| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Izmir'de Ayin konusu 343 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi. Izmir'de Ayin 25 Mart 2010 Izmir, Alsancak'ta Aya Fotini Kilisesi'nde Tanrιdoguran'a Mujde verme bayramι kutlanacak. Ayιn 9.00 baslιyor. Izmir'de Ayin
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Izmir'de Ayin konusu 343 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi.
Kutsal Hafta ve Ayin saatleri Arkadaşlar bu Kutsal Haftanın hepimiz için bereketli geçmesini umuyorum.Mesih İsa'nın ızdıraplarını,fedakarlıklarını ve dirilişini derinden hissedip,anlamamızı diliyorum.Moda Notre Dame de L'Assomption katolik kilisesi ayin saatleri:
Kutsal Perşembe saat 19.00
Kutsal Cuma saat 15.00 de Haç yolu ve saat 18.30 da Büyük Cuma ayini
Kutsal Cumartesi saat 21.00 Paskalya arifesi
8 Nisan Pazar saat 11.30 Paskalya Bayramı
2 Mayιs 2010 Izmir'de ayin 2 Μayιs 2010 saat 9.00 Izmir Aya Fotini Kilisesi'nde ayin duzenlenecek.
Yarιn, Sihar kentinde Isa ile konusmus olan samiriyeli kadιnιn isim gunudur.(Azize Fotini) Bu kadιn, kendisini Tanrι'ya adadι. Pendikonst gununde havariler tarafιndan vaftiz oldu, 2 oglu ve 5 kardesi ile birlikte Mujde'yi Suriye, Filistin, Mιsιr ve Kuzey Afrika'da duyurtu. Sonunda Roma'da Neron hukumdarlιgι suresince iskence sonucu cok sevdigi Rab'bin yanιna gitti.
5 Böylece Samiriye`nin Sihar denilen kentine geldi. Burası Yakup`un kendi oğlu Yusuf`a vermiş olduğu toprağın yakınındaydı.6 Yakup`un kuyusu da oradaydı. İsa, yolculuktan yorulmuş olduğu için kuyunun yanına oturmuştu. Saat* on iki sularıydı.
7 Samiriyeli* bir kadın su çekmeye geldi. İsa ona, “Bana su ver, içeyim” dedi.
8 İsa`nın öğrencileri...
Trabzon'u karıştıran ayin Gürcü, Yunanlı ve Rus turistler manastırda ayin yapmak istedi, yetkililer izin vermedi
http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2009/08/15/fft17_mf345526.Jpeg
Deniz ve hava yolu ile Trabzon'a gelen ve Meryemana'nın ölüm yıldönümü olması nedeniyle Sümela Manastırı'nda ayin yapmak isteyen Gürcü, Rus ve Yunanlı turistlere izin verilmedi. Bu nedenle Sümela Manastırı'nda zoraki ayin yapmak isteyenlerle yetkililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Magnificat (Missa) Ayin MAGNIFICAT anima mea Dominum: et exsultavit spiritus meus in Deo, salutari meo.
Quia respexit humilitatem ancillae suae: ecce enim ex hoc beatam me dicent omnes generationes.
Quia fecit mihi magna qui potens est: et sanctum nomen eius. Et misericordia eius a progenie in progenies timentibus eum. Fecit potentiam in bracchio suo: dispersit superbos mente cordis sui. Deposuit potentes de sede, et exaltavit humiles. Esurientes implevit bonis: et divites dimisit inanes. Suscepit Israel, puerum suum, recordatus misericordiae suae. Sicut locuts est ad patres nostros, Abraham et semini eius in saecula. Gloria Patri, et Filio, et Spiritui Sancto. Sicut erat in principio, et nunc, et semper, et in saecula saeculorum. Amen.
Confiteor (Ayin) Latince Confiteor Deo omnipotenti, beatae Mariae semper Virgini, beato Michaeli Archangelo, beato Joanni Baptistae, sanctis Apostolis Petro et Paulo, omnibus Sanctis, et vobis, fratres (et tibi pater), quia peccavi nimis cogitatione, verbo et opere: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Ideo precor beatam Mariam semper Virginem, beatum Michaelem Archangelum, beatum Joannem Baptistam, sanctos Apostolos Petrum et Paulum, omnes Sanctos, et vos, fratres (et te, pater), orare pro me ad Dominum Deum nostrum. Amen.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil