| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Cevap: Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? konusu 986 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi. Cevap: Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? Christos Anesti/Alithos Anesti Ah kardesim, bana ne hatιrlattιnιz... Belki biliyorsunuz, rus aziz Saroflu Serafim ormanιn icinde yasιyordu ve yιlιn hangi donemi olursa olsun, kendisini ziyaret edenleri soyle karsιlιyordu: Christos Anesti canιm! Cok sevdigi bir ayιsιda vardι, ayι her gun gelip onun elinden ekmek yerdi... http://fatherstephen.files.wordpress.com/2007/12/stseraphim.jpg Cevap: Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Cevap: Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? konusu 986 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi.
Ah kardesim, bana ne hatιrlattιnιz...
Belki biliyorsunuz, rus aziz Saroflu Serafim ormanιn icinde yasιyordu ve yιlιn hangi donemi olursa olsun, kendisini ziyaret edenleri soyle karsιlιyordu:
Christos Anesti canιm!
Cok sevdigi bir ayιsιda vardι, ayι her gun gelip onun elinden ekmek yerdi...
Ah kardesim, bana ne hatιrlattιnιz...
Belki biliyorsunuz, rus aziz Saroflu Serafim ormanιn icinde yasιyordu ve yιlιn hangi donemi olursa olsun, kendisini ziyaret edenleri soyle karsιlιyordu:
Christos Anesti canιm!
Cok sevdigi bir ayιsιda vardι, ayι her gun gelip onun elinden ekmek yerdi...
Ortodoks olmamama rağmen, Ortodoksluğun bu içten,duygu yüklü,insana ve insan olmaya has pastoral doğasını gerçekten seviyorum..Azizin ayıyı beslerkenki resmi gözlerimi yaşarttı şu an..
Kilise sadece kalıplaşmış ve mekanik bir şekilde Kutsal Kitap okumak,marş okur gibi aynı kelimeleri ezbere ilahiler söylemek değildir,sevdirtmek için biraz da çaba gerekir..İçine biraz gözyaşı,gülümseme,özlem,d uygu katılmalıdır..Kilise,inan lıya bir anne olabilmelidir..Sadece aynı kelimeleri ruhsuz bir şekilde tekrarlamak olmamalıdır..
Dediğim gibi sevgili iman kardeşlerim,sadece kendi içimden gelen duygularımı yazıyorum..Yoksa şu ya da bu ibadet şeklini eleştirme gibi bir haddim ya da yetkim yok..Tamamen kişisel olarak hissiyatım bu..
Bu hayatta en büyük korkunuz diye bir forum var ya,oraya belki yazamadım ama benim hayattaki en büyük korkum yanlış anlaşılmak ve birilerini istemeden incitmek...
Daha önce de belirttiğim gibi,ibadet şekilleri sadece ''araç''tır ama hepimizin buluştuğu ortak payda ve amaç,İsa Mesih'i yüceltmek ve sevmek olmalıdır...Hangi yoldan ne şekilde yapıldığı farketmez,yeter ki imanlı kendi ruhen tatmini o yolda yakalasın..
Ama ben şahsen,altar önünde diz çökerek ağlamayı tercih ederim,haç üzerinde Mesih'in bizim için katlandığı acıyı görerek içimde hissetmeyi ama daha sonra da artık o haç üzerinde olmadığını hatırlamanın verdiği,yeniden dirilişin müjdesinin sevincini yaşamayı..
Mesih inancı öyle bir inançtır ki;ona inananların hem yüreklerini dağlar ama aynı zamanda da avutur ve merhem olur...Gözyaşlarınız sevinçten de akabilir,mutluluktan ve coşkudan da..
Cevap: Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? konusuna benzer konular;
Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? Sevgili Hristiyan karde$lerim,
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Formumuza dünyanin dört kö$esinden katilan arkada$larimiz var. Her ülke ve her mesep Noel’ i ba$ka bir $ekide kutlamaktadir.
<o:p></o:p>
Benim cok ilgilendiren siz $ahsiniz, Türkiyede ve yurtdi$inda Noel bayramini nasil ve nerede gecireceksiniz?
Ben $ahsim bu yil Noel’ i evde ve aileme gecirecem. Annem Türkiyeden o sirada Almanyaya ziyaretimize gelecektir.
Benim Almanyada oturdugum $ehirde ortodoks Kilise olmayi$indan bir Katolik veya Protestan Kilisesine gidecegim.
Ortodoks Noel'i nedir? Ortodoksların kutladığı Noel nedir? Noel'de ne yapılır?bilgi verirseniz sevinirim,tanrı sizi korusun.
Yönetim Notu: Ortodoksmoderatörler size gereken bilgileri vereceklerdir.
Noel'i kutlamak yanlış mıdır? bir süredir hristiyan inancını araştırmaktayım.incil i okudum.bir başka hristiyan forumda protestan bir kişi noel kutlamalarının yanlış olduğundan bahsetmekteydi.protestan görüşe göre noel paskalya kutlamaları doğrumudur.ya da kutsal kitapta bu konuda herhangi bir yargı varmı?
Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i
http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130424_44338839_beth_ap_416.jpg
Batı Hristiyan dünyası Noel kutlamalarını yeni bitirdi. Ancak Beytüllahm'daki bu kişiler gibi Ortodokslar'ın kutlamaları daha yeni başladı.
http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130240_44338841_copt_ap_416.jpg
Kıpti Ortodoks Kilisesi’nin lideri Papa Üçüncü Şenuda Kahire'deki St.Mark
Katedrali'ndeki ayini yönetti.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil