İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim?
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim? konusu 9470 kez okundu, 43 kez cevaplandı. En son mesaj atariş tarafından gönderildi. İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim? merhaba ben Yunan ortadoks kiliisesinde vaftiz yaptırmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek isiyorum. İzmirde buna olanak var mı varsa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz ? teşekkürler. İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim? konusu 9470 kez okundu, 43 kez cevaplandı. En son mesaj atariş tarafından gönderildi.
ben Yunan ortadoks kiliisesinde vaftiz yaptırmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek isiyorum. İzmirde buna olanak var mı varsa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz ?
teşekkürler.
Sevgili üye, ilk önce Forumumuzda size hosgeldiniz der ve Hristiyan - Ortodoks mezhepini sectiginiz icin bizleri cok sevindirdigini diyebiliriz.
Vaftiz'den evvel Hristiyanlik / Ortodoksluk hakinda yeterince bilgi sahibi olmak gereklidir.
Hristiyanlik ve Ortodoksluk ile ilgili teoloji bilgilerinizi nerden aldiginizi sorabilirmiyiz?
Sevgilerimle..
Öncelikle hoşgeldiniz.Ben de moderatorumuz gibi bu konuyla ilgili okumalar yapmanız gerektigi kanaatindeyim. Nasıl boyle bir karara vardınız? Daha once herhangi bir ayine katıldınız mı, herhangi bir Ortodoks kilisesine gittiniz mi?
Esenlikler,
Merhaba
hoşbulduk :)
yanıt verdiğiniz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler ben İncili ve Hristiyanlıka ilgili Katolik kilisesinin bir hayli yayınını okudum daha önce pazar ayinlerine de ( Katolik kilisesinin ) katıldım. Ancak Ortodoks kilisesi ayinlerine katılmadım ancak Ortodokslukla ilgili de spesifize olmamış şekilde ( diğer Hristiyan meshepleriyle birlikte ) okuduğum yazılar oldu.
Ancak şöyle bir durum var vaftiz olma isteğim ( belki vaftizi sembolik görenler de var ama ) bana huzur vereceğine inandığım birşey bu nedenle istemekteyim. Ancak nasıl ve nerede yapabilirim ( İzmir'de ) bilemiyorum. Bu nedenle sizelere bu konuda danıştım.
Bu arada belirtmem gereken Müslümanlıkla ilgilide gerek yaşantı gerek İslam felsefesi bakımından azımdanmayacak derecede bilgi sahibiyim. Bunu dememdeki neden Hristiyan inancına geçme isteğimin bir tür özenti vb. algılanmaması içindir.
yardımcı olabilirseniz memnun olacağım.
teşekkürler.
İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim? konusuna benzer konular;
Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? Adım Emre , 17 yaşındayım Pendik / İstanbul'da yaşıyorum .
Sizlere hem kendimi tanıtmak hemde aranıza yeni katılan biri olarak birde soru sormak için açtım bu konuyu .
Sorum şu ;
1 . Müslüman bir ailede müslüman olarak yetiştirildim , akrabalarımın ve arkadaşlarımın hepsi müslüman . Ancak ben kendimi hristiyanlığa yakın görüyorum ve hristiyanlığı benimsedim bütün kalbimle inanıyorum . Ama bir sorun var geçenlerde sentanan.com daki Fransua ile sohbet ettiğimde vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekirmiş , sizce bunun farklı bir yolu yokmudur . ?
Esenlikle kalın .
Kiliseye ilk gidişte vaftiz olabilir miyim? Henüz vaftiz olmadım.Yeni antlaşmayı bitirdim. Pazar günü İzmir St. John Anglikan Kilisesi'nde ayine katılmayı planlıyorum. Acaba pazar günü pedere beni vaftiz edermisiniz diye sorsam beni vaftiz edermi?
Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı Sevgili kardeşlerim,
Mesihde bazı kardeşlerimin aracı olmaları ve yardım etmeleri sayesinde bu Pazar yani dün ilk kez patrikanede ortodoks ayinine katıldım. İnanılmaz derecede huzur buldum inanır mısınız. Zaten ortodoks ayin ve ilahilerinin Hristiyan olmayanları bile çok etkilediği bilinen bir gerçek. Benim için dil önemliydi. Oysa burada ibadet Rumca olduğu halde inanın Türkçe'yi aramadım. Anastasia kardeşin uzun zaman önce söylediği gibi yapılan ibadetin dili o kadar da önemli değilmiş. Rabbin ruhu her dilde insanla konuşabiliyor. Kendimi Rabbe hiç bu kadar yakın hissetmemiştim belki de. Hatta bir ara ayakta duruken ayaklarımın yerden kesildiğini, gözlerimin önünde büyük bir ışığın parladığını hissedecek kadar büyük bir maneviyatla doldum. Başımı öne eğdim ve sanki kutsal Ruh...
Bizans Ortodoks Kilisesinde Liturji ve Liturjik Eserler (Dr. Meryem ACARA) Bizans Ortodoks Kilisesinde Liturji ve
Liturjik Eserler
Dr. Meryem ACARA*
ÖZET
Bu makale "Bizans Maden Sanatında Dini Törenler Sırasında Kullanılan (Liturjik) Eserler" konulu doktora tezimizin bir bölümüdür. Liturjik eserlerin özellikle işlevlerini, işlev-tasvir ilişkisini saptayabilmek için öncelikle liturjinin tanımlanması gerekir. Kelime anlamı "ayin-ibadet" olan liturji, imparatorluk, doğum, ölüm, vaftiz ve Ökaristi gibi ayinleri içerir. Bizans Ortodoks kilisesinde "liturji" terimi özellikle en önemli ayin olan Ökaristi için kullanılır. Tüm ayinlerin ve kullanılan eserlerin sembolik anlamları vardır. Bunlar, İsa'nın yaşamının doğum, ölüm gibi evrelerini sembolize eder. Burada incelenen ayinler, kullanılan eserler ve üzerlerinde tasvir edilen
Bizans Ortodoks Kilisesinde ölüm Liturjisi Hristiyan dininde ölüm kültünün temel kavramı mahşer gününde ölünün dirileceğidir.<o:p></o:p>
Bu nedenle ölü yakılmaz, bedeni en iyi şekilde korunmaya çalışılır, ölü düz bir yere yatırılır, gözleri ve ağızı kapatılır, yıkanır, mür ve çeşitli yağlarla yağlanır, uzun şeritler halindeki bezlerle sarılır ve prothesis için giydirilirdi.
Ölünün gömülmek üzere hazırlanması ile ilgili işlemler evde, eğer ölen kişi bir din adamı ise bu işlemler manastırdaki hücresinde yapılırdı. Bedenin yağlanmasının sebebi prothesis süresince ölünün güzel kokmasını sağlamak,bezlerle sarılmasının nedeni bedenin bozulmasını önlemektir. Bu işlemlerden sonra ölü gömüleceği yere kadar cenaze alayı eşliğinde taşınırdı.<o:p></o:p>
Özellikle erken dönemde cenaze alayı Romalıların cenaze alayı ile pek çok benzer...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil