İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri konusu 636 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri <hr style="margin: 0px; padding: 0px;">Home » haberler on 13/03/2011 – 06:54 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/08-The-Katholicon-is-a-large-Greek-Orthodox-Church-situated-between-Calvary-and-the-Holy-Sepulchre.-Medieval-cartographers-marked-this-spot-as-the-center-of-the-world2-300x201.jpg İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri İRO etkinlikleri kapsamında 15 Şubat tarihinde “İstanbul’da Rum Ortodoks Kiliseleri” konulu konferansı veren Dr. Zafer KARACA’nın ilettiği “İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri” sergi broşürü web sitemizde; http://www.tureb.net/Istanbulda-Tanzimat-Oncesi-Rum-Ortadoks-Kiliseleri.pdf sayfasında yayımlanmaktadır. İlgilenenlere duyurulur. İRO Yönetim Kurulu... İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri konusu 636 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.
İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri konusuna benzer konular;
İnternet Bağımlılığı Polikliniği İstanbul'da açıldı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH) bünyesinde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği’nde, internet bağımlısı kullanıcılar tedavi görüyor.
Son yıllarda herkesin hayatını kolaylaştıran bilgisayar ve internet, kimi zaman hiç beklenmedik tehlikeli sonuçlara neden oluyor.
Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olarak nitelendirilen internetin aşırı kullanımı; kullanıcıların aile ilişkilerinde ve sosyal ilişkilerde bozulma, öğrencilerde derslere katılımının azalması, okuldan uzaklaşma, işyerlerinde iş veriminin düşmesi, işten ayrılma, yeme – içme gibi günlük yaşam aktivitelerin ihmal edilmesi, obezite, yorgunluk, yaygın beden ağrıları gibi yıkıcı sonuçlara yol açıyor.
Sorunlu internet kullanımı psikiyatrinin en yeni ilgi alanlarından...
İstanbul'da litürjik ayin yapan Katolik kiliseleri neler? Evet kardeşler, İstanbul'da litürjik ayin yapan Katolik kiliseleri neler?
Yönetim Notu: Lütfen tüm sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, sorunuzu tek seferlik olmak üzere SORU PANOSUna taşıyoruz.
Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! Sevgili kardeşim
Milliyetçi Protestan , ya da milliyetçi ortodoks ayrı bir konu, milli kilise ayrı bir konudur. Rum ortodoks kilisesi, Rus ortodoks kilisesi şeklinde kiliselerin milli ünvanlar almasından bahsediyordum.
Siz bir Türk'sünüz. Merağımı kişisel algılamayın sorumu şahsınıza yöneltsem de şahsi bir soru sormuyorum. Ortodoks kilisesi sizi vaftiz etti mi? Bu soruda vereceğiniz cevap benim için büyük anlam ifade ediyor inanınız.
Esenlikle.
Huzurlu
Latin / Batı ritli Ortodoks Kiliseleri Önemli Not: Liturjide Bizans/Doğu riti kullanıp, Vatikan'ın hükmü altında olan ''UNİAT-Doğu Katolik Kiliseleri'' tamamen farklı bir gruptur!
Uniat kiliseler olarak bilinen bu kiliseler,ibadetleri Ortodoks/Doğu Kilisesi liturjisine çok benzer olmakla beraber,Vatikan'da bulunan Roma piskoposunu; yani Papa'yı baş olarak kabul ederler.
Bizim burada bahsedeceğimiz; Latin/Batı ritini kullanan Ortodoks kiliseler ise,ayin ve liturjide Bizans geleneği yerine Latin/Batı ayin tarzını kullanan, ama Doğu Ortodoks Kilisesi'ne tabi olan kiliselerdir.
-Batı ritli Ortodoks Kilisesi nedir?
Batı ritli Ortodoks kiliseleri,Doğu Ortodoks Komünü içerisinde liturjik bakımdan azınlıkta kalan bir gelenektir.
Tarih öncesi canlılar Ben bunu çok merak ediyorum. Yaratılışta dünya yaratıldıktan sonra insan ve hayvanların yaratıldığından bahsediliyor. Peki ya dinazor gibi tarih öncesi canlılar. Onların bu yaratılıştaki yeri nedir?
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil