Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar konusu 3008 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj yiannis tarafından gönderildi. Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar Bu Kiliseyi birbirinden ayirtan ve en önemli olan nokta Chalcedon (Istanbul Kadiköy) Konsili (M.S.451) Bu Konsil Isa Mesih'in insan ve ayni zamanda Tanri oldugunu kabul eder. Bu Konsili Bizans kilisesinin yaninda Katolik, Protestan, Angelikanlilar kabul ederler. Bu Konsili Süryani Kadim Ortodoks kilisesi rededer ve Isa Mesihin sadece Tanri (Monofizit) oldugunu kabul etmektedir. Kiliselerin yollari M.S. 544'te ayrildi ve ayni zamanda Süryaniler ayri Patrikhane kurdu. Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar konusu 3008 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj yiannis tarafından gönderildi.

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-06-09, 12:27
ortodoksmoderator3

Bu Kiliseyi birbirinden ayirtan ve en önemli olan nokta Chalcedon (Istanbul Kadiköy) Konsili (M.S.451)

Bu Konsil Isa Mesih'in insan ve ayni zamanda Tanri oldugunu kabul eder.

Bu Konsili Bizans kilisesinin yaninda Katolik, Protestan, Angelikanlilar kabul ederler.

Bu Konsili Süryani Kadim Ortodoks kilisesi rededer ve Isa Mesihin sadece Tanri (Monofizit) oldugunu kabul etmektedir.

Kiliselerin yollari M.S. 544'te ayrildi ve ayni zamanda Süryaniler ayri Patrikhane kurdu.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-08-09, 22:23
Theophilos

İngilizcede Oriental Orthodox olarak nitelendirilen milli kiliselerden biri olan Süryani Kadim Kilisesi, kurucusu olduğuna inanılan Havari Yakup'a atfen "Yakubi Kilise" olarak da adlandırılmaktadır. Günümüzde Süryani Katolik Kilisesi ve Süryani Protestan Kilisesi bulunsa da, bu yeni cemaatler aslında Süryani Kadim Kilisesine bağlı bazı kişilerin tarih içinde Roma Kilisesiyle birleşmeleri veya Reformist görüşü benimsemeleri sonucunda doğmuştur.

Süryani Kadim Kilisesi, M.S. 451 senesinde Chalcedon'da (modern Kadıköy) toplanan evrensel konsilin aldığı kararları tanımadığı için Bizans geleneğine bağlı Ortodoks Kiliseleriyle tam bir inanç birliğine sahip değildir. Süryani Kadim Kilisesi monofizit inanca sahip bağimsız ve milli bir Doğu Ortodoks kilisesi olarak tanımlanmaktadır. Monofizit kelimesi ise Yunanca "tek" ve "tabiat" kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur ve Mesih'in sahip olduğu tabiatların sayısıyla bağlantılı bir terimdir.

Chalcedon konsili M.S. 451 yılında Eutiches isimli bir din bilgininin, Mesih'in sahip olduğu tabiatlar konusunda ortaya attığı yeni öğretiyi değerlendirmek amacıyla toplanmıştır. Mesih'de tek bir kişilik bulunduğu ve bunun da Tanrısal/göksel olduğu yönündeki geleneksel Hıristiyan öğretisi ile hiçbir sorunu olmayan Eutiches'e göre Mesih'de aynı zamanda tek bir tabiat vardır ve bu tabiat da tamamen Tanrısaldır. Daha detaylı anlatmak gerekirse, Eutiches başlangıçta Mesih'de hem Tanrı hem de insan tabiatının bulunduğunu söylemiş; ancak Tanrı tabiatının zamanla insan tabiatına baskın çıktığını ve onu Tanrısallaştırıp tamamen ortadan kaldırdığını iddia etmiştir. Eutiches'in Mesih ile ilgili teolojisinde tabiatların da birliği esastır. Evrensel konsil ise Mesih'deki Tanrı ve insan tabiatının bir birine kesinlikle karışmadığını ve insan tabiatının varlığını koruduğunu öğrettiği için, Eutiches'in öğretisini mahkum etmiştir.

Süryani Kadim Kilisesi ve onun gibi Chalcedon konsilinin kararını tanımayan diğer milli kiliseler (örneğin Mısır Kopt Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi, vb) kendileri için "monofizit" yerine "miafizit" terimini kullanmayı tercih ederler. Bu sayede Mesih'deki iki tabiatın zamanla birleştiği yolundaki öğretilerini daha iyi ifade edebildiklerine inanırlar.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-08-09, 21:41
ortodoksmoderator

Paylaşιm için teşekkϋrler kardeşler.

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-11-09, 13:33
yiannis

teşekkürler kardeşim

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar konusuna benzer konular;

Bizans Ortodoks Kilisesinde ölüm Liturjisi Hristiyan dininde ölüm kültünün temel kavramı mahşer gününde ölünün dirileceğidir.<o:p></o:p> Bu nedenle ölü yakılmaz, bedeni en iyi şekilde korunmaya çalışılır, ölü düz bir yere yatırılır, gözleri ve ağızı kapatılır, yıkanır, mür ve çeşitli yağlarla yağlanır, uzun şeritler halindeki bezlerle sarılır ve prothesis için giydirilirdi. Ölünün gömülmek üzere hazırlanması ile ilgili işlemler evde, eğer ölen kişi bir din adamı ise bu işlemler manastırdaki hücresinde yapılırdı. Bedenin yağlanmasının sebebi prothesis süresince ölünün güzel kokmasını sağlamak,bezlerle sarılmasının nedeni bedenin bozulmasını önlemektir. Bu işlemlerden sonra ölü gömüleceği yere kadar cenaze alayı eşliğinde taşınırdı.<o:p></o:p> Özellikle erken dönemde cenaze alayı Romalıların cenaze alayı ile pek çok benzer...

Bulgar Ortodoks Kilise'sinin Bati ve Orta - Avrupanin Web-Sitesi http://www.rilaeu.com/

Rus Ortodoks Kilise'sinin Tarihçesi Bizanslı misyonerlerinRusya'ya ulaştırdığıHristiyanlik I. Vladimir döneminde 988'deKiev'nin resmi dini oldu. 1037- 1448 arasında kiliseyi Kostantinopolis'ten ( İstanbul) atanan metropolitler yönetti. Buna karşın Kiev'deki Rum metropolitinin Ortodoks ve Katolik kiliselerinin birleşmesini amaçlayan kısa ömürlü Floransa Birligi'ni imzalamamasından sonra ( 1439) Rus Kilisesi bağımsızlaştı. 1589'da Moskova metropoliti İov patrikliğe yükseltildi ve İstanbul (Fener) , Iskenderiye, Antakya ve Kudüs patriklerinden sonra beşinci onur sırasını aldı. Troitse-Sergieva Lavra-Trinity-St. Sergius Lavra 20.yüzyıl başları Ukrayna'da 1458- 1687 arasında Polonya'nın denetimi altındaki topraklarda, görünüşte Fener patriğinin yetki alanına bağlı bir ''Kiev ve Tüm Rusya'' metropolitliği varlığını korudu....

Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi websitesi http://www.suryanikadim.org/

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih