Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Orjinal Günah : Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
muratsoyer

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır?

ramon1
Müslümanlıkta çocuk ergenlik dönemine girinceye kadar günah ehliyeti yoktur. Yani günahsız sayılır ve müslüman bir ailesi olmasa da cennete gider.

Hristiyanlıkta çocuk günahıyla doğduğuna göre hristiyan olmayan bir ailenin evladının, yani vaftiz olmamış bir bebeğin/çocuğun akıbeti ne olur?

Esenlikler.
Öncelikle belirtelim bir ritüel yada şekil anlamında vaftiz olmak kişiyi tek başına kurtarmaz. Kişiyi kurtaran gerçek imandır. Bunuda Tanrıdan başka kimse bilemez. Ben vaftiz olup sonra imandan düşen ve bir daha geri gelmeyen çok kişi tanıdım.

Asli günah konusunda çok açıklama vardır. Özetle her insan Ademden gelen bir günah ile doğar.(kimisi kalıtımsal der kimisi mecazi)
Buna Tanrı'nın bir yasal hükmü gibide bakılabilir. İlahiyat açısından da önemlidir. Eğer insan günahsız doğuyorsa ve bir şekilde günahsız ölebiliyorsa o zaman Mesih'in kefaretine gerek yoktur denebilir.

Tanrı Ademde günahlı kabul ettiği kişileri iman ve Lütfu ile ikinci Ademde(Mesih İsa) bağışlıyor. Çok ayet var bu konuda ama yazması uzun olacak. Pavlus'un Romalılar mektubunu okuyun.

hristiyanlık
ramon1

muratsoyer
ramon1
Müslümanlıkta çocuk ergenlik dönemine girinceye kadar günah ehliyeti yoktur. Yani günahsız sayılır ve müslüman bir ailesi olmasa da cennete gider.

Hristiyanlıkta çocuk günahıyla doğduğuna göre hristiyan olmayan bir ailenin evladının, yani vaftiz olmamış bir bebeğin/çocuğun akıbeti ne olur?

Esenlikler.
Öncelikle belirtelim bir ritüel yada şekil anlamında vaftiz olmak kişiyi tek başına kurtarmaz. Kişiyi kurtaran gerçek imandır. Bunuda Tanrıdan başka kimse bilemez. Ben vaftiz olup sonra imandan düşen ve bir daha geri gelmeyen çok kişi tanıdım.

Asli günah konusunda çok açıklama vardır. Özetle her insan Ademden gelen bir günah ile doğar.(kimisi kalıtımsal der kimisi mecazi)
Buna Tanrı'nın bir yasal hükmü gibide bakılabilir. İlahiyat açısından da önemlidir. Eğer insan günahsız doğuyorsa ve bir şekilde günahsız ölebiliyorsa o zaman Mesih'in kefaretine gerek yoktur denebilir.

Tanrı Ademde günahlı kabul ettiği kişileri iman ve Lütfu ile ikinci Ademde(Mesih İsa) bağışlıyor. Çok ayet var bu konuda ama yazması uzun olacak. Pavlus'un Romalılar mektubunu okuyun.
Sayın Murat Soyer,

Sorumu daha da açayım. Demiştim ki: Vaftiz olmayan çocuğun akıbeti ne olur?

Daha net soruyorum: Vaftiz olmayan sübyan doğumdan gelen günahtan dolayı cehenneme gider mi?

Cevabı öğrenebilmem için 16 bölümü okumamı istemek yerine siz bildiğiniz kadarıyla evet veya hayır diye cevaplarsanız benim için daha iyi olur.

Saygılar

hristiyanlık
muratsoyer

ramon1

Daha net soruyorum: Vaftiz olmayan sübyan doğumdan gelen günahtan dolayı cehenneme gider mi?
Aslında kurtuluşu vaftiz ile sınırlamayın diye size bölümleri okumanızı istemiştim.

Hristiyan inancında kurtuluş tamamen Tanrı'nın özgür iradesindedir. Biz buna Lütufla kurtuluş deriz. Tanrı hepimizi bebek olsun büyük olsun gühlı kabul ediyor ve kendi çabamızla bu konuda bir şey yapamayacağımızı söylüyor.

Bir yeni doğan içinde bu kural geçerli. Kimlerin kurtulacağını bilemediğimiz içinde sorunuzun iki yönü var.

1-Yeni doğan sadece vaftiz olmadığı için cehenneme gitmez.
2-Yeni doğan'ın Tanrı'dan kurtuluş Lütfunu alıp almadığını bilemeyiz.

Yani olayı vaftiz içinde sınırlamıyoruz ve bunun bilinemeyeceğini söylüyoruz. Olay basit bir ritüelden çok öte. Site içinde aratırsanız Kutsal Ruh'un vaftizi ile ilgili konular var. Ruh'un kime verileceği yada etkin olacağı bilgisi bizim için sırdır.

Tanrı eğer isterse tüm bebekler kurtulabilir istemezse hiç biri kurtulmaz. Fakat tabiki Tanrı'nın sevgi ve merhamet tanrısı olduğunu düşünerek bizler bu konuya iyimser bakıyoruz sadece. Yada hepsinin kurtulmasını diliyoruz. Fakat seçim insan elinde değil. Bu tip sorulara kesin cevapları büyük ihtimalle Mesih'in ikinci dönüşü ve yeni düzen içinde cevap bulacağız.

Yonetim Notu: Belirtildigi uzere; tum bebekler kurtulabilir, ya da hic biri kurtulmayabilir, ya da bazilari kurtulabilir. Biz bu soruyu "zaman icinde" sormakta ve "zaman icinde" dusunmekteyiz. Ancak Tanri'nin zamanin baslangicindan once var olmasi, zamanin bitiminden sonra da olacak olmasi ifadesi bizi asar. Yani Tanri'nin sadece "zaman icinde" bize acikladigi kadariyla bilmekteyiz. Ancak Tanrinin hakimiyeti, bebeklerin kurtulusu, vaftizler, uclu birlik gibi konular tam olarak "zaman icinde" aciklanamazlar. Bu konularin ucu zamanin oncesine ve zamanin sonrasina gider.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? konusuna benzer konular;

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? (Not: Liturjik hristiyan derken,ayinlerin görkemli olmasını isteyen,buhur ve çan kullanımı gibi geleneksel ibadet tarzını benimseyen,Komünyon'u dizleri üzerinde çökerek almayı tercih eden,org müziği ve klasik ilahiler eşliğinde , istavroz/haç çıkarma gibi Elçisel Kilise adetlerini seven,kilisede modernizmden hoşlanmayan ve daha geleneksel ibadet tarzını benimseyen kardeşleri kastediyoruz ki;bu liturjik Hristiyanlar arasında Protestanlar da mevcuttur,örneğin Lutheranlar ve Methodistler liturjik uçtadır.) Evanjelikal ibadetten hoşlanan kardeşler ise ritüel ve liturjiden çok Kutsal Kitap ayetlerinin literal olarak ele alındığı,Kutsal Kitap odaklı ve yalın,sade,İncil toplantısı havasında,contemporary/modern jazz/blues gibi müzik ve...

Hristiyan İnancında Dua Dua Mat.6: 5 "Dua ettiğiniz zaman ikiyüzlüler gibi olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin köşe başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. Mat.6: 6 Ama siz dua edeceğiniz zaman iç odanıza çekilip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanız'a dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.

Hristiyan İnancında Kısaca Sünnet ABD’de sünnet tartışması yeniden alevlendi Illinois’te anne ile babanın sekiz yaşındaki çocukları için başlattıkları sünnet kavgası mahkemeye taşınırken, ülkede konuyla ilgili olarak süren tartışmalar, yeniden alevlendi. Annesi, çocuğunun sünnet olmasını isterken, babası karşı çıkıyor. Bunun üzerine davaya bakan Cook bölgesi mahkemesi yargıcı, babasının savunması dinleninceye kadar, çocuğun sünnet edilmemesine karar verdi. ABD’de sünnet, dinsel bir içerik taşımıyor. Ülkede kültürel ve tıbbi gerekçelerle çocuklar sünnet ediliyor. Ancak sünnetin faydaları konusundaki tartışma, halen sürüyor.

Hristiyan İnancında Cinsellik Nasıldır? Merhaba; Hristiyan inanışında cinsellik ve cinsel yaşamla ilgili yasaklamalar ve cinsel hayatı yonlendirecek bilgiler nerede anlatılıyor.Kadına veya erkege mahrem konuları zina vi ilşkilerde sapıklık sayılacak konulara nerede deınılıyor(yanı hangı sıtede arastırmak ıstıyorum) saygılar.

Hristiyan İnancında Evlilik Nasıldır? Ben imanlı bir kızım ve imanlı kız arkadaşlarımdan biri imanlı olmayan biri ile evlenmek istiyor ona ne şekilde yaklaşmalıyım çok konuştum ama anlatamıyorum.lütfen bu konuda yardım edin kendisi bunu açtığımı bilmiyor ve öğrenmesi hiç iyi olmaz:confused:

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Orjinal Günah : 5- Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler