2 Mayιs 2010 Izmir'de ayin

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : 2 Mayιs 2010 Izmir'de ayin

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Anastasia

2 Μayιs 2010 saat 9.00 Izmir Aya Fotini Kilisesi'nde ayin duzenlenecek.

Yarιn, Sihar kentinde Isa ile konusmus olan samiriyeli kadιnιn isim gunudur.(Azize Fotini) Bu kadιn, kendisini Tanrι'ya adadι. Pendikonst gununde havariler tarafιndan vaftiz oldu, 2 oglu ve 5 kardesi ile birlikte Mujde'yi Suriye, Filistin, Mιsιr ve Kuzey Afrika'da duyurtu. Sonunda Roma'da Neron hukumdarlιgι suresince iskence sonucu cok sevdigi Rab'bin yanιna gitti.

5 Böylece Samiriye`nin Sihar denilen kentine geldi. Burası Yakup`un kendi oğlu Yusuf`a vermiş olduğu toprağın yakınındaydı.6 Yakup`un kuyusu da oradaydı. İsa, yolculuktan yorulmuş olduğu için kuyunun yanına oturmuştu. Saat* on iki sularıydı.
7 Samiriyeli* bir kadın su çekmeye geldi. İsa ona, “Bana su ver, içeyim” dedi.
8 İsa`nın öğrencileri yiyecek satın almak için kente gitmişlerdi.
9 Samiriyeli kadın, “Sen Yahudi`sin, bense Samiriyeli bir kadınım” dedi, “Nasıl olur da benden su istersin?” Çünkü Yahudiler`in Samiriyeliler`le ilişkileri yoktur.
10 İsa kadına şu yanıtı verdi: “Eğer sen Tanrı`nın armağanını ve sana, `Bana su ver, içeyim` diyenin kim olduğunu bilseydin, sen O`ndan dilerdin, O da sana yaşam suyunu verirdi.”
11 Kadın, “Efendim” dedi, “Su çekecek bir şeyin yok, kuyu da derin, yaşam suyunu nereden bulacaksın?
12 Sen, bu kuyuyu bize vermiş, kendisi, oğulları ve davarları ondan içmiş olan atamız Yakup`tan daha mı büyüksün?”
13 İsa şöyle yanıt verdi: “Bu sudan her içen yine susayacak.
14 Oysa benim vereceğim sudan içen sonsuza dek susamaz. Benim vereceğim su, içende sonsuz yaşam için fışkıran bir pınar olacak.”
15 Kadın, “Efendim” dedi, “Bu suyu bana ver. Böylece ne susayayım, ne de su çekmek için buraya kadar geleyim.”
16 İsa, “Git, kocanı çağır ve buraya gel” dedi.
17 Kadın, “Kocam yok” diye yanıtladı. İsa, “Kocam yok demekle doğruyu söyledin” dedi.
18 Beş kocaya vardın. Şimdi birlikte yaşadığın adam kocan değil. Doğruyu söyledin.
19 Kadın, “Efendim, anlıyorum, sen bir peygambersin” dedi.
20 Atalarımız bu dağda tapındılar, ama sizler tapılması gereken yerin Yeruşalim`de olduğunu söylüyorsunuz.
21 İsa ona şöyle dedi: “Kadın, bana inan, öyle bir saat geliyor ki, Baba`ya ne bu dağda, ne de Yeruşalim`de tapınacaksınız!
22 Siz bilmediğinize tapıyorsunuz, biz bildiğimize tapıyoruz. Çünkü kurtuluş Yahudiler`dendir.
23 Ama içtenlikle tapınanların Baba`ya ruhta ve gerçekte tapınacakları saat geliyor. İşte, o saat şimdidir. Baba da kendisine böyle tapınanları arıyor.
24 Tanrı ruhtur, O`na tapınanlar da ruhta ve gerçekte tapınmalıdırlar.”
25 Kadın İsa`ya, “Mesih denilen meshedilmiş* Olan`ın geleceğini biliyorum” dedi, “O gelince bize her şeyi bildirecek.”
26 İsa, “Seninle konuşan ben, O`yum” dedi.
27 Bu sırada İsa`nın öğrencileri geldiler. O`nun bir kadınla konuşmasına şaştılar. Bununla birlikte hiçbiri, “Ne istiyorsun?” ya da, “O kadınla neden konuşuyorsun?” demedi.
28-29 Sonra kadın su testisini bırakarak kente gitti ve halka şöyle dedi: “Gelin, yaptığım her şeyi bana söyleyen adamı görün. Acaba Mesih bu mudur?”
30 Halk da kentten çıkıp İsa`ya doğru gelmeye başladı.
31 Bu arada öğrencileri O`na, “Rabbî*, yemek ye!” diye rica ediyorlardı.
32 Ama İsa, “Benim, sizin bilmediğiniz bir yiyeceğim var” dedi.
33 Öğrenciler birbirlerine, “Acaba biri O`na yiyecek mi getirdi?” diye sordular.
34 İsa, “Benim yemeğim, beni gönderenin isteğini yerine getirmek ve O`nun işini tamamlamaktır” dedi.
35 Sizler, `Ekinleri biçmeye daha dört ay var` demiyor musunuz? İşte, size söylüyorum, başınızı kaldırıp tarlalara bakın. Ekinler sararmış, biçilmeye hazır!
36 Eken ve biçen birlikte sevinsinler diye, biçen kişi şimdiden ücretini alır ve sonsuz yaşam için ürün toplar.
37 `Biri eker, başkası biçer` sözü bu durumda doğrudur.
38 Ben sizi, emek vermediğiniz bir ürünü biçmeye gönderdim. Başkaları emek verdiler, siz ise onların emeğinden yararlandınız.”
39 O kentten birçok Samiriyeli, “Yaptığım her şeyi bana söyledi” diye tanıklık eden kadının sözü üzerine İsa`ya iman etti.
40 Samiriyeliler O`na gelip yanlarında kalması için rica ettiler. O da orada iki gün kaldı.
41 O`nun sözü üzerine daha birçokları iman etti.
42 Bunlar kadına, “Bizim iman etmemizin nedeni artık senin sözlerin değil” diyorlardı. “Kendimiz işittik, O`nun gerçekten dünyanın Kurtarıcısı olduğunu biliyoruz.”

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

2 Mayιs 2010 Izmir'de ayin konusuna benzer konular;

25 Mart 2010 Izmir'de ayin Izmir Aya Fotini ortodoks kilisesinde 25 Mart 2010'ta ayin olack. http://www.nektarios.com.gr/media/catalog/product/cache/41/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/P/E/PEU-19.jpg

Izmir'de Ayin 25 Mart 2010 Izmir, Alsancak'ta Aya Fotini Kilisesi'nde Tanrιdoguran'a Mujde verme bayramι kutlanacak. Ayιn 9.00 baslιyor.

Trabzon'u karıştıran ayin Gürcü, Yunanlı ve Rus turistler manastırda ayin yapmak istedi, yetkililer izin vermedi http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2009/08/15/fft17_mf345526.Jpeg Deniz ve hava yolu ile Trabzon'a gelen ve Meryemana'nın ölüm yıldönümü olması nedeniyle Sümela Manastırı'nda ayin yapmak isteyen Gürcü, Rus ve Yunanlı turistlere izin verilmedi. Bu nedenle Sümela Manastırı'nda zoraki ayin yapmak isteyenlerle yetkililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Magnificat (Missa) Ayin MAGNIFICAT anima mea Dominum: et exsultavit spiritus meus in Deo, salutari meo. Quia respexit humilitatem ancillae suae: ecce enim ex hoc beatam me dicent omnes generationes. Quia fecit mihi magna qui potens est: et sanctum nomen eius. Et misericordia eius a progenie in progenies timentibus eum. Fecit potentiam in bracchio suo: dispersit superbos mente cordis sui. Deposuit potentes de sede, et exaltavit humiles. Esurientes implevit bonis: et divites dimisit inanes. Suscepit Israel, puerum suum, recordatus misericordiae suae. Sicut locuts est ad patres nostros, Abraham et semini eius in saecula. Gloria Patri, et Filio, et Spiritui Sancto. Sicut erat in principio, et nunc, et semper, et in saecula saeculorum. Amen.

Confiteor (Ayin) Latince Confiteor Deo omnipotenti, beatae Mariae semper Virgini, beato Michaeli Archangelo, beato Joanni Baptistae, sanctis Apostolis Petro et Paulo, omnibus Sanctis, et vobis, fratres (et tibi pater), quia peccavi nimis cogitatione, verbo et opere: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Ideo precor beatam Mariam semper Virginem, beatum Michaelem Archangelum, beatum Joannem Baptistam, sanctos Apostolos Petrum et Paulum, omnes Sanctos, et vos, fratres (et te, pater), orare pro me ad Dominum Deum nostrum. Amen.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : 2 Mayιs 2010 Izmir'de ayin

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler