Geniş Yol İnsanları Ölüme Sürükler (Dimyan Yakupoğlu) konusu
341 kez okundu,
1 kez cevaplandı. En son mesaj
Yaralı tarafından gönderildi.
Geniş Yol İnsanları Ölüme Sürükler (Dimyan Yakupoğlu) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

24-12-11, 16:20
admin1 Ken Block
GENİŞ YOL İNSANLARI ÖLÜME SÜRÜKLER
Tanrının vasiyetleri ( emirleri ) ağır ve zor değildir, tam aksine hafiftir ve insanın ruhuna göksel sevinci bağışlar. Bunun için, Mesih’imizbizden pek fazla şeyler istememektedir ve ikinci gelişinde bizlere neden mücadele etmediniz? demeyecek. Ama emin ol ki bunları söyleyecektir: Neden merhametli olmadın? Neden şefkatli olmadın? Neden ihtiyacı olanı giydirmedin? Neden aç olanlara yemek vermedin? Bu saydıklarımızın hepsi sevgi ve merhamet işleridir. Bunun için efendimiz şöyle demiştir: beni seven kimdir? Beni seven, buyruklarımı yerine getirendir. Beni sevmeyen buyruklarımı da yerine getirmez. Efendimiz, solunda duranlara bunu demek istedi. Sizin yüreğinizde sevgi yoktur ve bu sevgisizliğiniz yüzünden göklerin hükümranlığına giremeyeceksiniz. Bir insan sevginin düğününe girmek istiyorsa, öncelikle yüreğinde sevgi ve fedakarlığı barındırması gerekir. Bunun için göksel egemenliği elde edebilmemiz için sevgi dolu ve fedakar olmamız gerekir. Bizi hayata götüren yol, zor ve hazinlidir. Geniş yol, insanları cehenneme sürükler.
Geniş yol ne demek?
Geniş yol, bu hayatta hiç kimseyi ( hasta, fakir, yetim vs… ) düşünmeyerek refah içinde yaşamaktır.
Şeytanın, bizi etkisi altına almasından sakınmalıyız. Rabbimiz İsa Mesih’in inciline göre yaşayıp içimizi ( nefsimizi, ruhumuzu, zihnimizi, kalbimizi ) arındırmamız gerekir. Eğer kasenin içini temizlersen emin ol ki dışı da temiz olacaktır. İki yüzlüler gibi kasenin dışını temizleyip de içini kirli bırakma. Zira tanrı her şeyi görüyor ve onun gözü önünde her şey açıktır. İnsanlarla dalga geçip onlara sadece iyi yüzümüzü gösteririz, ama bütün vesile ve kötü niyetimiz tanrı katında görünmüştür.
İçimizi düzenleyip değiştirelim, tanrı nın bize vermiş olduğu zamanı iyi işlerle, temiz düşüncelerle ve arıtılmış hislerle dolduralım. Çünkü kaybedilen her dakikayı geri getirme imkanımız yok.
Şeytan bizi yersel ve geçici zevklerle oyalamaktadır, öyle ki iyice batıp ne tanrıya nede kendi nefsimize yararlı olanı yapabilelim. O zaman dikkatli davranıp elimizden geldiği kadar uyanık olalım, kalbimizi ve zihnimizi kirletmeyelim. Eğer vicdanımızı kontrol edersek defalarca dikkatsiz olduğumuzu göreceğiz ve bu dikkatsizliğimiz nedeniyle günaha düşeceğiz çünkü işlediğimiz günahları önemsemiyoruz. O günahları kökünden koparmamız gerekir, öyle ki bir daha yanmasın, tam aksine sönsün.
Bunun için bu şeylere önem verip tam hazırlıklı olmalıyız, çünkü ölüm korkunçtur, oyun değildir. Eğer aramızdan biri ölüm hususunda bir şeyler biliyorsa ve ağır bir hastalığa kapılırsa korkudan titreyip ağlamaya başlar. Acaba neden ağlıyor?
Karşı güçlerin geldiğini görüyor, şeytanlar insanın ruhunu almaya geliyor ve o anda o insan dökülmeye hazır olan sonbahar yaprakları gibi titremeye başlar. Defin merasiminde okunan ilahilerin birisi şunu ifade etmektedir: ceset ten ayrılacak olan bir ruh nasıl bir mücadele verebilir? O zaman sadece pişmanlık gözyaşları dökebilir. Gözlerini meleklere doğru yöneltip onlardan hararetle yardım ister, ama maalesef netice alamaz. Ellerini insanlara uzatır ama ona kimse yardım edemez. Meleklerden ona kolaylık sağlanmasını bekler ama melekler kutsal yazılarda şöyle der, her insan yaptığı işlerle ( iyi, kötü ) yargılanacak.
Bunun için değerli kardeşlerim bu hayatta olduğumuza göre ve günahlarımızdan arınma fırsatımız olduğuna göre bunu daha fazla ertelemeyelim tam aksine ilk fırsatta günahlarımızı itiraf edip hayatımızın geri kalan kısmını iyi işlerle ( oruç, dua, merhamet, sevgi, vs… ) dolduralım öyle ki Mesih’imizin ikinci gelişinde onu temiz yüreklerle karşılayıp ondan bu sözleri duyalım: bana gelin ey babamı sevenler ve sizler için hazırlanan ebedi hayatı miras alın.AMİN
Peder: Dimyan Yakupoğlu
Geniş Yol İnsanları Ölüme Sürükler (Dimyan Yakupoğlu)
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

26-12-11, 02:33
Yaralı
HALLELUJAH.! Ne güzel yazmışsınız değerli kardeşim. Yazınızda şu ibare vardı: "Neden açları doyurmadın?"
Üzülerek ve hicap duyarak görüyorum ki, bırakınız açları doyurmayı, bir çok insan o hale gelmiş durumda ki, kardeşinin aç kalmasını; daha açık ifadeyle kendisinden aşağı seviyede olmasını, kendisine muhtaç duruma düşmesini istemekte. Neden?
Nedeni çok açık : O benden aşağı olsun ki ben böbürleneyim. İşte tam burada ben diyorum ki uyanık olalım. Böyle insanlardan yardım almaktansa ölmeyi yeğlerim. "Ben insandan değil, RAB'den korkarım ve sadece RAB'be muhtacım" diyelim.
Ne kadar kendimizi aşağı görsek bile, karşınızdaki bir zaman geliyor bu durumumuzu, sanki kendisine karşı olduğunu sanıyor.
Halbuki kalben inansalardı bilirlerdi: İnanlının alçak gönüllülüğü, YÜCE YARATANA, HER ŞEYE EGEMEN GERÇEK ALLAH'a karşıdır.
TANRI sevgisi, günlük yaşamımızda her an bizi sınamaktadır. Sabahtan akşama değin ibadet edip dua etsek bile, kıracağımız bir kalp her şeyi alt üst edebilir GÖKLERİN MELEKUTU indinde.
Orhan Gencebay'ın bir şarkısı vardır: Hor görme garibi onun da bir seveni vardır.
Ben de diyorum ki: Hor görülen her kardeşimin seveni : RAB MESİH İSA'dır. İSA, "Melekut'un Kralı" olmasına karşın dünyada bedenli yaşarken hiçbir zaman gururlanmadı. Ahırda doğduğunda bile sanki bu mesajı veriyordu bize. Hiçbir peygamberin, hiçbir din büyüğünün yapamayacağı birşey yaptı: Ne bir kral gibi yaşadı, ne servet edindi. Kutsal anamızla mütevazi; hayır mütevaziden de aşağı yoksul bir yaşam sürdü.
Ey Tanrı Oğlu! Ey Göklerin Efendisi.! Günahlarımız boyumuzu aştı. Sen böylr yüceyken böbürlenmedin. Ama evini kum üzerine kuran budalalar o kadar arttı ki.!
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Geniş Yol İnsanları Ölüme Sürükler (Dimyan Yakupoğlu) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil