† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var †

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : † Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † konusu 1309 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj El Mesihiye tarafından gönderildi. † Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † † Baba tüm kayrasını üzerimizden eksik etmesin. Amin. Öncelikle hepinize teşekkür ve hepiniz için dua ediyorum Ortodoks kardeşlerim, sorularımı dinlediğiniz ve yanıtladığınız için. Kutsal Elçisel ve Evrensel Kilise'nin paydaşları olan sizlerle zaman geçirmek, benim için büyük bir zevk ve avuntu kaynağıdır. 360 TR adlı sitede, Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nin üç boyutlu paranomasını izledim. Her zamanki gibi, Kutsal Kilise'miz Tanrı'yı övmeye layık. Böyle kiliselerin mimarları, inşa edenlerini Tanrı kutsasın. Amin. Benim bir Kadim Ortodoks Kilisesi hikayem var. Bir Ermeni Ortodoks kilisesine gitmiştim. İçeri de almışlardı, ama boştu içerisi ayin olmadığı için. Ama benim amacım içeriyi gezip, Xristos ve Maria ikonalarına selam vermek ve dua etmekti. Ama, o taraf kapalıydı, bir demir... † Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var †

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † konusu 1309 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj El Mesihiye tarafından gönderildi.

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 22:05
El Mesihiye

Baba tüm kayrasını üzerimizden eksik etmesin. Amin.
Öncelikle hepinize teşekkür ve hepiniz için dua ediyorum Ortodoks kardeşlerim, sorularımı dinlediğiniz ve yanıtladığınız için. Kutsal Elçisel ve Evrensel Kilise'nin paydaşları olan sizlerle zaman geçirmek, benim için büyük bir zevk ve avuntu kaynağıdır.

360 TR adlı sitede, Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nin üç boyutlu paranomasını izledim. Her zamanki gibi, Kutsal Kilise'miz Tanrı'yı övmeye layık. Böyle kiliselerin mimarları, inşa edenlerini Tanrı kutsasın. Amin.
Benim bir Kadim Ortodoks Kilisesi hikayem var. Bir Ermeni Ortodoks kilisesine gitmiştim. İçeri de almışlardı, ama boştu içerisi ayin olmadığı için. Ama benim amacım içeriyi gezip, Xristos ve Maria ikonalarına selam vermek ve dua etmekti. Ama, o taraf kapalıydı, bir demir parmaklıkla örtülmüştü; sadece içeriye göz atabiliyordum ve çok da uzun olduğundan bu kolay olmuyordu. Her neyse, ben de arkadaki tarafta dua ettim, mum yakmak için sunak vardı; ayrıca Son Pesah yemeği ikonası önünde dua ettim. Çok güzel, Tanrı artırsın, bir kitaplık vardı. Ermeni dilinde İncil, Mezmur, dini kitaplar olduğu gibi; Türk dilinde de İncil, din hakkında bilgilendirici kitaplar, Mezmur vardı.
Bir de kitaplar için bağış kutusu vardı, her gidişimde gönlümden geldiğince, Tanrı için bağışta bulundum. Herhalde güvenlik görevlisinin diğer gelişlerimde bana bir şey dememesinin hikmeti buydu.
Neyse, yine bir gün dua ettikten sonra çıktım ve güvenlik görevlisiyle konuştum. Efkarisitiya hariç ayinleriniz ne zaman diye sordum. O da perşembe günü olduğunu söyledi. Ama benim Ermeni alfabesi okumak dışında Ermenice "parev" dışında bir şey bilmediğimi söylediğimde ise, çok şaşırtıcı bir şey duydum. O demir parmaklıkların arkasındaki tahta sıralarda oturuyormuşuz biz. :) Gerçi hiç ayine katılamadım, katılmadım orada; ama olsun, en azından böyle bir bilgim de oldu.
Şimdi buradan, asıl konuya geliyorum. Aya Yorgi Kilisesi'nin panaromasında da en arkada böyle sıralar vardı. Acaba bunlar da Yunan olmayanlar için mi konmuş ?

İkinci sorum.
Eğer Ortodoks olacaksak, hangi Ortodoks kilisesine mensup olmamız gerektiğine dair bir şey var mı ? Çünkü Türklerin Ortodoks kilisesi yok bildiğim kadarıyla. Yunan ya da Ermeni olması bir sorun teşkil eder mi ?
Eğer Yunan Ortodoksu seçtiysek, kate kümenik eğitiminde Yunan dili eğitimi görüyor muyuz (Ben Modern Yunan alfabesi biliyorum, Antik'i yeni öğrenmeye başladım.) ? Sonra, İnciller Antik Yunan alfabesinden okunuyor değil mi ? Eğer öyleyse, makamlı okumak (Tanrım, en sevdiğim şeydir bu işte, makamlı okumak, o ruhanilik ve görkem nerede ?) öğretiliyor mu yoksa isteyenler internet ya da İncil hattat hatiplerinden mi öğreniyor ?
Son olarak, Yunan Ortodoks Kilisesi İstanbul'da kaç tane var ? Yalnız Patrikhane'de mi ? Benim hatırladığım Ortaköy'de de olması gerek.
Bir Yunan Ortodoks kilisesine başvurunca, ya da Patrikhane'ye, bir Türk'ün eğitim almaktan geri çevrilme olasılığı nedir ? Bunu göz kararıyla (gerçekten istekli mi, lakayıt mı vs) mı belirliyorlar ?

Rab hepimizle olsun.
Amin.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÖnemli olan Müjde'yi okumakla kalmak değil
Onu uygulamak da.

Mesih'i duymak yetmez.
Onun yolunda ilerlemek gerekir.

EL-MESİHÎmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / † Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var †

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 23:07
diğdem

Bende bir türk hristiyan olarak bunları çok merak ediyorum.Çünkü 13 senedir inananlıyım, ama mezhepsizdim şimdi mezhebimi seçmek için kendi kendimi eğitmeye çalışıyorum ama bir ortodoks kilisesinde türkçe ayin ve eğitim yoksa napıcaz....RAB yolumuzu ve yüreğimizi açsın.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / † Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var †

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 23:11
Theophilos

uğurc.

İkinci sorum.
Eğer Ortodoks olacaksak, hangi Ortodoks kilisesine mensup olmamız gerektiğine dair bir şey var mı ? Çünkü Türklerin Ortodoks kilisesi yok bildiğim kadarıyla. Yunan ya da Ermeni olması bir sorun teşkil eder mi ?
Eğer Yunan Ortodoksu seçtiysek, kate kümenik eğitiminde Yunan dili eğitimi görüyor muyuz (Ben Modern Yunan alfabesi biliyorum, Antik'i yeni öğrenmeye başladım.) ? Sonra, İnciller Antik Yunan alfabesinden okunuyor değil mi ? Eğer öyleyse, makamlı okumak (Tanrım, en sevdiğim şeydir bu işte, makamlı okumak, o ruhanilik ve görkem nerede ?) öğretiliyor mu yoksa isteyenler internet ya da İncil hattat hatiplerinden mi öğreniyor ?

Rab hepimizle olsun.
Amin.
Türkiye'de yaşadığınız için ve İstanbul'da olduğunuz için elbette Fener Patrikhanesi'ne bağlı bir Ortodoks Kilisesine katılmanız gerekir. Bosna'da yaşayan bir kişi Ortodoks olursa, Sırp Ortodoks Kilisesi'ne gider. Hangi kiliseye katılacağınızı yaşadığınız coğrafya belirler.

Ermeniler Ortodoks değildir ve kiliselerini Ermeni Ortodoks Kilisesi olarak adlandırmazlar. Biz Ortodoks sözcüğünü kullanırken, Hristiyanlık tarihindeki ilk 7 evrensel konsülün kararlarını benimsemiş olan Kilise'yi ima ederiz. Doğu'da bulunan ve Roma'ya bağlı olmayan diğer Kiliseler ise (Süryani, Ermeni, Habeşî, vb) üçüncü evrensel konsülün kararlarını tanımadıklarından Halkedon Konsülü karşıtı miafizit kiliseler olarak bilinirler.

Katekümenlik eğitiminde belki isteğe bağlı olarak Yunanca dersleri de verilmektedir. Yunan alfabesinin antik veya modern hali yoktur; antik veya çağdaş olarak nitelendirilen Yunan dilidir. Yeni Antlaşma yazıları (ve hatta Eski Antlaşma) klasik Yunanca okunmaktadır.

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 23:42
V E R A

Theophilos'un yazılarına ilaveten ;

Katekümen dersleri Türkce verilir . Öncelikle samimi olmanız gerekmekde ( Bir Ruhani ile görüşürken ) Ve bilinki İsteyene Kapı AÇILACAKTIR .

Sevgiler

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-01-10, 01:31
El Mesihiye

Hepinize teşekkür ediyorum; Tanrı hepinizi bereketlesin. Amin.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÖnemli olan Müjde'yi okumakla kalmak değil
Onu uygulamak da.

Mesih'i duymak yetmez.
Onun yolunda ilerlemek gerekir.

EL-MESİHÎmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † konusuna benzer konular;

Ortodoks Ruhban olma hayalim hakkında sorularım var Rabbin Esenliği üzerinize olsun. Amin. Henüz yolun çok başında, vaftizsiz olsam ve hatta reşit olmasam da en büyük hayalim kendimi Kutsal Üçlük'e adayarak Mesih'te kardeşlerime hizmet etmek. Bu çok uzun bir yol ve belki de imkansız bir hayal, bunu ancak Kateşizm'i resmi olarak öğrenip Kutsal Vaftizm ve Güçlendirme gizemlerini aldıktan sonra Rab'be uzun süre ve hakiki tapınma, yalvarmayla anlayabileceğiz. Fakat bu hayalin gerçek olduğunu varsayarsak, 1. Rahip olmak için öncesinde Pater (Papaz) veya Pater Yardımcısı olmak gerekiyor mu ? 2. Yunan olmamam ve Yunanca bilmemem bir engel mi ? 3. Yunanca öğrenmem gerekir mi ? 4. İLGİSİZ olacak fakat, Koine Yunancası hakkında kaynağı olan varsa çok minnettar kalırım.

Vaftiz Hakkında Sorularım Vaftiz olmadan kendimizi Hristiyan olarak tanımlayabilirmiyiz ? Vaftiz olmanın yaş sınırı varmıdır ? Vaftiz öncesi eğitim almak zorunlu mu ? Vaftiz olmadan once neler yapmalıyız ? Mezheplere göre vaftiz şekli değişir mi ? Vaftiz olmadan kurtulabilir miyiz ? Biraz fazla oldu ama aklıma takılanlar bunlar cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Evrim Teorisi hakkında bazı bilimadamlarının görüşleri EVRİM TEORİSİ, özellikle son 150 yıldır, devamlı tartışma konusu yapılmış, leh ve aleyhinde pek çok şey söylenmiştir. Fakat son on-onbeş yıldır bu teoriye olan hücumlar ve ortaya konan deliller, söz konusu teorinin müdafaasını adetâ imkânsız hâle getirmiştir. Bu konu ile alâkalı bazı görüşlere burada kısaca temas etmeyi faydalı buluyoruz. Birçok bilim adamı evrimi bir teori olarak değil, ispatlanmış bir kanun olarak benimser. Meşhur bîr evrimci olan, California Üniversitesi Zooloji Profesörü, Rus asıllı genetikçi T, Dobzshansky şöyle der;"Yeryüzünde Evrimin meydana gelmesi, gözlemle değil, tarihi hadiselerle tayin edilir."<sup>2</sup> Yine aynı üniversite profesörlerinden ve meşhur bir evrimci olan R. B. Goldschmidt, bununla ilgili olarak şu ifadeleri kullanır:"Bitki ve hayvan...

† RAB † İNANIYORUM; Göğün ve yerin Yaratanı, her şeye gücü yeten Baba, Tanrı’ya; ve Kutsal Ruh’tan gebe kalan Bakire Meryem’den doğan, Pontiyus Pilatus zamanında acı çekerek çarmıha gerilen, ölüp gömülerek ölüler diyarına inen, üçüncü gün ölüler arasından dirilen, göğe çıkıp,

Reform hakkında bilinmesi gereken bazı gerçekler Reform öğretisine inananlar Kutsal Kitap'ın tamamlandıktan sonra vahiylerin sona erdiğini dolayısıyla yeni vahiylerin gelmeyeceğini ifade ederler. Ancak sola scriptura üzerinden bunu tam olarak ispat edemezler, tıbbi bazı araştırmaları delil olarak kullanırlar, oysaki sola scriptura diyorsanız tıbbi araştırmaları delil olarak sunamazsınız dini konularda... Reform öğretisine inananlar kadınların önderliğine, öğreti vermesine karşı çıkarlar. O bölümdeki ayetler o gün içindi diyen Karizmatiklere Kutsal Kitap her zaman geçerli derler ama aynı Korintliler mektubu içindeki "kadınların başını örtmesi" öğretisini Ortodoks geleneği diye istemezler ve tıpkı Karizmatikler gibi o bölümdeki ayetler o gün içindi derler... Reform öğretisine inananlar genellikle mucizelerin de bittiğini...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih