Ekümenik Patrik Bartholomeos Nevşehir'deydi konusu
210 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
KSAdmin tarafından gönderildi.
Ekümenik Patrik Bartholomeos Nevşehir'deydi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

09-07-11, 23:35
KSAdmin
Ekümenik Patrik Bartholomeos Nevşehir’deydi

Ekümenik Patrik Bartholomeos Nevşehir’deydi
Bartholomeos, geleneksel bahar ayini için Nevşehir’e geldi.
GELENEKSEL Bahar ayinine katılmak için Nevşehir’e gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’a Yunanistan Kapadokya Dernekleri Birliği tarafından Aziz Vasilios’un Altın Haç’ı hediye edildi.
Kapadokya bölgesine gelmeden önce Kayseri’nin Talas ilçesi Endürlük Mahallesindeki 1835 yılında kilise olan, daha sonra da camiye çevrilen Yamandede camisini ziyaret eden Fener-Rum Patriği Bartholomeos, burada gazetecilerin sorusu üzerine “Kimse kimseyi öldürmesin, birlik ve beraberlik içerisinde yaşansın. Bu herkes için geçerlidir” dedi.
Bartholomeos, daha sonra beraberinde İskenderiye Patriği Teodonos, Atina Başpiskoposu İeronimos, Rus Patrikhane temsilcisi Baş Episkopos Voloholamsk İlarion Yunanistan Kilisesinden Zakintos Adası Metropoliti Hrisostomos ile birlikte Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki Perissia Otel’de Yunanistan Kapadokya Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen ‘Kapadokya-Medeniyet Beşiği’ adlı panele katıldı. Panelin açılışında konuşan Yunanistan Kapadokya Dernekleri Birliği Başkanı Teofanis İsaakidis, 86 yıl sonra bu topraklarda atalarının yaşam şekillerinin ele alındığı bir paneli düzenlemenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
Daha sonra Bartholomeos’un 19 yıllık Patrikhane hizmetlerinin dile getirildiği bir sunum yapıldı. Bartholomeos’un Ekümenik Patrik olarak Ortodoksların dini hizmetlerinin yanı sıra, sosyal, kültürel ve çevre alanında önemli çalışmalara imza attığının dile getirildiği sunumda, semavi dinlere mensup insanların barış ve dostluk içerisinde yaşamasına yönelik yaptığı bu çalışmaların önem taşıdığı vurgulandı. Daha sonra Yunanistan Kapadokya Dernekleri Birliği Başkanı Teofanis İsaakidis,
Hıristiyanlık dünyasının önemli kazançlar sağlamasında gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı Aziz Vasilios’un Altın Haçı’nı Fener-Rum Patriği Bartholomeos’a takdim etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos da Kapadokya bölgesinin
Hıristiyanlık dünyasında bir çok aziz ve keşişin yetiştiği önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Kapadokya’da bulunmaktan oldukça mutluyum. Buralara yeniden gelmek, geçmişimizin yaşadığı yerlerde yeniden ibadet edebilme şansını bulmak bizleri çok mutlu etti. Bu bölgede yaşamış,
Hıristiyanlığa ve bu topraklara hizmet etmiş ve hayatlarını kaybeden liderlerimizi şükranla anıyorum. Bugün ne mutlu ki bize yeniden bu topraklarda birlikteyiz. Hepimiz İsa’nın kardeşleriyiz. Bugün bizi burada bir araya getiren Yunanistan’daki Kapadokya Dernekleri Birliğine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
KAPADOKYA
HRİSTİYANLIKLA ÖNEM KAZANDI
Bartholomeos, büyük din bilginlerinin yetiştiği Kapadokya’nın
Hıristiyanlık öncesinde bilinmediğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kapadokya bölgesi
Hıristiyanlık öncesi dünya genelinde bilinmiyordu.
Hıristiyanlıkla birlikte Kapadokya bölgesi kutsal topraklar olarak algılandı. Bu bölge, İncil’in işlenmesi ile birlikte önemli kutsal bir bölge haline geldi.
Hıristiyanlık burada köklendi, gelişti ve büyük keşişler ve rahipler yetişti. Bu topraklar bizim için vazgeçilmez önem taşıyor. Çünkü büyük azizlerimiz burada yetiştiler. Kapadokya bölgesinde yaşayan bir kısım
Hıristiyanlar dillerini kaybetseler de dinlerini ve kültürlerini çok iyi bir şekilde yaşamışlardır.
Hıristiyanlıklarından hiçbir şey kaybetmemişlerdir. Bölgede
Hıristiyanlık öğretisinin halen yaşadığını görmekteyiz. Bizler de, geçmişten günümüze yapılan iyi şeyleri örnek alarak, insanlığa faydalı işler yapmayı sürdüreceğiz. Günümüz dünyasında bazı haksızlıklar yapılsa da çocukların masum kalplerinde bir çok temiz duygular yaşamaktadır. Bize bunlar faydalı şeyler yapmamız için bize yol gösteriyor. Kapadokya’nın zengin siyasi mirasını korumada katkıda bulunmamızdan dolayı verilen bu haçı bizlere takdim edenlere teşekkür ediyorum. Sizler atalarınız kökenlerini araştırmak, yakından görmek için geçmişin parlak ışığı içerisinde atalarınızın çektiği acıları ve sevinçleri hatırlıyorsunuz. Neslimizin burada geçirdiği zor ve sevinçli anlara şahit oluyorsunuz. Bundan örnek alarak daha güzel bir geleceğe yönlendiğinize inanıyorum. Çocuklarınıza gerçek Ortodoks Yunan Kültürü içerisinde yetiştirilmeleri konusunda eğitim verin. Ben bu ödülü aziz İsa’nın evi adına alıyor ve kabul ediyorum. Neslimizin gelecekte de devam ettirilmesini yüce tanrıdan niyaz ediyorum.”
Panele katılan konuklara Yunanistan Kapadokya Dernekleri Birliği tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Bu arada Bartholomeos ile bölgeye gelen bazı din adamları ve Yunanistan’dan gelen turistler alışveriş yaptı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, akşam saatlerinde de Ürgüp ilçesinin Mustafapaşa beldesindeki Kostantin-Eleni Kilisesi’nde düzenlenecek ayine katılacak.
DHA
Ekümenik Patrik Bartholomeos Nevşehir'deydi

FORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ekümenik Patrik Bartholomeos Nevşehir'deydi
Ekümenik Patrik Bartholomeos Nevşehir'deydi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.