Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? konusu
8570 kez okundu,
22 kez cevaplandı. En son mesaj
muratsoyer tarafından gönderildi.
Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5

26-05-09, 14:19
muratsoyer
|
|
ramon1
|
Müslümanlıkta çocuk ergenlik dönemine girinceye kadar günah ehliyeti yoktur. Yani günahsız sayılır ve müslüman bir ailesi olmasa da cennete gider.
Hristiyanlıkta çocuk günahıyla doğduğuna göre hristiyan olmayan bir ailenin evladının, yani vaftiz olmamış bir bebeğin/çocuğun akıbeti ne olur?
Esenlikler.
|
Öncelikle belirtelim bir
ritüel yada şekil anlamında vaftiz olmak kişiyi tek başına kurtarmaz. Kişiyi kurtaran gerçek imandır. Bunuda Tanrıdan başka kimse bilemez. Ben vaftiz olup sonra imandan düşen ve bir daha geri gelmeyen çok kişi tanıdım.
Asli günah konusunda çok açıklama vardır. Özetle her insan Ademden gelen bir günah ile doğar.(kimisi kalıtımsal der kimisi mecazi)
Buna Tanrı'nın bir yasal hükmü gibide bakılabilir. İlahiyat açısından da önemlidir. Eğer insan günahsız doğuyorsa ve bir şekilde günahsız ölebiliyorsa o zaman Mesih'in kefaretine gerek yoktur denebilir.
Tanrı Ademde günahlı kabul ettiği kişileri iman ve Lütfu ile ikinci Ademde(Mesih İsa) bağışlıyor. Çok ayet var bu konuda ama yazması uzun olacak. Pavlus'un Romalılar mektubunu okuyun.
Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-05-09, 09:32
ramon1
|
|
muratsoyer
|
|
|
ramon1
|
Müslümanlıkta çocuk ergenlik dönemine girinceye kadar günah ehliyeti yoktur. Yani günahsız sayılır ve müslüman bir ailesi olmasa da cennete gider.
Hristiyanlıkta çocuk günahıyla doğduğuna göre hristiyan olmayan bir ailenin evladının, yani vaftiz olmamış bir bebeğin/çocuğun akıbeti ne olur?
Esenlikler.
|
Öncelikle belirtelim bir ritüel yada şekil anlamında vaftiz olmak kişiyi tek başına kurtarmaz. Kişiyi kurtaran gerçek imandır. Bunuda Tanrıdan başka kimse bilemez. Ben vaftiz olup sonra imandan düşen ve bir daha geri gelmeyen çok kişi tanıdım.
Asli günah konusunda çok açıklama vardır. Özetle her insan Ademden gelen bir günah ile doğar.(kimisi kalıtımsal der kimisi mecazi)
Buna Tanrı'nın bir yasal hükmü gibide bakılabilir. İlahiyat açısından da önemlidir. Eğer insan günahsız doğuyorsa ve bir şekilde günahsız ölebiliyorsa o zaman Mesih'in kefaretine gerek yoktur denebilir.
Tanrı Ademde günahlı kabul ettiği kişileri iman ve Lütfu ile ikinci Ademde(Mesih İsa) bağışlıyor. Çok ayet var bu konuda ama yazması uzun olacak. Pavlus'un Romalılar mektubunu okuyun.
|
Sayın Murat Soyer,
Sorumu daha da açayım. Demiştim ki: Vaftiz olmayan çocuğun akıbeti ne olur?
Daha net soruyorum: Vaftiz olmayan sübyan doğumdan gelen günahtan dolayı cehenneme gider mi?
Cevabı öğrenebilmem için 16 bölümü okumamı istemek yerine siz bildiğiniz kadarıyla evet veya hayır diye cevaplarsanız benim için daha iyi olur.
Saygılar
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-05-09, 13:18
muratsoyer
|
|
ramon1
|
Daha net soruyorum: Vaftiz olmayan sübyan doğumdan gelen günahtan dolayı cehenneme gider mi?
|
Aslında kurtuluşu vaftiz ile sınırlamayın diye size bölümleri okumanızı istemiştim.
Hristiyan inancında kurtuluş tamamen Tanrı'nın özgür iradesindedir. Biz buna Lütufla kurtuluş deriz. Tanrı hepimizi bebek olsun büyük olsun gühlı kabul ediyor ve kendi çabamızla bu konuda bir şey yapamayacağımızı söylüyor.
Bir yeni doğan içinde bu kural geçerli. Kimlerin kurtulacağını bilemediğimiz içinde sorunuzun iki yönü var.
1-Yeni doğan
sadece vaftiz olmadığı için cehenneme gitmez.
2-Yeni doğan'ın Tanrı'dan kurtuluş Lütfunu alıp almadığını bilemeyiz.
Yani olayı vaftiz içinde sınırlamıyoruz ve bunun bilinemeyeceğini söylüyoruz. Olay basit bir ritüelden çok öte. Site içinde aratırsanız Kutsal Ruh'un vaftizi ile ilgili konular var. Ruh'un kime verileceği yada etkin olacağı bilgisi bizim için sırdır.
Tanrı eğer isterse tüm bebekler kurtulabilir istemezse hiç biri kurtulmaz. Fakat tabiki Tanrı'nın sevgi ve merhamet tanrısı olduğunu düşünerek bizler bu konuya iyimser bakıyoruz sadece. Yada hepsinin kurtulmasını diliyoruz. Fakat seçim insan elinde değil. Bu tip sorulara kesin cevapları büyük ihtimalle Mesih'in ikinci dönüşü ve yeni düzen içinde cevap bulacağız.
Yonetim Notu: Belirtildigi uzere; tum bebekler kurtulabilir, ya da hic biri kurtulmayabilir, ya da bazilari kurtulabilir. Biz bu soruyu "zaman icinde" sormakta ve "zaman icinde" dusunmekteyiz. Ancak Tanri'nin zamanin baslangicindan once var olmasi, zamanin bitiminden sonra da olacak olmasi ifadesi bizi asar. Yani Tanri'nin sadece "zaman icinde" bize acikladigi kadariyla bilmekteyiz. Ancak Tanrinin hakimiyeti, bebeklerin kurtulusu, vaftizler, uclu birlik gibi konular tam olarak "zaman icinde" aciklanamazlar. Bu konularin ucu zamanin oncesine ve zamanin sonrasina gider.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil