HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
evangelion Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı?
Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda bulunmanın sevincini vermek istiyor. Fakat, insanoğlu günah işledi ve kendisini Tanrı’dan kopardı. İsa günahlar için ölerek Tanrı’yla başlangıçta olan ilişkimizi yeniden yaratmak/ onarmak / restore etmek için öldü.
Kaynak: Hristiyan.NET
Yazar: M.Slick
Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı?
MyLORDisRealLife Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı?
bu sorunun cevabını yıllarca aradım ve artık biliyorum ki yaratılış amacım Tanrıyı tanımak ve O na tapınmak. RAB bu soruyu soran tüm kayıp koyunlarına kendisini tanıtsın O nun lütfu ve merhameti olmadan bu hayat boştur
osmanliyigit46 Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı?
Yönetim Notu: İslami misyonerlik ve küfür yasaktır.
spranos Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı?
osmanliyigit46
amacı profilinden belli,arabistana git diyorum halk dilinde daha kabacasıyla.
[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]
Y U H A N N A Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı?
osmanliyigit46
Ne istiyorsunuz anlamıyorum ki,biraz saygılı olun..Yönetim sizin gibi insanların mesajlarını düzenlemekden eminim yorulmuşlardır..
Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? konusuna benzer konular;
O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı?O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı?
Denenmemde terkedildiğimi hissediyorum. O’na en çok ihtiyacım olduğunda Tanrı neden benden uzaklaştı?
Dularınıza rağmen sıkıntı çekiyorsunuz. Acı çekiyorsunuz, öyle ki Tanrı’ya size iç ferahlığı vermesi için yakarıyorsunuz. Ama duyduğunuz sadece sessizlik -öyle bir sessizlik ki bütün düşüncelerin sesini bastıran, sağır edici bir sessizlik: “Tanrı dinlemiyor.”
Tanıklığınız bu mu? Eğer öyleyse üzerinde düşünmeniz için, Kutsal Kitap’ın bakış açısına ulaşmanızı sağlayarak size yardım etmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu düşünceler size ferahlık ve umut getirecektir.
Sizinki Genel bir Deneyimdir
tanrı neden suskunKUTSAL KİTABIN TANRISI NEDEN SUSKUN
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Nietzsche’nin tanrı ölmüştür sözünü duymayan yoktur sanırım.Sartre bu söze bir ilave daha yapar” o ölmüştür,o bize konuştu,şimdi ise suskundur,şu anda tüm dokunduğumuz onun cesedidir”
Kutsa kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.
<o:p> </o:p>
Ben insanın buyurmayı ne ölçüde az bilirse o...
Tanrı insanı neden yarattı?Merhaba. Tanrı inancım var fakat herhangi bir dine mensup değilim. İşin açıkçası şu sıralar daha önce sahip olduğum düşüncelerin ve inançların arkasında da duramıyorum. Anlayacağınız kafamdaki sorulara bir zamanlar bulduğum cevaplar artık tatmin etmiyor beni. Bu yüzden buradayım. O sorulardan birini paylaşacağım sizinle.
Sorum şu: Tanrı insanı neden yarattı?
Soruma verilecek olan tüm cevaplara peşinen teşekkürlerimi sunarım.
Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu?Ya bu ne anlamadım, müslüman olarak dünyaya geldim yaklaşık 7 senedir ateisttim son iki yılda bi tanrıya inanma isteğini içimde çok hissettim ve son zamanlardada hristiyanlık nasıl bi din araştırmaya başladım ama hiç sarmadı LOST'taki desmond gibi keşiş olmak isterdim ama hristiyanlık beni kendinden çok soğuttu ya da ben yanlış yerde araştırma yapıyorum, aslında bi kiliseye gitmyi çok isterdim ama maalesef En yakın kilise arabayla 4 saatlik yolda (Ankara veya Konya) oralara gidincede meşgul olduğum için uğrayamıyorum bakalım hayırlısı, Kendinize iyi bakın, hemen şunu söyleyim, bu gerçekten çok önemli..
Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu? Müslümanlıkta bu sorunun yanıtı ''Allah Hz. muhammed'e olan sevgisi için...
Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı?Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan<sup><sup></sup></sup> olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda ...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler