şimdi bana, «Öyleyse Tanrı insanı neden hâlâ suçlu buluyor? O'nun isteğine kim karşı durabilir?» diyeceksin.

20 Ama, ey insan, sen kimsin ki Tanrı'ya karşılık veriyorsun? «Kendisine şekil verilen, şekil verene, `Beni niçin böyle yaptın' der mi?»

21 Ya da çömlekçinin aynı kil yığınından bir kabı onurlu bir iş için, bir diğerini bayağı bir iş için yapmaya yetkisi yok mu?

22 Eğer Tanrı, gazabını göstermek ve gücünü tanıtmak isterken, gazabına hedef olup mahvolmaya hazırlananlara büyük sabırla katlandıysa, ne diyelim?

23 Yüceltmek üzere önceden hazırlayıp merhamet ettiği insanlara yüceliğinin zenginliklerini bildirmek için bunu yaptıysa, ne diyelim?

24 Yalnız Yahudilerden değil, diğer uluslar arasından da çağırmış olduğu bu insanlar biziz.

25 Hoşeya'nın kitabında denildiği gibi:

«Halkım olmayana halkım,
sevgili olmayana sevgili diyeceğim.»

26 «Kendilerine, `Halkım değilsiniz' denildiği o yerde,
yaşayan Tanrı'nın oğulları diye adlandırılacaklar.»

27 Yeşaya, İsrail'le ilgili olarak şöyle haykırıyor:

«İsrail oğullarının sayısı
denizin kumu kadar çok olsa da,
ancak pek azı kurtulacak.

28 Çünkü Rab yeryüzündeki yargılama işini
tez yapıp bitirecektir.»

29 Yeşaya'nın önceden dediği gibi:

«Eğer tüm güçlere egemen olan Rab
soyumuzu sürdürecek birkaç kişiyi
esirgememiş olsaydı,
Sodom gibi olur, Gomora'ya benzerdik.»

İsrail'in imansızlığı

30 Öyleyse ne diyelim? Aklanma peşinde olmayan uluslar aklanmaya, imandan gelen aklanmaya kavuştular.

31 Aklanmayı sağlayacak bir yasanın ardından giden İsrail ise, o yasayı yerine getiremedi.

32 Neden? Çünkü imanla değil, iyi işlerle olurmuş gibi aklanmaya çalıştılar ve `sürçme taşı'nda sürçtüler.

33 Yazılmış olduğu gibi:

«Bakın, Siyon'a bir sürçme taşı,
bir tökezleme kayası koyuyorum.
O'na iman eden utandırılmayacak.»

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Evet kadercilik değil ama Tanrı'nın Herşeye Egemen olması durumu vardır Kutsal Kitap'ta.

Bu konu hiç de kolay değildir, ben anlamak ve hazmedebilmek için baya uğraşmıştım. Kabul etmeden önce de sizin gibi sorular soruyordum.

Ancak belirtmeliyim ki bu konu, yani Tanrı'nın Herşeye Egemen Olması ve Geleceği bilmesi bence hiç kimsenin TAM olarak anlayabileceği birşey değildir ve bu konu farklı şekillerde veya eksik şekillerde tüm tek tanrılı dinlerde vardır. Tek bir yaratıcı ve herşeye egemen bir varlık varsa, herşeye hakim olan oysa bu konu vardır.

Soru şudur: insan özgür iradesi ile Tanrı'nın Özgür iradesi veya İnsan egemenliği-hakimiyeti ile Tanrı Egemenliği karşılaşırsa kim yol verir?

Eğer inançlıysanız kabul edersiniz, inançsızsanız kabul etmezsiniz. Ayetleri değiştirecek halimiz yok.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

19 Şimdi bana, «Öyleyse Tanrı insanı neden hâlâ suçlu buluyor? O'nun isteğine kim karşı durabilir?» diyeceksin.

20 Ama, ey insan, sen kimsin ki Tanrı'ya karşılık veriyorsun? «Kendisine şekil verilen, şekil verene, `Beni niçin böyle yaptın' der mi?»

21 Ya da çömlekçinin aynı kil yığınından bir kabı onurlu bir iş için, bir diğerini bayağı bir iş için yapmaya yetkisi yok mu?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Ancak bence anahtar nokta, kurtuluşun iyi işlerle olmamasıdır. Yani siz iyi bir iş yapsaydınız yine de bu kurtuluş getirmeyecekti...

Tanrı Sözü böyle diyor:

32 Neden? Çünkü imanla değil, iyi işlerle olurmuş gibi aklanmaya çalıştılar ve `sürçme taşı'nda sürçtüler.

Sonuçta kurtuluş Tanrı'nın çağrısına göre sürüyor:

Romalılar 9 : 11-12 Öyle ki, Tanrı'nın bir seçim yapmaktaki amacı, yapılan işlere değil, kendi çağrısına dayanarak sürsün.

Zor bir konu ancak, hak edilen adalet >> Nuh tufanı'dır. Tanrı ise buna rağmen yaşama imkanı veriyor ve bereketlerini hem iyilerin hem kötülerin üzerine yağdırıyor ve mükemmel planına göre bazılarını kendi erdemlerini ilan etmek için seçiyor.

hristiyanlık
evangelion

Son olarak birşey hatırlatmak isterim ki, bu forumda sizi ikna etmeye çalışmıyoruz, Tanrı Sözü'ndeki gerçekleri duyuruyoruz, ayetleri veriyoruz, eğer ikna olmuyorsanız, artık bu sizin probleminiz.

Tanrı'ya yönelin ve cevapları ondan isteyin, Tanrı size kelimeler veya gaipten sesler duymayacaksınız belkide ancak İncil ayetlerini kullanarak bazı şeyleri görmenizi sağlayabilir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? konusuna benzer konular;

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? (Not: Liturjik hristiyan derken,ayinlerin görkemli olmasını isteyen,buhur ve çan kullanımı gibi geleneksel ibadet tarzını benimseyen,Komünyon'u dizleri üzerinde çökerek almayı tercih eden,org müziği ve klasik ilahiler eşliğinde , istavroz/haç çıkarma gibi Elçisel Kilise adetlerini seven,kilisede modernizmden hoşlanmayan ve daha geleneksel ibadet tarzını benimseyen kardeşleri kastediyoruz ki;bu liturjik Hristiyanlar arasında Protestanlar da mevcuttur,örneğin Lutheranlar ve Methodistler liturjik uçtadır.) Evanjelikal ibadetten hoşlanan kardeşler ise ritüel ve liturjiden çok Kutsal Kitap ayetlerinin literal olarak ele alındığı,Kutsal Kitap odaklı ve yalın,sade,İncil toplantısı havasında,contemporary/modern jazz/blues gibi müzik ve...

Hristiyan İnancında Dua Dua Mat.6: 5 "Dua ettiğiniz zaman ikiyüzlüler gibi olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin köşe başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. Mat.6: 6 Ama siz dua edeceğiniz zaman iç odanıza çekilip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanız'a dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.

Hristiyan İnancında Kısaca Sünnet ABD’de sünnet tartışması yeniden alevlendi Illinois’te anne ile babanın sekiz yaşındaki çocukları için başlattıkları sünnet kavgası mahkemeye taşınırken, ülkede konuyla ilgili olarak süren tartışmalar, yeniden alevlendi. Annesi, çocuğunun sünnet olmasını isterken, babası karşı çıkıyor. Bunun üzerine davaya bakan Cook bölgesi mahkemesi yargıcı, babasının savunması dinleninceye kadar, çocuğun sünnet edilmemesine karar verdi. ABD’de sünnet, dinsel bir içerik taşımıyor. Ülkede kültürel ve tıbbi gerekçelerle çocuklar sünnet ediliyor. Ancak sünnetin faydaları konusundaki tartışma, halen sürüyor.

Hristiyan İnancında Cinsellik Nasıldır? Merhaba; Hristiyan inanışında cinsellik ve cinsel yaşamla ilgili yasaklamalar ve cinsel hayatı yonlendirecek bilgiler nerede anlatılıyor.Kadına veya erkege mahrem konuları zina vi ilşkilerde sapıklık sayılacak konulara nerede deınılıyor(yanı hangı sıtede arastırmak ıstıyorum) saygılar.

Hristiyan İnancında Evlilik Nasıldır? Ben imanlı bir kızım ve imanlı kız arkadaşlarımdan biri imanlı olmayan biri ile evlenmek istiyor ona ne şekilde yaklaşmalıyım çok konuştum ama anlatamıyorum.lütfen bu konuda yardım edin kendisi bunu açtığımı bilmiyor ve öğrenmesi hiç iyi olmaz:confused:

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Orjinal Günah : 2- Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler